hehe, coż to za zaogniona dyskusja
spokojnie dziewczyny
Pandi, jak wiesz, ja sie tez teraz duzo naczytalam na temat obrączek, oprócz tego wiele juz odwiedzin złotników za mną. Ultimeyes ma racje, dwukolorowe tez mozna zmniejszyc, zwiększyć jeśli trafi się na dobrego złotnika. z tego co rozumiałam, rózne temperatury topnienia nie mają znaczenia, bo obraczki przy powiekszaniu sie hartuje i jakos bez problemu się powiększa, zmniejsza
Sieciówki, faktycznie informują, ze nie ma możliwości, moze sęk tkwi w tym, że wiekszosc obraczek robiona jest maszynowo, takie sieciówki nie maja swojego zlotnika, który moglby recznie cos poprawić i pewnie dla nich to dodatkowy koszt zlecić na zewnątrz- stad ten brak opcji powiekszania, zmniejszania.
W przeciagu ostatnich 2-3 dni odwiedziłam wielu złotników, salonów sieciowych tez. Powiem Wam, ze w niektórych miałam wrażenie, że jestem bardziej obcykana w tym temacie niż sprzedawczynie. W aparcie, wmawiano mi, ze białe złoto palladowe, to tak jak rodowane, tylko zewnętrzna powloka, która moze sie zetrzec... Pani ewidentnie gustowała w zoltym zlocie... ale to ja wybieram, gdybym nie poczytała troszke wczesniej, uwierzyłabym w to, bo była dość przekonywująca- gadkę maja opanowana, bo taka rola sprzedawcy, glebszej wiedzy neistety brak