Autor Wątek: Ania i Kostas - odliczamy do naszego dnia 05.02.20011  (Przeczytany 6481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Ania i Kostas - odliczamy do naszego dnia 05.02.20011
« dnia: 29 Grudnia 2010, 11:24 »
Cześć dziewczyny, ja też w końcu postanowiłam założyć odliczanie, a do ślubu już tylko trochę ponad miesiąc.
Dziewczyny z wątku o kujawsko - pomorskim wiedzą, że nasz ślub jest organizowany w pośpiechu. Mieszkamy w Grecji i byłam w Polsce dopiero w połowie listopada. Wcześniej zrobiłam jednak "research on-line" i muszą przyznać, że to forum było bardzo pomocne, gdyby nie to przyjechałabym i nie wiedziałabym za co się zabrać, a tak miałam już notatki, kilka typów fotografów, kamerzystów, lokali, dj-ów itd. Bardzo mi to ułatwiło przygotowania, za co serdecznie wam dziękuję!
Teraz najważniejsze sprawy są już porezerwowane, ale brakuje jeszcze Pana Młodego, który przyleci  4 lub 5 stycznia, bo czeka jeszcze na swoje dokumenty do ślubu. Jak tylko przyjedzie to musimy szybko z papierami do USC i kościoła - w USC już wiedzą, zresztą ja musiałam najpierw swoje dokumenty wyciągnąć i je tłumaczyć, w kościele data jest zarezerwowana, ksiądz tylko czeka na PM żeby spisać protokół, więc myślę że zdążymy ze wszystkim, ale mały stresik jest :) Niestety nie uda nam się przez to spędzić razem sylwestra, ale już mniejsza o to, przeżyjemy! za parę dni i tak będziemy już razem.
Jako pierwsze zdjęcie spróbuję wam przesłać zdjęcie z naszego zaproszenia, o ile mi się uda załączyć. No zobaczmy

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Odp: Ania i Kostas - odliczamy do naszego dnia 05.02.20011
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:26 »
no i się nie udało :( spróbuję inne zdjęcie...

no i nie udaje się, pojawia się komunikat: katalog załączników jest pełny...
pomożecie?

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:29 »
Wygląda na to, że jestem pierwsza :)
Opowiadaj wszystko od początku!
PM to nie Polak?
Będziecie mieszkać w Grecji?
Można przyjechać do Ciebie na wakacje?  :D ;D
Naprawde niewiele czasu zostało :)

Zdjęcia dodaje poprzez fotosika, wpisz w google, zarejestruj się i wklejaj foty,tam wszystko pisze co i jak :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:30 »
w technikaliach masz instrukcje.

PM z Grecji? fajnie, ja mam kolege o imieniu Kostas z Salonik ;)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:42 »
można jeszcze?   :hello:

tez czekam na dalszą opowieść bo zapowiada się interesująco
 :tupot: :tupot: :tupot:

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Grudnia 2010, 15:43 »
cieszę się że ktoś będzie czytał :) miło że jesteście. Teraz wpadłam tylko na chwilkę, ale jak bede miala wiecej czasu to skorzystam z waszych wskazówek i spróbuje wkleic jakies zdjecia. Dziś właśnie przyszły zaproszenia i wkładam do kopert i adresuję. Muszę jeszcze dopracować wersję grecką zaproszeń (bedzie tylko kilkoro gości z Grecji). Wczoraj spędziłam pół dnia na szukaniu pięknego tłumaczenia cytatu z szekspira, który jest też w polskiej i angielskiej wersji (specjalnie dla 2 gości z Northampton).
A teraz właśnie był kurier i dostałam moją torebeczkę. Jest prześliczna, taka jak chciałam! kupiłam na stronie fleq - nazwa: kremowe futerko :)
Dziś jadę jeszcze odwiedzić moją świadkową, bo jest chora - ma jakieś problemy z nadgarstkami, bolą ją strasznie i nie może nic robić, a lekarz bagatelizuje problem, twierdzi że to stres! no cóż do wesela się zagoi :) ale trochę sie o nią martwię.
A PM pochodzi z albanii ale większość życia spędził w Grecji i ja też tam mieszkam od 5 lat. Pojechałam na spontaniczną  wycieczkę do aten n 5 dni z koleżanką i wyskoczyłyśmy na 1 dzień na wyspę, na której mieszka mój ukochany. Wtedy się poznaliśmy, a potem wróciłam tam w wakacje i już zostałam, a było to 5,5 roku temu :) zaręczyliśmy się latem 3,5 roku temu - w moje urodziny. Planowaliśmy ślub już dużo wcześniej, ale zawsze los nam robił pod górkę. Tym razem już się nie damy :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Grudnia 2010, 15:50 »
serduszko, jasne, że można do mnie przyjechać na wakacje. Niestety nie będę mogła was wszystkich ugościć w moim domu, bo u mnie też rodzina wakacjuje na zmiane :) ale mogę w razie czego pomóc w znalezieniu niedrogich hoteli, lotów itp. :)
Miłoby było się z którąś z was spotkać i powspominać dzień ślubu :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:38 »

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:42 »
ja też będę z Tobą odliczać :) niesamowicie krótkie to odliczanko ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:48 »

Witam Stokrotko, cieszę się że też dołączyłaś! No, niestety mało czasu pozostało, trochę się zgapiłam z założeniem wątku o odliczaniu, ale postaram się nadrobić i będę pisać. Wstawiania zdjęć jeszcze nie opanowałam. Próbuję jeszcze raz :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:56 »
Anuś niby wakacyjna miłość ale na całe życie :D  :przytul:
:brawo: :brawo: :brawo:

a pochwalisz się zaproszeniami??

nigdy nie byłam w Grecji... przyjemnie będzie mieć kogoś znajomego w tym kraju

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Grudnia 2010, 10:14 »
Ja tez tu muszę być bo widzę, że zimowy ślub się szykuje  ;)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Grudnia 2010, 13:57 »
o to bardzo serdecznie witam zimową pannę młodą!
A może masz dla mnie jakieś typowo zimowe rady? Na przykład jak rozegrać sprawę życzeń pod kościołem jeśli będzie bardzo zimno i będzie sypał śnieg? Myślałam żeby życzenia były na sali, zle nie za bardzo wiem jak to zorganizować, ogłosić to jakoś? Boje sie że i tak uparte babcie i ciocie rzucą się na nas z kwiatami i wtedy już pociągną za nimi wszyscy.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Grudnia 2010, 14:04 »
aagaa, chętnie bym się pochwaliła zaproszeniami, ale nadal nie opanowałam wklejania zdjęć :( wklejam link między ale nic z tego :( co robię nie tak?
Wczoraj pojechałam do mojej świadkowej. Już czuje się dobrze, nie boli jej. Mówiłam, że do wesela się zagoi :) Fajnie było, pogadałyśmy sobię, wypiłyśmy po piwku, podpytywała o numery koleżanek, więc pewnie ma jakiś niecny plan na panieńskie .. super, już nie mogę się doczekać! 
A dziś przyszła zamówiona księga gości. Po prostu cudo! piękny wiersz, nasze zdjęcie i cudowne rękodzieło! jak wytłumaczycie mi jak te zdjęcia wstawiać, to wstawie zdjecie ksiegi. Teraz sprawdzam bilety dla PM. Można sie pochlastać, takie ceny są jak kupuje się na ostatnią chwilę, no ale cóż to w porównaniu do wydatków na ślub! Jak to mówią: poszła krowa niech idzie obora :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Grudnia 2010, 14:06 »
Ja też chcę się dołączyć :D
A w Grecji jest taaak pięknie :D I niektórzy Grecy są taaak przyyystojni  :Serduszka: :oops:
Jak byłam w Athitos to był taki jeden...grał na gitarce...jeeej! No nigdy faceta nie zapomnę  :glupek:
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Grudnia 2010, 15:05 »
Pozwolę sobie dołączyć  ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Grudnia 2010, 16:03 »
Witam Kasiu i Maggi  :id_juz: :id_juz: 
Kasiu! ty przecież jesteś młodą mężatką! a tu ci przystojniacy w głowie  :urwanie_glowy:
i to jeszcze  :gitara:

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Grudnia 2010, 20:30 »
I ja będę podczytywać :P

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Grudnia 2010, 20:53 »
Ja rowniez sie dolączam do podzytywania, tym bardziej ze gdy ja planowalam slub ,mieszkalam w uk i tez wszystko planowanw byloz doskoku  ;)

My mielismy zyczenia na sali, poprostu po kosciele powiedzielismy ze zapraszamy wszystkich na sale i tam będązyczenia  ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Grudnia 2010, 21:02 »
witam kolejną forumkę  ;D

właśnie wróciłam z galerii focus. Pojechałam, bo miałam kupon zniżkowy na komplet bielizny ślubnej, który dostałam przy zamówieniu sukni ślubnej, a dziś był ostatni dzień ważności tego kuponu. Bielizny ślubnej nie kupiłam, nie było nic ciekawego, ale kupiłam komplecik czarno czerwony: stanik i stringi z takimi zwisającymi paskami jak w pasach do pończoch. Fajne, tylko jeszcze czarne pończoszki trzeba dokupić. Marzyłam o pasie, ale to jest nawet lepsze, bo te paski można odpiąć i nosić jako zwykłe majtki  :brawo: no tak, ale bielizny ślubnej nadal nie kupiłam. W sumie nie muszę mieć stanika, bo do mojej sukienki mam być bez, ona już ma tak skrojony gorset, że nie trzeba, więc będzie ok.   :taktak:

Ah teraz jakoś dopadła mnie tęsknota za moim PM. Nie widzieliśmy się od 11 listopada  :depresja: Wiem że już za parę dni będzie tu z nami, ale może to właśnie dlatego tak dopada mnie tęsknota, bo to już tak nie długo i czuję że ten moment jest już tak blisko, ale nadal nie mogę go dotknąć :(

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Grudnia 2010, 22:43 »
O nie, kolejna odważna na luty;)
Ja pragnęłam bardzo mieć ślub w swoje urodziny w lutym, ale w sobotę wypadają moje urodziny dopiero w 2013, to za długo by czekać;)

Super,że mieszkasz w tak ciepłym kraju i masz pewnie gorącego duchem faceta;)
Pokarz nam zdjęcia.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Grudnia 2010, 23:03 »
I ja też dołączam do odliczanka :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Grudnia 2010, 23:13 »
 ;D  no u nas to raczej nie jest kwestia odwagi, tylko nie mamy innego wyboru. Pracujemy w turystyce (jak zresztą większość greckiego społeczeństwa) więc w sezonie nie możemy pozwolić sobie nawet na wolny weekend, ciężko byłoby zorganizować ślub w takiej sytuacji. Za to zimą odpoczywamy, jak niedźwiedzie  :skacza:

Niestety z racji naszej pracy mój PM nigdy nie był w Polsce latem, więc wydaje mu się że w Polsce zawsze jest zima. Jak czasem mu mówię latem, że w Polsce jest teraz gorąco, to nie wierzy :)
Teraz już się przygotowuje na zmiane klimatu i codziennie na skypie wypytuje ile jest stopni :) Wczoraj powiedziałam mu, że na razie jest w miare ciepło i że zima czeka aż on przyjedzie i dopiero wtedy zaatakuje. Ależ się przeraził hihihi
Ale ostatnio jak był w Polsce, dużo podróżowaliśmy i jakoś wytrzymał. może tym razem zdjęcie przejdzie.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Grudnia 2010, 23:18 »
jak kliknie się prawym na miniature zdjęcia to można je otworzyć, więc na razie możecie taak zobaczyć te 3 zdjęcia, które przesłałam, ale ja chcę się nauczyć wklejać zdjęcia! Ja robie tak: [img] potem wklejam link do zdjecia na fotosiku i znowu nawias kwadratowy /img i zamykam nawias. Nie rozumiem co jest nie tak? pomóżcie  :(

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Grudnia 2010, 00:02 »

No to chyba w końcu mi się udało! W podglądzie zdjęcie widać, zobaczymy po opublikowaniu. Przepraszam was, że zaśmiecałam forum pytaniami technicznymi. Obiecuję poprawę, od tej pory tylko konkrety :)

Ależ się maniaczka forumowa ze mnie zrobiła  :skacza:

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Grudnia 2010, 00:11 »
No prosze , prawie same zimowe fotki.
Ale fajna z Was parka;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Grudnia 2010, 09:11 »

Kochane, w ten ostatni dzień starego roku życzę wam szampańskiej zabawy
a na nowy rok dużo szczęścia, zarówno w tych ostatnich momentach życia panieńskiego, jak i na nowej drodze życia!
Żeby wasz ślub był najpiekniejszym dniem waszego życia i żeby wszystko udało się tak, jak sobie zaplanowałyście
Ale przede wszystkim życzę wam, żebyście mimo stresu i dążenia do tego aby wszystko było idealnie, potrafiły nabrać do tego wszystkiego trochę dystansu wtedy gdy jest to potrzebne, czyli nie stresować się drobiazgami, bo nawet jeśli któryś z tych drobiazgów nie wypali (np. złamany kwiat w butonierce, lub gość który w ostatni dzień poinformuje, że jednak nie przyjedzie) to i tak dzień ten będzie waszym dniem, jedynym, wspaniałym, niezapomnianym

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Grudnia 2010, 12:29 »
Tobie kochana równiez zycze tego co sama tak pieknie ujelas :) I zebyscie sie juz nigdy z Twoim PM-em nie musieli  na tak dlugo rozstawac i zeby zawsze nad Wami swiecilo gorace sloneczko, a na niebie Waszego zycia nie pojawialy sie czarne chmury :) :*

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Grudnia 2010, 13:28 »
A i Tobie cudnego zimowego ślubu  życzę;)
A dziś super zabawy:)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Grudnia 2010, 16:54 »
U nas sprawa z życzeniami po mszy była otwarta i uzgodniliśmy, że pójdziemy na żywioł. Sama chciałam żeby życzenia były składane na sali żeby nie zmarznąć ale jakoś nie wiedziałam jak się do tego zabrać. W ten dzień mrozik był ale  życzenia w końcu odbyły się pod kościołem a to dlatego, że przyszło dużo osób, które nie były zaproszone na wesele. Było zimno to fakt ale  emocje w tym dniu są takie, że schodzi to  na dalszy plan.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014