Autor Wątek: Toruń - makijaż ślubny  (Przeczytany 9218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline młodapanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2010
Toruń - makijaż ślubny
« dnia: 11 Lutego 2010, 22:28 »
Witajcie,
poszukuję dobrej makijażystki, ktróra pomaluje mnie do ślubu.  Raczej nie korzystałam z tego typu usług w salonach, więc mam słabą orientację kto jest w tym dobry.  Poradzcie, kogo polecacie? Zależy mi, by ładnie wyglądać :)
Pozdrowienia

Offline Mariusz Sarzyński
  • nowicjusz
  • *
Odp: Toruń - makijaż ślubny
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego 2010, 15:14 »
Co prawda, ja nie zdecydowałem się jeszcze na make-up :-), ale ponieważ fotografuję panny młode, mam jako takie pojęcie o tym co wycyznia się na waszych twarzach :-)
W Toruniu znam trzy miejsca, w których makijaż robiony jest profesjonalnie, a osoby które go wykonują nie "lecą" wg stałego schematu, tylko dostosowują kolory i sposób malowania do urody panny młodej.
Pierwszym miejscem jest perfumeria Douglas w Galerii:

ta pani robi to fantastycznie

Drugim - gabinet w Bumarze (nie pamiętam teraz nazwy dokładnie. . . )  - tak wyglądają efekty: seksownie, ale równocześnie dziewczęco

Trzecim - Wrzosy, skrzyżowanie ul.  Kwiatowej i Chełmińskiej, na I piętrze

Offline Mariusz Sarzyński
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2010, 15:17 »
Zdaje się, że forum nie pozwala na linkowanie obrazków. . .  :-(

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lutego 2010, 17:21 »
pozwala tylko musisz mieć bodajże ponad 15 wypowiedzi
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline młodapanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2010, 11:12 »
Dziękuję Wam za powyższe odpowiedzi. 
Z chęcią przeczytał też, gdzie inne panny młode będą robiły makijaż. 
Zastanawiam się nad Vivą na Kwiatowej i Studiem Zdrowia i Urody na Rynku Staromiejskim. 
Macie jakieś opinie na ich temat?
Pozdrawiam z zimowego przedwiośnia :)

Offline vikis7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26 wrzesień 2010
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Czerwca 2010, 04:28 »
Mam już 3 makijaże za sobą, cóż z różnym skutkiem :'(Jedna z kosmetyczek na pocieszenie powiedziała, że ten drugi makijaż, czyli ślubny jest już lepszy, bo zna twarz, ale przecież do września mnie nie zapamięta, a wtedy już nie będzie czasu na poprawki  :-[ Panie dziwiły się, że TAK WCZEŚNIE PRÓBNY, ale makijaż to makijaż, i efekty widać na twarzy, a to ma być nasz piękny dzień.   Mam jeszcze ponad 3 m-ce i trochę imprez po drodze, będę szukać, a jak nie- to sama się wyszkolę  ;) W sobotę idę do Vivy - zmienili nazwę na Artispa stronę mają zachęcającą i ponoć się specjalizują w makijażach.  
Choć wolę się już nie nastawiać, a może tylko ja mam odmienne wizje odnośnie makijażu jaki pragnęłabym mieć? Może zawsze są takie wątpliwości jak ktoś inny robi makijaż a nie my same sobie, proszę napiszcie o swoich doznaniach po makijażu.  
Pozdrawiam wszystkie Dojrzałe Młode. . .  

Offline mloda28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2012
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Listopada 2012, 13:09 »
Jestem już po ślubie.  Zdecydowanie polecam salon na Chełmińskiej Long_Time-Liner i panią Lenę.  Wszystkie Panie są super, ale ja miałam ogromną przyjemność korzystania z usług Leny.  Młoda dziewczyna, z bardzo dobrym okiem i profesjonalną ręką.  Świerze, nowoczesne spojrzenie.  Byłam zachwycona, moją mamę i siostrę i 2 koleżanki tez malowała i wszystkie były super umalowane.  Maluje odpowiednio do ubioru i urody, ja podobno jestem Wiosna-jesień.  Serdecznie pozdrawiam LTL.  Natomiast zdecydowanie odradzam makijaż u pani Kingi na Szosie Lubickiej, prywatny salonik, paznokcie super robi, ale chyba na tym powinna zaprzestać.  Makijaż próbny wyszedł ponury, smutny i w sumie to ordynarny.  Nie pytała o dodatki i suma sumarum obraziła się, że nie chciałam skorzystać już ze ślubnego u niej.  Pozdrówki