Autor Wątek: Salony sukien w Słupsku  (Przeczytany 25796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Salony sukien w Słupsku
« dnia: 23 Lutego 2006, 20:35 »
Byłam wczoraj w 3 salonach w centrum Słupska. W salonie Cezar miałam nieodparte wrażenie, że pani wciska mi suknię, byle ją komuś opchnąć. Oj... nie lubię ja tego. Nie podobała mi się, mówiłam jej to, a ona dalej ciągnęła swoją śpiewkę, że wyglądam w niej cudownie... ta.. jak stara baba w białej zbroi z wielkim dupskiem.
Potem pani kazała mi się zaopatrzyć w body ściskające 2 numery za małe, żeby mnie wyrównało. Chyba prędzej by mnie zadusiło.

Nie polecam Cezara, jak ma się niewymiarową figurę. No i zaliczki... 1 tys złotych, jesli cała suknia kosztowac ma 1400. Przesada!

Offline mandzia
  • nowicjusz
  • *
Salony sukien w Słupsku
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maja 2006, 21:25 »
Korzystajac z rad Groszka wyruszylam na poszukiwania tej jedynej. W pierwszym "salonie" (kolo ratusza) pani spojrzala na mnie, zapytala o rozmiar i wreczyla mi suknie na widok ktorej odechcialo mi sie dalszych przymiarek w tym miejscu. Ruszylam dalej i trafilam do pracowni krawieckiej na Wojska Polskiego. I tu bylo juz o niebo lepiej. Pani krawcowa w temacie, konkretna i mila  na tyle, ze zdecydowalam sie, ze bede szyla suknie u niej, mimo tego, ze mialam juz zamowiona krawcowa w Miastku. Groszek wypowiadal sie dobrze o salonie na Wilenskiej, wiec dla spokojnosci zaciagnelam swoje Jury (ciocie i brata narzeczonego) jeszcze tam i musze powiedziec, ze salon super poczynajac od wystroju,a konczac na obsludze. Wynik moich przymiarek przedstawiam ponizej. Zdjecie jest robione telefonem, wiec widac tylko ogolne zarysy. Teraz musze tylko zdecydowac czy gorset na szelce, czy moze z mala koronkowa stojka? Licze na opinie.
[/URL]

Offline groszek
  • maniak
Salony sukien w Słupsku
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maja 2006, 07:32 »
Szkoda, że zdjęcie nieostre, ale na moje kaprawe oko, bardzo ładnie ci w tej sukni ;)
Heh... we wtorek stałam dokładnie w tym samym miejscu i odbywałam swoja pierwszą przymiarkę.
A co do "saloniku" na Wojska Polskiego, to racja- babka miła i konkretna, a poza tym ma taniej niż w salonach typu Wileńska. Proponowała mi uszycie sukni (na wzór ten z Wilenskiej) ok 200 zł taniej- wszystko zaleznie od rodzaju koronki- ale wspólnie z mamą zdecydowałyśmy, że skoro na Wilneńskiej było wszystko na tip top i realnie widziałam te suknię, to zdaję się na nich. Trudno- nie zaoszczędzę 200 zł.

Cieszę się, że moje opinie na coś się przydały. A ten 'salon" koło ratusza to... żal gadac. W ogóle nie brałam tego miejsca pod uwagę.

Offline Nioka27

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.07
Salony sukien w Słupsku
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Kwietnia 2007, 22:00 »
Witam. Ja będe miała suknie z salonu na Wojska Polskiego. Potwierdzam, że bardzo miła obsługa, kupiłam tam także buty. Nioka

Offline yolanda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6 październik 2007 r.
Odp: Salony sukien w Słupsku
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Czerwca 2007, 09:00 »
Cześć! Jestem ze Słupska, no i tutaj też szukałam sukienki dla siebie:) Swoje poszukiwania zaczęłam od salonu na ul.  Wileńskiej.  Nie było źle, ale do zaproponowania  dla mnie nie mieli zbyt wiele. . .  Kolejnym salonem był salon na ul.  Wojska Polskiego.  Całkiem sympatyczna pani, ale proponowane sukienki nie były w moim guście. . .  Co do salonu Cezar to mam takie samo odczucia ja Groszek. . . oj pni bardzo mocno probowała mi wcisnac sukienke, gdzie ewidentnie było widać, ze ma dużo niedociągnięć. . .   Ostatnim salonem, który odwiedziłam był salon sukni ślubnych "Sonia" na ul.  Sygietyńskiego.  I musze przyznać, że tu obsługa (przynajmniej w moim odczuciu) była najbardziej fachowa.  Pani Sylwia duzo mi doradzała, i nawet kiedy mierzona sukienka miała niewłaściwy rozmiar to tak potrafiła ja dopasować ze wyglądałam dobrze.  .  Mam nadzieje ze wszytko wyjdzie tak jak sobie to wyobrażam. . .  Sukienkę zobaczę za około 2 miesiace. . .  :)

Offline marika84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2008, 16:05 »
Polecam salonik slubny w podworzu na wojska polskiego.  Bede tam szyla swoja suknie na wypozyczenie wedlug wlasnego projektu.  Krawcowa ma duzy wybor koronek, ktore sa przesliczne, nigdzie takich nie ma.  Na wilenskiej obsluga ok ale suknie maja badzo drogie, a te do wypozyczenia sa wg mnie bardzo zuzyte.  Jesli chodzi o Cezar to obsluga sie zmienila na lepsze, jest mila mloda pani, ale suknie ktore tam szyja nie sa w moim guscie, wszyskie biale, nieciekawe, jakby na "jedno kopyto". 
Salonik na wojska polskiego polecam!!!

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Marca 2009, 19:18 »
Mam już za sobą pielgrzymkę po wszystkich, jak mi się wydaje, salonach sukien ślubnych w Słupsku, a także kawałek poza nim :-) Przymierzyłam łącznie 31 sukien. Konkretnej nie wybrałam, waham się pomiędzy trzema. I postanowiłam podzielić się wrażeniami.
W mieście jest 5 salonów (Wileńska, Wojska polskiego- a od kwietnia Armii Krajowej, Kołłątaja, Tuwima i Sygietyńskiego), 2 sklepiki na Manhatanie i 2 na Wokulskim, gdzie też jest parę sukien. Z nieprzyjemną obsługą spotkałam się jedynie w jednym sklepie w Wokulskim (taki większy) oraz w salonie sukien w Siemianicach. I w niemiłej obsłudze Siemianice wygrywają. Pani na moją wypowiedź, że chciałabym przymierzyć kilka, zareagowała wręcz alergicznie. Traktowała mnie jak dziecko, cóż, młodo wyglądam, ale ona chyba wątpiła, czy aby na pewno wychodzę za mąż... Byłam u niej już na końcu, więc trochę się zaznajomiłam z materiałami itp., tłumaczyłam o co mi chodzi, ale pomocy u niej nie uzyskałam. Na wydrukowane przeze mnie zdjęcia sukien z jej strony internetowej nawet nie spojrzała, mówiąc, że nie ma żadnej z tych ze strony, bo to tylko przykłady. A cenę wypowiadała z miną "oj, chyba dla ciebie za droga, dziecko". No to podziękowałam i nie mierzyłam nic. Nie wrócę tam na pewno. Tylko dziwi mnie, że niektórych stać na takie traktowanie potencjalnych klientów.

I właśnie, może wie ktoś o jakimś jeszcze salonie w Słupsku, lub okolicach? Czy to już wszystkie?

Offline Patitka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Marca 2009, 21:34 »
Witam
Selena już chyba wszystkie z możliwych wymieniłaś,bo ja też byłam wszędzie oprócz Manhatanów i Wokulskich. Wileńska i nowy na Kołłątaja Panie sprawiały wrażenie jakby zaczęły pracować od wczoraj poza tym za drogo,na Tuwima Cezara wogóle nie brałam pod uwage ponieważ koleżanki które wcześniej rajdowały po Salonach miały złe opinie. Ja biorę pod uwagę dwa salony w Słupsku ten na Wojska Polskiego i SONIA na Sygietyńskiego przy LIDLU ponieważ obsługa miła i bardzo fachowa,ceny normalne. Oczywiście mam dylemat ,ale bardziej jestem na SONIE bo najbardziej do mnie przemawia i oglne opinie o tym Salonie są polecające.
Musze podjąć decyzje-jutro wybiore,i podziele się wrażeniami.
pozdrawiam

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2009, 21:45 »
No w końcu jakiś odzew :-) Ja na Wileńskiej zaczynałam poszukiwania, wrażenia mam takie sobie, większość sukni ciężka jak namioty, przynajmniej te co przymierzałam, i cenowo też ciężkie:) Ten nowy na Kołłątaja, no cóż, suknie piękne, ale to jest salon ze Szczecina, to i szczecińskie ceny. Na Tuwima pani była miła, ale jakiś taki wybór, nie dla mnie. Też waham się pomiędzy Wojska Polskiego a Sygietyńskiego, bardzo miła, fachowa obsługa i przystępne ceny.

Podzielcie się dziewczyny wrażeniami :-)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Marca 2009, 09:25 »
Ach, jest jeszcze "salonik" koło ratusza. Pani ok, suknie dość drogie. I ku mojemu dziwieniu nie można tam robić zdjęć w sukni, podobnie jak na Sygietyńskiego. Trochę szkoda, bo po godzinie nie pamiętam, jakie suknie mierzyłam.

Offline Patitka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Marca 2009, 20:38 »
Dziś wybrałam suknie!!! Po przebytych kilometrach i rajdowaniu po Salonach,salonik na Sygietyńskiego najbardziej zaskoczył mnie pozytywnie i tam będę szyła suknie na miare na wypożyczenie mojego projektu. Z panią z salonu przymierzyłyśmy podobne fasony i okazało się że jest ok poza tym miłe i fachowe podejście-(najważniejsze). Pani podpowiedziała mi tyle ciekawych rzeczy o których nawet nie miałam pojęcia. Generalnie można zrobić wszystko w bardzo dobrej cenie i w ramach współpracy dostałam pakiet rabatów na praktycznie wszystko co potrzebne. Jednak znajome polecały ten salonik i ja też będę polecała bo warto.
pozdr.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Marca 2009, 21:20 »
Patitka, to gratuluję dokonania wyboru :-) A kiedy ślub, bo nie widzę daty w profilu. I można zapytać o cenę? A te rabaty to co? Podobno  jakieś gratisy dają, ale nie wiem konkretnie. Ja się ciągle waham. To znaczy też raczej będę szyć na miarę, na wypożyczenie jako pierwsza. Ale nie wiem dokładnie jaką i waham się pomiędzy Sygietyńskiego a Wojska Polskiego, w obu przemiła i fachowa obsługa.

Offline Patitka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Marca 2009, 13:15 »
Data 04. 07. 09 zmieszcze się w czasie z szyciem :) sukienka jest o połowe tansza niz miałabym wypożyczyć np. na Wileńskiej lub na Kołłątaja a naprawde suknia będzie okazała,co ważne-moją suknie będzie szyć pracownia w Radomiu która jest producentem sukien slubnych więc nie mam obaw bo widziałam już realizacje sukien zlecanych przez salonik przy Sygietyńskiego. Umowe spisałam przy czym musiałam zaliczkować zlecenie,ale to zawsze taniej. Pan który tam przebywa zaproponował mi usługi z rabatami na zespół muzyczny,kamerzyste,fotografa,kwiaciarnie,makijaż,fryzjera,pazurki robi Pani z saloniku,wogóle pomagają przy organizacji tego dnia. Aha i jest możliwość w dniu ślubu ubrania się w saloniku to jest też wygodna usługa bo wiadomo jak w domu zamieszanie goście itd. a tak prosto od fryzjera do salonu bez stresu. W sumie to wszystko zamówiłam na miejscu tzn buciki,biżuterie,podwiązkę zaproszenia mają troche drogie,a i  jak bedzie już sukienka przygotują kilka projektów welonów do wyboru. Pytałam o cena welonu to przedział od 30-400zł -tanio.
Także ja mam już za sobą i jestem zadowolona bo obsługa tego saloniku wyciąga rękę do klienta. A i śmiesznie tak bo ten facet co tam jest on normalnie szyje!!!ale też dużo podpowiedział i nie wciskał potrafił nawet krytykować,potrafili zrobić taka luźna atmosfere co też napewno jest plusem. Ale wybraliśmy suknie która zdecydowanie pasuje do mnie i będzie piękna ;)Znajoma też się tam wybiera bo podobnie jak ja zjeździła całe pomorze i jednak decyduje się na wypożyczenie sukni ale już gotowej właśnie na sygietyńskiego.
Polecam,polecam,polecam!!!
pozdr. .

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Marca 2009, 19:57 »
O, to już nie dużo czasu do Twojego ślubu, dobrze, że zdążysz z szyciem. Wiem, że ten pan sam szyje, widziałam :-) Zabawny taki. Ja też chcę "okazałą" suknię, to znaczy dużą, taką typowo ślubną i ciekawa jestem właśnie ile mnie wyjdzie szycie, bo to sporo materiału. Dopiero będę szła z projektem, popytać. Pozdrawiam

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Października 2009, 14:59 »
Ja mogę polecić salonik na Sygietyńskiego - sukni tam nie kupowałam, ale wypożyczyłam 2 bolerka - ceny przystępne, wszystkie poprawki na czas i możliwość przedłużenia wypożyczenia na kilka dni po ślubie, na sesję plenerową :-)

Offline Madziunia85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Stycznia 2010, 12:09 »
Czesc Wam dziewczyny ja POLECAM Salon Sukien Slubnych SONIA .  Jestem niska osobą a mam wkoncu wymarzoną sukienke :) a wdodatku dostałam rabaty na fotografa,kamerzyste,zespól muzyczny i wizarzystkę
REGULAMIN! Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2010, 21:45 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2010, 20:12 »
Owszem - salon dobry. Pseudoreklamy niedobre.

Offline zgredek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Lipca 2010, 18:54 »
  :) witam.  właśnie dziś wracam z tego salonu(SONIA) i muszę powiedzieć że w moim odczuciu to najlepszy salon pod względem obsługi.  co prawda ja zanosiłam tam swoją suknię i prosiłam o małe przeróbki, czyszczenie i dobór dodatków i jestem narazie bardzo zadowolona.  Pani doradziła-widać że zna się na rzeczy.  jak odbiorę suknie to napiszę jak zakonczyła się współpraca z tym salonem.  W każdym razie ]polecam :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Lipca 2010, 16:09 »
Dziwne, gdy ktoś ma tyle wolnego czasu tuż przed ślubem, że aż fatyguje się zalogować na forum tylko po to, żeby pochwalić niedokończoną jeszcze transakcję... Po co?

Pseudoreklamy w niczym nie pomagają...  ::)

Offline tyska904
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Marca 2016, 15:50 »
Witam czy koś mógł by mi polecić dobrą krawcową ze Słupska bądź  okolic  która uszyła by mi suknie na miarę ? .