Autor Wątek: polonus-nowe opinie  (Przeczytany 2916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline filipinka_2

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
polonus-nowe opinie
« dnia: 6 Sierpnia 2011, 12:03 »
Witam wszystkich,
wiem że był już ten wątek na forum ale informacje są już trochę przedawnione.  czy ktoś wyprawiał ostatnio wesele i poprawiny w polonusie? jakie wrażenia? jak jedzenie i obsługa? proszę o opinie bardzo mi zależy plisssss.  z góry dziękuję za wszelkie informacje .  pozdrawiam

Offline pesteczka87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
Odp: polonus-nowe opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Listopada 2011, 08:24 »
Witam Wszystkich!
też jestem zainteresowana świeżymi opiniami na temat Polonusa.  Byliśmy tam wczoraj z tż i całość zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie.  Fakt, że, baza hotelowa to wczesny Gierek, ale po kilku głębszych weselnej będzie wystarczające dla gości.  Śliczną salę mają, do tego bliskość jeziora.  Bardzo atrakcyjna cena i przesympatyczny Pan menager, który z naprawdę dużym zaangażowaniem oprowadzał nas i odpowiadał na wszystkie ( nieraz) dziwne pytania.  Generalnie pierwsze miejsce, w którym faktycznie ktoś chciał nam udzielić rzetelnych informacji ( a trochę ich odwiedziliśmy).  Martwią mnie jedynie stare opinie sprzed kilku lat na temat okrutnej zołzy właścicielki i nadąsanej obsługi. .  Może wraz z menagerem zmienił się tam też klimat?
Dajcie znać, proszę, Ci, co się tam bawili, jak i Ci co w niedawnym czasie mieli okazję organizować tam swój "wielki dzień", bo chcielibyśmy się tam weselić, a niekoniecznie doszczętnie stracić nerwy. . .

Pozdrawiam,
Aga

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Listopada 2011, 09:16 »
w takim razie jeśli zależy Wam na dobrym jedzeniu i ładnej sali to proponuję Fenix zaraz obok, my tam mamy termin na przyszły rok, bawiliśmy się tam również na innych weselach i było naprawdę super. Napewno różnią się te lokale trochę ceną, ale z Polonusem nie ryzykowałabym, bo niestety również nie słyszałam o nich najlepszej opinii. Ale być może moje dane są równie przestażałe, co Twoje i standard trochę się u nich podwyższył :) Co do sprawdzenia, jak smakuje jedzonko w danym miejscu to najlepszym sposobem jest wybranie się do danej restauracji na obiad lub kolację. Jeśli kuchnia nie smakuje to nie ma co liczyć, że na weselu będzie gościom smakowało. Liczę udanego wyboru :)

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Listopada 2011, 09:17 »
Życzę oczywiście  :D

Offline pesteczka87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Listopada 2011, 12:00 »
 Dzięki Kasju za odpowiedź :-* Fenix rzeczywiście wygląda przepięknie, ale niestety jest już poza naszym zasięgiem finansowym, bo wychodzi ponad 100zł za os więcej niż w Polonusie. . .   :-\ rodzina mojego R.  jest ogromniasta i choć nie wiem jakbyśmy się starali, to nie damy rady obniżyć kosztów redukując ilość gości. . .  też myślałam o tym, żeby zjeść w Polonusie, ale jak się dowiedzieliśmy możliwe jest to dopiero w sezonie, bo na dzień dzisiejszy kuchnie mają już zamkniętą. . .  Cholibcia. . . ten Pan, który nas tam oprowadzał naprawdę zrobił bardzo dobre wrażenie na nas. .  Mam kompletny mętlik w głowie. . .

Życzę Ci Kasju świetnego wesela i czekam na dalsze info ludzi, którzy mają aktualne info

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Listopada 2011, 21:24 »
Hej,

W Polonusie bawiłam się na 3 weselach, rok po roku, tj.  2008, 2009, 2010.  Sala jak zauważyłas przyjemna, bliskość promenady- bajka :) Sama chcialam tam wesele, ale mojemu K.  coś sie nie bardzo tam widzi :) poza tym czwarte wesele w rodzinie w tym samym miejscu mogloby by sie znudzić :)
Jako gość nie miałam żadnych zastrzeżeń co do imprez tam organizowanych.  Z tego co wiem, pary mlode też były zadowolone. 
Tez słyszałam wiele niepochlebnych opini o wlascicielce, ale może trzeba miec poprostu do niej odpowiednie podejscie i będzie ok :) Poza tym konkurencje maja duża, wiec nie mogą zbytnio wydziwiać. 

Jedna uwaga co do menu, na jednym weselu trafił sie felerek, tj.  golonka na kapuście.  Rozchodził się w okół niej dziwny aromat, rodzice mlodych prosili by je szybko zabrac ze stołów, nie próbowałam ale niektórzy jedli :) Ponoc ten dziwny zapach pochodził od tego ze byla ona przygotowywana w jakiejs zalewie piwnej, ale nie wiem na ile to prawda.  Poza tym inne jedzonko ok :)

Hotel, faktycznie jeszcze wczesny Gierek, ale po nocnym balowaniu zeby sie tylko przespać i odswiezyc pewnie da rade.  zalezy jeszcze jakich gości "ą i ę" będziesz miała. 

Dopytaj jeszcze również, czy przypadkiem tam przy wjezdzie do nich nie beda sie odbywały jakies budowy, ponoć podzielili swój teren tam od drogi na działki i sprzedają pod budowe domków. 

Rozważ wszelkie za i przeciw :)

Ja wybrałam Dom Weselny Eden w Stargardzie na Lotnisku, tez jest duża sala- oto nam przede wszystkim chodzi.

pozdrawiam i życze trafnego wyboru :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Listopada 2011, 17:34 »
Tez słyszałam wiele niepochlebnych opini o wlascicielce, ale może trzeba miec poprostu do niej odpowiednie podejscie i będzie ok :)

Rzeczywiście organizując wesele trzeba martwić się jeszcze o kaprysy kierowniczki  ::) No bajka żeby w takim dniu uważać jeszcze żeby jaśnie pani na odcisk nie nadepnąć... sorry ale jak się płaci to ona powinna mieć odpowiednie podejście do klienta- nie na odwrót. A z doświadczenia wiem że kobieta nadaje się co najwyżej do dojenia krów.

♡ Szymon & Leon ♡