Autor Wątek: GAMBIT UWAGA !!!!!!!! szkoda kasy !!!!!!  (Przeczytany 13078 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.22.22
GAMBIT UWAGA !!!!!!!! szkoda kasy !!!!!!
« dnia: 4 Listopada 2009, 16:28 »
Ja już utopiłam 500 zł .   Z powodu mojej nieobecności w polsce poprosilam o podpisanie umowy moją mamę z p.  Pertkiewiczem reprezentującego zespół Gambit.  Umówiłam się z nim w maju 2009r na kwotę 2300 zł pl umowę niestety przez gapiostwo mama moja podpisała na 3200 zł pl plus 100 za transport sprzętu.  Ku mojemu zdziwieniu pan Pertkiewicz twierdzi że w roku 2008 to on grał już za 3500tys zł pl,gdzie na forum ludzie piszą że Gambit grał za niecałe 3000zł pl.  na moj,a prośbę o zwrot zaliczki p.  P.  .  .  .  .  .  .   powiedział oczywiście że nie ma takiej możliwości gdzie do wesela jest jeszcze 5 m/cy,ale dla pana P.  .  .  .  .  .  .   ważne jest to że skasował już kasę i ma na to papier .

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
Odp: GAMBIT UWAGA !!!!!!!! szkoda kasy !!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Listopada 2009, 12:23 »
Rozumiem Twoje rozzalenie, ale popatrz na to z innej strony. Podpisujesz umowe o prace, twoj nowy pracodawca wyplaca ci zaliczke na poczet przyszlych zarobkow a po pewnym czasie orientuje sie ze przez swoje gapiostwo podpisal z Toba umowe na zla kwote. Ty sie nie zgadzasz na obnizke placy a on zrywa z toba umowe i zada zwrotu kasy. Nie trafil by cie szlag? Zostajesz na lodzie bez pracy, olany i oszukany. Poszedlbys do sadu pozwac oszusta?? Bo ja tak.
No i jak wyglada teraz twoj post?

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Listopada 2009, 08:11 »
No właśnie postawiłam sie w tej sytuacji .  Facet beszczelnie chciał mnie oszukac podsuwając do podpisania umowę o zawyżonej wartości !!!!
Co mam zrobić może go za to przeprosić ??? Zobacz jak teraz wygląda twój komentarz  :).

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Listopada 2009, 09:34 »
Podpisanie umowy (jakiejkolwiek) bez przeczytania jej treści - to nieporozumienie . Twoi rodzice w momencie podpisywania umowy powinni się z nią zapoznać , a przynajmniej rzucić okiem na najważniejsze aspekty w niej zawarte. Umowa z zespołem to nie umowa o kredyt hipoteczny i nie ma problemu żeby poświęcić kilka minut na zapoznanie się z jej treścią. Jeśli umowa została podpisana i żadna ze stron nie wnosiła uwag  - to w czym problem , i dlaczego Uważasz że ktoś Ciebie oszukał?
życzę pozytywnego zakończenia tej sprawy
pozdrawiam

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Listopada 2009, 10:10 »
zaliczka czy zadatek? takie rzeczy powinny byc wyjasnione.
poza tym cena za usługe jest tym na co sie zwraca chyba szczegolna uwage...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Listopada 2009, 11:26 »
Cytat: MISIEK link=topic=18559.     msg1074596#msg1074596 date=1257496494
Podpisanie umowy (jakiejkolwiek) bez przeczytania jej treści - to nieporozumienie .      Twoi rodzice w momencie podpisywania umowy powinni się z nią zapoznać , a przynajmniej rzucić okiem na najważniejsze aspekty w niej zawarte.      Umowa z zespołem to nie umowa o kredyt hipoteczny i nie ma problemu żeby poświęcić kilka minut na zapoznanie się z jej treścią.      Jeśli umowa została podpisana i żadna ze stron nie wnosiła uwag  - to w czym problem , i dlaczego Uważasz że ktoś Ciebie oszukał?
życzę pozytywnego zakończenia tej sprawy
pozdrawiam
W maju gdy ustalałam z p.     Pertkiewiczem kwotę przez telefon było to 2300 zł, a na umowie już 3200zł .      To właśnie dlatego uważam tego pana za oszusta .    
Cytat: paooolka link=topic=18559.     msg1074637#msg1074637 date=1257498650
zaliczka czy zadatek? takie rzeczy powinny byc wyjasnione.    
poza tym cena za usługe jest tym na co sie zwraca chyba szczegolna uwage.     .     .    
No tak masz racje właśnie sprawdziłam definicję ZADATKU to jest w umowie i cytat .  
,,Zadatek - dodatkowe zastrzeżenie umowne.      Służy do zabezpieczenia interesów obu stron umowy.      Strona, która nie wykona swojego zobowiązania traci zadatek, jeśli sama go dała, albo obowiązana jest go zwrócić w dwukrotnej wysokości.      Zadatek jest skuteczny tylko wtedy, jeżeli zostanie wręczony przy zawarciu umowy.    
Zadatek jest najczęściej stosowany w umowach przedwstępnych (sprzedaży nieruchomości, samochodu itp.     ).      Dzięki niemu każda ze stron zabezpiecza się na wypadek zerwania umowy w ostatniej chwili przez drugą stronę,,

Cztery miesiace przed weselem to jest już ostatnia chwila ??
« Ostatnia zmiana: 6 Listopada 2009, 11:31 wysłana przez kulolopez »

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Listopada 2009, 11:54 »
Nie możesz żądać zwrotu zadatku , jeśli to ty Ty zrywasz umowę przed terminem jej wykonania przez drugą ze stron. Masz prawo zrezygnować z zespołu jeśli się Tobie "odwidział" , ale nie zadaj tego co się Tobie zgodnie z polskim prawem nie należy , bez względu na to czy do imprezy jest rok czy jeden dzień.
pozdrawiam

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Listopada 2009, 12:12 »
tak, zadatek jest bezzwrotny.
nie rozumiem jednego - umowa została podpisana na wyzsza kwote? nie widziales jej? ja nie wyobrazam sobie podpisywania bez przeczytania...

całkiem nowa JA

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Listopada 2009, 12:19 »
Cytat: MISIEK link=topic=18559. msg1074811#msg1074811 date=1257504887
Nie możesz żądać zwrotu zadatku , jeśli to ty Ty zrywasz umowę przed terminem jej wykonania przez drugą ze stron.  Masz prawo zrezygnować z zespołu jeśli się Tobie "odwidział" , ale nie zadaj tego co się Tobie zgodnie z polskim prawem nie należy , bez względu na to czy do imprezy jest rok czy jeden dzień. 
pozdrawiam
A to że ten pan umawia się telefonicznie na inną kwotę czego niestety nie mogę udowodnić to nie jest oszustwo ?? To właśnie spowodowało chęć zerwania umowy prze zemnie .

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Listopada 2009, 12:20 »
hmmm ale powinnienes sie zastanowic przed podpisaniem umowu, po fakcie to juz niewiele mozesz zrobic

całkiem nowa JA

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Listopada 2009, 12:28 »
Cytat: paooolka link=topic=18559. msg1074852#msg1074852 date=1257505949
tak, zadatek jest bezzwrotny.
nie rozumiem jednego - umowa została podpisana na wyzsza kwote? nie widziales jej? ja nie wyobrazam sobie podpisywania bez przeczytania. . .
No właśnie nie widziałam , w moim imieniu podpisała ją moja mama którą niestety jest łatwiej nabrać .  No i udało się . Gratulacje dla p. Pertkiewicza.
Cytat: paooolka link=topic=18559. msg1074878#msg1074878 date=1257506433
hmmm ale powinnienes sie zastanowic przed podpisaniem umowu, po fakcie to juz niewiele mozesz zrobic
Zdaję sobie sprawę że nie mogę nic zdziałać dlatego ostrzegam innych . 
Niech osoby które rozważają zatrudnienie p. Pertkiewicza ,,GAMBIT,, uważnie słuchają o jakich kwotach on mówi i ile potem muszą zapłacić .
                                  TO JEST OSTRZEŻENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Listopada 2009, 13:28 »
Przykra sprawa, ale moim zdaniem nie możesz mieć pretensji. Trzeba było powiedzieć mamie jaką kwote ustalaliście i żeby to sprawdziła - podpisanie umowy to nie jest pikuś. Jeżeli byłoby to wychwycone od razu, to można zmienić jeszcze przed podpisaniem, ale po podpisaniu umowy jest już "po ptakach".

Offline Kobietkaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Listopada 2009, 13:39 »
Zgadzam się z ricardo. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której poprosiłabym mamę o podpisanie umowy a nie powiedziałabym na co ma zwrócić uwagę i jakie są ustalenia. A jeśli nie do końca była pewna to przecież mogła do ciebie zadzwonić i się upewni w trakcie rozmowy z panem z zespołu.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Listopada 2009, 13:48 »
dokładnie!

całkiem nowa JA

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Listopada 2009, 13:53 »
Nietety  uważam , że jesteś sam sobie winny :(  Smutne to , ale prawdziwe.....:(  
Każdą umowę przed podpisaniem należy przeczytać - to obowiązek . Tymbardziej , jeśli była podpisywana nie przez ciebie , a kogoś innego w twoim imieniu - to tymbardziej.
Wiesz ....nie chcę bronić tego pana , ale nazywanie go oszustem to poważne oskarżenie....

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Listopada 2009, 14:21 »
Oczywiście i ja się zgadzam że podpisanie umowy to już nasz błąd ,, osoby upoważnionej,,.  Ale nadal OSTRZEGAM przed takimi praktykami jakimi posłużył się p. Pertkiewicz. Inaczej przez telefon a inaczej na papierze.

Offline hi-rek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Listopada 2009, 15:25 »
Jestem w pewnym sensie "człowiekiem z branży".  Znam zespół GAMBIT" od wielu lat.  Wiem też jakie biorą wynagrodzenie.  Prawdą jest, że w zeszłym roku brali ponad 3000 zł.
A teraz mały cytat: "Umówiłam się z nim w maju 2009r na kwotę 2300 zł pl umowę niestety przez gapiostwo mama moja podpisała na 3200 zł".
A może to gapiostwo dotyczy również pani, bo przecież 2300 a 3200 wygląda trochę jak tzw.  czeski błąd.

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Listopada 2009, 15:41 »
 Na kwotę 2300 przystał chętnie twierdząc że to przed sezonem i że nie ma problemu .   A od 3000 tyś do 3500  to proszę o wybaczenie ale jest troszkę inny wybór zespołów .  
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2009, 11:29 wysłana przez Maja »

Offline karola00

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #18 dnia: 6 Listopada 2009, 21:02 »
A ja uważam że to jest twoja wina i twoje gapiostwo z tego względu że ja też rozmawiałam z Panem P. . . .  w maju tego roku i również mówił mi o sumie 3200 za orkiestre na wesele w przyszłym roku i uważam że ta cała afera była nie potrzebna i te twoje obraźliwe posty na temat tego Pana wydaje mi się że poprostu ktoś tu źle coś usłyszał. . . .

Offline kulolopez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Listopada 2009, 09:03 »
Cena 2300 dotyczy daty przed sezonem .  O de mnie też chcieli 3200 ale powiedziałam że mam zespół za 2500 i dlatego p. Pertkiewicz przystał na tą cene o potem mnie wystawił .
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2009, 11:28 wysłana przez Maja »

Offline aaaga_83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Listopada 2009, 09:06 »
miałam ten zespół na moim weselu, było tak jak się umawialiśmy, nie bardzo chce mi się wierzyć, że umówili się na 2 300, oni od bardzo dawna biorą powyżej 2 800.  na mojej umowie zapisane było 200zł za godzinę za poprawiny, telefonicznie umówiliśmy się 160, spokojnie 200 skreślił i napisał z boku 160 tak jak się umówiliśmy. 
Gambit zdecydowanie wart jest swojej ceny, grają świetnie, absolutnie nie piją na weselu, a sprzęt i nagłośnienie. . .  pierwsza klasa. 

Offline mariol

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Listopada 2009, 23:37 »
Szkalowac jest bardzo łatwo. Znaczący tytuł a pod spodem ble ble ble. O jakim gapiostwie piszesz? Ktoś podpisuje umowę na poważną sumę i jej nie czyta? Nawet wyrywkowo czytając co, kiedy, i za ile, nikt poważny nie przeoczy sumy do zapłaty! Tym bardziej ,że wpłaca zaliczkę! Z doświadczenia wiem, że firmy nie stosują skomplikowanych umów pisanych językiem prawniczym z istotnym tekstem zakamuflowanym maczkiem więc nie truj o jakimś gapiostwie. W ten sposób można zniesławic wszystkich z bazy danych bo oni tu nie mają nawet prawa do obrony. Niestety ja z czystym sumieniem stanę po stronie zespołu.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Listopada 2009, 23:10 »
A możesz udowodnić, że telefonicznie była mowa o 2300 zł? Za pewne nie, bo pewnie nie nagrywasz takich rozmów.

W tamtym roku dzwoniłam do tego zespołu i też usłyszałam cenę coś koło 3000 zł (mam zapisaną w organizerze ślubnym).

Niestety z rozmowami telefonicznymi tak już jest, że w żaden sposób nie udowodnisz, że mowa była o 2300 zł, być może Ty się przesłyszałeś/aś, bądź Pan P. się przejęzyczył. No ale umowa została spisana na 3200 zł, także to jest kwota obowiązująca.
I ma rację Pan P. że nie zwrócił zadatku/zaliczki.

No i na pewno nie można pisać, że zespół Pan P. to oszust,. bo on miał prawo nie oddawać tych 500 zł.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Grudnia 2009, 14:40 »
Po prostu źle były umyte uszy i się troszkę przesłyszało .... :hopsa:

Offline Jamaica
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2015
  • Ślub w: Goleniów
Polecam Gambit z Nowogardu!!!!!
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Listopada 2015, 00:55 »
W 1000000000% polecam zespół Gambit. Profesjonalny zespół pod każdym względem. Muzyka rewelacyjna. W niektórych piosenkach co niektórzy goście nie dowierzali ze zespół nie śpiewa z playbacku. Trzeba było prosić żeby zespół zrobił przerwę bo normalnie nie było kiedy na chwile usiąść. Konkursy rewelacyjne. Dzięki Zespołowi Gambit wytanczylismy się wszyscy za wszystkie czasy. Az nie chciało się kończyć wesela ( zespół zakończył granie o 5 rano). Zespół rewelacyjny nie ma słów żeby opisać jak bardzo jesteśmy zadowoleni. Zawsze będę polecała każdemu!! Każda cenę mogłabym zapłacić za taki zespół. Goście ciągle tylko mówią jak to świetnie się nie wybawili ze orkiestra to była zaje....sta :-)  dziękujemy jeszcze raz i mamy nadzieję że nasze wesele nie było ostatnim na którym bawiliśmy się z Gambitem :-)