Autor Wątek: osoby robiące usługi na lewo - nie prowadzące działalności  (Przeczytany 3395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
Temat zainspirował mnie gdy przeczytałam blog groszka: http://niecierpliwygroszek.blog.com/ rzuciało mi się w oczy takie zdania:

"3 lutego podpisaliśmy umowę z p. Jackiem na wykonanie około 300 fotografii, które dostaniemy na płycie. Z czego 100 zdjęć w formacie 13X18 dostaniemy już gotowe do wklejenia do albumu. Zdjęcia będą miały charakter reportażowy: w kościele, podczas składania życzeń, krótka sesja pod kościołem, toast, pierwszy taniec. A kilka dni po ślubie sesja plenerowa. Cena konkurencyjna (ok 400 zł), z uwagi na to, że pan nie prowadzi działalności."

Groszku - pisząc takie słowa "podrzucasz na tacy lewe" osoby US :) Biedny fotograf może mieć nieprzyjemności.

Czy pytacie firm czy działają legalnie? Jakie ma to dla was znaczenie?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline groszek
  • maniak
osoby robiące usługi na lewo - nie prowadzące działalności
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lutego 2006, 19:38 »
heh... a myslałam,że nikt nie czyta moich wypocin. Pozostaje mieć nadzieję, że nikt z US także nie będzie tego czytał. Nie podałam adresu pana (adres jego strony tylko) a tam nie ma nazwiska. nie podałam nawet miasta, z którego jest ten pan.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lutego 2006, 20:00 »
groszku, ja przeczytałam jednym tchem. Dałas mi niezłą dawkę humoru z Twoimi tekstami! Piszesz świetnie!  :wink: Niestety, nazwisko pana jest znane, podalas stronke a tutaj nie trudno dotrzec do danych osobowych.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lutego 2006, 20:04 »
hmmm dla mnie chyba to nie byłaby przeszkoda.... jeśli podobały by mi się zdjęcia robione przez taką osobę to to dlaczego miałabym się mieszać w to czy on ma działalność czy też jej nie ma, to jego sprawa. Choć patrząc na to z drugiej strony robi konkurencję i w niej wygrywa bo ma taneij gdyż omijają go zusy, podatki etc.etc.  :roll: Okruszku ciężkie pytanie  :roll: niby każdy z na powinnien walczyć z takim stanem rzeczy, a z drugiej strony samochód się popsuje a nie stać nas na naprawę w warsztacie to też dajemy zarobić komuś kto się na tym zna i nie wystawi nam faktury.... :oops:
czekam aż szczęście powróci...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Lutego 2006, 23:03 »
Cytat: "okruszek"
Dałas mi niezłą dawkę humoru z Twoimi tekstami! Piszesz świetnie!

Te slowa sprawily mi wielką przyjemność :) Dziękuję!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lutego 2006, 00:58 »
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

pewnie pan zarejestrowany jest jako bezrobotny..

moja teściowa pracuje z kobietką , której mąż nie wykazuje dochodów.. słowem.. ona jest jedynym źródłem dochodów w rodzinie ( ta.. z pencji pielęgniarskiej :? ).. a jej mąż - bezrobotny bez prawa do zasiłku.. wykańcza mieszkania.. kiedy moja kuzynka dowiadywała się o koszt wykończenia (glazura, terakota itp) zaśpiewał jej kilka tysiaków ( zaznaczam nieopodatkowanych)... chetnych na wykończeniówke ma , bo w zeszłym roku chciał się z nią umawiać na lipiec /sierpień 2006  :roll:

każda z moich firm z którą pracowała przyorganizacji własnego wesela prowadzi działąlność - legalną działalność.. czy rozliczyli się z usługi za którą im zapłąciłam.. a nie wiem... nie umiem odpowiedzieć na takie pytanie... nikt mi faktury nie wystawił .. prócz umowy o dzieło nic nie dostałam prócz swistków o zapłaceniu zadatku...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lutego 2006, 01:03 »
poczytałam sobie bloga...

wiesz co.. troszkę więcej popiszesz i możesz knigę wydać.. masz "lekkie pióro" (znaczy dobrze piszesz i fajnie się to czyta)

nie wiem do końca jak wyglądasz ale ta kiecka mi się podoba...

przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2006, 08:04 »
w blogu groszka wszystkie te sukienki są super :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lutego 2006, 09:39 »
Cytat: "monia"
nie wiem do końca jak wyglądasz ale ta kiecka mi się podoba...

Mnie także :) Bardzo! Trochę martwi mnie ten poziomy dekolt... do tej pory mnie uczono, że grube powinny miec dekolt w szpic. No, zaobaczymy. :)