Autor Wątek: Udzielane rabaty na obrączki - niekoniecznie!  (Przeczytany 5913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Udzielane rabaty na obrączki - niekoniecznie!
« dnia: 8 Stycznia 2006, 23:23 »
W piątek zamówilismy obrączki. Jak wiadomo wszystkim obrączki w Aparcie mają już 20% rabat (dla mnie to żaden rabat) tylko chwyt marketingowy. Spytaliśmy Pani w sklepie czy dostaniemy 5% rabat na "Diamentową Kartę", którą posiadamy. Rabat na tą kartę jest udzielany przy każdych zakupach u nich. Pani nas poinformowała, że tych rabatów się nie dodaje. Dla mnie to bzdura! To po co są te karty?
Więc pytamy Pani znowu czy dostaniemy 25% rabat zamiast tych wliczonych 20%, ponieważ Rafał kupował u nich pierścionek zaręczynowy. Wyciągłnęłam rachunek z tego pierscionka pokazałam Pani, a ona mnie pyta gdzie mam kupon, który podobno był rozdawany przy zakupie pierścionka? Więc ja jej mówię, że mnie poinformowano, że wystarczy tylko rachunek.
I tym sposobem nie dostaliśmy żadnego rabatu. :(  Nawet 5%, zawsze coś by było mniej, bo te obrączki są dość drogie.
No, ale trudno. Pisze o tym, żeby ktoś z Was się czasem nieprzyjemnie nie rozczarował. Bo wszystko pięknie wygląda na foldreach i reklamach, a jak wiadomo papier wszytsko przyjmnie, a rezultacie NIE MA RABATÓW! :(

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Stycznia 2006, 23:59 »
dlatego calkowicie zrezygnowałam z tej marki.. tną w ch.... :?
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Stycznia 2006, 12:58 »
Cytat: "monia"
dlatego calkowicie zrezygnowałam z tej marki.. tną w ch....

Monia nie dziwię Ci się, bo ja też byłam zła, że generalnie oszukują ludzi. :evil:
Ale zdecydowaliśmy się, że kupimy u nich ponieważ oglądaliśmy takie same obrączki w Kruku i były droższe, bo jedna kosztuje u nich 799zł, a poza tym to ciut się różnią i mniej nam się podobały. Oglądaliśmy też w innych salonach jubilerskich między innymi w Opalu, ale tam już wogóle jest klapa. :?  Zdziwiłam się, bo dawniej przecież tylko był Opal.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Stycznia 2006, 22:24 »
jest kilka sklepów internetowych.. czasem warto jest tam właśnie zajżeć... mają ciekawe promocje..... tylko rozmiar paluszka trzeba znać....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2006, 15:06 »
Cytat: "monia"
jest kilka sklepów internetowych..

na taki sposób zakupu obrączek nie zdecydowałabym się za nic w swiecie. Obrączkę muszę dotknąć, przymierzyć i być na 100% pewna, że jest to ta jenda jeyna. Zdjęcia można podrasowac i w rzeczywistości obrączki moga nie byc takie piękne...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2006, 16:35 »
monia napisał/a:
jest kilka sklepów internetowych..

na taki sposób zakupu obrączek nie zdecydowałabym się za nic w swiecie. Obrączkę muszę dotknąć, przymierzyć i być na 100% pewna, że jest to ta jenda jeyna. Zdjęcia można podrasowac i w rzeczywistości obrączki moga nie byc takie piękne...

Ja też tak sądzę, dlatego pomimo tego, że nie dostaliśmy żadnego dodatkowego rabatu jednak zdecydowaliśmy się na Apart.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2006, 21:55 »
Dziwne... wiesz trzeba się kłócic, albo wybrac moment gdy będzie inny sprzedawca...

My rabat w Aparcie ten 5% DOSTALISMY!!

Oczywiscie tez najpierw się cieszyłam jak głupia, ze będzie 25 % po zakupie pierścionka i mina mi zbladła gdy okazało się, ze ceny juz zawierają te 20%  :x ... wsciekła byłam,.. ale pozostałe 5 % nam rabatu spokojnie uznano, więc tu coś sprzedawczyni kręci  :!:  :!:  :!:
Z tym, ze nie wiem czy na paragon czy kupon (kupon chyba mielismy)..

W kazdym razie moze warto poprosic o rozmowę z kierowniczką? moze cos pomoze.. wtedy da rabat dla swiętego spokoku :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Stycznia 2006, 22:03 »
Cytat: "Madzialena"
Dziwne... wiesz trzeba się kłócic, albo wybrac moment gdy będzie inny sprzedawca...

Z tym, ze nie wiem czy na paragon czy kupon (kupon chyba mielismy)..

Dzwoniłam do kilku salonów w Polsce i w każdym była taka sama odpowiedz.
Rabat 25%, ale tylko z kuponem (kupony były podobno dawane w tamtym roku,a Rafał kupował mi pierścionek 2 lata temu). :(
Na diamentową kartę też nie ma 5%, bo dwóch rabatów się nie sumuje. :(

Więc to nie jest wina naszego sprzedawcy, bo wszyscy tak mówią.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Stycznia 2006, 13:13 »
jak to się nie sumuje??
 no owszem mogłabym się zgodzic, ze się nie sumuje ten kupon +ta kartka ,ale sama karta? hmm
coś kręcą  :?

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Stycznia 2006, 13:49 »
hmm
coś kręcą

A może po prostu jak już jest skoro we wszystkich mi tak mówili.
Ja już w sumie się nie będę dochodzić z nimi, najwazniejsze jest teraz to żebysmy odebrali nasze piękne obrączki i żeby wszytsko się zgadzało tzn. rozmiary, grawer itd. :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Stycznia 2006, 15:12 »
Cytat: "Marta"
najwazniejsze jest teraz to żebysmy odebrali nasze piękne obrączki i żeby wszytsko się zgadzało tzn. rozmiary, grawer itd.

oj tak to jest bardzo ważne

jak już będziesz miała Martus obrączki w domku to nam zdaj relację czy wszystko było ok :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Stycznia 2006, 15:15 »
Cytat: "demka"
jak już będziesz miała Martus obrączki w domku to nam zdaj relację czy wszystko było ok

Ok Demeczko dam znać! :D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2006, 10:14 »
Witam, nie wiedzialam że w Aparcie są takie problemy z rabatami, my obraczki kupilismy u Kruka i dostalismy 5 % rabatu ale w związku z kartą stalego klienta, ktora zreszta zaginela gdzieś i nie dotara do nas wiec trzeba bylo wypelniać kolejny wniosek i jak przyszlo do placenia to musielismy o tym wszystkim opowiadać i mialam wrazenie że pani udziela nam rabatu z laski  :? No ale w koncu mamy obraczki na których zrobienie czekaliśmy dość dlugo!!Jeżeli chodzi o cenę to nasz w Aparcie byly sporo droższe niż u Kruka a pozatym pierścionek zaręczynowy też mam od niego wiec zostaliśmy wierni jednej marce!!Dodatkowo Kruk daje prezent dla Nowożeńców ale nie wiem co to jest bo mój Ukochany nie chce go otwierać przed ślubem wiec musze jeszcze troche poczekać chociaż cieKAWOŚĆ MNIE ZRZERA!!!moze ktoś z Was wie co ta sie znajduje, to podobno coś co napewno wykorzystamy!!Ja satwiam na ramkę do zdjęcia bo pudelko ma taki kztalt  :lol: !!Pozdrowionka!!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Stycznia 2006, 13:44 »
Odebraliśmy nasze obrączki! Są śliczne! Mają piękny grawer z naszymi imionami i datą naszego ślubu!  :D  :D  :D
Najważniejsze, że jest wszystko ok. Obrączki przyszły trochę wcześniej niż miały być.

Aha i jeszcze ważna sprawa dla osób kupujacych obrączki w Aparcie: od dnia 13 stycznia nie ma już 20% rabatu wliczonego w cenę obrączek. Teraz ceny są bez rabatów i są niestety dużo droższe. Za nasze zapłacilibyśmy 400zł więcej. :(
Mieliśmy fuksa, bo teraz w Aparcie zwykłe (tradycyjne) obrączki kosztują 720zł. Wszytkie obrączki poszły w górę, bo nie ma już tego rabatu.
Ja się cieszę, że zdążyliśmy kupić jeszcze z tym rabatem, bo sporo zaoszczędziliśmy. :D

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Lutego 2006, 22:11 »
My też kupowaliśmy obraczki w Kruku i dostalismy rabat 5% bo płaciliśmy kartą banku BPH. Nawet nie wiedzieliśmy, że taki rabat dostaniemy  :D  Pani w sklepie sama nas poinformowała, była to miła niespodzianka  :lol:  I prezent też dostaliśmy.