Autor Wątek: zek?  (Przeczytany 3036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ann008

• nowicjusz
  • *
zek?
« dnia: 3 Kwietnia 2006, 10:41 »
Ja znalazłam myslę dośc dobre rozwiązanie...
Razem z moim przyszłym... poszlismy do złotnika na nsszej ulicy w Szczecinie i dowiedzieliśmy się, że koszt naszych obrączek to około 360-370 złotych, ale dodał, że gdybysmy mieli swój "materiał" to będzie taniej, więc poszlismy do domu i wyobraźcie sobie, że znalazło się coś nie coś - więc ostateczny koszt nadzych obrączek to nie więcej niż 180 złotych, bo złotnik wexmie tylko za robociznę, a obrączki myslę że będą bardzo .ładne bo sami wybralismy grawerowanie. Więc jak widać jak się chce to mozna znaleźć fachowo i wcale nie drogo - jakby ktoś był zainteresowany to służę pomocą w temacie.
Pozdrowionka ze Szczecina dla tych z z ... i tych poza. :id_juz:
Anka

Offline groszek
  • maniak
zek?
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Kwietnia 2006, 15:16 »
180 za robociznę, to drogo. W słupsku spotkałam się z cenami 90-120 zł za wykonanie z dostarczonego złota najzwyklejszych obrączek typu "złoty krążek". Chyba, że chcecie jakies wymyslniejsze. Cechowanie złota (nabicie próby na obrączkę) kosztuje 1 zł od grama i robią to w jakims specjalnym zakładzie cechowniczym, w słupsku nie ma, musza to zrobic w Gdansku. Pisze to, żebyście nie dali się zwieść na jakieś wywindowane koszta.