Autor Wątek: Testy ciążowe  (Przeczytany 7195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Testy ciążowe
« dnia: 6 Marca 2006, 10:40 »
Napiszczcie mi prosze jak to jest z testami ciążowymi . Chodzi mi konkretnie o pojawiające się kreseczki . Przed chwilą robiłam sobie test i są dwie kreski lecz ta pierwsz jest wyraźna a druga blada , dużo się różni kolorem od kotrolnej . Okres miałam dostać dwa dni temu a przez 4 dni miałam bóle podbrzusza tak jak przy @ , gdzie zawsze takie bóle miałam przez jeden dzień.
Moja temperatura , co prawda miezylam ją tylko wczoraj i dzisiaj wynosi 37,2 czyli wiecej niż się powinno mieć .
Co mam myśleć o tej drugiej kresce ?
Aha napisze jeszcze , że w czwartek byłam u ginekologa i wydaje mi sie , że jak bym była w ciąży to pewnie by coś zauważyła .
Pozatym nie mam nudności !!!! Ogłupiałam !!!!
Dziewczyny które robiłyście sobie testy napiszczcie o swoich "kreseczkach" :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Marca 2006, 11:01 »
te.. ella.. mamusią bedziesz... gratulacje

zrób jutro badanie beta HCG w labolatorium.. bedziesz miałą 100% pewności..

jak narazie stawiam na dzidzię...

nudności pojawiają się koło 6-8 tyg ciąży i ustyępują po kilku tygodniach ( choć moja siostra pawiowała do rozwiązania)...

teraz co najwyżej bóle w podbrzuszu + napompowanie cycusiów..

przy tak wczesnej ciązy gin nawet nie zauwazy ciąży... pierwsze usg jest kole 8 t.c.
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Marca 2006, 11:08 »
Ela, możesz zrobić jeszcze raz test, jeśli wynik sie powtórzy - gratulacje. Testy płytkowe są zwykle bardzo dokładne.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Marca 2006, 12:01 »

Ja też drugą krechę miałam bladą, a teraz w pokoju obok śpi Kubulek :-)

Monia dobrze radzi, zrób test z krwi na obecność gonadotropiny kosmówkowej i wszystko będzie jasne!!!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Testy ciążowe
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Marca 2006, 14:04 »
o ludzie jakaś epidemia?????????????????
jęśli tak to bardzo się cieszę
i gratuluje :):):):):) :skacza:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Testy ciążowe
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Marca 2006, 14:15 »
Cytat: "ela"
w czwartek byłam u ginekologa i wydaje mi sie , że jak bym była w ciąży to pewnie by coś zauważyła

Niekoniecznie :P W bardzo wczesnej ciąży bez dodatkowych badań lekrz raczej nic  zauważy.
Półtora roku temu miłąm taki przypadek: okres spóźniał mi się dość znacznie (ostatecznie  uraczył mnie swoją obecnością w 56 dniu cyklu). Kupiłam test. Wynik - jedna kreska. Poczekałam jeden dzień. Miałam nadzieję, żę okres w końcu mnie nawiedzi - nic z tego. Kupiłam kolejny test i ponownie wynik ujemny. Poszłam do lekarza. Babka powiedziała mi, że macica jest nabrzmiała i zaraz dodała, że tak jest przed okresem i w ciąży (objawy podobne).

To samo z bólem w podbrzuszu i obolałymi piersiami  -oba przypadki  występują przed okresem i we wczesnej ciąży.
Z kolei parę lat wcześniej robiąc test uwidoczniły mi się dwie kreseczki. Poszłam do lekarza. PO zbadaniu pani doktor stwierdziła, że najprawdopodobniej jestem w ciąży, ale dla 100% pewności i tak musiałam zrobić dodatkowe badania krwi.
Tak więc droga Elu - badania krwi dadzą Wam pewność. A tak wczesna ciąża jest chyba nie do wykrycia przez lekarza.
Czekam na wieści :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Marca 2006, 17:46 »
Bylam zrobić sobie badanie krwi , ale musze czekać :( aż do środy bo krew wysyłana jest do szczecina do szpitala na unie :(
Robiłam sobie jeszcze jeden test i tez wyszły dwie kreski , ale jedna duż bledsza . Koleżanki mi tłumacza , że jak się nie jest w ciąży to nigdy nie wychodza dwie nawet o minimalnym kolorku . Poczekamy do środy i zobaczymy , albo nie wytrzymam i jutro zadzwonie na Unie .Strasznie się denerwuje , ze nie jestem w ciązy .
Jakos to nie dociera do mnie , ze ktos tam sobie rosnie w moim brzuszku , ktos zrobiony ze mnie i z mojego męża :)
Cieszyć się będę jak juz na 100% będę pewna :)  a jeszcze szczęśliwsza bede jak przejde ciąże bez problemów i jak juz urodze :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Marca 2006, 17:55 »
Elu w takim razie czekamy na wieści. Sama jestem bardzo ciekawa. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monia_piotr
  • bywalec
Testy ciążowe
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Marca 2006, 17:55 »
A mocne miałaś te bóle! Bo ja tez w piątek i sobotę sie zwijałam a okres mam dopiero dostać za 2 tygodnie. I sama nie wiem co mi jest. Byłam u lekarza także chora nie jestem i o ciąży też nic nie mówił. Ale bardzo dziwny był ten ból. :roll:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Marca 2006, 18:12 »
W TV mówią ze Polske nawiedziła ptasi grypa ... a tu bocianów od groma :P.Jejq dziewczyny nie róbcie mi "smaka" :P Musze jeszcze poczekac na byci emamusia jakies pół roku, bo chcialabym isc bez "brzucha" do śłubu a i może już wtedy będe wiedziała jak u mnie  z pracabo póki co jestem tylko na stażu. Wiem jedno-oboje z Rafciem chcemy dzieci i jesli tylko pozwoli nam na to sytuacja finansowa ( nie sztuka "zmajstrowac" dziecko a sztuka utrzymac na godnym poziomie i porzadnei wychowac- a jak wiadomo dziecko to straszny "pozeracz kasy" ).Ale jesli tylko wszystko bedzie ok chciałabym być mamusią choćby teraz :)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Testy ciążowe
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Marca 2006, 18:14 »
Cytat: "monia_piotr"
A mocne miałaś te bóle

Te bóle nie są mocne. To taki jednorazowy skurcz, który mija. Nastęny pojawia się po jakimś czasie.
Jeżeli Twój  ból był silny to raczej nie to ....

Offline monia_piotr
  • bywalec
Testy ciążowe
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Marca 2006, 18:42 »
Mnie złapało w pracy i troche potrzymało. To raczej taki uścisk w dole brzucha. Troche inny niz wtedy kiedy ma się dostać okres. A tak pozatym to jestem taka jakaś napuchnieta (czytaj wzdęta). Jakbym połknęła balona.  :roll:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Marca 2006, 20:11 »
To może następna mamusia nam się szykuje ? :D
Mógł to też być ból owulacyjny .

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Marca 2006, 20:16 »
Cytat: "ela"
Mógł to też być ból owulacyjny

Ja mam takie bóle co miesiąc....a dzidzi ani śladu :(

Ale mamy "głowy do góry" i działamy dalej...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Marca 2006, 21:12 »
Cytat: "agulkaaa"
o ludzie jakaś epidemia?????????????????

To nie epidemia to bociany przylatują z ciepłych krajów :D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Marca 2006, 14:27 »
Gdy ja robiłam swój test to kreseczka, która oznacza ciążę pojawiła się jeszcze przed kontrolną i miała mocno czerwony kolor. Kontrolna (niebieska) pojawiła się dopiero po chwili, a czerwona od razu. Bardzo się z mężem uśmialiśmy bo niby czas oczekiwania to 3 minuty a u nas już po 30 sekundach było wiadomo co i jak. I teraz noszę w brzuszku małego Wiktorka.

Pozdrawiamy Cię Elu i trzymamy kciuki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Testy ciążowe
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Marca 2006, 16:38 »
Elunia powtórz jutro jeszcze raz test z moczu, stadardowo powtarza się po 48 godzinach... ale taka mała blada kreseczka...to moze być mały dzidzius!!!!! oby!!!!!!
 :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Marca 2006, 19:14 »
Witam :D Narazie czekam na badanie krwi...(boze jak długo) Niechciałam już robić trezci raz testu poczekam do jutra na krewke :d i napewno jak tylko cos sie dowiem to odrazu napisze . Chociaż na 95 % jestem pewna , że jestem w ciąży , ale musze sie upewnić . Mam typowe objawy : bolą mnie piersi , nie mam oresu (tylko 3 dzien) boli mnie brzuch , jak na @ , temperatura ponad 37 , wyczulona jestem też na zapachy , głownie jedzenia , troche przytyłam ok 2 kilo , i nie mogę brzucha wciągnąć by był płaski hihihihihihi
Jutro napisze czy będę mamą czy mam poprostu jakieś zabuzenia hormonalne(oby nie)
Ps. co prawda nie jestem pewna ale już kupiłam po dwa kubki z napisami "babcia" , "dziadek" i takie małe nakręcane dzidzie :D Dam te prezenty przyszłym dziadziuniom (oby) :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Marca 2006, 20:04 »
Czekam razem z Tobą na wynik!  :-)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #19 dnia: 8 Marca 2006, 22:11 »
spokojnie..

te objawy również świadczą o zbliżającym się okresie...

za zawsze jestem cięższa przed @... jem za 2 i wciagam wodę jak gabka.. biust mam jak banie i brzucsio boli....

mnie @ spóźniałą się rtydzień.. myslałamz,ę to dzidzia.. nawet kupiłam sobie 3 bzuzeczki.. i zonk  :(

ale ty w przeciwieństwie do mnie masz ta bladziusią kreseczkę.. ja nic nie miałam  :roll:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #20 dnia: 8 Marca 2006, 22:26 »
Już założyłam nowy temat :D "Ela kolekna przyszła mamusia" :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #21 dnia: 8 Marca 2006, 23:31 »
ja.. juz się sqbnęłam  :mrgreen:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Testy ciążowe
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Marca 2006, 16:21 »
ok. Nie wytrzymam... :|Ile dni od zapłodnienia test ciazowy jest wiarygodny? okres mi sie spóźnia 5 dzień... jestem umówiona z lekarzem na czwartek... Myślę, ze to zaburzenia hormonalne... Ale stresuje sie bardzo bardzo... W takim stresie wszystko przychodzi już do głowy, nawet ciąza (ktora tak naprawde wydaje mi sie mało wiarygodna)... Myslę, ze chciałabym to sprawdzic... Wiedziec juz teraz... Ale czy to nie za wcześnie na wykonanie testu?

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Marca 2006, 16:32 »
przeczytałam objawy dodatkowe Eli... Ja schudłam bardzo, rano nie moge nic zjeść, bo mam mdlości (ale nie wymiotuje). W ogóle mam ogólny chlebowstręt, zupowstret i serowstręt :wink: . Moje piersi sa takie jak zwykle, nic mnie nie boli... I nie sikam kilka razy w nocy... To co? To hormony, co????

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Testy ciążowe
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Marca 2006, 16:33 »
Nie, Aniolku to nie za wczesnie. bardzo czesto testy wykrywaja juz kilkudniowa ciaze, wiele z nich mozna nawet robic jeszcze przed terminami miesiaczki,a wszystkie (tak mi sie bynajmniej wydaje :wink: )juz w pierwszym dniu planowanego terminu dostania okresu,wiec skoro spoznia Ci sie miesiaczka juz 5 dzien, to jak najbardziej mozesz zrobic sobie test.
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Marca 2006, 16:39 »
qrcze... Juz kiedys miałam taki fałszywy alarm. zrobiłam test, wynik był negatywny. Poszłam do lekarza i ta moja ginekolog powiedziała, ze za wcześnie zrobiłam test... W ogole wtedy była głupia sytuacja. Na wszelki wypadek kobieta założyła mi karte ciazy i przepisala kwas foliowy.... Ale okazał sie to fałszywy alarm. teraz tez bym tak chciała... Ale jesli już sie okaze, ze jestem w ciazy to bede sie cieszyc... Lepiej teraz już, niz miałabym miec w przyszłosci problemy z zajściem...

Ale o czym ja pisze!!!!!!!!Przeciez to tylko zaburzenia :?

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Testy ciążowe
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Marca 2006, 18:16 »
Aniołku, kup test i zrób go. Jeżeli jesteś w ciąży test powinien to wykazać. Jeżeli będzie wynik negatywny i do czwartku nie dostaniesz okresu powiedz  wszystkim lekarce. Podpowie co robić dalej.
Swoją drogą 5 dni to żadne opóźnienie. MOże byłaś chora, albo miałaś stresujący miesiąc, albo gdzieś wyjeżdżałaś??? To może spowodować opóźnienie @. U mnie te opóźnienia dochodziły nawet do dwudziestu paru dni   :? ....
Czekam na wieści :serce:

Offline okruszek

• maniak
Testy ciążowe
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Marca 2006, 18:22 »
Anoiłku, zrób sobie ponowny test i życze Ci dwóch kreseczek.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Marca 2006, 18:37 »
Cytat: "Sylvi"
Swoją drogą 5 dni to żadne opóźnienie.

he! nie musisz mi tego mówic! sama to wiem, bo nigdy nie miałam regularnego okresu, ale ja właśnie odlożyłam tabletki...Więc chyba ten okres powinien sie regularnie pojawic... Chociaż raz po odstawieniu... takie przynajmniej miałam wyobrazenie

Cytat: "okruszek"
i życze Ci dwóch kreseczek

hm... Tyle, ze ja chyba wolałabym właśnie teraz dostac okres... A dzidzia tak za 1,5 roku... Mam jeszcze tyle spraw do załatwienia..i oboje nie mamy pracy... :cry:

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Marca 2006, 20:45 »
i jeszcze jedno pytanie? test trzeba robic naczczo?