Ja znam salony w Poznaniu

Fakt ze salon Pani Dudy-Koprowskiej ma niezły wybór sukni ale to bardziej pracownia niz salon, tzn. ustala sie wzor wspolnie z pania i powstaje ta JEDYNA (ale tam raczej butów i bielizny nie dostaniesz).
Ja kupowalam swoja w salonie Agnes na Głogowskiej, polecam bo wybór przeogromny od A do Z (buty bielizna stroiki wszystko co zamarzysz, a nawet moga ci uszyc buty z materialu z jakiego bedzie suknia i do tego koszule lub kamizelke dla pana młodego) naprawde kompleksowa obsluga, mozna znalezc suknie w przyzwoitych cenach a komfort przymierzania duży bo zamiast przymierzalni sa cale pokoje do przymierzania!
Polecam jeszcze salon na ul.Dąbrowskiego (przy skzyzowaniu z Zeromskiego)- malutki
ale panie bardzo sympatyczne - ja tam rozpoczelam swoja wedrowke po salonach (calkiem przypadkowo) i to mnie bardzo optymistycznie nastroiło. Bo musze przyznac ze mialam takie obawy jak Ty, ze to bedzie katorga, ze nic nie znajde, ze wszystkie sknie beda w rozmiarach "wieszakowych" i w nic nie wejde, ze panie beda mnie traktowaly niepowaznie i z wyzszoscia itp. ale pozniej sie okazalo ze szukanie to duza przyjemnosc, a przymierzanie - jeszcze wieksza!
Szczrze Ci nie polecam salonu na ul. Grnwaldzkiej Magdalena (chyba) tam jest sporo sukni i ceny przyzwoite ale włascicielki okropne, powiedzialy mi na samym wstepie ze na mnie sukni nie znajda bo maja same male rozmiary a jak juz sie uparlam zeby cos przymierzyc to potem slyszalam komentarze ze jestem za szeroka tu i tam, i w ogole koszmarnie niemile, gadaly glupoty ze nawet moja mama sie wsciekla, a drgi salon ktorego nie wspominam mile to na Strzeleckiej, taki duzy z komisem - tam za kazdym razem jak wchodzilam bylo mnostwo ludzi, pelna poczekalnia i panie zabiegane nigdy nie maily dla mnie czasu

wiec w koncu zrezygnowalam bonie udalo mi sie nic przymierzyc.
Milo takze bylo w Julii na ul. Ogrodowej - tam tez jest wybor butow

Ale sie rozpisalam uffff...
Zalecaja rozpoczac szkanie okolo 5 m0cy wczesniej na wypadek jakby trzeba bylo sprowadzac suknie. Aha i jeszcze jedna rada - najlepiej w wiekszosci salonmow mawiac sie telefonicznie, wtedy na bank masz zapewnione ze sobie poprzymierzasz, bo to jednak troszke trwa