dokladnie! mysle, ze to bardzo wazny temat. sama sie troche martwie, jak sie to moze skonczyc...
tylko fakt, ze trzeba wziasc pod uwage, zeby nie wyeliminowac nowych forumek.. to sie bardzo szybko moze stac, przez zbyt restrykcyjne ograniczenie. sama wiem, ze pewnie bym sie w forum tak nie odnalazla, by bywac tu czesciej niz tylko po informacje i juz na pewno nie zalozylabym swojego watku, gdybym nie mogla zajrzec to tu to tam.
i wcale nie mam na mysli podgladania. dzieki relacjom innych osob zrozumialam, ze to jest calkiem okej, i naturalne i ze NIE musze niewiadomo co miec do przekazania, by to zrobic. moge sobie po prostu byc jaka jestem i pisac tak jak inni w swoich watkach i zamiast sama, odliczac w milym towarzystwie

mysle, ze takie zupelne zablokowanie moze zredukowac forum dla nowych uczestnikow do zrodla informacji i tyle. nie sadze, by taki byl jego cel.
moze daloby sie inaczej? na np. moglabym zaproponowac, zeby 1. bylo jakies min. postow, ale nie az 100, 2. zeby sie nie dalo watkow przegladac jako "gosc", bo teraz sie da, nie? i 3. zeby moze obok watku, gdzies na marginesie umiescic taka liste osob, ktore zagladaja.
Mysle, ze moze nie od 1. wizyty, bo sie taka lista szybko moze stac wielka i pelna, ale np. jesli jakic zarejestrowany nick zajrzy do mnie po raz 10ty, albo i nawet 50ty, to wowczas pojawi sie na tej liscie niezaleznie od tego, czy sie udziela, czy nie. jak przez jakic czas, np. miesiac nie bedzie sie na watku pojawial, to automatycznie z listy zniknie. w ten sposob, jak ktos bedzie u mnie ciagle siedzial i podgladal, sam sie nigdzie nie udzielajac, mozna taka osobe namierzyc i podpytac co sie dzieje. i w razie nieczystych intencji np. zablokowac do wyjasnienia sparwy, badz na zawsze.
ta lista moglaby byc widoczna dla wszystkich, albo tylko dla autora watku. moznaby sie nad "za" i "przeciw" zastanowic.
no nie wiem.. taki pomysl

spontaniczny

moze ktos ma inny

ale kwestia jak najbardziej istotna! podpisuje sie rowniez!