Witam w końcu w moim wątku:D Przeglądam i przeglądam to forum dni mi uciekają to i przyszła pora na mnie podzielić sie z Wami naszymi przygotowaniami:D
Do ślubu pozostało nam tylko
46 a właściwie juz bliżej do jutra to
45 dni

a to oznacza ze ślub ( będzie to konkordatowy ) odbędzie się
29.04.2006 o godzinie 15 00 w Dabrowie Górniczej, wesele planowane jest na 70 - 80 osób .. ech juz nie mogę sie doczekać , mam nadzieję ze wszystko się uda, będzie super a goście będa zadowoleni:d:D ale i mam obawy czy aby o niczym nie zapomniałam, dlatego podziele się z Wami co mamy i nie tylko i z Wami drogi e forumki mam nadzieje ze nic mi nie umknie a ten najpiękniejzy dzień będzie na długo w naszej pamięci:D
Oczywiście zacznę od tego co
mamy już załatwione, a z racji na zbliżający się termin to jest tego sporo .... aczkolwiek są też braki ... nawet spore .. ale jestem dobrej myśli że ze wszystkim zdążymy:D
Kościół - data i godzina ustalona,
- protokoł przedślubny spisany ( spisywany był na dwóch spotkaniach ),
- ksiądz który udzieli nam sakramentu ślubu zaproszony ( będzie to znajomy
ksiądź )
- zapowiedzi u narzeczonego ( dalej Miśka ) w toku ( po 19 marca do odbioru )
- nauki przedmałżeńskie załątwione, jedna poradnia rodzinna też ..( została jeszcze
jedna )
- dekoracja kościołą załątwiona
- organista jest
- skrzypek wstępnie umówiony ( kolega który zagra Ave Maryja ... prześlicznie to
gra)
USC zaświadczenie załatwione - kosztowało nas to 85 zł .. za nic
Sala - termin zarezerwowany, umowa podpisana, zaliczka zapłacona
- orkiestra

zarezerwowana , umowa podpisana , zaliczka zapłacona
- kamera i fotograf także jest umowa i zaliczka zapłacona ( fotograf jest od ubierania
się mojego aż do 2 rano i jak tylko pogoda dopisze to zabieramy go sobie w plener i
robi nam zdjątka ... .a jak pogoda nie dopisze to też go weźmiemy a co

)
- ciasto i tort zarezerwowane tylko ustalić szczegóły
Ubranka
- suknia w trakcie realizacji ( wybrana .. czekam na wieści kiedy przymiareczka )
- butki moje kupione
- pończoszki samonośne kupione
Kwiaty dla mnie i butonierka dla ukochanego .. wiem gdzie będą zamawiane ...
Obrączki - model wybrany, wykonują się już , 1 kwietnia będą do odbioru:D
Fryzjerka zamówiona ...
No i oczywiście zaproszenia kupione i prawie rozdane ( zostały chyba 4 szt to sie zdąży ) a to oznacza że i świadkowie wybrani
podróż poślubna - zdecydowaliśmy się na Tunezję ( wyjazd w maju )
hmmm ... a teraz zaczynam
co jeszcze pozostało : aż się boję wam tego pisać :
- garnitur dla Miśka i wszelkie dodatki tj koszulka , butki , bielizna i mucha czy co tam sobie wybierze:D
- bielizna dla mnie ( mam na oku ale w skleie internetowym ..jednak nie mam pewności czy zamawiać .. moze lepiej przymierzyći mieć pewność ze będzi e wszystko ok )
- rękawiczki dla mnie ... ( wiemjakie bym chciała ..)
kosmetyczka ( tylko podejsc i sie zamówić ... no i oczywiście wybrac makijaż )
- wybrać fryzurkę
- wybrać i zamówić ( wiem w jakiej kwiaciarni ) bukiet do sukni ( mam nadzijee z e pomożecie , mam kilka typów )
- ostatnia poradnia do załatwienia i będzi ę z głowy , ale jak to będzie to znów do księdz i pewnie jakąś płątność trzeba będzie uiścić ....
- spowiedzi obydwie przed nami
- alkohol do kupienia .. zmieniają się ostatnio gusta co do tego jaki
- napoje i owoce do kupienia
- autokar dla gości i noclegi do załatwienia
- biżuteria dla mnie
- oczywiście BRAK autka którym pojedziemy .. i wystroju tego wozu

chyba pojedziemy
- wybrać piosenkę na pierwszy taniec ( jakieś typy mam ) i podszkolić tańcowanie
- i oczywiście wyrobić nowy paszport ... bo stary jak na złość skońćzył sie 6 marca 2006 .. niedobry
Ech dużo tego ....
Kochane mam nadzijee ze Was nie zanudziłam .. ale jak zaczełam myśleć co jeszcze to sie załamałam .... mam nadzieje że ze wszystkim zdąże.
Jak tylko dorobię się foteczek to na bierząco będę Wam wklejała:D