Autor Wątek: Slub konkordatowy w Polsce Polki z Anglikiem  (Przeczytany 5247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
Slub konkordatowy w Polsce Polki z Anglikiem
« dnia: 13 Września 2011, 15:57 »
Witam
Mam nadzieje, ze znajda sie osoby w podobnej sytuacji.
Mieszkamy w Anglii a chcemy wziac slub konkordatowy (koscielny z cywilnym) w Polsce.  Ja jestem Polka, katoliczka, natomiast moj narzeczony jest Anglikiem-nie ma chrztu i nie bedzie sie chrzcil na potrzeby slubu.
Ksiadz najpierw powiedzial ze nie bedzie problemu, ale teraz mowi cos o problemach z dokumentami itp. . . 
Czy ktos bral taki slub? Polsko-angielski w Polsce katolika z osoba niewierzaca?
Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
Odp: Slub konkordatowy w Polsce Polki z Anglikiem
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2011, 22:29 »
Nie ma tutaj polsko-angielskich zwiazkow?
Ciekawa jestem rowniez organizacji calego slubu, wesela. Jak to rozwiazac pod wzgledem jezykowym itp

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Września 2011, 20:07 »
Hej, nie wierze, ze nie ma ani jednej osoby w podobej sytuacji... :)

Offline gwiazdeczkka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.12
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2011, 17:55 »
Hej, ja wychodze za irlandczyka wiec moze mozemy powymieniac sie jakimis radami  ;) Jak cos to moze pw.  Pozdro

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2011, 01:00 »
Hej dziewczyny! Ja wychodze za maz za anglika.  Slub w 2013.  Dwa lata remu moja znajoma wziela slub cywilny w Anglii ( z anglikiem) a koscielny w Polsce, bo podobno nie bylo innego wyjscia. . . . ja chcialabym konkordatowy, wiec jesli macie jakies info to poprosze. . . pozdrawiam

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwca 2012, 22:37 »
Cytat: cleo404 link=topic=25306. msg1633107#msg1633107 date=1324339212
Hej dziewczyny! Ja wychodze za maz za anglika.   Slub w 2013.   Dwa lata remu moja znajoma wziela slub cywilny w Anglii ( z anglikiem) a koscielny w Polsce, bo podobno nie bylo innego wyjscia.  .  .  .  ja chcialabym konkordatowy, wiec jesli macie jakies info to poprosze.  .  .  pozdrawiam

Widzę że mamy takie samy daty ślubu! No i jesteśmy w identycznej sytuacji, ja równiez planuje ślub z Anglikiem w Polsce, on nie jest nawet ochrzczony i boję się jak to bedzie z załatwianiem  wszystkich spraw w kościele. .

Czy wiecie coś o tym czy trzeba mieć jakiegoś tłumacza, skoro mój narzeczony nie mówi po polsku?

Mi marzy się ponadto ślub w plenerze, więc dodatkowym problemem będzie pewnie nakłonić księdza do udzielenia nam takiego ślubu. . . .