Autor Wątek: "Nieważne co w życiu osiągniesz...ważne kogo będziesz miał u Swego boku" 9.07.11  (Przeczytany 39185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
No właśnie dobrze dziewczyny piszą że możecie mieć mały problem odnośnie kredytu  ::) Ale swoją drogą naprawdę nie zła okazja Wam się trafiła!!  ;D ;D

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Okazja bardzo dobra ale jeszcze zależy w jakiej dzielnicy Sosnowca, te które tu mieszkają wiedzą, że nie każda dzielnica S-ca to dobra lokalizacja. A po drugie kredyt to 130 tys ale ile musielibyście spłacić? Przecież to nie jest tak ,że bierzecie 130 tys i tyle spłacacie ale doliczając odsetki robi się już spora sumka.
Wasz wybór ale mówiąc szczerze, w takiej sytuacji (niepewna praca) nie pakowałabym się w tak duży kredyt.

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Chciałam jeszcze zapytać o te ciasta, byłam na stronie Michasia i rewelacyjne mają te deserki-bankietówki :D A pytałaś o ceny jak tam się przedstawiają za ciasta, torty i te deserki? Będę strasznie wdzięczna za odpowiedź :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
No my jesteśmy w trakcie spłacania kredytu...od czerwca tego roku...w tym czasie Mężuś stracił prace, ja mam tylko do grudnia...ale żyjemy...i nie martwimy się niczym, bo mamy już swoje własne gniazdko! A to baaardzo ważne... A daliśmy 128 tyś a ma 48m. Więc na Waszym miejscu nie zastanawiałabym się nawet...

Co do świec wodnych to są super :D

Butami się nie przejmuj tylko teraz ich szukaj, bo przed karnawałem to nawałnica wszystkiego jest w sklepach! A co do foto-video...może sobie jakoś poradzi ;) A będa jeszcze goście to ich nastaw na cykanie fotek :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
No właśnie i dlatego branie kredytu przed weselem nie za bardzo się nam widzi. Łukasz niby dużo zarabia i jako on sam ma bardzo dużą zdolność kredytową . Z tego co pytaliśmy pośrednika to on by mógł sam na siebie wziąć kredyt ale z podżyrowaniem ?(np rodzice.) Ja nie mam stałej pracy wiec jeśli mielibyśmy wziąć kredyt na nas dwoje jako na małżeństwo to nasza zdolność kredytowa maleje znacząco. Mieszkanie jest naprawdę okazją dlatego że jest to wyremontowana kamienica ( wyremontowana od podstaw). Mieszkanie jest na poddaszu tzn ze skosami.  Jest to osiedle zamknięte.. no ogólnie bardzo fajnie :) ale chyba nic z tego nie wypali...przynajmniej przed weselem...

Powiem Wam że na bieżąco śledzę mieszkania w S-c i zdarzają się okazję :P znaleźliśmy jeszcze na nowo wybudowanym osiedlu (koło ludwika) mieszkanie na poddaszu 4 pokojowe taras łazienka i kuchnia tylko że w stanie surowym 87 m bodajże za 87 tys :D Tyle że sporo w nie trzeba włożyć na wykończenie ale i tak wydaje mi się że się opłaca.. :) ahh chcielibyśmy bardzo własne M ale ta niepewna przyszłość z pracą to nas strasznie zniechęca....

Lenka89 jeśli chodzi o bankietówki to nawet nie pytałam po ile :P ciasta różnie im się te ceny rozkładały w zależności jakie miało być. My najbardziej pytaliśmy o Torty i nam powiedział 37 zł za kg. Ale najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do nich to Ci wszystko wytłumaczą.

Offline neta88sc

• maniak
Kasiu nawet nie wiesz jak ja bym chciała to mieszkanko :( Łukasz widać że tez by chciał ale sam do końca nie wie.... próbuje cały czas go namówić. A Wy Kasiu jaki kredyt wzieliście? Ten "rodzina na swoim" jak możesz napisz mi szczegóły na PW :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
O Matko  :o :o :o :o :o to w Sosnowcu są takie tanie mieszkania czy faktycznie to okazja???
U nas za 130 tyś to można kawalerkę kupic i to taką 20paro metrową  :P
Jeżeli macie zdolnośc to ja bym się nie zastanawiała-podejrzewam,że u rodziców będziecie musieli dużo więcej włożyc skoro trzeba wymienic kanalizację itp.
Kto nie ryzykuje ten nie ma  :P

Offline neta88sc

• maniak
Nie no mieszkania też oczywiście są droższe :P no i te akurat to okazje są :) a tak to w cenie ok 100 są przeważnie 37-40 m.2  zależy od dzielnicy.
Te w tej kamienicy są naprawdę super. To co nam się spodobało ma 2 pokoje kuchnie i łazienkę. Ale jak tu przekonać PM do kupna takiego mieszkania...ech myślę że skończy się na tym że po weselu dopiero weźmiemy wspólny kredyt i kupimy jakieś mieszkanko. A mieszkań w tej kamienicy jest do kupienia 12 :) tylko że są tylko 4 mieszkania z powierzchnią pow. 50 metrów te na poddaszu a reszta mieszkanek to bardziej kawalerki pokój kuchnia i łazienka ok 32 m za bodajże 108 tys. pomieszczenia są przechodnie a za 112 są odrębne. więc mieszkanie za 130 tys za ponad 50 m. to naprawdę super interes a niby dlatego takie tanie bo ma skosy i wtedy powierzchnia użytkowa jest mniejsza
Dość o tym mieszkaniu bo ja jestem na nie tak napalona :P że szok :D na samą myśl że mogę sobie je urządzić po swojemu i robić w nim co bede chciała nikt nie będzie mi wypominał niczego.

Co do spraw ślubnych - zamówiłam sobie poduszeczkę na obrączki :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ja tam bym używała swojego uroku osobistego  :P ile wlezie,żeby namówic PMa na to mieszkanie bo cena naprawdę atrakcyjna.Tym bardziej,że jak sama mówisz tylko brac graty i się wprowadzac  ;D
Pokaż poduszkę  :) :) :)

Offline neta88sc

• maniak
Tu macie te mieszkanie.... niestety chyba już po wszystkim bo jest zarezerwowane ;(  :'( http://otodom.pl/mieszkanie-sosnowiec-niwka-50m2-2-pokoje-130000-pln-id7933129.html

a tu poduszeczka: http://allegro.pl/poduszka-poduszeczka-na-pod-obraczki-mega-obnizka-i1305577214.html     ta pierwsza jest ta którą zamówiłam :) Stwierdziłam że nie będzie personalizowania. Tylko taka prosta zwykła :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Poduszka bardzo fajna ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A ja żałuję że kupiłam poduszkę, założenie było takie że miała ją nieść chrześniaczka i to by było fajne, ale że jej się przed mszą odwidziało to ktoś ją położył na ołtarz i tyle, wcale nie była nigdzie specjalnie widoczna a teraz nie mam co z nią zrobić :D
Jakieś pomysły?
Dobrze że neta masz w sumie bez personalizacji bo będziesz mogła ją po prostu sprzedać!

Offline neta88sc

• maniak
U mnie też początkowo miała nieść chrześniaczka ale to mała diablica jest i wiem że albo by rzucała poduszką po kątach bądź by na niej spala albo by po prostu nie poniosła jej bo jej sie by nie chciało :P ma 3 lata :) Ale mam jedną taką małą dziewczynkę tzn małą.... 7 lat :D i ona baaardzo ale to bardzo chce mi trzymać welon jak w filmach :P a ja nie wiem czy welon będę miała długi wiec zatrudnię ją do poduszeczki :)

No i właśnie tak przemyślałam że będzie bez personalizacji bo będę albo mogła ją sprzedać albo komuś dać z rodziny żeby wykorzystał ponownie :) Pozatym nie była droga więc i to mnie podkusiło że zamówiłam :)

No i pasuje do moich kolorów :D

A Ty Ciri zachowaj swoją dla Potomnych :D Owiń w folie taką do pakowania prezentów przeźroczystą i schowaj razem z pamiątkami ze ślubu

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Miezkanko okazja, ale po slubie traficie na jeszcze lepszą  ;D

co do bankietówek to sa one w cenie 3-5zł - super są, ale kurcze tochę drogo tak 100 gościom zafundować :)

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
No to już wszystko jasne z tym mieszkaniem. Ono jest położone na poddaszu i ma skosy, a to oznacza, że powierzchnia użytkowa jest mniejsza niż 50m2, z tej stronki wynika, że to niecałe 33m2. Przeciez na skosach wielu rzeczy nie wstawisz. Mieszkanie 50m2 bez skosów masz już w cenie 160 tys. zł. A gdzie ta kamienica jest w ogóle połozona? Bo na tym zdjęciu wygląda, jakby wyrosła w środku pola  :P :P Trzeba uważnie czytać te oferty, bo takich okazji po prostu nie ma. Sorki, że tak skryklałam to mieszkanie, ale wg mnie to żadna okazja.
jeżeli chodzi o kredyt, to trochę się zdziwiłam, że Twój narzeczony ma zdolność kredytową, skoro ma pracę na czas określony... Ale może się coś pozmieniało  ???

A jeżeli chodzi o poduszeczkę, to śliczna. Ja osobiście nie lubię takich "gadżetów", ale ta jest naprawdę elegancka  ;D

Offline neta88sc

• maniak
Kamienica jest pośród innych kamienic :) tylko jest ona ostatnia w szeregu, na Niwce :) może na zdjęciu nie widać ale z tyłu jest taka sama kamienica tylko nie wyremontowana:P
Byliśmy na poddaszu oglądaliśmy te mieszkanko. Skosy są ale jedyne co to by przeszkadzało np na powieszenie jakiś mebli akurat na tej stronie Skos był bodajże w kuchni i w jednym z pokoi ale tylko na jednej stronie Pozostałe 3 ściany były normalne.
PM ma zdolność ale musi przedstawić zarobki niby z ostatnich 6 miesięcy do tyłu i z tego robią średnią i z tego liczą zdolność. Poza tym nie ma żadnych zobowiązań finansowych poza opłatą telefonu komórkowego :P Ale warunkiem jest podżyrowanie kredytu :) W każdym razie z zakupem mieszkania wstrzymujemy się do lipca tzn po ślubie :)

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
Witaj. Mogę dołączyć? podczytuję Twój wątek z racji, że tez jestem z Sosnowca. Co do tego mieszkania, to nie pakujcie się w jego zakup. Pochodzę z Niwki i wiem, gdzie jest ta kamienica - jest to niechlubna część dzielnicy, tzw. "dzielnica cudów", ul Tuwima. Nikt przy zdrowych zmysłach z Niwki by tam mieszkania nie kupił, fak sam budynek obecnie wygląda impnująco, ale otoczenie i sąsiedztwo to już inna bajka - sama menelni, melina. MNa tej ulicy mieszkają ludzie z tzw. marginesu. A tą kamienicę wykupił jakis prywatny właściciel za ok. 13 000 zł!!! wyrzucił ludzi i teraz wyremonował, a czynsz sam ma sobie ustalać. Także nie polecam. Lepiej poszukac czegoś lepszego. Pozdrawiam

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Zgadzam się z Elką ja mieszkam centralnie przy Tuwima zaraz za wiaduktem tamta dzielnica jest okropna na necie mozna znalezc np na TVS jak wlasciciel tej kamienicy potraktował poprzednich mieszkanców teraz pewnie bedzie co chwile podnosił czynsze porazka jakas dobrze ze wyszlo jak wyszło......

Offline kaassia

• Chuck Norris
Wiadomość poszła na priv :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
A poduszeczka przeurocza :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
Witam niedzielnie :) dzięki za te wszystkie od Was informacje są bardzo cenne:) W każdym razie kupno mieszkania wstrzymane :P Nie chcemy kombinować przed ślubem z żadnymi kredytami :) Jeżeli chodzi dokładnie o tą kamienice to pewnie chodzi wam o słynnego pana Ryszarda Sz. Owszem on ta kamienice kupił i wyrzucił mieszkańców ale sprzedał ją innym ludziom. Oni wyremontowali i ogrodzili ten teren.  W każdym razie kupno mieszkania narazie nie aktualne.
Co tam u Was? Bo u mnie narazie ok. W pracy powoli zaczyna się młyn przed świętami.. a po 10 to już tylko praca :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
A ja rozpoczęłam porządki świąteczne :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
U mnie będzie Ciężko w tym roku chyba że w nocy będę sprzątać :P

Offline kaassia

• Chuck Norris
Ojj...no to może zorganizujesz sobie ekipę sprzątającą ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
Już tylko 7 miesięcy :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Noooo.... nabieracie rozpędu  ;D ;D ;D

Gratuluję!

Offline neta88sc

• maniak
W weekend jedziemy po odbiór obrączek :) Tzn PM jedzie bo ja od weekendu zaczynam codzienną pracę po 14h.... to bedą ciężkie 2 tygodnie...

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
fiu fiu 7 miesięcy  ;D ;D Fajnie, ze już będziecie mieć obrączki  ;D

Offline neta88sc

• maniak
Ja tez się cieszę :D i ciekawa jestem jak wyglądają :P
Jak będę mieć jakąś wolną chwilę to zrobię zestawienie rzeczy które już mamy załatwione :) Może wstawię jakieś zdjęcia.. jak będziecie chcieć oczywiście :P
Buziaki piątkowe :-*

Offline kaassia

• Chuck Norris
No ja to cały czas czekam na te zdjęcia! ;) A Ty nic nam tu nie pokazujesz  :-\
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo