Autor Wątek: salon sukien ELIZABETH KONIN i AGNES  (Przeczytany 10617 razy)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
salon sukien ELIZABETH KONIN i AGNES
« dnia: 6 Sierpnia 2009, 08:34 »
Hej dziewczyny, chciałabym spytać o Wasze opinie na temat salonów wymienionych w temacie. Mam tam upatrzone suknie ale po niemiłych przejściach bratowej w jednym z bydgoskich salonów  wolę się zapytać jak wyglądają sprawy z obsługą klienta gdy już się zdecyduję na kupno sukni i z jej jakością. Może któraś z Was już tam kupowała suknie i ma jakieś doświadczenia z tymi salonami? :)

Offline aagaaz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: salon sukien ELIZABETH KONIN i AGNES
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sierpnia 2009, 14:29 »
Hej
Ja wypozyczam suknie z Agnes ;)
Wedlug mnie bardzo miłe Panie tam pracują , pomoga doradzić , przyniosą tyle dodatków , że jest w czym wybierać ;)

Ja jestem bardzo zadowolona  :)

Offline zygi28
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Sierpnia 2009, 21:10 »
Hej
Mi też bardzo podobają się suknie z salonu Agnes. Mam zamiar wypożyczyć tam sukienkę. Możesz mi napisać, ile wcześniej przed weselem trzeba się tam zgłosić???

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Sierpnia 2009, 09:56 »
Z tego co ja się orientuję w większości salonów czeka się około 3 - 4 miesięcy na sukienkę. Ale warto teraz szukać bo jest dużo przecen ( sezon ślubny się kończy ) ;)

Offline remlin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Sierpnia 2009, 21:26 »
Hej
Ja wypozyczam suknie z Agnes ;)
Wedlug mnie bardzo miłe Panie tam pracują , pomoga doradzić , przyniosą tyle dodatków , że jest w czym wybierać ;)

Ja jestem bardzo zadowolona  :)
Witam wszystkich
Obsługa jest bardzo mila to się zgadza. Gorzej wygląda sprawa ze zwrotem kaucji.
Tzn. moja żona wypożyczała tam suknie i oddawała w ten poniedziałek. było wszystko ładnie pięknie dopóki Pani nie stwierdziła że suknia jest za bardzo brudna. Chcę nadmienić że ubrudzenia wynikały z "zamiatania podłogi" (brudny był sam dół trenu, czyli nic nadzwyczajnego). Nie było żadnych trwałych ubrudzeń typu wino lub trawa itp. Ale po dwudniowych wizytach w salonie i ciężkich rozmowach kaucja w całości została zwrócona.
Także trzeba zawsze walczyć o swoje :)

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Sierpnia 2009, 21:48 »
Jest pewne ryzyko przy wypożyczaniu sukien... ja się już tyle nasłuchałam historii na temat kłopotów ze zwrotami kaucji w różnych salonach, że chyba jednak zdecyduję się na kupno ( tym bardziej, że cena wypożyczenia dochodzi czasem do 60% ceny kupna!! :-[ ) A czy ktoś miał suknie z salonu Elizabeth Konin?

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Sierpnia 2009, 08:00 »
Ja chciałam wypozyczac z agnes albo z elizabeth, ale...
W Elizabeth suknie do wypozyczenia byly tylko w kolekcji z poprzedniego roku i mi sie nie podobaly. Miałam wrażenie, że byly jakies niedoczyszczone, ale moze to wina swiatla...

A w agnes chcialammjuz wypozyczac, pani cudowna, cierpliwa, super, ale... pojechalam do Żnina, znalazlam ten sam fason za 900 zł taniej (z innego, lzejszego materialu) do wypozyczenia i mam dzis przymiarkę druga.

W agnes zalezy kiedy masz slub, ja bylam na koniec lutego i bylo spokojnie, duzo do wyboru, ale niektore dziewczyny nawet do roku wczesniej szukaja.
W elizabeth nie wiem ile sie czeka bo juz nei zapytalam, interesowalo mnie tylko wypozyczenie.

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpnia 2009, 10:38 »
Ja też się wybieram do Żnina w piątek i mam nadzieję, że jednak też znajdę coś tańszego dla siebie niż w tych dwóch salonach :)

Offline kozacy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2009, 23:12 »
Ja też będę prawdopodobnie korzystać ze żnina ;-) Taniej o niebo! W końcu nie można na suknie wydać trzech średnich krajowych! Trochę niemoralne. Moje zdanie.  Ale jakoś wyglądać trzeba.

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sierpnia 2009, 00:04 »
Wiecie co dziewczyny, w piątek byłam w Żninie i tak jak byłam przekonana, że to właśnie tam będę szyła suknię, tak po wizycie tam zmieniłam zdanie...sukienka moich marzeń wyniosła by mnie około 1800, przy czym wykonanie tych sukienek, które oglądałam jakoś mnie nie zachwyciło :( Na szczęście "moja" sukienka w Agnes jest do kupienia z salonu ( czyli taka, która służyła jako model do przymierzania ) i cena jest podobna do tej podawanej w Żninie więc chyba mam problem z głowy ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sierpnia 2009, 21:46 »
hanka, a myslalas o uszyciu w zninie i zostawieniu w salonie? wtedy biorą podobno tylko 1200 zł. szyja na Ciebie i po slubie im zostawiasz ja.
A co to znaczy, ze w agnes była jako model do przymierzania? To nei jest po prostu suknia uszyta dla Ciebie do kupienia?

Offline kozacy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2009, 22:23 »
Tak też i ja sobie kalkulowałam ;-). Mam trochę łatwiej od standardowej Panny Młodej bo już nie te lata (mineła 30stka dużym krokiem) zeby szaleć w wielkiej balowej sukni ślubnej, nie ta kasa bo teraz raczej myśli się o dzidzi a nie o swoich kiecach ;-) Pójde na łatwizne.

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2009, 23:59 »
carollaa w większości salonów są trzy opcje wejścia w posiadanie sukni ;) 1. Kupujesz taką, którą szyją tylko dla Ciebie (nikt jej nie nosi, nie przymierza, nie jest wypożyczana ). 2. Możesz kupić suknię, która wisi w salonie i jest ona przymierzana oraz służy do wypożyczenia. 3. Wypożyczyć :) I ja właśnie wykorzystam tę drugą opcję bo "moja" suknia ma na koncie tylko jedno wypożyczenie więc jest prawie nowa :) A co do Żnina to mi jakość nie odpowiada :/ liczyłam na coś lepszego... a jak mam płacić 1200 i mieć poczucie, że to nie do końca jest to to wolę dołożyć :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Sierpnia 2009, 08:02 »
No najważniejsze, żebyś sie dobrze czuła, bo to w końcu nie małe pieniądze :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Sierpnia 2009, 10:18 »
Sama rozważałam kwestie szycia sukni w Żninie, jest tyle dobrych opinii na forum... Jednak niedawno widziałam wykonanie sukni ze Żnina i oryginał i po prostu mnie to przeraziło. Powiem szczerze, że wyglądało to nieciekawie, na pewno byłabym bardzo niezadowolona.

Oczywiście nie mówię, że wszystkie suknie od nich tak wyglądają, ale widać nie zawsze wszystko wychodzi cacy...  :( Piszę to ku przestrodze...

PS. Dziewczyna nie wyraziła zgody na opublikowanie zdjęć sukni.

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Września 2009, 19:07 »
Czy ktoś może orientuje się ile dni po ślubie trzeba oddać wypożyczona suknie w salonie agnes?

Offline remlin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Września 2009, 20:38 »
Czy ktoś może orientuje się ile dni po ślubie trzeba oddać wypożyczona suknie w salonie agnes?
Czesc.
Moja żona musiała oddać w poniedziałek do godziny 16.
Pozdrawiam

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Września 2009, 16:46 »
Dziewczyny - polecam salon Agnes - bardzo miła obsługa i profesjonalne podejście :) Ani przez chwilę nie poczułam, że przeszkadzam, że jestem zbyt wybredna, a tak się czułam w niektórych salonach :/  Ja właśnie wczoraj kupiłam tam sukienkę i teraz niecierpliwie czekam na pierwszą przymiarkę :):):) Oprócz tego, że chciałam się z Wami podzielić radością z wyboru sukienki ;) to chciałam Wam napisać, że w Agnes są teraz promocje na sukienki, a jeśli się złoży zamówienie do  końca września to dostaje się jeszcze dodatkowo 10% zniżki :) Pozdrawiam i trzymam kciuki za te, które jeszcze nie wybrały tej jedynej sukienki;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Września 2009, 09:15 »
co do Agnes to jest tam teraz wyprzedaż, przechodziłam wczoraj tamtędy i widziałam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Września 2009, 14:47 »
a mogłybyście podać mi przybliżoną cenę kupna sukni w Agnes, wiem że to zależy od modelu ale chodzi mi chociaż o rząd wielkosci:) z góry dziękuje!
PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Września 2009, 17:55 »
jesli chodzi o kupno sukni z wyprzedazy, a więc z "mijającej" kolekcji to ok 2tyś, a nowa juz powyżej tej sumy

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Września 2009, 19:28 »
tak około 2500 z 10cio procentową zniżką "wrześniową"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Września 2009, 19:53 »
fiu fiu, sporo. Ja za uszycie swojej wymarzonej płaciłam w Żninie 1900 i nie dam o nich nic złego powiedzieć. Spisali się na medal!

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Września 2009, 21:52 »
co do sukienki to jestem bardzo wybredna szukam już od ok pół roku i nie moge znaleźć niczego ślicznego. . .  pomocy. . .  jak już jest ładna góra to dół brzydki lub na odwrót. . .

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Września 2009, 22:37 »
A gdzie już szukałaś? Bo nie wiem jakie salony mogę Ci jeszcze podpowiedzieć;)

Offline aganio87

• zapaleniec
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Września 2009, 09:31 »
szczerze to w bydgoszczy nie za bardzo bo nie miałam kiedy ale jak już to na dworcowej szukałąm.  a po za bydgoszczą to w Poznaniu w Angli, Białymstoku na wyjazdach a jak macie jakieś miejsca sprawdzone w bydgoszczy to prosze o informacje = byłabym bardzo wdzięczna.

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Września 2009, 13:42 »
Mogę Ci polecić te salony, w których sama byłam: Elizabeth Konin przy ul. Kościuszki, na Dworcowej są dwa salony: Madonna i Dominika, Pod Blankami jest taki mały salonik (na wystawie jest kilka sukienek do przymierzenia ale głównie to korzystasz z katalogu, zamawiasz i szyją - znajoma brała stamtąd i wyszła bardzo ładna suknia i nawet niedroga - około 1400 ze wszystkimi dodatkami już ) i na Gdańskiej salon Agnes ( ja tam znalazłam wymarzoną sukienkę, może i Ty znajdziesz ;) ). Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu :)

Offline aganio87

• zapaleniec
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Września 2009, 14:56 »
a jakie ceny są w agnes??

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Września 2009, 15:49 »
Jeśli kupujesz suknię z salonu ( taką, która wisiała i służyła do przymiarek i wypożyczeń ) to około 2000, a jak chcesz szyć nową to około 2500 ( zależy od modelu ). Możesz też wypożyczyć ale chyba biorą 60 % wartości sukni więc nie wiem czy to się opłaca :/