Autor Wątek: Kosmetyki do cery tłustej  (Przeczytany 5190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Kosmetyki do cery tłustej
« dnia: 13 Czerwca 2010, 12:59 »
Kochane Forumki,
bardzo liczę na Waszą pomoc. Ślubuję w kwietniu przyszłego roku. Na dzień dzisiejszy decyzja jest taka, że maluję się sama. Wszyscy mówią, że mam do tego rękę. Poza tym byłam na próbnych makijażach przed ślubem siostry i byłam bardzo niezadowolona. Także postanowiłam,że makijaż wykonam samodzielnie. Jedyne co spędza mi sen z powiek to moja cera. Strasznie mi się przetłuszcza i świeci co wygląda niezbyt atrakcyjnie.  :( Stąd moje pytanie. Czy znacie kosmetyki do malowania które na prawdę matują i sprawiają, że makijaż wygląda świeżo przez kilkanaście godzin?
Co myślicie o kamuflażu firmy Art Decor? Nadaje się do cery tłustej? Może polecicie mi jakieś podkłady, bazy i pudry które będą trwałe ale nie stworzą na mojej buzi maski. Proszę o pomoc  ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Odp: Kosmetyki do cery tłustej
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Czerwca 2010, 14:27 »
Ja byłam malowana rimmelem stay matt, ale miałam jakąś bazę pod tym chyba i na to mineralny puder max faxtor chyba. Makijaż trzymał się bardzo długo i ładnie, aż byłam zaskoczona, bo nie mam zaufania do tych matujących, tzn. nawet teraz mam revlona colorstay, ale to chyba nie tylko kwestia podkładu, ale tego, co nałożę pod ten podkład - krem, baza czy coś.
Mi kosmetyczka odradziła kamuflaż i jestem jej bardzo wdzięczna, bo nie chciałam jakiejś strasznej warstwy maski nieprzepuszczającej powietrza.
Mam tłustą cerę i na co dzień bardzo trudno dobrać ki kosmetyki, żeby się nie świecić.
Nie wiem, czy to możliwe, by cera była świeża cały dzień :(
A Ty czego używasz na co dzień?

Sroki, troche się rozpisałam ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Czerwca 2010, 14:38 »
też mam bardzo tłustą cerę - niestety
mam rimmel stay mat transparentny, sama nie wiem jak go ocenić w sumie... z tyłu na pudełku jest napisane, że matuje do 5 godzin  i w sumie jest to prawda bo do pięciu godzin daje radę ale potem trzeba robić poprawki; ja osobiście poprawiam tak, że wszystko co się zaczyna już świecić i spływać z twarzy zbieram chusteczkami i nakładam nową świeżą warstwę bo nie lubię mieć maski

ślub i wesele trwają jednak zdecydowanie dłużej więc albo zabrać go ze sobą albo szukać czegoś lepszego
piszcie co macie jeszcze wypróbowane  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwca 2010, 14:50 »
ja używałam L'Oreal Mat Morphose buzia po nim była bardzo fajna i faktycznie matował ale w moim przypadku góra na 4-5 godzin. Jasne, zakładam poprawki w trakcie wesela ale od przygotowań do przynajmniej pierwszego tańca makijaż nie może zawieść. Co w takim razie dla cery tłustej pod podkład?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2010, 19:02 »
Jedyna baza, która matuje na całe wesele to baza Shiseido

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-205-opis-Shiseido-The-Makeup-Pre-Makeup-Cream-Base-de-Maquillage-Baza-pod-makijaz.htm

Po każdej innej twarz mi się świeci. A ta jedna jedyna zdaje egzamin.
Na weselu nie robiłam żadnych poprawek.

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Kokieteria

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Sierpnia 2010, 14:42 »
Myślę, że na taki dzień jak ślub, jedyny (miejmy nadzieję) w życiu, warto kupić droższy podkład. Przecież podkład to PODSTAWA! Cienie mogą być tańsze, kredka do oczu również, ale na podkładzie nie ma co oszczędzać. Ja miałam Lancome i bardzo go sobie cenię. Teraz mam Heleny R. i już nie jestem tak zadowolona. Proponuję przejść się do Sephory. Dziewczyny które tam pracują są na prawdę sypatyczne. Powiedzieć co i jak i poprosić o próbki. Powinny pomóc.

Offline Cassidy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Listopada 2010, 21:56 »
Jeśli chodzi o oczy przy cerze tłustej to polecam bazę pod cienie firmy Art Deco- ślicznie trzyma cień.  Kosztuje coś ok 26 zł, w czarnym pudełeczku, bardzo wydajna:) Pudru niestety dobrego jeszcze nie znalazłam:/

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Grudnia 2010, 13:43 »
Ja proponuję najpierw zająć się przyczyną przetłuszczania się, polecam kosmetyki Clinique (Oily To Oily Skin) - mydełko w płynie, tonik i żel-krem. Cena nie jest zachęcająca ale na prawdę skuteczne i bardzo wydajne, taki zestaw przynajmniej mnie starcza na ok. 4 miesiące (stosuję 2x dziennie). I dopiero wtedy dobrać sobie podkład porządny jeśli ma wytrzymać tyle godzin to proponuję porozmawiać z wizażystkami np. w Douglasie.
Po kuracji Clinique na pewno cera będzie mniej błyszcząca, sebum się wytwarza wolniej i nie ma problemów z jakimiś wypryskami itp. (ja do tego jeszcze biorę cynk w kapsułkach).

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:19 »
Ja proponuję najpierw zająć się przyczyną przetłuszczania się,

czyli co zabić rodziców za geny czy jak?????
 ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Grudnia 2010, 23:24 »
No jak tam chcesz :) Mi chodziło o sebum, dzięki któremy nasza twarz świeci się jak żarówka :)