Autor Wątek: Kościół Najświętszego Zbawiciela przy Barnima  (Przeczytany 2193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Kościół Najświętszego Zbawiciela przy Barnima
« dnia: 17 Sierpnia 2011, 13:04 »
Czy ktoś miał tam ślub?  Chciałabym wiedzieć, czy to raczej liberalna czy konserwatywna parafia? Ile wcześniej rezerwować termin? Jak wygląda sprawa z naukami przedślubnymi? Interesują mnie też koszty ślubu i jak wygląda sprawa z dekoracją. Będę wdzięczna za wszelkie informacje :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sztefcia_g
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
Odp: Kościół Najświętszego Zbawiciela przy Barnima
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Marca 2012, 20:44 »
Ponawiam pytanie:) też będę wdzięczna za wrażenia ze ślubów w tym kościele, jak wyglądały przygotowania (nauki), jak "współpraca" z księdzem, koszty, dekoracja etc. ?
Emm-a, zdecydowaliście się w końcu na ślub właśnie tam? Jesli tak napisz proszę co nieco o Twoich wrażeniach, jeszcze przedślubnych:) Miałaś jakieś problemy? Coś Cię zaskoczyło na plus?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Marca 2012, 14:35 »
zmieniliśmy na Dominikanów - niedaleko i zupełnie inne wrażenia... Po prostu o tym kościele za dużo nieprzyjemnych rzeczy się nasłuchaliśmy, niektóre z pewnych źródeł...
Oczywiście z Waszym ślubem może byc inaczej, nie trzeba się sugerować koniecznie zdaniem innych, w każdym razie my będziemy mieli ślub u Dominikanów - są bezproblemowi, ugodowi, prości i skromni i nie ma w nich za grosz zachłanności
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sztefcia_g
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Marca 2012, 15:36 »
Dzięki za odpowiedź i sugestie:) My właśnie jesteśmy na etapie wyboru kościoła, również rozważamy dominikanów bo słyszeliśmy wiele dobrego o nich.  O kościele przy barnima myśleliśmy bo ja należę do tej parafii, ale nie znamy nikogo kto mógłby podzielić się informacjami jak wyglądają tu śluby,a przede wsyztskim jak układają się parom młodym relacje z księżmi.  Po Twoim poście jeszcze bardziej jestem w kropce;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Marca 2012, 17:18 »
my chcieliśmy tam wziąć ślub, bo mój narzeczony należy do tej parafii, ale...właśnie...pojawiło się "ale" związane głównie z finansami...bez komentarza...
Jego kolega miał tam nieciekawe przejścia...
poza tym jedna z forumek, ktora brala tam ślub napisala do mnie na priv i odradzała - pisala, że nic do końca nie bylo wiadomo o przebiegu uroczystości, ciagle niedomowienia, a niby mialo byc bez problemu, no a dzień przed ślubem zobaczyli rachunek, o ktorym nie bylo mowy...

No ale jak pisalam wczesniej - u Was moze być inaczej...

Klara 2014r.
Dominika 2017r.