Autor Wątek: pierścionek/obrączka zaręczynowa dla mężczyzny?  (Przeczytany 14746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
pierścionek/obrączka zaręczynowa dla mężczyzny?
« dnia: 4 Lutego 2006, 19:00 »
Cześć!
Zastanawiałam się, czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim. Bo bardzo bym chciała, żeby mój luby też "coś" :wink: nosił po zaręczynach. Ale nie wiem, czy coś takiego jest praktykowane, a jeśli tak, gdzie można kupić taką obrączkę. Dzięki za pomoc! :luzak:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Lutego 2006, 19:26 »
Znam naprawdę dużo par gdzie facet też nosi obrączkę zarenczynową(najczęściej srebrną). A gdzie można kupić?-moja kumpela kupowała normalnie u jubilera. Fakt, że w niewielu sklepach można spotkać obrączki w takich rozmiarach,ale jak poszukasz i popytasz w sklepach jubilerskich to sądzę , że coś znajdziesz :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Lutego 2006, 10:40 »
Spokojnie można dostać duże srebrne obrączki, a jeśli akurat chłopak ma wielkie palce, to od czego jest rozciąganie. Zabawne, ale ja srebrną obrączkę (rozm. 20) podarowałam swojemu narzeczonemu w rocznicę naszej znajomości- to był po prostu prezent. Nie wiedziałam, ze to tak poważnie wygląda, jak byśmy byli po zaręczynach :) On do tej obrączki bardzo się przywiązał i już żałuje, że będzie trzeba zmienić na złotą ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Lutego 2006, 10:52 »
Mój Misiek też nosi srebrną obrączkę... dałam mu ją w lipcu na naszą rocznicę (byliśmy juz prawie rok po naszych pryawtnych zaręczynach... ale jeszcze nie planowaliśmy śłubu :) ) Bardzo ją lubi i już teraz mówi, że nie chce jej zamieniać ;)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Lutego 2006, 11:40 »
mój Marek też nosi kupilismy je sobie w tym roku we wrześniu ja też miałam ale je nie nosze bo mi do złota nie pasuje  :roll: ale on swojej nie ściaga nawet na chwile

Offline ancik

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Marca 2006, 17:48 »
moje kochanie dostalo odemnie pierscien atlantow zrobieny ze zlota jako pierscionek zareczynowy... wszystko odbylo sie tak jak przy moich zareczynach (kiedy to on sie mnie pytal) tylko ze oczywiscie rok pozniej ... o niczym nie wiedzial a teraz nosi go z glowo uniesiona do gory. jest z niego bardzo dumny i mowi ze to wyraz mojej milosci do niego i nigdy go nie zdejmie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

POZDRAWIAM i bardzo gorąca sciskam: ~monika~ ; dorota77 ; martinii ; madziulek

juz sie nie usmiecham...:( buu...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Marca 2006, 09:04 »
Szymuś dostał swoją obrączkę :) Uważam, że to urocze, jak mężczyzna też nosi oznakę zaręczyn.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Marca 2006, 14:18 »
Ja niestety nie dałam zaręczynowej obrączki mojemu Markowi - teraz żałuję, ale już niedługo będzie miał ślubną :) W prezencie zaręczynowym dostał za to srebrną spinkę do krawata :)

Ale mój brat dostał srebrną obrączkę od Narzeczonej i teraz nosi ją z dumą - fajnie to wygląda.....
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline atka83

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Października 2006, 15:23 »
Mój narzeczony nosi srebną obraczke(ja też nosze + teraz pierśconek zaręczynowy) podarowaliśmy je sobie zanim mój ukochany mi się oświadczył,to było z dwa lata temu w 2004.Teraz chce mu kupić nową,bo nie wiem dlaczego,ale mu się zrobiła cała brązowa.  :roll: