Autor Wątek: Poznań i okolice - sale  (Przeczytany 123513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Poznań i okolice - sale
« dnia: 29 Listopada 2004, 13:34 »
bardzo prosimy o podpowiedzi gdzie w Poznaniu lub okolicy warto zrobić wesele....

czekamy na wieści. piszccie o wszystkim co wiecie, takżę uwagi krytyczne, pomżecie innym...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
lokale z Poznania lub okolic
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2005, 12:41 »
Hejka!

Ja mogę polecić w Poznaniu:
-Hotel Naramowice - bardzo przytulny i jednocześnie elegancki, wiadomo że uwaga personelu skupi się tylko na Waszym weselu,pyszne jedzonka, duże doświadczenie w organizacji wesel
-Hotel Ikar - fajny hotel, ładna sala i niezbyt drogo
-Hotel Mercure - najbardziej eksluzywny ze znanych mi w Poznaniu hoteli, naprawdę robi wrażenie, jeżeli ktoś chce wykwintne przyjęcie i ceny nie powalają z nóg
-Hotel Vivaldi - niestety ceny powalają z nóg :lol:
-Restauracja "Andriusza" - przytulna restauracyjka na Słowiańskiej, o bardzo miłym i eleganckim wystroju, jedzenie też dobre i obsługa miła, przyjęcia do 50 osób, kominek
-Restauracja "U Mocnego" - ładne, urokliwe miejsce, z ogrodem, w drewnie, elegancko, fachowa obsługa, możliwość przyjęć w ogrodzie

Poza Poznaniem, w okolicach:
-Restauracja "Biała Dama" w Kórniku - iście po królewsku, a ceny bardzo przyjemne, możliwość zwiedzania zamku z gośćmi i zdjęcia
-Hotel i Restauracja "Delicjusz" w Rosnówku - bardzo tam pięknie, sala obszerna i robiąca wrażenie, apartamenty dla nowożeńców, udane przyjęcia i obsługa na poziomie, ogród i inne atrakcje
-Hotel i Restauracja "Dwa Stawy" w Murowanej Goślinie - naprwdę robi wrażenie, cała instytucja atrakcji weselnych, bardzo dużo możliwości, kompleksowa organizacja, piękny park.

Takie miejsca brałam pod uwagę przy wyborze swojej sali :D

Może na coś Wam sie przyda :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2 dnia: 1 Marca 2005, 13:33 »
Ja bym Ikara nie polecała, dla mnie nie jest to rewelacja i trochę drażni taki specyficzny zapaszek  :?
Reszka jak najbardziej ok  :ok:

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
hotel Zieliniec
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2005, 22:58 »
My mamy tam całę imprezę jak będzie po to opiszę, narazie wrażenia bardzo dobre.
czekam aż szczęście powróci...

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2006, 11:27 »
Ja osobiscie nie polecam restauracji U Mocnego!!Bylam tam na weselu no i sama imprezanaprawde super ale to bardzie zasluga organizatorów czyli rodziców i pary modej bo sala dosc mala, za mala jak na wesele na ok 40 osób, a jedzenie tez pozostawialo duzo do życzena!!!!Z tego co sie orientuje to bardzo dobra jest Astra na Lutyckiej, chociaż dość droga, ale pani brdzo mila i konkretna od razu przedstawia wszystkie koszty nicego nie ukrywa wiec pewnie rzyko przykrych  iespodzianek jest niewielkie, a z tańszych Angelo, po remoncie bardzo ladnie sie prezentuje, przestronne nawet jezeli wesele bedzie duze nikt nie bedzie na nikogo wpadal, ceny bardzo rozsądne, wlasciciel bardzo fachowy i konkretny a w dodatku pomocny jezeli chodzi o różne inne kwesie zwiaane ze slubem, my mamy tam wesele wiec jak bedzie po wszystkim to opisze Wam konkretniej czy naprawde wartci są polecenia!!!!!!! :lol:

Offline bogus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2006, 12:21 »
Witam Poznaniaków.
Cz możecie napisać opinię o Pensjonacie Zacisze na ul.Grunwaldzkiej
 :roll:

Offline AnetaM

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Kwietnia 2006, 18:39 »
Niestety nie słyszałam na temat tego lokalu żadnych opini.

Offline dziunx
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Sierpnia 2006, 01:12 »
Cześć, czy bylyście może na weselu organizowanym w Delicjuszu? bardzo jestem ciekawa jak tam wygląda zabawa - zarezerwowaliśmy tam salę, ale na żadnej "zabawie" tam nie byliśmy i zastanawiamy się...

Pozdrawiam

Offline bogus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Sierpnia 2006, 15:07 »
Witam.
Nie zastanawiajcie się dłużej nad Delicjuszem.Jednym słowem można określić ten lokal i obsługe w nim- JEST SUPER. Jeszcze jak macie sprawdzoną orkiestrę to zabawa gwarantowana na poziomie ******. Byłem tam na dwóch weselach i zawsze było wszystko ok. Bez obaw bierzcie ten lokal !!!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Sierpnia 2006, 14:37 »
idę w czwartek do "Delicjusza" na "radę budowy" :wink:
wiem, ze to nie wesele ale i tak zadm relację - jakie jedzonko, obśługa i takie tam

Offline AnetaM

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Sierpnia 2006, 18:49 »
Cytat: "bogus"
Nie zastanawiajcie się dłużej nad Delicjuszem

ja też słyszałam same superlatywy na temat tego lokalu  :wink:

Offline nikola55
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Sierpnia 2006, 20:39 »
Witam,
My mamy wesele 30 września w Dwóch Stawach koło Poznania.
Jeśli ktoś był już tam lub słyszał coś o organizowanych pezez nich imprezach, to bardzo proszę o opinię.
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam Karina

Offline ilona11
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Listopada 2006, 16:24 »
Hej
Ja polecam Zajazd u Bogdana w Rakoniewicach koło Wolsztyna, to jest ok 60km od Poznania ale naprawdę warto. Do wyboru są 2 sale: mała do ok 60 osób i duża na więcej niż 100 osób. Na dzień dzisiejszy cena wynosi 120zł za osobę z tym że w cenę wliczone jest wszystko oprócz alkoholu. Na życzenie mogą być serwowane drinki lub inny alkohol. Pokoje dla gości weselnych (w cenie 20zł za łóżko, na którym zmieszczą się 2 osoby) znajdują się na  piętrze. Młoda Para pokój na noc poślubną - gratis. Dla dzieci jest pokój zabaw z możliwością wynajęcia wodzireja dla nich - przydatne gdy jest dużo dzieci na weselu, aby rodzice mogli się spokojnie bawić. W pokoju zabaw dla dzieci jest kamera a monitor ustawiony jest w rogu sali aby rodzice mogli "podglądać" co robią ich pociechy. Sale są klimatyzowane. Zajazd jest na uboczu drogi. Na życzenie można zrobić tam grila, na którym jest pieczony prosiak lub biała kiełbasa własnego przepisu oraz biesiada piwna. Nasz ślub już w kwietniu - właśnie tam. Polecam

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Stycznia 2007, 21:01 »
Cześć
Chciałbym polecić wielkopolskie pałace organizujące wesela:

- Wąsowo (k/Nowego Tomyśla)
- Brodnica (za Mosiną)
- Swarzędz
- Kobylniki (za Szamotułami)
- Obrzycko (Zielona Góra)
- Łagów (to już Lubuskie, ale blisko)
- Lubniewice
- Ciążeń
- Osieczna
- Rydzyna
- Wiejce (za Międzychodem)
- Pietronki (k/Chodzieży)
- Szczepanowice (za Stęszewem)

Wymienione pałace i zamki mają w bezpośr. sąsiedztwie przepiękne parki, które restauracjom i hotelom miejskim rzadko towarzyszą.
Jeśli chodzi o tereny zielone, spacerowe, to mogę też polecić śmiało Młyńskie Koło (tu - świetne jadło).
pozdrawiam
paarabola

Offline lemarka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Stycznia 2007, 08:32 »
A gdzie jest ten Deliciusz? Ma jakiś ogród albo taras? A czy ktoś z Was słyszał jakieś opinie o "Adrii" lub "Kaskadzie"?
Martyna i Tomek

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Stycznia 2007, 01:59 »
Cytat: "lemarka"
A gdzie jest ten Deliciusz? Ma jakiś ogród albo taras?
Rosnówko. Między Komornikami a Stęszewem (wyjazd z Poznania na Wrocław). Może ogrodu nie ma ale za to obsługa na poziomie i przyzwoity hotel. Do wyboru kilka różnych sal. Jedzonko też nienajgorsze.
pozdrawiam
paarabola

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Stycznia 2007, 07:27 »
Niestety w mieście jest znacznie drożej niż wokół Poznania porównywaliśmy ceny i zdecydowaliśmy się na Gościniec Marzymięta w Czmońcu k. Kórnika
....no i nie żałujemy: było super, jedzonko pyszne, no i obsługa fachowa. Po przeliczeniu dojazdu, hotelu i tak wyszło taniej :taktak:
Warto podjechać i zobaczyć - Zdecydowanie możemy polecić !!!

Nasz Plener - http://skocz.int.pl/2018
od 27 Września 2008 jest z nami Kubutek

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Stycznia 2007, 16:33 »
Cytat: "Mariozz"
Gościniec Marzymięta w Czmońcu k. Kórnika
Znam ten gościniec i bardzo go lubię, podobnie zresztą jak inne gościńce Wielkopolskie. Mają dużo uroku.
pozdrawiam
paarabola

Offline irka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:58 »
Trochę wam opowiem, bo w zeszłym roku zajęło mi to spoooooro czasu.

Więc tak: objechałam wszystkie pałace i dworki - niektóre bardzo śliczne, ale zasadniczy problem: wielkość sali. Ja robiłam wesele na ok 80-90os. i to był spory problem. Żaden pałacyk czy dworek nie potrafił mi zapewnić zabawy i jedzenia na jednej sali, albo dwóch ładnie połaczonych. Z reguły zabawa byłaby rozbita na 2-4 sale. Co dla mnie było niedopuszczalne.
Delicjusza polecam - sala wprost przecudna, mają ogród, możłiwość dojechania dorożką itd.
Adria - na nie, ona już chyba nie istnieje, albo prawie. Targi wypowiedziały im umowę lokalową i od dawna już w nic nie inwestowali i nie będą. To już na dzisiejsze czasy jest przeżytek.

Nie pisaliście o hotelu Polonez-tam są fajne warunki i dobre jedzenie.
Poza tym bardzo ładnie jest w HP przy Malcie - można w upalny wieczór przespacerować się nad wodą i piękne widoki :)
Wiem że jeszcze jest jakaś sala Fawora - dobre ceny
Ładna sala to sala Sobieskiego w Luboniu (też z ładnym ogródkiem)
W Stęszewie jest ładny hotel na jeziorem - mają dobre jedzonko i obsługę (chyba AB)

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Stycznia 2007, 23:13 »
Cytat: "irka"
Wiem że jeszcze jest jakaś sala Fawora - dobre ceny
Tak, to duża sala niedroga na Ratajach przy Rondzie Żegrze.
Na duże wesele polecam też bardzo ładną salę w rest. "Basztowa" w Łagowie naprzeciwko Zamku. Duża sala, spora scena dla kapeli a wszystko to nad jeziorem i oczywiście duży pomost pływający w kształcie łodzi. Co do cen to raczej niedrogo. Ten budynek to wyremontowane kino, w którym odbywały się cykliczne festiwale filmowe. Baza noclegowa spora: Zamek (ci sami gpspodarze), pensjonaty i kwatery pryw.
Na zamku też org. się wesela, ale mniejsze, na dziedzińcu (z atrium) z odrobinę gorszą akustyką w porównaniu z "Basztową", ale urokliwie. Kościół 10 m. od zamku
pozdrawiam
paarabola

Offline Konwalia27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lutego 2007, 12:16 »
Witam wszystkich :-). Czy ktoś słyszłał może albo był w Hubertusie koło Puszczykowa? Jakie mają jedzenie i  jaka jest obsługa? Będę wdzięczna za informacje!

Offline insanes
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.08.09
Odp: lokale z Poznania lub okolic
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Maja 2007, 16:44 »
mógłby ktoś się podzielić informacjami na temat pałacyku  w Wiejcach.  Jak tam jest z wielkością parkietu osługą jedzeniem i całą reszta ???  :blagam:
http//:www. suwaczek. pl/cache/8552f09795.  png

Offline Ayreon
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2015
Poznań i okolice - sale
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Września 2007, 13:54 »
Czołem!

Szukam w okolicach Poznania ładnego miejsca, w którym będzie można wynająć salę z kuchnią, bez, nazwijmy to, cateringu.  Znacie coś takiego na ok. 100 osób?

Pozdrawiam

Przemek

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Września 2007, 13:27 »
JA osobiście i z czystym sumieniem mogę polecić Pałacyk pod Lipami w Swarzędzu.

Ciężko mnie zadowolić, jeżeli chodzi o obsługę kelnerską, bo jestem bardzo wymagająca...
Tutaj nie miałam żadnych zastrzeżeń, talerzyki wymieniane na bieżąco, niekt specjalnie nie musiał prosić o kawę czy herbatę. Ogrooooooomny plus.

Polecam.
Lokal do 80 osób i spokojnie się wszyscy pomieszczą i na sali i na parkiecie, mimo iż wydawał mi się maly na pierwszy rzut oka :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Psi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-06-2008
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Października 2007, 12:21 »
Hej!

Czy ma ktos moze info jak wyglada impreza weselna (wystroj, jedzenie) w hotelu Vivaldi w Poznaniu?? Mam tam weselicho w przyszlym roku i bylbym wdzieczny za jakies inormacje  ;)

Pozdrawiam

Offline varsica
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Listopada 2007, 18:49 »
Ja mogę polecić Karczmę w Krajkowie.  Jest nocleg, przejażdżka dorożką, bardzo dobre jedzenie.  Cena z tego co się orientuję to ok 120 zł/os.

Offline Lou111lou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10-01-2008
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Grudnia 2007, 22:20 »
czy ktoś z Was był lub coś słyszał o weselach organizowanych w pałacu w Mierzęcinie k/ Dobiegniewa?
pozdrawiam :)

Offline moniczka546
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Marca 2009, 17:55 »
Polecam Dworek Grzebienisko pod Poznaniem.  Byłam tam gościem i trochę nie wiedziałam jak się ubrać.  Było przyjecie w stylu garden party.  Miałam mieszane uczucia przed weselem jak to bedzie a teraz mogę powiedzieć że byłam naprawdę zachwycona.  Było elegancko a zarazem tak na luzie.  Wszyscy super sie bawili.  Aha. . . jedzonko było pyszne, obsługa bardzo uprzejma.

Offline megana.falbala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 6 Sierpnia 2012, 20:37 »
Ten dworek jest w porządku, zwłaszcza na taką letnią imprezę pod namiotami.  A tak na bardziej elegancko - mnie urzekł hotel almarco w środzie.  Wystrój dobierasz sobie sama bez dodatkowej opłaty (brat miał kryształy nawet, bratowa tak sobie zamarzyła).  No i mają szeroką ofertę "dodatków" weselnych, np.  barmana, czekoladową fontannę, wiejski kącik z mięsnymi przysmakami (albo bardziej "ekskluzif" - owoce morza) ;) na stronie są zdjęcia sali w różnych aranżacjach, można sobie podpatrzeć albo się choćby zainspirować ;)

Offline Marychna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.03.2012
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Marca 2013, 09:50 »
A znacie jakiś lokal w którym można zorganizować obiad weselny? Nie będziemy wyprawiać normalnego hucznego wesela i zastanawiamy się nad jakąś restauracją, w której będzie można coś takiego zorganizować, żeby posiedzieć do +/- północy zjeść coś pysznego w rodzinnym gronie.