Autor Wątek: Moja nieśmiała propozycja  (Przeczytany 70457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Moja nieśmiała propozycja
« dnia: 20 Października 2009, 20:37 »
Witam!
Po moich ostatnich (niestety nieprzyjemnych) doświadczeniach związanych z osobą wypisującą bzdury na mój temat w moim odliczanku do ślubu, pomyślałam, że wystąpię z nieśmiałą propozycją, polegającą na tym, że posty w "cudzych" odliczaniach do ślubu, relacjach ze ślubu czy bebikowa mogłyby pisać osoby mające np. 10 swoich postów (podobnie jak przy wklejaniu zdjęć), bądź mają swoje wątki w odliczaniu, bebikowie itd.
Wiem, że Net to miejsce publiczne i trzeba się liczyć z jakimiś "wyskokami", ale uważam, że powyższe rozwiązanie pomogłoby uniknąć takich problemów, a osoby, które mają "złe zamiary" musiałby "natworzyć" trochę postów co utrudniłoby im pisanie bzdur w czyichś wątkach.
Pozdrawiam serdecznie!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Moja nieśmiała propozycja
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2009, 21:18 »
Pomysł chyba fajny ale nie wiem czy wykonalny  ::)

najlepiej chyba napisać do Zibiego lub jakiegoś administratora forum
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Listopada 2009, 15:08 »
jestem jak najbardziej za!! tylko podwyzszyłabym liczbe postów ktora powinny miec takie osoby. Oczywiscie nie dotyczy to forum ogolnego tylko prywatnych watków.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Listopada 2009, 15:13 »
No to i ja pozwolę sobie na wypowiedź.

Myślę, że to nie powinno dotyczyć tylko napisania posta w danym prywatnym wątku, ale w ogóle dostępu do NASZYCH PRYWATNYCH WĄTKÓW! Czyli do odliczanek, żonkowa, relacji ze ślubu i bebikowa. Myślę, że rozsądną ilością jest minimum 100 postów.

Niech sobie grzebią po forum nawet niezarejestrowani użytkownicy... ale w naszych wątkach dzielimy się ze sobą czymś więcej niż wymarzoną kolorystyką wesela...

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Listopada 2009, 15:15 »
Myślę, że to nie powinno dotyczyć tylko napisania posta w danym prywatnym wątku, ale w ogóle dostępu do NASZYCH PRYWATNYCH WĄTKÓW!
jestem za!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Listopada 2009, 15:24 »
I ja też się podpisuje pod tym  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Listopada 2009, 19:17 »
Ja również jestem za :) Dobrze byłoby mieć trochę większą kontrolę nad naszymi prywatnymi wątkami.
Rozmawiałyśmy też z dziewczynami na temat, że może możnaby wprowadzić opcję zapraszania osób do naszych prywatnych wątków(odliczenia, relacje, żonkowe, bebikowo) :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Listopada 2009, 21:03 »
temat był już poruszany kilka razy
niestety nasza "góra" uważa inaczej
chyba na nic sie zda wasza propozycja...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Listopada 2009, 21:29 »
Ja również jestem za :) Dobrze byłoby mieć trochę większą kontrolę nad naszymi prywatnymi wątkami.
Rozmawiałyśmy też z dziewczynami na temat, że może możnaby wprowadzić opcję zapraszania osób do naszych prywatnych wątków(odliczenia, relacje, żonkowe, bebikowo) :)

To akurat średnio mi się widzi, dlatego, że całkiem blokujemy poznawanie nowych forumek... Natomiast opcja z "wypraszaniem" z wątku już lepiej ;D

Nie rozumiem dlaczego "góra" się nie zgadza. Może jakieś uzasadnienie?  :drapanie:

Podejrzewam, że coraz więcej wątków będzie zamykanych i mniej zakładanych... Przecież dostęp do wątków byłby też zachętą do udzielania się na forum...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Listopada 2009, 21:58 »
ja też jestem za jakimś ograniczeniem

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Listopada 2009, 22:36 »
Masz rację Mysikróliczku... A ja to w sumie sama nie wiem co by było lepsze ;D :P

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Listopada 2009, 00:32 »
Kochane!
Cieszę się, że więcej osób ma podobne zdanie do mojego. Doświadczyłam na własnej skórze, a właściwie na własnym wątku jakie to jest nieprzyjemne, kiedy ktoś chyba chory na głowę, z zawiści (?) wypisuje bzdury. Mając na uwadze ww. "doświadczenia" - zastanawiam się mocno nad nie tworzeniem żonkowa - mimo, że bardzo Forum i Forumki polubiłam - nadal chciałabym się dzielić z Wami swoim małżeńskimi doświadczeniami i czytać Wasze żonkowe życie, ale czuję, że moja prywatność przez takie "niespodzianki" jest mocno naruszona. Przekonuje mnie (do nie tworzenia żonkowa) jeszcze jedno - mam kolegów , którzy wyśledzili na jakimś innym forum swoją wspólną koleżankę i codziennie nabijają się z tego co ona tam pisze. Ich zachowanie - pozostawiam bez komentarza, ale jak pomyślę sobie, że ktoś może tak samo robić ze mną to aż mnie skręca. Może jestem w tym odosobniona, ale chciałabym, żeby "GÓRA" podała chociaż skrótowe uzasadnienie odmownej decyzji.
Pozdrawiam serdecznie.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Listopada 2009, 00:43 »
Również chciałabym usłyszeć uzasadnienie...

Można zrobić ograniczenie dla zdjęć, nie wierzę, że nie da się dla wątków...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Listopada 2009, 07:25 »
dziewczyny proponuję priva do Zibiego z linkiem do tego wątku
przeczyta i się wypowie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Listopada 2009, 10:15 »
według mnie to bardzo dobry pomysł żeby jednak były jakieś ograniczenia

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Listopada 2009, 11:31 »
Ja również jestem za i również proszę o uzasadnienie odmownej decyzji, ponieważ nie jest to zrozumiałe

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Listopada 2009, 11:37 »
ja rowniez sie pod tym podpisuje
[/url]
[/url]

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Listopada 2009, 12:44 »
dokladnie! mysle, ze to bardzo wazny temat. sama sie troche martwie, jak sie to moze skonczyc...

tylko fakt, ze trzeba wziasc pod uwage, zeby nie wyeliminowac nowych forumek.. to sie bardzo szybko moze stac, przez zbyt restrykcyjne ograniczenie. sama wiem, ze pewnie bym sie w forum tak nie odnalazla, by bywac tu czesciej niz tylko po informacje i juz na pewno nie zalozylabym swojego watku, gdybym nie mogla zajrzec to tu to tam.
i wcale nie mam na mysli podgladania. dzieki relacjom innych osob zrozumialam, ze to jest calkiem okej, i naturalne i ze NIE musze niewiadomo co miec do przekazania, by to zrobic. moge sobie po prostu byc jaka jestem i pisac tak jak inni w swoich watkach i zamiast sama, odliczac w milym towarzystwie   ;D

mysle, ze takie zupelne zablokowanie moze zredukowac  forum dla nowych uczestnikow do zrodla informacji i tyle. nie sadze, by taki byl jego cel.

moze daloby sie inaczej? na np. moglabym zaproponowac, zeby 1. bylo jakies min. postow, ale nie az 100, 2. zeby sie nie dalo watkow przegladac jako "gosc", bo teraz sie da, nie? i 3. zeby moze obok watku, gdzies na marginesie umiescic taka liste osob, ktore zagladaja.

Mysle, ze moze nie od 1. wizyty, bo sie taka lista szybko moze stac wielka i pelna, ale np. jesli jakic zarejestrowany nick zajrzy do mnie po raz 10ty, albo i nawet 50ty, to wowczas pojawi sie na tej liscie niezaleznie od tego, czy sie udziela, czy nie. jak przez jakic czas, np. miesiac nie bedzie sie na watku pojawial, to automatycznie z listy zniknie. w ten sposob, jak ktos bedzie u mnie ciagle siedzial i podgladal, sam sie nigdzie nie udzielajac, mozna taka osobe namierzyc i podpytac co sie dzieje. i w razie nieczystych intencji np. zablokowac do wyjasnienia sparwy, badz na zawsze.
ta lista moglaby byc widoczna dla wszystkich, albo tylko dla autora watku. moznaby sie nad "za" i "przeciw" zastanowic.

no nie wiem.. taki pomysl  ::)  spontaniczny :brewki: moze ktos ma inny :)

ale kwestia jak najbardziej istotna! podpisuje sie rowniez!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Listopada 2009, 15:13 »
Chciała bym się również dołączyć do petycji po moich prywatnych nieprzyjemnościach, których efektem było roznoszenie nieprawdziwych plotek.
Przez tą całą sprawę nie zdecydowałam się na założenie wątku żonkowego, niestety nie mogę zrobić tego w zaistniałej sytuacji. Nie mam wizji jak powinny wyglądać modyfikacje, gdyż nie wiem jakie są możliwości.
- Dobrą propozycją wydaje mi się minimum postów (galaretka pisze, że 100 to jest AŻ według mnie to za mało) podniosła bym tą cyfrę do 200.
- Propozycja listy odnośnie tego kto zaglądał by do mojego wątku też jest świetna.
- Śledzę niektóre wątki ale się nie udzielam (np w wątku Morgan) i Renia o tym wie, ale zdaję sobie sprawę, że inne forumki nie informują właścicielki wątku zresztą nie ma takiego obowiązku w tym temacie.
Dobrze byłoby mieć trochę większą kontrolę nad naszymi prywatnymi wątkami. wprowadzić opcję zapraszania osób do naszych prywatnych wątków(odliczenia, relacje, żonkowe, bebikowo)
i to jest świetna propozycja
to taki mój mały głos w tej sprawie  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Listopada 2009, 15:32 »
Jak się przyjrzycie to po otwarciu danego wątku pod czerwona belką jest biała i na niej jest napisane kto aktualnie podgląda wasz wątek ;)
Ogolnie jestem za, chodzi mi głównie o fotki które są umieszczane na różnych wątkach..żeby nie było możliwości ich kopiowania np... ;D

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #20 dnia: 7 Listopada 2009, 15:44 »
Ogolnie jestem za, chodzi mi głównie o fotki które są umieszczane na różnych wątkach..żeby nie było możliwości ich kopiowania np... ;D

o wlasnie!! to jest na pewno do zrobienia! skoro in. fora daja rade ;D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #21 dnia: 7 Listopada 2009, 15:55 »
mka ja bardzo proszę nie mrugaj oczkiem bo to jest temat poważny, a nie siedzisz jak sądzę 24h na dobę na forum i nie wiesz kto odwiedza Twój wątek wówczas gdy Cię nie ma bo, że można zobaczyć kto ogląda w danej chwili to wszyscy doskonale wiedzą

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #22 dnia: 7 Listopada 2009, 16:15 »
O jak fajnie że pojawił sie ten temat.
Prowadziłam relacyjkę ze ślubu ale niestety musiałm usunąć.Niektóre dziewczyny powinny pamiętać
Przez pewien czas podczytywałam wątki forumek  ale nie udzielałam się aby nie narazić ich na przykrość.
Jestem za wprowadzeniem pewnych ograniczeń

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Listopada 2009, 16:26 »
No w końcu ktoś wyjechał z taką propozycją, że tak powiem, Frezyjko, brawo! :-)

Ja też jestem za ograniczeniem dostępu, w jakikolwiek możliwy sposób! Pomysł, żeby ktoś musiał mieć jakąś liczbę wiadomości, aby czytać prywatne wątki - uważam za świetny! 100 postów to minimum! Co to jest, dla kogoś, kto zaczyna się naprawdę interesować forum.

Też bym chciała, żeby nie można było kopiować zdjęć...

Z tego samego powodu, co niektóre dziewczyny, ja się nawet nie zastanawiam nad zakładaniem wątku żonkowego, to zbyt wielkie ryzyko obecnie...

Czy ktoś już wysłał prywatną wiadomość do Zibiego?

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #24 dnia: 7 Listopada 2009, 16:41 »
Właśnie wysłałam link do Zibiego.

Kochane!!!
Widzę, że nie tylko ja mam problem z prywatnością na forum. Cały czas podkreślam, że jest miejsce bądź co bądź publiczne i każdy tu może zajrzeć ale ograniczenia powinny być. Na wielu forach różnej "treści i maści" są różnorodne ograniczenia. Choćby na NK - tam polityka prywatności jest szeroko rozwinięta - skoro tam można to tu tutaj również.

Piszecie o podglądaniu przez innych użytkowników naszych "prywatnych" wątków - zgadzam się, że z tym też należałoby coś zrobić. Ja np. zauważyłam, że moje odliczanko - podglądały osoby z zerową liczbą postów i do dnia dzisiejszego nie napisały ani jednej wiadomości. Potem okazało się, że zaglądały tylko do mojego wątku!!! Chciałabym tego uniknąć. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematyką ślubną to przecież nie zaczyna od razu od odliczanka konkretnej osoby!!!
Widzę też, że Forumek, które rezygnują z założenia żonkowa jest coraz więcej - to powinno dać "GÓRZE" trochę do myślenia.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 7 Listopada 2009, 17:12 »
ja tez jestem zdecydowanie za, uwazam, ze ograniczenie do osob z iloscia min 100 postow to dobry pomysl, a 100 to wcale nie jest tak duzo, skoro niektorzy maja po pare tysiecy.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Listopada 2009, 18:04 »
Dziewczyny, macie całkowita rację!
Nie wierzę, że jest to niewykonywalne, wszystko da się zrobić, tak jak napisała Monika-Frezyjka dobrym przykładem jest NK.

Halo "góra"! Prosimy o odpowiedź!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Listopada 2009, 19:21 »
Podpisuje się obiema rączkami i nóżkami, gdyż niestety sama byłam zmuszona poprosić Administratora o usunięcie odliczania i relacji, której nie skończyłam, a byłam z niej bardzo dumna....
Nawet sobie tego nie zapisałam :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Listopada 2009, 20:09 »

...zauważyłam, że moje odliczanko - podglądały osoby z zerową liczbą postów i do dnia dzisiejszego nie napisały ani jednej wiadomości. Potem okazało się, że zaglądały tylko do mojego wątku!!! C

Frezyjko pytanie skąd wiesz, że te osoby zaglądały tylko do Twojego wątku...tal z ciekawości pytam, bo nie bardzo widzę możliwość sprawdzenia tego

Na reakcję Zibiego musicie poczekać do tygodnia roboczego.

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 7 Listopada 2009, 20:28 »
Super że ten wątek się rozwinął, od wczoraj gdy podjęłyśmy rozmowę na ten temat, coraz bardziej, w miarę rozmyślania na ten temat, jestem ZA takimi ograniczeniami. Cokolwiek, byleby tylko trochę zwiększyć naszą prywatność :) Pomysł z liczbą postów minimum jest świetny, tak samo jak lista osób które odwiedzają bądź odwiedzały nasz wątek. Informacja na górze wątku nie wystarcza, bo wiemy tylko to, kto na daną chwilę odwiedza wątek...