Autor Wątek: PODRÓŻ POŚLUBNA  (Przeczytany 42109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
PODRÓŻ POŚLUBNA
« dnia: 15 Stycznia 2006, 11:31 »
Do końca stycznia chcemy z moim Przyszłym Mężusiem zarezerwować podróż poślubną... ale nie mamy bladego pojęcia gdzie pojechać? Oferta "first minute" jest bardzo korzystna dlatego chcemy już teraz zdecydować się na konkretną podróż i liczymy, że nam w tym pomożecie :D

Polecacie jakieś kraje? wyspy? miasta?

Jeśli chodzi o nasze kryteria to...chcemy polecieć na tydzień, gdzieś gdzie wypoczenimy od całego weselnego zamieszania, pobyczymy się na plaży, zwiedzimy rowerkiem (bądź wypożyczonym autkiem) okolice... i nie zapłacimy więcej niż za wesele ;)

Macie jakiś pomysł? Kreta? Majorka? Rodos? Egipt?

Od siebie polecam wyspę PAG w Chorwacji :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2006, 13:42 »
A ja mogę gorąco polecić Hiszpanię- okolice Malagi.Zarówno na wschód jak i zachód od Malagi są piękne okolice z cudownymi plażami-a Torremolinos jest znane z szaleńczych imprez i dyskotek  :disco:  Okolice do zwiedzania rowerkiem nadają się jak najbardziej -to fajne uczucie być w górach i jednocześnie nad morzem,a samochodzikiem możecie dotrzeć i na Gibraltar i do przepięknej Granady!Polecam serdecznie
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline olimpx
  • użytkownik
  • **
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2006, 17:43 »
Nasza podróż poslubna to Alanya w Turcji - tez rezerwowalismy ja w promocji first minute, bylo naprawde pieknie: jest cos i dla tych co lubia plazowanie i aktywny wypoczynek i zwiedzanie. Polecam wszystkim:)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2006, 21:01 »
kiedys byłam na Costa Brava w Hiszpanii ale mi się podobało  :lol: co prawda był to koniec marca, ale i tak było super...   :mrgreen:  z tym, ze o zadnym "lataniu" mowy nie było... autokarem się tłuklam parenaście godzin...  :cry:

a nasza podróż cóż...niestety...nic nie było i chyba nie będzie..    :cry:  :(  :| na razie powiem Wam,ze wystarczy mi wycieczka do Heide Parku  :mrgreen:   byłam kiedys ze szkolą, w piątej klasie SP i od tamtej pory mam ogromną ochotę tam wrócić...  Wam nie polecam, bo zapewnie nie o takiej podróży poślubnej myślicie...

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2006, 21:59 »
Ja uwielbiam kulturę arabska, tamte klimaty...piękna jest Tunezja, ale tylko wtedy, gdy nie lezy sie plackiem na plaży, tylko jedzie w głąb kraju, na Saharę, niezapomniane wrażenia, choć brudno (ale przecież jedzie sie poznać kraj, jakim on jest w rzeczywistości)...moim marzeniem teraz jest Turcja ...może w tym roku, jak znajdziemy czas...

Dwa lata temu byłam na pięknej wycieczce....Wielki Kanion Colorado-Las Vegas-Los Angeles i wiele innych miejsc, taka podróż przez sześć stanów-no, ale to już pieniądze, pomijając problem wizy. Ale bardzo chciałabym zobaczyc to wszystko raz jeszcze i pokazać Wojtkowi; człowiek ma cos takiego, że chciałby pokazać ukochanej osobie wszystko to, co w zyciu zobaczył pieknego. Może kiedys się uda :lol:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Stycznia 2006, 08:30 »
Polecam Turcję i Gran Canaria - to są super miejsca zeby wypocząć i żeby zwiedzić...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2006, 08:50 »
A my lecimy do Zielonej Irlandii!! Wczoraj kupiliśmy bilety! :)
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2006, 09:08 »
dominikana.. moja miłość i niespełnione mażenie.. podobnie jak teneryfa...  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2006, 09:11 »
Cytat: "monia"
podobnie jak teneryfa...

O, a mój tata jest teraz na Teneryfie... Jednak z powodów z goła niewesołych ... :roll:
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2006, 09:18 »
Cytat: "monia"
dominikana..

Fajna, ale dla zwolenników błogiego lenistwa...na Dominikanie daje się zauważyć zderzenia dwóch światów; wypasione enklawy turystyczne i bieda, brud, smród i ubóstwo poza nimi....generalnie dla miłośników zwiedzania nie jest to najlepsze miejsce. Chociaż zawsze warto zobaczyć kawałek świata, zwłaszcza tak odległego od nas. Bliższe miejsca można sobie zostawić na emeryturę :wink:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Stycznia 2006, 13:03 »
Ja polecam Rodos.
Byłam tak dwa lata temu z i było cudnie, zieleń , skały turkusowe morze...
no i ceny rozsądne (w euro), można zwiedzać małe greckie wysepki, no i te greckie klimaty, ehh ale sie rozmarzyłam.
jeśli tam nie byłaś to polecam, ja osobiście nie lubie wracać w te same miejsca(mimo pieknych wspomnień), tak wiec my jeszcze nie wiemy gdzie wybierzemy sie w naszą podróż poślubną , tyle czasu jeszcze:(
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Stycznia 2006, 13:14 »
Egipt, Egipt i jeszcze raz Egipt.
Jest dosyc tanio, super ciepło i klimatycznie. Piramidy powalaja na kolana, rafa koralowa powoduje opad szczęki na wysokość pępka.

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2006, 14:15 »
Cytat: "tulip"
A my lecimy do Zielonej Irlandii!!

Tulip ależ wam zazdoszczę tylko nie omincie gorących gejzerów, ależ bym chciała to zobaczyć  :mrgreen:
czekam aż szczęście powróci...

Offline pioteras

• uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2006, 14:21 »
Irlandia..... gejzery?
O czyms nie wiem?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Może myslałas o Islandii co?  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Stycznia 2006, 17:40 »
Cytat: "klaudia"
Ja polecam Rodos

No właśnie myślimy nad Rodos... napisz prosze w jakim miejscu dokłądnie byłaś!

Cytat: "pioteras"
Egipt, Egipt i jeszcze raz Egipt.

O Egipcie też myśleliśmy, mamy nawet bardzo atrakcyjną ofertę) ale koleżanka nam odradzała- podobno mnóstwo tam mundurowych i człowiek nie czuje się bezpieczny??

Offline AnetaM

• uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Stycznia 2006, 18:37 »
Może myslałas o Islandii co? Mr. Green

Jasne niech żyje ciemność umysłu!! Jasne że Islandii  :lol:
dziubasek, mopesz napisać nazwę tego miejsca w Chorwacji gdzie podobno ładnie  :lol:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2006, 20:55 »
Cudze chwalicie....
żadnych propozycji krajowych?
naprawdę nie ma u nas nic ciekawego?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Stycznia 2006, 21:16 »
W Chorwacji byliśmy na wyspie PAG- było tam na prawdę super...aczkolwiek polecam to miejsce dla tych którzy lubią leniuchowanie :wink:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Stycznia 2006, 21:27 »
Cytat: "zibi"
Cudze chwalicie....
żadnych propozycji krajowych?

Zibi najbardziej na świecie kocham polskie morze i co raz bardziej z Tomkiem skłaniamy się jednak na pozostanie w Polsce, ale cenowo pobyt u nas w kraju, a za granicą niewiele się różni, a zawsze by się chciało kawałek świata zobaczyć...
Nie mniej jednak zaczynamy poważnie zastanawiać się nad samotnym tygodniowym rejsikiem jachtem moich rodziców...daleko nie zapłyniemy, ale pewnie popłynelibyśmy do Świnoujścia, pobyczyli się na plaży i wrócili  spowrotem zahaczając o kilka pobliskich porcików.Fajnie byłoby prosto z poprawin, które będa odbywały się u nas na przystani wpakować się na łajbe i odpłynąć w siną dal słysząc w oddali jeszcze bawiących się gości poprawinowo- weselnych... ach ależ się rozmarzyłam  :mrgreen: Nie ukrywam, że dzięki temu zaoszczędzilibyśmy parę groszy...w końcu problem zakwaterowania by zniknął, a samo wyżywienie i niewielkie opłaty portowe to w porównaniu z wyprawą pod palmy pikuś. Sprawa do przemyślenia....  :roll:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Stycznia 2006, 22:08 »
Dziubasku .... to genialne, ja bym zdecydowanie na to postawił......
jachcik... ech... uwielbiam...

Offline AnetaM

• uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2006, 23:16 »
Cytat: "dziubasek"
Nie mniej jednak zaczynamy poważnie zastanawiać się nad samotnym tygodniowym rejsikiem jachtem moich rodziców...daleko nie zapłyniemy, ale pewnie popłynelibyśmy do Świnoujścia, pobyczyli się na plaży i wrócili spowrotem zahaczając o kilka pobliskich porcików.Fajnie byłoby prosto z poprawin, które będa odbywały się u nas na przystani wpakować się na łajbe i odpłynąć w siną dal słysząc w oddali jeszcze bawiących się gości poprawinowo- weselnych... ach ależ się rozmarzyłam Mr. Green

Ja też dziubasku ależ się rozmarzyłam to byłaby chyba najromantyczniejsza podróż o jakiej słyszałam  :mrgreen: zresztą po spotkaniu znasz moje zdanie na ten temat więc nic więcej mówić nie muszę   :brawo:    :jupi:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Stycznia 2006, 23:41 »
extra pomysł dziubasku jachcik pomysł 1 klasa

Offline pioteras

• uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Stycznia 2006, 08:54 »
Cytat: "zibi"
jachcik... ech... uwielbiam...

Nooo...zibi z tej strony Cie nie znam ;) , na czym pływasz?
Pewnie nie raz już widzieliśmy się na wodzie :)

Offline Molunia

• entuzjasta
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Stycznia 2006, 17:45 »
To dużo zależy w jakim miesiącu chcecie jechać zaraz o ślubie? Najlepiej jechać gdzie nie ma natłoku turystów.

Norwegia jest wspaniała (mam sporo zdjęć z fjordów) ale strasznie dzika no i droga.
Moje typy to Sycylia (doskonałe jedzienie), Toscania (Włochy) to samo cudowne klimaty.
Madera (mało znana w Polsce) ale L'Tour ma tam wycieczki. Zawsze zielona i mnóstwo kwiatów.
Na Kanarki to oplaca się jechać zimą bo dużo mniej ludzi no i nie tak goraco tylko 25-27 C i wszystko w kwiatach bo tam jest wtedy okres kwitnienia.

Nie polecam Kuby bardzo duża bieda, strasznie drogo, kiepska jakość i brak wolności "każdy ma swojego szpiega"
Dominikana też mało ciekawa, 80% rozpuszczonych niemców, zamknięte enklawy hotelowe i ogólnie nudno.

Mnie to się marzy Tajlandia albo Meksyk ...... tylko kasy na to wesele dużo idzie więc odpadają takie przyjemności

Offline AnetaM

• uzależniony
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Stycznia 2006, 21:03 »
dziubasek, jeszcze tak sobie wyobraziłam jak przy dźwiękach szanty Białej sukienki odpływacie...ach....

Offline Antalis
  • Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Stycznia 2006, 21:27 »
Nasza podróż poślubna .... hmm...  jak to się u naś mówi będzie "do azot i nazot" :P. Osobiście polecam Hiszpanie lub Monaco - maleńkie państweko ale ile w nim osobliwego uroku  :!:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Stycznia 2006, 22:33 »
Cytat: "AnetaM"
Ja też dziubasku ależ się rozmarzyłam to byłaby chyba najromantyczniejsza podróż o jakiej słyszałam

Rzeczywiście romantycznie się zapowiada ;) Chyba się zdecydujemy....  :mrgreen: A nasza prpozycja wspólnego pożeglowania jak tylko nadejdzie sezon- oczywiście aktualna! :D

Nooo...zibi z tej strony Cie nie znam  , na czym pływasz?
Pewnie nie raz już widzieliśmy się na wodzie

Zibi wiem, że od czasu do czasu ze znajomym pływa...a Ty Pioteras? Pewnie i my się nie raz na wodzie zobaczyliśmy??
Ja związana jestem z AZS'em a żegluje głównie na Marion (scorpius) i od czasu do czasu świrujemy z przyjaciółmi na omegach...a Ty?

Offline groszek
  • maniak
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Stycznia 2006, 23:22 »
Cytat: "dziubasek"
ależ się rozmarzyłam Mr. Green Nie ukrywam, że dzięki temu zaoszczędzilibyśmy parę groszy...w końcu problem zakwaterowania by zniknął, a samo wyżywienie i niewielkie opłaty portowe to w porównaniu z wyprawą pod palmy pikuś. Sprawa do przemyślenia...

Przepraszam, że być może sprowadzam na ziemię, ale co z kaprysnym polskim latem?? Jak będziecie mieli pecha, to czekają was deszcze i małe sztormy. Atmosfera romantyczna, ale i pełna grozy. Kurde, a nie mogłoby tak byc Saint tropez?
Inna sprawa, że też szukamy fajnych ofert "first minute" ale raczej nie skłaniamy się ku upałom i leżeniu na plaży. Szukamy wycieczki objazdowej po Europie. Może Prowansja? Austria? Szwajcaria?
Chętnie też bym pokazała mojemu Misiowi Wielką Brytanię :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Stycznia 2006, 23:42 »
dziubasku wyślij mi na priva co to za biuro takie tanie

Offline Kasia*

• Chuck Norris
PODRÓŻ POŚLUBNA
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Stycznia 2006, 01:12 »
Dziubasku,
ja byłam w miescie Filiraki, to jest typowe turystyczne miasteczko, ale polecam równiez samo miasto Rodos(jakies 20km od Filiraki. Wyspa jest bardzo mała(wzłuż chyba 180km), warto wiec wynajac  auto i pozwiedzać(spokojnie wystarczą dwa dni)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień