Autor Wątek: Gdzie tanio a dobrze?  (Przeczytany 6422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
Gdzie tanio a dobrze?
« dnia: 12 Stycznia 2006, 13:58 »
Gdzie sa w miare przystepne ceny.Terpilowscy niby fajny zakład ale drogi....:(

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia 2006, 14:07 »
Wydaje mi się, że ceny są bardzo porównywalne...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia 2006, 14:55 »
Cytat: "Agnieszka"
Wydaje mi się, że ceny są bardzo porównywalne...

Ja równiez tak sądzę. Owszem mogą być różnice  w cenach, ale nie wielkie...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Stycznia 2006, 21:38 »
podpisuję się obeima recami  :roll:

sprawdź jeszcze u matkowskiego na krzywoustego...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Stycznia 2006, 22:21 »
Tak NA Krtzywoustego radzę sprawdzić czasami mają bardzo atrakcyjne ceny złota  :D
czekam aż szczęście powróci...

Offline sylwka

• bywalec
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Stycznia 2006, 08:19 »
Na pewno taniej bedzie u złotnika. Oglądalismy obrączki za 880 zł w sklepie (zwykłe okrągłe, szerokość 5 mm) a takie same u złotnika bedziemy mieli za pół ceny :lol:

Offline madziulek

• Chuck Norris
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2006, 12:58 »
ostatnio patrzałam u terpiłowskich obrączki klasyczne złote 6mm za pare ok1000 zł u mnie w gryfinie identyczne w granicach 600 zł ... róznica ogromna  :shock:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2006, 13:16 »
No to zapodawaj gdzie w Gryfinie ;) daleko nie jest. Miszkałem tam 10 lat więc na pewno znajdę :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2006, 14:49 »
koło kościoła na kościelnej ... w tym samym rzędzie koło chładkiego i cukierni lwowskiej zresztą w tym naprzeciwko ceny są też takie same  :D  o to widzę ze Pioteras z moich stron pochodzisz :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2006, 19:53 »
Jeżeli chodzi o obrączki to Golder daje 25 % rabatu dla czytelników "Uroczystośi" musicie ją wziąc ze sobą ...

Offline madziulek

• Chuck Norris
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Stycznia 2006, 07:43 »
uuu to duży rabat :) warto popatrzeć
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Lutego 2006, 11:39 »
Tak słyszałam, że na Krzywoustego można kupić ładne obrączki w cenie 600 zł. Ja natomiast jestem nieco "skazana" na Terpiłowskiego, bo mam kupon na obrączki u niego na kwotę 400 zł. no i co mam zrobić?? musimy wybrać obrączki u niego :x . Pewnie i tak będziemy musieli dołozyć z 600 zł.  :x . Gdyby nie kupon to kupiłabym obrączki na Krzywoustego, przysięgam.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Lutego 2006, 13:27 »
Wiecie byliśmy w sobotę u Terpiłowskiego w Galaxy i wcale obrączki nie sa takie drogie jak ktoś mówił - ładne klasyczne obrączki można spokojnie kupić za 800 zł., więc nie jest tak źle. Poza tym 20% rabatu dają więc wychodzi w sumie 640 zł. poza tym można jeszcze kartę rabatową e-wesele przedstawić i będzie kolejne 5%, więc w sumie 600 zł. za parę ładnych obrączek. Myślę, ze to niedrogo i wychodzi tyle samo co na Krzywoustego. No to całkiem miło:)

Offline anulau
  • nowicjusz
  • *
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Lutego 2006, 21:17 »
My mamy zamówione na pl Kosciuszki parę klasycznych za 450 zl.Wiec to jednak troszke jest.Grawer gratis i zmiana rozmiru pzrez trzy lata. 13 lutego mamy odbiór wec powiem cos wiecej. Pan byl mily wiec na razie wszystko zapowiada sie oki. Zobaczymy:)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Marca 2006, 13:42 »
Nie chce Was straszyc Jubilerem na Krzywoustego (drugi punkt na pl Kosciuszki). Sama sie napalilam na obraczki u niego (gwarancja na mat- dożywotnia, że nie zejdzie bo jest robiony ręcznie, no i zmiana rozmiaru przez 3 lata gratis), ale cale szczęście rozmawiałam wcześniej z mamą, która jest z branży pokrewnej...i słyszła o nim bardzo złe opinie. Że jest niesolidny, że daje gwarancje (chodzi tu głównie o zegarki) a później nie chce ich naprawiać kłamiąc, ze coś tam wysiadło z winy klienta, albo sprzedaje buble jako orginalne zegarki jakiejś firmy.  Strasznie się zmartwiłam bo już jutro mieliśmy jechać tam i zamawiać obrączki :( Na pewno jeśli chodzi o klasyczne obrączki nie bedzie problemu, w końcu nie ma co się tam popsuć, ale my chcieliśmy z matem który niby nie schodzi.... abu :( Sama teraz nie wiem co zrobić :(

Offline pioteras

• uzależniony
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Marca 2006, 07:31 »
Słuchajcie a  w jaki sposób ustrzec sie oszustwa ze strony złotnika? Chodzi mi o sytuację gdy złoto jest trochę mniej złote ;) ja nako laik nie jestem wstanie tego sprawdzić :(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Marca 2006, 17:58 »
Hmmm... myślę Pioteras, że nie należy iść do pierwszego lepszego tylko oprzeć się na opinii jakiegoś sprawdzonego złotnika... Ten złotnik o którym amelani, wspomniała, rzeczywiście ma dobrą opinie- wczoraj mi mama o nim mówiła.

Offline pioteras

• uzależniony
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Marca 2006, 09:31 »
Ale nigdy o tym nie pomyśleliście? To pole do popisu do nadużyć których nie jesteśmy wstanie sprawdzić. Tak samo wygląda sprawa jeśli chodzi o wszelkie kamienie, ja nie mam 100% pewności że to co zostało wstawione to ma na pewno tyle karatów co pan mi mówi i za co mnie kasuje. Trochę mnie to martwi. Chyab jedyny sposób to zanieść do innego złotnika z prośbą o małą ekspertyzę ale na pewno za takie cos tez trzeba zapłacić.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Marca 2006, 10:07 »
Cytat: "pioteras"
że to co zostało wstawione to ma na pewno tyle karatów co pan mi mówi i za co mnie kasuje. Trochę mnie to martwi. Chyab jedyny sposób to zanieść do innego złotnika z prośbą o małą ekspertyzę ale na pewno za takie cos tez trzeba zapłacić.

Wlasnie, żeby coś takiego się nie stało, należy korzystać z usług złotnika, który certyfikuje swoje wyroby.
My robiliśmy obrączki w Stargardzie...cena była średnia, ani żadna atrakcja, ani też porażająco wysoka. Ale przynajmniej dostałam certyfikat na brylant i gwarancję, że mat by ł wykonany ręcznie.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Gdzie tanio a dobrze?
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Marca 2006, 10:06 »
Co do kamyczków Pioteras to jesli jest to brylancik, diamencik to musisz dostać na to certyfikat! Także tu nie powinno być nadużyć...ale kto tam wie... Ja może jestem naiwna, ale z góry zakładam, że nikt nie zamierza mnie oszukiwać. Bo niby po co? Dla zarobku? Przecież to złudne... w większości ludzie znają moc poczty pantoflowej, więc bardziej im się opłaca wykonać usługe rzetelnie i liczyć na darmową reklamę, niż oszukać i ponosić tego konsekwencje...