Witajcie dziewczyny
Wkrótce i ja stanę na ślubnym kobiercu (nie mogę się doczekać!), więc czas znaleźć "grupę wsparcia"
Niestety na razie ma problem z pierścionkiem zaręczynowym ;p
Żeby nie było problemu z rozmiarem, na zakupy pierścionkowe udałam się razem z moim lubym. Marzył mi się szafir i białe złoto i dokładnie taki idealny pierścionek udało nam się znaleźć w Kruku. Rozmiar jak się okazało mam 11 (10 z oporem ale wejdzie, 12 spada).
Ponieważ mój wymarzony pierścioneczek nie był dostępny na miejscu w salonie (mierzyłam wersję z cyrkonią, wymarzony ma diamenty), zamówiliśmy najmniejszy jaki był dostępny tj. 12 i mieliśmy czekać aż zostanie sprowadzony z innego salonu, po czym zmniejszyć go do 11.
Dziś jednak pani z Kruka zadzwoniła, iż jednak nie mają 12 z tej wersji i sprowadzili mi 14 (!)
Stąd pytanie - czy można zmniejszyć pierścionek aż o 3 rozmiary? Naczytałam się na różnych forach, że to zależy od modelu pierścionka i że istnieje ryzyko, że pierścionek może być wtedy bardziej kruchy i że diamenty mogą wypadać z korony.
Mój pierścionek jest taki:
http://wkruk.pl/product-pol-2310469-PIERSCIONEK.htmlNie mogę zamówić innego rozmiaru, gdyż nie jest on dostępny, więc albo ta 14 i zmniejszanie o 3 rozmiary albo wersja z cyrkoniami i zmniejszanie o 1 rozmiar.
Co o tym sądzicie??