Autor Wątek: Zespół muzyczny Bas z Katowic -opinie:  (Przeczytany 10465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
Zespół muzyczny Bas z Katowic -opinie:
« dnia: 1 Listopada 2009, 21:07 »
Proszę o opinie na temat Zespołu muzycznego Bas z Katowic.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: Zespół muzyczny Bas z Katowic -opinie:
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Listopada 2009, 11:31 »
Nie znam ich osobiście, nie byłem na weselu, nie słyszałem ich na żywo, ale słuchałem ich demo z internetu. Będę szczery aż do bólu. NIE PODOBA MI SIĘ. Przykro mi. Zespół Bas to nic innego jak gość, który gra na automacie i dziewczyna która spiewa, ale nie ma w niej zacięcia. Jakoś tak bez uczucia. Jeszcze musi się dużo podszkolić. Jeżeli ich demo mnie nie poruszyło to tym bardziej nie poruszy mnie po kilu godzinach śpiewania na żywo podczas wesela. 

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Listopada 2009, 11:45 »
jak na weselu napijesz się  C2H5OH to wystarczy,ze na łyżkach ci rytm wystukają i bedziesz z radości przebiarał nogami ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Listopada 2009, 12:02 »
Musiałbym wypić baaaaardzo dużo :pijaki:, ale obawiam się, że już nic bym nie słyszał :pogrzeb:

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Listopada 2009, 12:43 »
wiesz co obserwator  - chciałbym usłyszeć kiedyś Twoje demo  - i nie słysząc Twojego zespołu na żywca ocenić oraz wydać wyrok zaocznie ale publicznie na forum.
Nie podobają mi się takie praktyki - i uważam je za mało sympatyczne. Lepiej trzymaj sie zasady : nie znam nie oceniam - nie zabieram głosu
pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Listopada 2009, 13:02 »
A dlaczego nie? Nie napisałem nic złego. Gdybym nie podkreslił, że ich nie słyszłem na żywo i nie widziałem  to w tedy byłbym nie w porządku. Jeżeli ktoś puszcza swoje demo w internecie to musi się liczyć z opinią krytyczną.  Niektórzy uważaja, że są tak wspaniali, że nawet nie dopuszczają myśli, że ich demo może się komuś nie podobać. Mnie się nie podoba i nie kryję się z tym. Udział w Forum nie polega tylko na chwaleniu, ale też na krytyce. Na pewno są takie osoby (być może , że i Ty ) którym się zespół podoba i bardzo dobrze. Być może, że kiedyś zmienię zdanie ale póki co nadal podtrzymuje to co napisałem.  Pozdrawiam.

Offline Piotr123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Listopada 2009, 18:28 »
A ja słyszałem ich na żywo, grali u mojej siostry.  Wszyscy super się bawili.  Dali czadu. . .  mało przerw, dużo grania i do końca na trzeźwo! Byłem pełen podziwu dla wokalistek. . .  prawie 12 godzin spiewania.  A demo. . .  lepiej posłuchać na żywo.  Zanim siostra się zdecydowała, zespół Bas zaprosił siostre ze szwagrem na próbę.  To rozwiało ich wątpiliwości.
Pozdrawiam
Piotr

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Listopada 2009, 19:08 »
Bardzo się cieszę z wypowiedzi Piotra. Wynika z tego , że jest to zespół, który może się podabać i świetnie można przy nim się bawić. Zakładając, że Piotr nie mija się z prawdą proponowałbym zespołowi aby zmienił swoje demo. To, ktore ma na swojej stronce nie spełnia swojego zdania. Przykładem tego może być moja skromna osoba i opinia (dla niektórych kontrowersyjna i mało sympatyczna). A propos, jeżeli galeria zdjęć na stronce będzie długo niedostępna (o ile dobrze pamietam jest w przebudowie) to nie będzie to zdrowe dla zespołu .
Także pozdrawiam
Obserwator

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Listopada 2009, 23:36 »
    Z tymi przerwami to istotne, bo coponiektóre zespoły nie dbają o ciągłość grania.  Alkohol wogóle nie powinien interesować muzyków. . . a słyszałem o zespołach które miały takie wpadki.

Offline martakat
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.10.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Listopada 2009, 08:38 »
:-) słyszeliśmy na żywo ten zespół w zeszłym tygodniu hihihi.  Całkiem fajnie śpiewają.  Mili ludzie.  A tak . . . . to demko na stronie to sorki ale nie najlepsze :( na żywo jakoś weselsi są.  Śłyszeliśmy już kilka kapel, ale z terminem ciężko. . . . no i zespół Bas jest w miarę tani. 

Jesteśmy na tak :)

Pozdrawia Was Marta

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Listopada 2009, 16:20 »
słyszeliście czy sami  w nim gracie??

pytanie zarówno do tomasza katowice jak i do martykat..

macie to samo IP ( co  już jest naruszeniem  regulaminu - 2ch userów.. klonowanie)
marta.. czy ty nas masz  za niepoważnych przedszkolaków?? kto robi slub 02.11  a już tym bardziej we wtorek??

jak dla mnie to chamska kryptoreklama...  do tego niskich lotów..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Listopada 2009, 07:36 »
Brawo :brawo_2: ;)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Listopada 2009, 08:22 »
Ja odnośnie wypowiedzi Moni. Dla mnie to Ty nie masz do końca racji. Pisanie z jednego IP jest jak najbardziej możliwe....zresztą co widać w tym temacie. Widocznie ktoś lepszy od nas tak to skonstruawał.
Dla mnie za mało opini a za wiele gadki szmatki...czy na tym polega to forum???

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Listopada 2009, 09:19 »
Posiedzisz trochę dłużej na Forum to sam dojdziesz do zasad, ktorymi będziesz się kierował. Życzę wytrwałości ;)

Offline katrinaSc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
Zespół muzyczny Bas z Katowic -opinie:
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Listopada 2009, 18:40 »
Cześć Wszystkim:) Szukam bardzo dobrego kamerzysty i fotografa (może być też razem). Czy możecie mi kogoś sprawdzonego polecić?Proszę o namiary na prv, będę strasznie wdzięczna:D Pozdrawiam

Offline Maksiu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Listopada 2009, 19:21 »
Słyszeliśmy ich na żywo i jesteśmy mile zaskoczeni. . . nie znamy dema :-( Zresztą co tu gadać na żywo na jakimkolwiek koncercie czy występie to co innego.  A jeszcze dodam, że będą grali u nas na weselu. . . . . za tą kasę nie znalazłem nic w rossądnej cenie.  A i naszym rodzicom też się bardzo spodobał ten zespół. 

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Listopada 2009, 22:09 »
:-)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Grudnia 2009, 17:36 »
Czy Waszym zdaniem cena za oprawę muzyczną w granicach 1900zł za zespół trzy osobowy to za wiele?

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Grudnia 2009, 18:06 »
1900 zł  - bardzo dobra cena

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lutego 2010, 20:50 »
Bas ma nowe wokale.

Offline DobraDusza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lutego 2010, 16:27 »
No demo na stronce faktycznie nie porywa. . .  dlatego także chętnie bym poznała opinie osób, które słyszały na żywo :)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lutego 2010, 19:51 »
Faktycznie nie :-) Na żywo to inna bajka. Zespół można usłyszeć na żywo w WPKiW co tydzień.

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Marca 2010, 08:56 »
W niedziele popołudniu grają w tej restauracji.

Offline monikamirska10
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Sierpnia 2010, 10:24 »
Witam Was
Jestem tuż po ślubie  :D Mamy kilka ważnych informacji odnośnie zespołu muzycznego Bas.  Po pierwsze przed ślubem był dobry kontakt z Panem Wodzirejem.  Pomógł nam w kilku sprawach związanych z uroczystością.  Jeśli chodzi o sam bal to: po pierwsze nie było żadnej głupiej gadki do mikrofonu, zabawy :-)))) dopasowane do naszych oczekiwań :-)).  Muzyka: Śpiewał wraz z Wokalistką, a w przerwach leciała muzyka z płyt.  Śpiewali całkiem ładnie, a najważniejsze, że mają bardzo strarannie wykonane aranże co w wykonaniu brzmi profesjonalnie.  Cena: jeśli zespół bierze mniej niż DJ to chyba bardzo dobrze.
Pozdrawiam Monika:-)

Offline Martynka88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Listopada 2010, 12:21 »
Witam serdecznie;)

Te wszystkie opinie chyba poskutkowaly, ponieważ zespół ma od niedawna nowa stronkę,widzieliście?  teraz tylko trzymajmy wszyscy kciuki za demo;) aby brzmialo tak samo dobrze jak na żywo!

Pozdrawiam;)

Offline Piotr B.
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Listopada 2010, 12:22 »
Witam wszystkich zajmuje się fotografowaniem imprez byłem na nie jednym ślubie i jeżeli chodzi o zespól "Bas" to powiem wam szczerze że mało zespołów ma tak charyzmatycznego prowadzącego który potrafi szybko i zabawnie rozkręcić imprezę co do muzyki jest całkiem na przyzwoitym poziomie, wierzcie mi jeżeli ktoś zdecyduje się na ten zespól na pewno się nie zawiedzie . 

Offline Martynka88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Listopada 2010, 15:24 »
Nie ma co ukrywać, wodzirej na weselu jest tuż za Parą Młodą najważniejsza osobą, no niestety to od niego zależy czy ludzie będą się bawić dobrze czy źle i jak będą wspominać ta imprezę. 
Nie wiem jak Państwo do tego podchodzą ale ja np.  chcę aby na moim weselu były prowadzone rozmaite zabawy, w których będą mogły się bawić rodzina ze strony Pani jak i Pana Młodego;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Listopada 2010, 12:17 »
Jak zespół będzie do niczego to żaden wodzirej nie pomoże. Zawsze myślałem, że najważniejszym elementem wesela jest zespół ;).

Offline voyteck
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Listopada 2010, 20:31 »
Uwazam zespol muzyczny Bas za profesjonalny i dobrze zorganizowany.  Muzyka dopasowana dla zroznicowanej grupy wiekowej, wszyscy dobrze sie bawili.  Moj krag znajomych oraz rodzina byli pod duzym wrazeniem, choc slyszeli juz niejeden zespol.  Goraco polecam :)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Grudnia 2010, 22:39 »
Znaczy się Obserwator Chuck Norris nie ma wodzireja w zespole. A zespół Bas ma.
Zespół Bas zaprezentował się w tym roku na jednej ze scen Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynki. Na występach gromadziło się nie raz kilkaset osób. Imprezy trwały po kilkanaście godzin. Z tym, że po ok. 21szej. to muzyka dyskotekowa grana z płyty. Nie ma takiego miesiąca, w którym Zespół  Bas nie ma imprezy :-) więc można posłuchać na żywo i samemu ocenić.