Autor Wątek: Nie zamykaj oczu, bo na zawsze chce być.....10.08.2012 :*  (Przeczytany 10220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
Nie zamykaj oczu, bo na zawsze chce być.....10.08.2012 :*
« dnia: 14 Września 2011, 00:50 »
...W zasięgu twego wzroku i dłoni twych,
By zawsze, gdy wyciągniesz je
Mogły napotkać mnie
[/color]

Po wielu namowach i ja się skusiłam na swoje odliczanie do tego magicznego dnia :) Mam nadzieję, że Was nie zanudzę :).
Bardzo serdecznie zapraszam Was wszystkie i jak najbardziej dziękuję za wszystkie rady jakie mam nadzieję się tu znajdą :*

Na początek może króciutko jak zaczęła się nasza WIELKA MIŁOŚĆ <3

Wszystko zaczęło się 3 lata i 8 miesięcy temu.... Ja właśnie zakończyłam związek, on był sam. Za namową siostry założyłam sobie konto na znanym portalu (nie będę robić reklamy ;)). Stwierdziłam, że na kogo padnie do tego pisze no i padło właśnie na niego :). Nie wiele myśląc napisałam i nie sługo trzeba było czekać jak umówiliśmy się na spotkanie.... Czas nam płynął tak szybko, że ani się nie obejrzeliśmy jak nadszedł czas studniówek i oczywiście dostałam zaproszenie od mojego Miska. Jednak w dalszym ciągu nie byliśmy oficjalnie parą. Kiedy siedzieliśmy przy stole ze znajomymi jedna koleżanka powiedziała, że ładna z nas para na co mój Miś odpowiedział, że nie jesteśmy razem( tak się zdenerwowałam a jednocześnie poczułam jakąś pustkę) no i wypaliłam czy chce być ze mną czy nie bo ja już nie wiem. Zapadła cisza (chyba nie spodziewał się takiego obrotu sprawy, tym bardziej że wcześniej już kilka razy to proponował ale ja nie byłam gotowa) i po chwili pojawił się uśmiech na jego twarzy i tak to się wszystko zaczęło :).

Zaręczyny 28.10.2010...
Po 2,5 roku oświadczył się, ale tym razem to on mnie zaskoczył ;p. Byliśmy pokłóceni bo akurat remontowaliśmy się w mieszkanku i zmienił plany jak co ma wyglądać. W pewnym momencie powiedział, że brakuje farby i trzeba podjechać no to się zebraliśmy. Wychodząc ze sklepu stwierdził, że jest głodny i chce pojechać do restauracji ( ja oczywiście cała w farbie ) no ale zgodziłam się żeby już się nie sprzeczać. Kiedy dojechaliśmy ja poszłam zamówić a on sobie siadł i czekał ( nerwy mi rosły). Zabrałam to zamówienie i kładę na stole a on mnie chwyta za rękę i mówi żebym się już nie denerwowała bo on ma wystarczająco dużego stresa ( ja oczywiście myślałam, że chodzi o jakiś egzamin i zabrałam rękę). Misiek po raz kolejny wziął moją rękę i pyta czy ZOSTANĘ JEGO ŻONĄ bo nie wyobraża sobie żeby ktoś inny się na niego fochał ;D. Jak zobaczyłam mój wymarzony pierścionek na palcu to się popłakałam ludzie wokół się patrzeli a ja płacze i się pytam czy nie żartuje kilka razy... W momencie wszystko mu wybaczyłam :). Od tamtej właśnie pory planujemy ten NASZ dzień <3

Mam nadzieję, że się nie zanudzicie czytając naszą krótką historię :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
Odp: Nie zamykaj oczu, bo na zawsze chce być.....10.08.2012 :*
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2011, 07:40 »
pierwsza w odliczanku  :skacza:

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2011, 08:29 »
druga jeszcze na podium;*
przyjmij;*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2011, 08:59 »
Wow, udało się dostać na podium ;D jestem i ja  :hello: :hello:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2011, 10:35 »
jestem i ja ;) pod samym podium hihiih ;] historia taka zyciowa ale fajna ;] na pewno sie nei spodziewalas wiec tym  bardziej musialas byc mile zaskoczona ;D

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Września 2011, 11:04 »
Fajne zaręczyny! Biedak ale się musiał namęczyć :P Nie dość, że cały w stresie to Ty jeszcze jak osa :) Ci nasi mężczyźni to muszą z nami wiele przejść... foch za fochem :) :D
To już jesteście na swoim? Pokaż pierścionek? Poka, poka :D:D

A cytat z jakiejś piosenki pochodzi? Nie znam :(

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Września 2011, 13:36 »
Zapraszasz więc z chęcia korzystam  :D mozna się przyłączyć?   :D
No przyznam że oryginalny był Twój PM :D oświadczyny w trakcie remontu, cali w farbie w restauracji a on z pierścionkiem wyskakuje :D przyznam że chyba nikt by się tego nie spodziewał  ;D a tekst uroczy z tym foszeniem :D
a teraz taka mała teoria spiskowa... może on specjalnie tak kombinował w ciągu dnia żeby się z tobą pokłócić żeby te zaręczyny jeszcze większy efekt miały?  ;D bo nie nosi sie takiego pierścionka w trakcie wypadu do sklepu po brakującą farbę   :wink:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2011, 13:42 »
ja podejrzewam ze chlopak byl tak wyystrachany ze nieswiadomie ja wkurzal bo sam byl przerazony i sie na niej "wyrzyl" prz okazji hehehe ale wszystko dotyczylo milosci wiec wybaczone ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2011, 21:18 »
I ja oczywiście dopisuję się do odliczanka :) :) :) :)
Gabriela
Zofia

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Września 2011, 11:28 »
Witam was wszystkie bardzo gorąco!! :) Ciesze się że jest WAS tak dużo :))

Zaręczynami byłam zaskoczona, potem mi się przyznał że to planował od kilku dni tylko nie wiedział kiedy :)

sophisticated - jesteśmy już na swoim od roku i jest cudownie :). Pierścionek wstawię jak zrobię zdjęcie bo na necie nie ma takiego, ale tak słabo szukam :). Cytat jest z piosenki zespołu GOYA.

Buuuś - nawet trzeba się przyłączyć :)

Ja dzisiaj znowu w pracy aż do 19 :(. Ale jutro cały dzień wolny mamy razem wiec jedziemy po rzeczy żeby zrobić zawieszki i winietki  :skacza: już nie mogę się doczekać. Jeszcze jutro spotkanie z kamerzystą mam nadzieje, że się nie zawiodę bo opinie miał super zobaczymy co nam pokarze :D. Trochę się jutro napracujemy ale już dawno nie mieliśmy razem dnia wolnego i cały czas się mijamy ;( wiec już bym chciała piątek. Najwięcej problemu mamy z tym, żeby załatwić te wszystkie nauki i poradnie..... W parafii się nie mogę dogadać z księdzem ja mu jedno on mi drugie a czas ucieka i z tym stoimy w miejscu :(. Też miałyście takie problemy z załatwieniem nauk?

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Września 2011, 12:10 »
A co za problemy ksiądz robi? Powinien Wam podać terminy, albo poszukajcie w necie, prosisz o skierowanko i fruuu na nauki.
W ogóle to do jakiej Ty parafii należysz? U nas w Sc nauki są w Joachimie, na Jagiellońskiej i na klimontowie z tego co się orientuję. I dzisiaj idę pierwszy raz, do Joachima na Zagórzu :) :D

Widzę, że Ci się robota pali w rękach, jakbyś mogła to już byś w pracy kleiła te zawieszki :D :) :D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2011, 12:38 »
Ksiądz ma czas na wszystko twierdzi, że po co będziemy się tak śpieszyć jeszcze zdążymy a ja bym już chciała mieć jak najwięcej zrobione i załatwione a przez to wpadam w panikę :(

Robota mi się pali nie ma co haha jak do domu wrócę to rozrysuję sobie co i jak a jutro od rana na wysokich obrotach listę sobie już zrobiłam na jutro żeby o niczym nie zapomnieć. Ostatnio często o czymś zapominam bo cały czas myślę o ślubie i weselu jestem taka szczęśliwa jak sobie o tym pomyślę :) :skacza:

Offline artemida85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Września 2011, 00:13 »
Witam 
Czy mogę dołączyć? :)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Września 2011, 13:09 »
artemida85 -No oczywiście, że możesz :) bardzo się ciesze, że trafiłaś na moje odliczanko :)

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Września 2011, 12:00 »
I jak? I jak?
Przybory kupione?

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Września 2011, 13:01 »
Tak część kupiona :) nie wyrobiliśmy się ze wszystkim bo pędziliśmy na spotkanie z kamerzystą :). Spotkanie było bardzo udane wgl z takim zaciekawieniem oglądałam te filmy, które nam pokazywał że się rozmarzyłam i już chciałam oglądać swój film a tu jeszcze 11 miesięcy :(. Dzisiaj chyba za dużo nie napiszę bo jestem na małym kacyku a wieczorem do pracy :)

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Września 2011, 13:16 »
Na nocki pracujesz?
Rozumiem, że na kamerzystę się zdecydowaliście :)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Września 2011, 15:43 »
Niestety pracuje na zmiany i czasem wypada nocka :(

Oczywiście, że się zdecydowaliśmy :) koleś jest naprawdę fajny ma bardzo fajne pomysły wczoraj to aż mnie obsypał różnymi pomysłami ale to dobrze bo lubię z takimi ludźmi pracować :).

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Września 2011, 23:29 »
Pewnie teraz sobie wszystkie śpicie a ja siedzę na nocy i tak myślę co mam załatwione a co nie... Ostatnio mam tyle na głowie, że sama już nie wiem za co się brać czy za coś związane ze ślubem czy na razie odpuścić :( ostatnio mam jakiegoś pecha...

Lista spraw załatwionych:
- kamerzysta
- fotograf
- zespół
- barman
- sala
- kościół
Na razie chyba tyle... Jeszcze tyle do załatwienia mam nadzieję, że wszystko ogarnę w odpowiednim czasie bo zaczynam się stresować... A Wy dziewczyny jak tam z załatwianiem?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Września 2011, 23:45 »
ja wlasnie z urodzin wracam sie wysmialam za wszystkie  czasy ;D mi sie wydaje ze to co najwazniejsze ii co mozna zalatwic juz macie wiec luzik ;p

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Września 2011, 19:11 »
A jutro po obrączki jedziemy się dowiadywać  :skacza: tak się cieszę :) Mamy upatrzony już jeden wzór, ale oczywiście na necie takiego wzoru nie ma.... A jak na złość nie mogę wam pokazać pierścionka bo zakręcona Monia zgubiła aparat haha tak go chowałam, że nie mogę sobie przypomnieć gdzie ???. Jak tylko go odnajdę to powstawiam wam zdjęcia :)

Ostatnio zastanawiałam się nad biżuterią... Nie wiem czy kupować, czy założyć ta która kupiłam na studniówkę trochę czasu minęło więc nikt nie będzie pamiętać, że w niej byłam :p. Zdecydowały byście się na coś takiego? Oczywiście cały komplecik wygląda jak nowy i jestem zakochana w tej biżuterii  ;D ;D

sylwusia085  - dzięki za pocieszenie :) ostatnio jestem trochę zestresowana tym wszystkim :(. A gdzie to na urodzinkach byłaś?

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Września 2011, 19:19 »
Pokaż zdjęcia biżu  ;D ;D ;D oczywiście jak znajdziesz aparat :) :) :)
Jeśli jakaś biżuteria by mi się podobała to nie patrzałabym na to, że już w niej gdzieś byłam :) :)
Jeśli będzie pasować do sukni to tylko pieniążki zaoszczędzisz :) :)
A przy tych wydatkach ślubnych to nawet się przyda ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Września 2011, 11:31 »
W naszym pięknym mieście jest pełno jubilerów, więc sobie połazicie :) I ceny są bardzo różne, więc warto pochodzić.
A chcecie kupić gotowe obrączki czy przetapiać swoje złoto?

Odnośnie biżuterii to jestem za, jeśli Ci się podoba, nie jest zniszczona i będzie pasować do sukni to zakladaj! Przynajmniej będziesz miała coś starego! Ja też będę miała starą biżuterię, naszyjnik i bransoletkę. Dostałam ją na 18 urodziny od mojej chrzestnej i jest boska! Miałam ją w tym roku na trzech weselach i mam to gdzieś :D I tak ją założę na swój ślub :) Kaska zostanie w portfelu, a biżuteria i tak jest przepiękna!

Zrobiliście jakieś prototypy zawieszek i winietek?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Września 2011, 11:35 »
tezuwazam ze jak amsz cos takiego i podoba ci sie i bedzie pasowac do sukni nie krepuj sie i zakladaj ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Września 2011, 21:09 »
zakladaj tą bizuterię smiało :D a tym bardziej ze tak ja lubisz :D no i ...masz juz "coś starego" zostaje wtedy jeszcze pozyczone i niebieskie ;) ja przy zakupie sukni dostałam niebieska podwiązkę na szczęście ;D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Września 2011, 21:56 »
 sophisticated -mamy swoje złoto i chcemy to też zrobić po kosztach tyle na ile się da :). Nie zdołaliśmy jeszcze zrobić zawieszek bo ciągle ktoś coś od nas chce, a oboje nie lubimy odmawiać pomocy i takim sposobem nasze sprawy sobie czekają.... A Wy kupujecie czy też przetapiacie?

Buuuś - właśnie dzisiaj byłam u znajomej, która zaproponowała, że na ślub da mi swój welon wiec może pożyczoną rzecz też będę mieć z głowy ;D

Szczerze powiem, że coraz bardziej się przekonuje żeby zostać przy tej biżu :) w niej czuję się wygodnie i wiem  że dobrze w niej wyglądam a to chyba podstawa w takim dniu żeby czuć komfort :) Cieszę się że myślicie podobnie do mnie :) Co do obrączek to mamy taki problem, że nikt nie wie o co nam chodzi a były tylko w  jednym sklepie w dg i mam nadzieję, że uda się zrobić zdjęcie żeby pokazać o co chodzi... Nie wiem czy w sklepach robią problemy z takim czymś no ale zobaczymy :)

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Września 2011, 09:56 »
No to chyba jakiś skomplikowany wzór sobie wymyśliliście :) Spróbujcie go narysować chociaż jeśli foty się nie będzie dało zrobić. Albo bardzo dokładnie przeszukaj internet w przypływie wolnego czasu.
Jane my też przetapiamy złoto. Muszę lubego zaciągnąć do jubilera i zamówimy obrączki :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Września 2011, 11:02 »
Czy mogę i ja :)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Września 2011, 21:18 »
mkarolinka - Zapraszam zapraszam :)

sophisticated - Już przeszukiwałam i nic z tego. Jutro jedziemy zrobić zdjęcie o ile się uda :) Wzór właśnie jest prosty po prostu sześciokątny :) ale wyglądają jak klasyki :P

Zobaczymy jutro co nam się uda zrobić, i jutro ciąg dalszy chodzenia po jubilerach żeby ceny sobie sprawdzić.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Września 2011, 09:56 »
Sześciokątny, hmmm.. no ja jestem ciekawa jak wyglądają sześciokątne obrączki
 :skacza: