Autor Wątek: Zaręczynowy Tymbark ;) 15.05.2010  (Przeczytany 18177 razy)

Offline Li

• forumowicz
  • data ślubu: 15-05-2010
Zaręczynowy Tymbark ;) 15.05.2010
« dnia: 15 Września 2009, 20:55 »
Zabieram się za pisanie... Z żalem przyznam ze poza dobrymi chęciami nie mam nic tak konkretnie przygotowanego....
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2009, 14:18 wysłana przez ela »

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
Odp: Zaręczynowy Tymbark ;) 11.09.2010
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Września 2009, 21:17 »
chęci są najważniejsze :) wena też będzie :)

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2009, 21:25 »
A więc jak widzę po innych tematach powinnam zacząć od historii poznania.. hmmm znamy się z jakieś 4  a może 5 lat...dokładnie nie pamiętam... Pracował z Panem Pomyłka i kiedyś kiedyś tam byłam ze swoim ex na piwie i ja za dokładnie tego nie pamiętam..Nie żeby alkohol, ale powiedzmy że specjalnego wrażenia to on na mnie nie zrobił. Ale z tego co ja jako tako kojarzę nie kojażę to było nas tam kilkoro znajomych, on przyszedł z kobietą z którą wtedy  chwilę się spotykał, ale cytuję"jak mnie zobaczył, to powiedział tamtej że chce iść do domu, odprowadził ją i wrócił do nas" Nie żebym była 8 cudem natury, ale trafiłam w jego czuły punkt tym ze byłam w kapeluszu, taki zadziornie przekrzywiony kapelusik. No ale ja byłam z innym..kontakt mieliśmy jako taki, później coraz częściej spotykał się z moim byłym, to wpadł do nas po drodze do pracy, to gdzieś tam jak wychodziliśmy ze znajomymi to on też się pojawiał...  Nie wiele go z tego okresu pamiętam. Jakieś 3 lata temu nie pamiętam jak to wyszło, byłam u niego w domu, później kolejny raz, wpadłam jakiś film obejrzeliśmy piwko się wypiło czasem winko(ja nadal byłam w związku z tamtym). I za którąś z tych wizyt  było więcej znajomych, troszkę przesadziłam z alkoholem i powiedzmy że nie miałam siły/chęci wracać do domku, większość gości już poszła, a ja postanowiłam się chwilkę położyć, i oczywiście wstać za godzinkę i wracać do domku, przebudziłam się po jakiś 3 godzinkach, a On..leżał obok łóżka na podłodze, rozłożył sobie jakiś koc przykrył się śpiworem i oglądał film( Dodam że ja spałam na ogromnym narożniku, że nie tylko on by się zmieścił ale jeszcze ze 4) I tak spaliśmy do rana. Tym mnie rozbroił, nie to żebym miała złe mniemanie o innych facetach...ale jak dla mnie to co zrobił było słodkie... Rano wytłumaczył że za bardzo mnie szanuje;)I że inne czemu nie ale... i tutaj było wyznanie jak to bardzo mu się podobam... na mnie poczeka aż będę tego tak naprawdę chciała.. Troszkę mnie to wystraszyło... Długo długo dno niego nie przychodziłam..ale widywaliśmy się..to czasem"niechcący" spotykaliśmy się jak wychodziłam z pracy, to "przypadkiem" na dzielnicy.... idę do wanny i dokończę później;))
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2009, 21:41 wysłana przez liliann »

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Września 2009, 21:54 »
Teraz popróbuję wrzucić fotkę....

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Września 2009, 23:07 »
Melduję się:)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Września 2009, 00:24 »
Trochę mnie tytuł zmylił,bo myślałam,że Tymbark to chodzi o miejscowość koło mnie ;)
ale skoro już tu jestem to się ładnie witam ;D
i czekam na ciąg dalszy historii ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Września 2009, 08:03 »
melduje sie i ja :) i czekam niecierpliwie na ciag dalszy

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Września 2009, 08:30 »
Zaraz lecę do pracy..ale cosik zdążę napisać..Oczywiście na początku witam wszystkie zameldowane Panie;)

..No i widywaliśmy się tak całkiem "przypadkiem", ale pojechałam do zielonej góry, do pracy i odpocząć, bo rozsypał mi się związek.. Obecny PM dzwonił najpierw po kilka minut, później kilkanaście a czasem gadaliśmy godzinami, ale nie to żebym coś do niego czuła, bardziej traktowałam go jako lekarstwo, bo skoro jemu się tak podobam, skoro tak mu na mnie zależy to znaczy że tak na prawdę tamten palant nie miał racji. Ze nie jestem taka zła. Mo i w sumie się wyleczyłam, moja pewność siebie wskoczyła co najmniej kilka pięterek do góry. To nie było tak że mnie pocieszał czy coś takiego, nie pokazywałam mu się od tej słabej strony, zawsze byłam wesołą kobitką bez problemów.. No ale wyszło jak wyszło i wróciłam do szczecina, spotkaliśmy się ze 2-3 dni po moim przyjeździe i przyznam że przez ten rok się zmienił...pamiętałam go jako szkieletorka we wsiurskim ubranku.. A tu  niespodzianka, z 10-15 kg więcej, nie mówię że się zrobił wieeelki(bo osobiście nie przepadam za wielkimi miśkami) Mi niestety też kilka kg doszło, ale jemu to chyba różnicy nie zrobiło hihi..dobra muszę uciekać będę za kilka h to napiszę więcej..

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Września 2009, 11:25 »
Li,to miłej pracy życzę i wracaj i opowiadaj co dalej ;D

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Września 2009, 16:06 »
Hmmm tamta końcówka mogła zabrzmieć mniej więcej tak że jestem aż tak płytka i jestem z nim bo przytył;) Ale obiecuję że tak nie jest hihi ja tylko czasem, pisze coś w sposób tylko dla mnie zrozumiały.. No ale wracając do pisania. Spotkaliśmy się raz 2 3 i fakt, on cały cały czas wielce zakochany ja z ogromnym dystansem i przełamałam się dopiero, jak pojechałam do jego rodzinnej wioseczki, jak to doszliśmy do wniosku zmiana klimatu miała na mnie taki wpływ, świeże powietrze mnie otumaniło albo coś takiego, nawet nie pamiętam jako to dokładnie wyszło...
Może powinnam dodać że mam paskudny dyktatorski charakterek...tzn nie względem wszystkich ale czasem wydaje mi się że za wredna dla niego jestem..;(

Warto też dodać że cholerka  ciężko dojrzeć u nas coś wspólnego

Ja bardzo emocjonalna istota, krzyczę, panikuję marudzę i znowu krzyczę, tupnę nóżką
PM popatrzy z politowaniem na moje scenki, nigdy nie krzyknął na mnie ani do mnie;)

Ja typowa "panna" z miasta, która krowę oglądała zazwyczaj tylko w TV . PM nazywa mnie damulką i śmieje się jak krzyczę na widok mszycy na polu i że "skaczę jak łania" idąc na łące bo wszędzie widzę robaki..
PM chłopak wychowany na wsi(kilka lat mieszkał w Szczecinie,) ale rok temu z powodów rodzinnych wrócił na wieś i tam został. Kilka hektarów ziemi( nie uprawia tylko dzierżawi uff) Kury, króliki, psy, koty na podwórku. Ogólnie tu muszę go pochwalić robotny jest.

Ja uwielbiam książki wszelkiej maści no poza horrorami
PM posłużę się cytatem" Kochanie teraz to ja cały czas chcę spędzać z tobą, ale  kilka lat po ślubie jak już będziemy mieszkać razem, to na pewno zobaczysz mnie na kibelku z gazetą albo czymś tam" koniec cytatu;)

Ja Mama jest plastyczką i wpoiła mi jak by to nazwać pewien rodzaj gustu, wiem że to nie tak powinnam napisać ale ostatnio mam problem z formowaniem myśli. Ogólnie, w mieszkaniu  muszę mieć ładnie( nie  mówię że idealnie wszystko nowe i w ogóle, ale drobiazgi  podobierane kolorystycznie, większość robiona przez mamę) porządek w pokoju, ogólnie czysto (z tym porządkiem to moze nie zawsze mi wychodzi ale się staram)
PM Nie powiem że brak gustu, bo gust ma ale całkowicie inny niż ja,

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Września 2009, 19:21 »
Abo mi się wydaje,albo posta Ci ucieło :drapanie:

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Września 2009, 20:27 »
ciekawie dobrana z Was para :)
u mnie jest podobieństwo do Was, ja czytam a moje kochanie nie

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Września 2009, 20:48 »
Nie ucięło tylko PM przyszedł i marudzi że siedzę z klawiaturą a nie z nim

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Września 2009, 21:14 »
No to jak PM przyszedł to wszystko jasne :-* :-*

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Września 2009, 08:24 »
Różnic jest jeszcze tysiąc, jak nie lepiej, ale jakoś nigdy nie chciało mi się tego liczyć ;D

To może dodam co nieco o zaręczynach, w trakcie śniadania na mieście oświadczył mi się tymbarkiem, bo jak mówi tak go nagle wzieła na to ochota, a niestety pierścionka jeszcze wtedy w kieszeni nie miał;)) to było 02.09.2009

i stąd ten mylący tytuł  aniolek86 ;D

Pierścionek był 8 września, ale też dość niekonwencjonalnie, bo pracowałam za siostrę w takim sklepiku z ciuchami na rynku, i on tam przyszedł z kwiatkiem pierścionkiem. Pisałam już o tym w innym temacie, najlepsze z tego wszystkiego jest pudełeczko w jakim był pierścionek. To że on wybrał niebieskie bo mu się kolor podobał, to całkiem normalne ;D Ale że sprzedawca takie mu pokazał to już świadczy o jego poczuciu humoru hihi, wiedział że to zaręczynowy no i raczej nie w okresie świątecznym;))

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Września 2009, 12:48 »
melduję się i ja!! ;D

i powiem, że świetnie ciebie rozumiem..bo ja i mój mąż to też jak ktoś z boku popatrzy..to zobaczy Ogień(mnie) i Wodę (męża). On spokojny, zrównoważony - ja wariatka...
Ale przeciwieństwa się przyciągają!! ;D

..czekam na ciąg dalszy!!

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Września 2009, 14:33 »
No to teraz wszystko jasne z tym Tymbarkiem ;D
Ma ten Twoj PM poczucie humoru ;D a do świąt od września już nie tak daleko :P ;D

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Września 2009, 15:28 »
Wal;cze z siostrą z pierogami...ale mam chwilkę to dopiszę małe co nieco;)
Zaręczyny za nami, datę wstępnie ustaliliśmy.
Dodam jeszcze że nasi rodzice się nie znają, za 2 tygodnie ojciec przyjeżdża do polski i jedziemy do jego mamy niech się poznają. Ciekawe jak to będzie, my jesteśmy całkowicie inni, ale nasi rodzice ach ciężko to w słowa ubrać...i może dlatego  nie pisze nic o tym.
 A co co wesela zacznijmy od pierwszego problemu salą.. ja chcę w szczecinie, po pierwsze, jestem stąd i chcę w naszym USC i sala żeby była tu, po 2 wszyscy goście z mojej strony pomieszczą się  jedni u 2, cześć jego rodzinki też jest ze szczecina. PM nie do końca jest przekonany, ale najgorsza jest przyszła teściowa..ona sobie wymyśliła że ma taniej sale (300 zł z naczyniami i wszystkim) za Chojną, i żebyśmy tam robili, tłumacze jej że nie bardzo, bo nie mamy gdzie położyć 30 osób z mojej rodzinki  i około 30 z jego(bo kolejne 20 z jego strony mieszka niedaleko Chojny) Ale to nie jest sala w samej Chojnie tylko Kamienny Jaz. Ona mi na to: rano maja pociąg to niech se wracają, i może nie będę cytować mojej, a raczej naszej odpowiedzi, chodziła naburmuszona 3 dni...Idę dalej lepić;)) Zaraz wracam;)

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Września 2009, 15:44 »
Mo się melduje :) Z racji daty ślubu mamy ze sobą trochę wspólnego ;)
Co do sali - nie martw się i nie daj się, ja miałam podobny problem, może trochę mniejszy, ale podobny. Mój tato uparł się na Międzywodzie, widział tam same superlatywy i nie chciał ustąpić. Moja mama z kolei zakochała się w sali w Maszewie i też trudno było ją wybić jej z głowy. Ale ja z PM mieliśmy jedno, wspólne zdanie, a że w jedności siła, to wywalczyliśmy swoje :) Grunt to wspólny front ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Września 2009, 16:59 »
Melduję się u Ciebie również  :hello:

Ja też krowę w TV widziałam albo zza okna samochodu  ;) PM obiecał mi kiedyś, że zabierze mnie na wieś, ale jakoś się nie zdarzyło... Może kiedyś :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Września 2009, 17:58 »
napisze tylko tak - to WASZE wesele..wiec WY wybierajcie...

buźka :-*

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Września 2009, 22:30 »
Li,najważniejsze jest Wasze zdanie i koniec ;D
Mysia to ja już Twój PM weźmie Cię na wieś to zapraszam do mnie ;) co prawda Ns to miasto,ale na wieś mam blisko i pokaże Ci krowy,świnki,króliczki i co tylko będziesz chcieć ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Września 2009, 10:21 »
miejcie swoje zdanie, miejcie... bo to jednak Wasz dzień :) a logistyka i noclegi ważne, nie można kogoś po nocy wysyłać pociągiem do domu...

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Września 2009, 10:21 »
Teraz powoli  zaczynam planować.. jeszcze nie kupujemy, bo dopiero co zaczęliśmy odkładanie pieniążków, ale wole mieć wszystko dokładnie zaplanowane, jak zabierzemy się za zakupy.. Zacznę od obrączek, oboje(o dziwo PM się tym interesował)
I chcemy klasyczne, żółte złoto coś takiego moja 4mm jego 6mm.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Września 2009, 11:07 »
Piękne obrączki bo sami mamy takie :)
Tylko torszke szersze :)

Z jednej storny chciałam obrączke wysadzaną kamyczkami bo sroka jestem ale z drugiej storny chciałam aby wyglądała na obrączke a nie na pierscionek :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Września 2009, 11:47 »
My też chcemy dokładnie takie obrączki, z tym, że ja będę miała z takim malutkim, jednym kamyczkiem :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Września 2009, 13:33 »
Cudne te obrączki,mnie się baaaardzo podobają ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Września 2009, 14:10 »
Ja też jestem  ;)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Września 2009, 16:47 »
Ja też lubie klasyczne obrączki. My mamy też złote..tylko że płaskie. ;D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Września 2009, 18:46 »