Autor Wątek: podziękowania dla rodziców  (Przeczytany 17289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.09.2010
podziękowania dla rodziców
« dnia: 28 Marca 2010, 21:22 »
Do ślubu mam jeszcze kilka miesięcy, ale zaczęłam już myśleć o podziękowaniach dla rodziców. W związku z tym mam pytanie. Co Wy daliście lub macie zamiar dać rodzicom na weselu? :P

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
Odp: podziękowania dla rodziców
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Marca 2010, 22:11 »
Na weselu kwiaty, a po -  książkę-album ze zdjęciami ze ślubu.

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Marca 2010, 16:04 »
Na weselu kwiaty, a po -  książkę-album ze zdjęciami ze ślubu.

Dokładnie my mamy zamiar zrobić to samo :) Na weselu piękne bukiety, a po uroczystości albumy ze zdjęciami ze ślubu.

Wszystkie podziękowania dla rodziców sprzedawane na allegro (statuetki akrylowe, czy też księgi podziękowań itp) są wg mnie tandetnie i nie gustuje w takim czymś. I wiem, że moja mama jak i przyszła teściowa gdyby takie coś dostały, to miały by problem gdzie to postawić (a gdzieś, by wypadało)  ;D
Dla mnie tego typu podziękowania, to nic innego jak "łapacze kurzu" - a album z zdjęciami to zawsze album i przepiękna pamiątka.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca 2010, 07:07 »
Zgadzam się w 100% z przedmówczynią, poza tym uważam, że kupno podziękowań na allegro to pójście na łatwiznę :P To już lepsze byłoby zdjęcie Młodej Pary oprawione w jakąś ładną ramę... Tyle że takie można wręczyć dopiero po ślubie. :hmmm:

A co do kwiatów - myślicie, że to muszą być konieczne bukiety? Bo ja bym chętniej kupiła coś w doniczce, co postoi dłużej... Co o tym myślicie? :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca 2010, 09:40 »
My na pewno będziemy kupować kwiaty. A co do kwiatów - jeszcze nie wiem. Podoba mi się pomysł z grawerowanymi wazonami. Albo zdjęcie w krysztale, z tym, że takie zdjęcie razem z siostrami sprezentowałyśmy naszym rodzicom na rocznice ślubu, więc już jedno takie mają :/ Trzeba coś innego wymyślić.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca 2010, 18:59 »
my w dniu ślubu daliśmy rodzicom kosze ze słodyczami,zrezygnowaliśmy z kwiatów bo wydało nam się to bez sensu,u mnie w domu tyle kwiatów z wesela,a mama PM ze śląska,także wcale by ich nie dowiozła,rodzice byli baaaardzo zadowoleni;-) do tego kamerzysta pojechał kilkadziesiąt kilometrów od miejsca wesela do swojego zakładu i wywołał fotki ślubne z sesji (mieliśmy krótką sesyjke po obiedzie) w fajnej rameczce;-) a po ślubie rodzice dostali fotoksiążki -z fotkami ze ślubu ,robione przeze mnie;-)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Marca 2010, 19:03 »
A możesz nam zdradzić, gdzie kupiłaś takie kosze ze słodyczami? Czy może kupiłaś osobno kosze i osobno słodycze?

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Marca 2010, 19:13 »
kosze zamawialiśmy w sklepie PIOTR i PAWEŁ,wybiera się jego wielkość ,produkty i przybliżoną cenę towaru,kosze były bardzo staranne ,zamawialiśmy je już nie pierwszy raz ,dlatego byliśmy pewni,że będziemy zadowoleni;-) takie same tylko w miniaturowej wersji mieliśmy dla dzieciaczków-dziewczynki,która niosła nam obrączki;-)

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Marca 2010, 23:46 »
A ile kosztują takie kosze ?

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Kwietnia 2010, 11:31 »
nas bodajże wyniosły 200 zł każdy....wszystko zależy od tego,co tam będzie włożone,dla dzieciaków robiliśmy po 50 zł.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Kwietnia 2010, 12:37 »
Daruda, a mieliście osobne kosze dla każdego z rodziców czy po jednym na parę? :)

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Kwietnia 2010, 12:57 »
Nam fotograf zaproponował ciekawą wersję podziękowań, ma ze sobą mini drukarkę do zdjęć i damy rodzicom zdjęcie ze Ślubu w kościele z wypisanymi podziękowaniami:)

PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Kwietnia 2010, 09:31 »
a co myślicie o takim pomyśle...

chcieliśmy to podziękowanie dla rodziców zrobić w innej konwencji, na allegro znaleźliśmy figurki oscarów z dedykacją np. za pierwszoplanową rolę w filmie życie , oraz parę innych w tym stylu ale można też zamówić z własną dedykacją
myślimy o tym, żeby o 24:00 zrobić taką mini galę oscarową dla rodziców, te statuetki + kwiatki

piszcie szczerze co o tym myślicie bo ja sama nie wiem
niby pomysł mi się podoba bo coś innego by się działo, ale nie wiem jak zareagują rodzice i goście

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Kwietnia 2010, 16:05 »
To chyba zależy jakich macie rodziców - jak typ "jajcarzy" to jak najbardziej ale jak tradycjonaliści to może być kiepsko... Powiem Ci szczerze, że ja bym moim tego nie zafundowała ;) Po prostu chcę żeby to była  raczej chwila wzruszenia, takich ciepłych, prostych podziękowań a nie jakieś show. Ale to zależy głównie od rodziców, a gośćmi się nie przejmuj bo to ma być podziękowanie dla rodziców a nie dla gości.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 3 Kwietnia 2010, 16:29 »
My dawaliśmy kwiaty oraz albumy ze zdjęciami, gdzie na jednej stronie były moje zdjęcia a na drugiej mojego męża z różnych momentów życia - nie umiałam i nie miałam czasu robić fotoksiążki.

Arwena, mi się Twój pomysł podoba, ale nasi rodzice są raczej konserwatywni w tych kwestiach i nam pasowało takie klasyczne podziękowanie.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 3 Kwietnia 2010, 20:08 »
Arwena, mnie się Twój pomysł bardzo podoba i pewnie rodzice mojego PMa byliby zachwyceni, ale moi są tradycjonalistami, więc mogliby nie najlepiej zareagować na taką niespodziankę :-\ Myślałam o tych koszach ze słodyczami, o których pisały wcześniej dziewczyny, ale przypomniało mi się, że rodzice mojego PMa w ogóle nie jedzą słodyczy... Alkohol też odpada, bo tata PMa z pewnych względów nie może pić alkoholu. Żadnych "kurzołapaczy" nie chcemy. No to chyba pozostają tylko te fotoksiążki lub album ze zdjęciami... :drapanie:

Ewentualnie myślałam o koszulkach z napisem "Mam syna" dla moich rodziców i "Mam córkę" dla rodziców PMa. Byłoby to trafne z tego względu, że rodzice PMa nie mają własnej córki a moi rodzice z kolei nie mają własnego syna. Tak się zabawnie złożyło - u nich jest 3 braci a u nas 3 siostry ;) Z drugiej strony nie jestem pewna, czy oni by chcieli w ogóle nosić takie koszulki... :drapanie: Co o tym myślicie? :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 4 Kwietnia 2010, 14:19 »
my mieliśmy dwa kosze-pierwszy dla moich rodziców ze słodkościami,które lubią,a drugi dla teściowej ;-) cena zależała tylko i wyłącznie od naszych zachcianek;-)

Offline evcia-e1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 4 Kwietnia 2010, 22:03 »
Super pomysł z tymi statuetkami Oskarów, ale u mnie w rodzinie raczej by nie przeszedł. My chyba zdecydujemy sie na fotoksiążki z naszymi zdjęciami od maleńkości do teraz, a na ostatniej stronie lub na dwóch ostatnich nasze wspólne zdjęcia. Wiecie dziewczyny gdzie takie książki się zamawia? Jak na razie oglądałam na Allegro, ale troche boję się tam zamawiać takie książki. Co o tym myślicie?

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #18 dnia: 4 Kwietnia 2010, 22:54 »
Jak na razie oglądałam na Allegro, ale troche boję się tam zamawiać takie książki. Co o tym myślicie?

Każdy dobry fotograf taką foto książkę może przygotować. Porozmawiajcie z Waszym fotografem którego będziecie mieć na weselu. Jak nie on to może kogoś poleci. W białych błotach fotograf SYLWIA GŁOWSKA ona robi foto książki. Wystarczy wpisać w google jej imię i nazwisko + białe błota i pierwszy link to jej firma:)
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Kwietnia 2010, 21:24 »
fotoksiążki chyba można zamówić w fotojokerze
tylko nie wiem gdzie w Bydgoszczy on jest dokładnie...

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Kwietnia 2010, 22:58 »

Galeria Pomorska i Auchan  :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #21 dnia: 5 Kwietnia 2010, 23:58 »
Oskary mnie powaliły :mdleje: :brawo:
Świetny pomysł.
Skoro nie można go wykorzystać na podziękowania dla rodziców, to może dla gości ?? Np. dla świadków??

Ja tez myślę o koszu. Na pewno chce by tam był jakiś dobry alkohol, kieliszki, słodycze.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Kwietnia 2010, 07:02 »

Galeria Pomorska i Auchan  :)

i jeszcze w Billi na Curie-Skłodowskiej :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 6 Kwietnia 2010, 21:48 »
tylko,jeśli zdecydujecie się na książki z prawdziwego zdarzenia od fotografa,t ocena może powalić,my za swoją daliśmy 2500 zł  :o :o :o :o :o :o :o wcale nie żałujemy,bo jest to piękna pamiątka,w fotojokerze na pewno wyjdzie taniej,a ja dla rodziców robiłam samodzielnie i wyszło mnie chyba 170 zł;-)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 8 Kwietnia 2010, 13:05 »
Ja z moim PM planujemy kupic dwa ladne albumy, i powkladac tam nasze wpólne zdjecia.Od czasu kiedy jestesmy ze soba , a nawet moze pare jak jestemy male dzieciaczki.

Do tego tez myslalalm nad takim koszem slodyczy.Kwiaty odpadaja , bo PM rodzice a z Lublina , wiec kwiaty cale nie dojada , a moi rodzice tak jak i ja i PM z irlandii wiec tymbardziej nie dojada,by zostaly u babci,bo pare dni po weleslu jedziemy do irlandii.

Wiec mysle ze kupimy ladne dwa duze kosze , dokupimy slodyczy i w kwiaciarni Pani nam zrobi.Mysle ze duzo za to nie wezmie.

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 8 Kwietnia 2010, 13:18 »
Ja raczej myslalam o jakis wyszywanych lub haftowanych poduszkach czy podkoszulkach moze nawet ze zdjeciami...ewentualnie o pucharach z jakims fajnym napisem...te oskary sa fajne ;)

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 8 Kwietnia 2010, 13:19 »
ewentualnie recznik z wyszywanym napisem - generalnie nie kwiaty ani slodycze tylko cos pragmatycznego ale tez zeby byla pamiatka

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Lutego 2012, 11:56 »
my chcemy dla naszych rodziców( w zależności od funduszy) wycieczke wykupić, albo jakis fajny weekendowy wyjazd:)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lutego 2012, 11:48 »
Rodzice u nas dostana kwiaty, a po slubie nasze albumy z slubu i wesela specjalnie dla nich przygotowane :).

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Lutego 2012, 00:44 »
Hej dziewczyny,

ja też już jakiś czas zastanawiałam się nad podziękowaniami dla rodziców i nadal się zastanawiam :)

wiem, że to na pewno nie będą żadnego typu statuetki itp.  bo dla mnie to kicz
zostanę zapewne przy pięknych bukietach kwiatów dla mam (ale bez zbędnych udziwnień) i może jakimś super winie dla taty, biorę też pod uwagę kosze ale z kwiatami (ale tak do końca nie wiem czy jest sens) :)