Autor Wątek: TAAAAAAAAKIE WIEEELKIE DZIEKUJE DLA WAS:)  (Przeczytany 3599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misia

• zapaleniec
TAAAAAAAAKIE WIEEELKIE DZIEKUJE DLA WAS:)
« dnia: 17 Lutego 2006, 08:23 »
chciałabym podziekować tym ktorzy stworzyli to forum i odpowiedzieli mi na moj post kiedy szukałam sukienki................i naprowadzili mnie na Sophie.
Dzieki Wam i kochanej Sophi bede miała wymarzoną kieckę
Tak tak...Doloreskę...przerobioną wg moich wyobrażeń o wymarzonej sukni.
Jestem dzięki Wam szczęśliwa
I na całym forum Sophio...dziękuję Ci.....z całego serca:)))))))))

Jeśli chcecie moge wam opisać jak przerobię sukienkę...jak już wiecie jak doloreska wygląda

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2006, 08:26 »
Jasne pokazuj swoje przeróbki w sukience.....

Bardzo się cieszę, że będziesz miała sukienkę, o której marzyłaś :)

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2006, 09:12 »
Wimy jak wygląda Doloreska, ale nie wiemy jak wygląda Doloreska w wersji Misia....pokazuj koniecznie :D

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2006, 09:32 »
Misiu!
Fantastycznie!!!!!! Czekamy na zdjęcia przerobionej sukienusi !!

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2006, 10:34 »
no wlaśnie fotki, fotki prosimy :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2006, 12:52 »
od soboty zaczynam przerobki....i troche to potrwa...parę spotkan z krawcową...ale jak bedzie gotowa..to oczywiście ,że pokaże...więc cierpliwości na parę tygodni:):)

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2006, 12:59 »
a jak planujesz ją przerobic? moze opiszesz w skrócie bo tu padniemy z ciekawości przez te parę tygodni :wink:

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2006, 13:29 »
no to ok
Bedzie mi troszke trudno jesli ktos jej nie widział na żywo..tzn nie wie jak halka dokladnie wygląda....a jak osobno sukienka.ale sprobuję opisać

Jak wiadomo sukienka składa się z 2 części...sukienki gdzie granica jej z przodu unosi sie ku górze na prawą nogę do polowy uda odslaniając ją..oraz halki...z rocięciem na ta nogę i takim czyms fruwającym w tym rozcięciu....co zasłania nogi w efekcie

ja robie tak:
1.likwiduje tren(wzorek koronki na skraju da sie zachowac..krawcowa juz wymyślila jak to zrobić)...likwiduje dlatego że żle mi sie z nim bedzie tańczyć...a wersja popieta brzydko wyglada jak chalkę sie zdejmie...a bede zdejmowała po oczepinach aby na mężusiu wrażenie zrobić :mrgreen:
2.tam gdzie jest widoczna noga...dodaje przypinana jedą faldke pod spod9 zmateriału co po trenie zostanie)....bo za dużo mi tego uda widać..nie na miejscu by to było...faldka ta bedzie dopieta jak zdejmę halkę-na takie nibyzatrzaski malutkie,dzięki temu..troszke przod sukienki sie uniesie na styl hiszpański jak dojdzie jeszcze jedna fałdka pod spod.
3.halka teraz....to cos ze środka na rozcięciu wywalam a doszywam takie warstwy do rozcięcia z jednej i drugiej str rozcięcia....i koncowa jedna wspolną łącząca jakby je..taka jakby mini halka bod halką z rozcięciem
efekt powinien byc taki...że w wersji z halka trochę nogi bedzie widać:)jak bede sie poruszać....a te dodatkowe fałdki jak juz wspomniałam...na wzor hiszpański lekko uniesiony wystylizuja kreację

No to na tyle.....planuję...sukienka ta ma idealne warunki aby ja zmienic na taki styl...duzo sie człowiek nie narobi przy niej(tak krawcowa powiedziała)....wyj pozbycie sie trenu z zachowaniem wzorka

no to urochomcie wyobraźnie  :D
w sumie efekt końcowy nie bedzie drastycznie zmieniony moim zdaniem....poprostu z tą nogą odsłonieta kobinuje:)

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Marca 2006, 21:17 »
Dziekuje za pozdrowienia i tez pozdrawiam:) :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Marca 2006, 09:45 »
A kiedy beda pierwsze fotki sukni  bo ciekawa jestem efektu koncowego ze zmianami :)

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Marca 2006, 17:14 »
już niedługo....tylko z wklejaniem będe prosila o pomoc..bo..nie umiem tego zrobić:(

a co do sukienki to......jest prawie tak jak napisalam tzn:
ad pkt 1...z trenem zrobilam jak opisalam
ad pkt 2 ...ta fałdka jest na stałe...i tak juz zostanie
ad pkt 3...z halki zostaje wywalony tylko ten fruwający środek...ale fałdek nie doszywam.....ta co została doszyta do sukienki zupelnie wystarcza:)

w sumie zmiany drastycznie nie wyszły wizualnie....ale jak ktos zna dokladnie krój sukienki...to wie że trochę przerobki było...o że noga bedzie bardziej na wolności podczas ruchu...niz jak było na początku
no i wersja bez halki..stala się do noszenia bez zgorszenia:):):)