Autor Wątek: Operacja TARCZYCY  (Przeczytany 2901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justynianka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
Operacja TARCZYCY
« dnia: 15 Lipca 2010, 22:04 »
Witam ;)
Należę  tutaj  do grona nowych forumowiczek :P ale od razu zaczynę od najbardziej trapiącej mnie sprawy .  
Jestem świeżo po operacji tarczycy ( subtotalne usunięcie lewego płata 29. 06 br ) i niestety została mi po niej nie za ładna blizna. Wiem oczywiście, że to wszystko jest świeże i nie ma co jeszcze dokładnie oceniać jej stanu i tego jak wygląda ,ale mamy zaplanowany ślub na 21 maja 2011.  Chciałabym obyć się bez chustek czy mocnej biżuterii w tym miejscu, gdyż z doświadczenia wiem że to do mnie nie pasuje :-\.  

Obecnie używam już maści ' Cepan' 3 razy dziennie, i oczywiście  efekty tak szybko nie będą widoczne, ale słyszałam z różnych źródeł  iż trzeba ją stosować bardzo długo a efekt wybielenia blizny może być uzyskany nawet po roku czasu.   :'(
Jak dla mnie to straszniee długo, dlatego zwracam się do was Drogie Forumowiczki z pytaniem  czy możecie polecić jakieś inne, szybsze maści czy kremy na blizny? Czy jakieś z was przechodziły tego typu operacje, i po jakim czasie blizna stała się mało widoczna?

Słyszałam również o laserowym wybielaniu blizn, ale nie za bardzo wiem na czym ona polega, no i ile pieniędzy trzeba na to przeznaczyć ( ze względu na wesele musimy zaciskać pasa, a dla mnie jak dla każdej kobiety wygląd też się liczy  i dlatego mam taki od mały dylemat ::) )

Pozdrawiam serdecznie :)
Justyna

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Operacja TARCZYCY
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lipca 2010, 09:57 »
Na blizny po oparzeniu moja bratowa stosowała dla swojego synka maść Contratubex. Jest chyba dość droga (ok. 60zł), ale Ona soboe chwaliła.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Operacja TARCZYCY
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2010, 23:31 »
używałam cepanu na bliznę po usunięciu wyrostku, średnio wyszło;)
słyszałam dobre opinie o tym contratubex
z alternatywnych rzeczy czytałam jeszcze o kremie z wyciągiem coś ze ślimaka na blizny, ale bliżej nic nie wiem