Autor Wątek: pałacyki, dworki itp ??  (Przeczytany 2337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline j.miko

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.05.2013
pałacyki, dworki itp ??
« dnia: 2 Lutego 2011, 17:39 »
Cześć ;)

czy ma ktoś może jakąś opinie na temat Dworu biesiadnego w Rojewie? Szukamy miejsca na wesele i wogóle nie wiem gdzie szukać. 

A chciałabym znaleźć jakieś miejsce przy dużym parku, albo lesie coś w ten deseń ;) żeby było eleganckie i przytulne.  Doradzi mi ktoś? Ratuuujcie, bo już tracę nadzieje, że gdzieś coś znajdę.   

Pooozdrawiam ;)))

Offline Monia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011r.
Odp: pałacyki, dworki itp ??
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Lutego 2011, 20:43 »
Wiem,że w Runowie jest jakiś dworek i tam też organizują wesela. Można brać też pod uwagę Ostromecko,Lubostroń:) Jest jeszcze Dworek nad Brdą ale raczej nie wygląda jak dworek;)Samotnia nad Wdą ale to już w Tleniu. Musiałabyś popatrzeć na ich stronach www :)Powodzenia!Pewnie jeszcze o jakimś zapomniałam. Jak mi się przypomni - napiszę.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Lutego 2011, 18:36 »
owszem w runowie jest dworek, calkiem ladny z zewnatrz, wokol park - ogolnie na odludziu ale sala jadalna nie jest duza, z kolumnami, a na sale taneczna idzie sie przez hol, jest troszke dalej - to nie sprzyja dobrej zabawie - bylam tam jako gosc w czerwcu zeszlego roku, ponadto z opowiesci mlodych wiemy, ze strasznie kantuja, oszukuja na alkoholu i owocach..ceny tez sa dosc spore...ale zeby cos dobrego dodac to maja najlepsze jedzenie jakie mialam okazje probowac na weselach - naprawde rewelacja i baaardzo duuuuzo!!!

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lutego 2011, 09:21 »
Witam

Nie wiem jak wyglada Dworek w Runowie (pewnie z cyklu tych starszych zabytkowych) natomiast w Rojewie jest to nowa sala ktora ma 2 lata i poprostu nazwano ja "Dwor Biesiadny" jest takze druga ktora ma rok( mniejsza ) tego samego wlasciciela i nazwano ja Dworek Biesiadny... Sale wygladaja świetnie, sa duze przestronne i bardzo ladne. Bylam tam na 2 imprezach (wesele i ostatnio andrzejki, które prowadziła Grupa Merlin - chcielismy zobaczyc jak to robią, gdyz beda na naszym weselu, co utwierdzilo nas w przekonaniu, ze dokonalismy swietnego wyboru) i ceny maja bardzo przystepne, a jedzenia bylo sporo i bardzo dobre...Wg mnie duza sala jest ladniejsza z zewnatrz(taka monumentalna) a mala za to bardziej podoba mi sie w srodku,dlatego mielismy problem z wyborem...aaa z tego wszystkiego nie napisalam, ze my rowniez bedziemy mieli tam wesele :) Fakt nie ma ladnego ogrodu, ale jak bylam na imprezie w Dworze w Baloszycach(stary zabytkowy), gdzie obok był piekny park to duzo ludzi siedzialo na zewnatrz i ciezko bylo ich sciagnac na parkiet. Z tym ze w Bałoszycach sa raczej male (kolo Grudziadza)komnaty i wesele odbywa sie na 2 a nawet moznaby rzec na 3 salach. Jest jeszcze Dwór w Sypniewie(stary zabytkowy) w ktorym tez bylam, lepiej sie prezentuje(jesli chodzi o wielkosc pomieszczen) niz ten w Baloszycach bo wszystko odbywa sie na jednej sali. Wiecej miejsc o takim charakterze niestety nie znam. najlepiej przejechac sie w weekend i samej ocenic...

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Lutego 2011, 09:49 »
aaa jesli chodzi o sale w lesie to niedaleko mojego brata na wsi za Toruniem w kierunku na Warszawe (20 km) jest sala w Wilczych katach i stadnina koni w Grabowcu gdzie tez robia wesela...ale oprocz tego ze sa nic wiecej nie wiem

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Lutego 2011, 22:09 »
byłam na weselu w Rojewie i było bardzo pozytywnie łądne sale jedzonko bardzo dobre, fajne krzesła:-)ogólnie na pięć:-)sami chcielismy wybrać tą salę ale już nie było miejsca:-(