Autor Wątek: Suknie Agnes na 2006 rok  (Przeczytany 4443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« dnia: 26 Stycznia 2006, 10:43 »

Offline madziulek

• Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Stycznia 2006, 10:58 »
kolekcja podobna do poprzedniej jakiś takich kolosalnych zmian nie ma ...  :D ale suknie ładne oczywiście
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2006, 11:18 »
suknie są sliczne. Zawsze mi się podobały w Agnes, takie skromne i eleganckie. Ale jeszcze za wcześnie na przymiarki:(
ale tak sobie myśle że kolekcja 2007 też bedzie super:)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline girlanda

• forumowicz
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2006, 11:48 »
Jesli chodzi o mnie to suknie Agnes mi się nie podobają.
Byłam w Swidwinie w salonie i się ich trochę namierzyłam i powiem wam że spodziewałam się czegoś innego.
Najbardziej zdziwiło mnie, że mają kiepskie wykończenie i zamki są bardzo widoczne to jest niedopuszczalne zwłaszcza za taką cenę :!:  
Ale to oczywiście kwestia gustu.

Offline azzurra
  • maniak
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marca 2006, 12:01 »
Zgadzam się z Tobą girlanda! Te suknie są takie "pospolite". Wszystkie na jedno kopyto... Jakby moda ślubna zatrzymała się na etapie połowy lat 90. Wiele można o nich powiedzieć, ale na pewno nie, że są eleganckie. Nie tylko długość stanowi o elegancji, ale też detale, właśnie takie jak wykończenia i jakość materiału.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline groszek
  • maniak
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Marca 2006, 12:05 »
Mnie się nie podoba, że one wyglądają, jak z pogniecionej makulatury- nie wszystkie, ale wiekszość.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marca 2006, 12:25 »
Osobiście preferuję skromne suknie. Te z pogniecionego materiału zupełnie nie w moim guście, zwłaszcza te w pomarańczowym odcieniu w paseczki. Ale ile ludzi tyle gustów. Jedno jest pewne, są dość oryginalne i dość odwazne.

Offline didi

• entuzjasta
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2006, 12:30 »
Małe sprostowanie odnośnie sukien w salonie w Świdwinie, modele znajdujące sie na sklepie są tylko do przymiarek, nie do sprzedaży dlatego mają powszywane zamki błyskawiczne a po kilku przymiarkach suknie wyglądaja tak jak wyglądają. :roll:
Znam firmę i ten salon bardzo dobrze  i nigdy nie zdażyło sie żeby coś nie było dopracowane albo niestrannie wykończone.
Co do modeli to cóż każdemu podoba sie co innego ale nie wiedzę specjalnej różnicy w kolekcjach innych firm i to w krajowych czy zagranicznych jeśli w danym czasie coś jest  "trendy" to w wiekszości kolekcji po prostu się powtarza w mniej lub bardziej widoczny sposób.
A z 300 modeli na salonie każdy może wybrac cos dla siebie tym bardziej że mozna jeszcze mieszać modele, jedni wola nowoczesność a inni klasyke i chyba na tym wszystkim to polega.
Ja w kazdym razie polecam ten salon z "pełną premedytacją" :wink:  bo nigdy sie na nich nie zawiodłam :lol:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Marca 2006, 12:37 »
didi, nigdy sie nie zawiodłaś? To ciekawe ile razy brałaś ślub ;)..fajnie to zabrzmiało :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2006, 12:40 »
Tam można uszyć także kieckę wieczorową, stąd pewnie wynika stwierdzenie Didi.

Offline girlanda

• forumowicz
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Marca 2006, 12:42 »
Z pewnością wiesz lepiej jak to wygląda w tych salonach i że suknie są tylko do mierzenia ok nie wnikam , ale nie ujeła mnie żadna suknia mimo iż jest ich tam bardzo dużo. Tak jak powiedziałam to kwestia gustu a każdy ma inny, mnie nie powalili na kolana :wink:

Offline didi

• entuzjasta
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Marca 2006, 12:58 »
Ze względu na dociekliwość niektórych na formum :wink:  uprzejmie informuję że ślub brałam jeden :!:  na sam ślub szyli mi w Świdwinie dwie suknie jedną slubną drugą na przebranie z różową. Na ślub mojego kuzyna w Szkocji trzecią  i  czwartą bordową wieczorową wąską z tafty i mały kapelusik no i plastron i kamizelę ślubna dla mojego mężusia :D to chyba starczy żeby można było zabrac głos w tym temacie :lol:  co do kwestii wyboru to kazdemu podoba sie co innego i kazdy może kupowac gdzie mu się podoba i chyba o to chodzi :mrgreen:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Marca 2006, 13:35 »
Mnie ta nowa kolekcja nie bardzo się podoba, żeby nie powiedzieć, że suknie są poprostu nieładne (zwłaszcza te wygniecione), ale fakt faktem każdy ma inny gust i każdemu podoba się co innego, a na temat gustów się nie dyskutuje, koniec kropka.

Offline Megii

• bywalec
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Marca 2006, 00:31 »
Ja przymierzalm pare sukienek Agnes i musze powiedziec,ze one lepiej wygladaja na zywo i jak sie je zalozy niz na zdjeciach...ale osatecznie mam sukienke nie z tej firmy :)

Offline girlanda

• forumowicz
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Marca 2006, 08:19 »
Cytat: "Megii"
Ja przymierzalm pare sukienek Agnes i musze powiedziec,ze one lepiej wygladaja na zywo i jak sie je zalozy niz na zdjeciach...ale osatecznie mam sukienke nie z tej firmy :)

Ja miałam na odwrót na zdjęciach wydawało mi się że są niezłe a jak zobaczyłam je na żywo to zmieniłam zdanie.

Offline ancik

• bywalec
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Marca 2006, 09:48 »
didi nie wiem jak w Świdwinie ale w Gdynii jak bylam w salonie Agnes to wsrod tych 150 modeli ktore tam sa niestety nic dla siebie nie znalazlam gdyz nosze rozmiar 42 jesli chodzi o gorset i 40 jesli chodzi o dół. wsrod tych wszystkich modeli znalazlam 3 gorsety rozmiaru 42 ktore byly na dodatek ze strej kolekcji i powiem szczerze byly poprostu beznadziejne - z wielkimi kwiatami bordowymi albo wygladaly jak z amerykanskich filmow jak takie skunie obrzydliwe dla druchen.  no niby gorset 40 mozna powiekszyc (chce zaznaczyc ze chcialam wypozyczyc suknie) do 42 ale jesli pani mi zaklada gorset 40 i z niego mi wszystko wylazi to wiadomo ze wygladam jak baleron i nie chce takiej suknii. takze dla mnie Agnes moze i ma ladne suknie ale co z tego jak wszystki w rozmiarze 36!!!! pozdrawiam  :mrgreen:

POZDRAWIAM i bardzo gorąca sciskam: ~monika~ ; dorota77 ; martinii ; madziulek

juz sie nie usmiecham...:( buu...

Offline Julia
  • Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Sierpnia 2006, 08:12 »
Kolejne modele :

Offline Julia
  • Chuck Norris
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Sierpnia 2006, 08:18 »
I jeszcze kilka :

Offline didi

• entuzjasta
Suknie Agnes na 2006 rok
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Sierpnia 2006, 09:11 »
Cytat: "ancik"
didi nie wiem jak w Świdwinie ale w Gdynii jak bylam w salonie Agnes to wsrod tych 150 modeli ktore tam sa niestety nic dla siebie nie znalazlam gdyz nosze rozmiar 42 jesli chodzi o gorset i 40 jesli chodzi o dół. wsrod tych wszystkich modeli znalazlam 3 gorsety rozmiaru 42 ktore byly na dodatek ze strej kolekcji i powiem szczerze byly poprostu beznadziejne - z wielkimi kwiatami bordowymi albo wygladaly jak z amerykanskich filmow jak takie skunie obrzydliwe dla druchen.  no niby gorset 40 mozna powiekszyc (chce zaznaczyc ze chcialam wypozyczyc suknie) do 42 ale jesli pani mi zaklada gorset 40 i z niego mi wszystko wylazi to wiadomo ze wygladam jak baleron i nie chce takiej suknii. takze dla mnie Agnes moze i ma ladne suknie ale co z tego jak wszystki w rozmiarze 36!!!! pozdrawiam  :mrgreen:

Małe sprostowanie ja u nich szyłam suknie na wymiar a nie wypożyczałam jeśli chodzi i wypożyczenie to wszędzie jest tak samo to znaczy szuka sie rozmiaru "mniej-wiecej" dopasowuja suknie do danej osoby i tyle.
A co do innych sukien do były prześliczne rozchorowałam sie na taka wieczorową zaksamitu i w szkodzka kratę co prawda na swój slub jej nie kupiłam ale miałam sposobność kupić na inna okazję :mrgreen:  teraz lata gdzies po Edenburgu u 4 właścicielki.Kupiłam wiszaca na  wieszaku i w ciągu 2,5 godziny krawcowa dopasowała ja dla mnie włacznie ze skróceniem spódnicy :mrgreen:
 Co do wypozycznia sie nie wypowiadam bo nigdy mnie to nie interesowało