Autor Wątek: Biały garnitur - co sądzicie? ;)  (Przeczytany 16142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pauluśka19

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
Biały garnitur - co sądzicie? ;)
« dnia: 4 Sierpnia 2009, 19:21 »
mój przyszły mąż koniecznie chce iść do ślubu w białym garniturze ;)
co sądzicie o tym pomyśle?
jaka koszula do tego? i krawat?
ja oczywiście w tej sytuacji będę mieć białą suknię - co mi się bardzo podoba :D
tylko jakie dodatki żeby to wszystko pasowało?

proszę pomóżcie :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Biały garnitur - co sądzicie? ;)
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Sierpnia 2009, 09:33 »
Hmmm.. osobiście jakos mi to nie pasuje.. w końcu biel jest przeznaczona tylko dla Panny Młodej.. ale to moje osobiste zdanie.
Jeśli tak zdecydujecie to dodatki.. może w czerwieni?? Ciężko wyczuć, bo też nie spotkałam sie z takim strojem PM :)

Offline ziarno_chaosu

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Sierpnia 2009, 17:12 »
Mój znajomy miał na własnym ślubie garnitur w białym kolorze ( a właściwie to była taka "przełamana" biel) i założył do niego zieloną koszulę a kamizelkę i musznik w kolorze ecrue. . .  muszę przyznać, że całkiem fajnie to wyglądało  ;D Pani młoda miała białą suknię z haftami w ecrue i bukiet w którym było dużo zieleni i żółtych kwiatków.

Offline dzasmina_99

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Sierpnia 2009, 14:22 »
 :-\ do mnie osobiście biały garnitur nie przemawia..Biel z reguły jest dla Młodej ale to wybór Młodych i do niech należy decyzja..jak im się podoba to bardzo proszę.. ;) Ja jestem w tej kwestii nieprzejednana i w grę wchodzi tylko czarny,elegancki garnitur..Mam szczęście że narzeczony ma podobne odczucia co ja.. ;D
Dziewczynki,pozdrawiam was gorąco. . i ściskam;*

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Sierpnia 2009, 14:36 »
Mój kuzyn miał biały garnitur do ślubu + biała koszula+białe buty i wygladało to dobrze obecnie mój P idzie w ecru garniturze +biała koszula+ciemny braz buty +kamizelka z żorżety ciemniejsze ecru od garnituru i tez jest git :)Ja myśle ze to zalezy jak kto sie w danym kolorze czuje :)Biel niby dla Pani Młodej ale nie zapominajmy ze Pan Młody tez w tym dniu jest kimś wyjatkowym :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:35 »
Dla mnie jest różnica między kolorem białym a ecru. Nad ecru mogłabym się ewentualnie zastanowić, chociaż przekonana nie jestem. Natomiast biały jak dla mnie absolutnie odpada.

Jednak trzeba pamiętać, że każdemu podoba się co innego  :) Jeśli Twojemu Ukochanemu się tak podoba, Tobie również to czemu nie  :)

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2009, 21:01 »
Szczerze to ja nie chciałabym, aby mój mąż był na ślubie w białym garniturze...już bardziej ecri, choć też nie. Na szczęście mój PM ma takie samo zdanie jak ja i powiedział, że nigdy w życiu nie poszedłby do ślubu w jasnym garniturze a już na pewno nie w białym.
Dla mnie facet wygląda męsko tylko w ciemnym garniturze ;D ;D ;D
Ale wiem też, że innym jasne garnitury się podobają, .......więc to tylko moja osobista opinia.

Pozdrawiam.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sierpnia 2009, 21:16 »
Mnie się biały garnitur kojarzy z chłopcem idacym do I komunii św. więc generalnie jestem na nie.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2009, 21:19 »
ja też jestem na nie... biały garniur z białą suknię będzie zlewający...

Offline pauluśka19

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpnia 2009, 17:52 »
właśnie żeby tak się nie zlewało trzeba dobrać jakieś mocne dodatki, a przede wszystkim taki bukiet żeby mnie troszkę było widać ;P

mi też nie spodobał się ten pomysł z białym garniturem, a mój PM mówi, że on zawsze o takim marzył ;) więc co zrobić, trzeba spełniać marzenia ukochanego ;D

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Sierpnia 2009, 10:02 »
pauluśka19 Firma NewMen ma w swojej kolekcji slubnej taki garnitur, wiec mozesz sobie zobaczyc jaka oni maja propozycje dodatkow  ;)

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Sierpnia 2009, 18:18 »
mi biały się nie podoba

Offline Olgus

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:14 »
Też miałam taki problem :) Mój przyszły mąż również upierał się przy takim kolorze. . .  Na szczęście  po długich negocjacjach udało mi się Mu to wybić z głowy, bo mi się to nie podoba  :-\  
Dla mnie Pan młody najładniej wygląda w ciemnym garniturze, a kolor biały zarezerwowany jest dla Nas :)
Jeśli mam się wypowiedzieć co do dodatków, to jeśli twój narzeczony chce mieć biały garnitur, to może krawat mógłby być w innym kolorze bieli albo nawet ecri ze złotymi wstawkami żeby wszystko się ładnie komponowało, a wtedy panna młoda mogłaby mieć również dodatki w odcieniu złota. . . 
No nie wiem, nic innego nie wymyśle bo po prostu tego nie widzę ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:36 »
ja też nie widze Pana Młodegow  białym garniturze, tylko dlatego że to jest zarezerwowany kolor dla Pani Młodej
tymbradzie nie rozumiem tego jak ktoś z gości ma coś białeo

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Września 2009, 11:09 »
Ja widziałam gdzieś na zdjeciach i powiem ze całkiem , całkiem  :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline joanna_ro

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Września 2009, 17:12 »
Stanowcze NIE dla białego  garnituru. Nie prezentuje się ani trochę atrakcyjnie, widziałam pana mierzącego taki garnitur, kiedy wraz z mężem wybieraliśmy garnitur. To co od razu rzuciło mi się w oczy, to prześwitująca bielizna, wyglądało to naprawdę nieestetycznie, jeśli już się zdecydujecie materiał musi być grubszy żeby tego uniknąć.
Poza tym biały garnitur jest bardzo niepraktyczny, musicie pamiętać ze czeka Was później szalona zabawa na Waszym weselu, Pan młody będzie musiał strasznie uważać żeby się nie ubrudzić. Jeszcze jeden argument przeciw to to, ze robią się "brudne" kreski od butów na dole nogawek od wewnątrz, obawiam się że w czasie tańca to nieuniknione.
Ciemny garnitur zawsze prezentuje się elegancko i naprawdę widać to na zdjęciach.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Września 2009, 20:44 »
my kobiety wiemy to bardo dobrze jak wygląda biały - wystaczy popatrzeć na nasze suknie po weselu :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Października 2009, 11:52 »
Moim zdaniem biały garnitur do ślubu to wielkiie nieporozumienie. Do komuni dla chłopczyka owszem, dla dorosłego stanowczo NIE. :)

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 6 Października 2009, 17:45 »
jestem na tak,obstawiałabym jednak nie biały a  bardziej ecru,do tego żakardowa kamizelka przeplatana  srebrną nitką,atłasowy musznik i wydaje mi się że całość  wyjdzie całkiem całkiem,co do koloru koszuli to na pewno nie mogą być  o mocne,zbyt kontrastowe kolory...zauważyłam że jesteśmy ludźmi mało odważnymi,boimy się łamać stereotypy,patrzymy co inni powiedzą,ale ten dzień to NASZ DZIEŃ:)

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
  • 3.08.2013 Nasz Magiczny Ślub
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Listopada 2009, 15:19 »
Cześć
Hm. . .  ja jestem jednak za tradycją. . . klasyczna czerń.  Jednakże biel pasuje dla bardzo szczupłych osób,a koszula powinna być w kolorze dodatków do sukni Panny Młodej.  Ale buty+ pasek w jednym kolorze.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Listopada 2009, 19:10 »
Jestem, jak najbardziej za-jeśli Młodym się to podoba. Każdy ma swoje wizje ;D

Offline *Natalia*

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11 lipiec 2009
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Listopada 2009, 17:54 »
Ja jestem na wielkie NIE.
Rozumiem, że każdy szuka oryginalności, ale przesada nie jest wskazana. Za parę lat spojrzycie na swoje zdjęcia ślubne i będziecie się zastanawiać co Was podkusiło.
Jestem zwolenniczką klasyki, która zawsze dobrze wygląda i ewentualnie z dodatkami można poszaleć. Poza tym facet w białym wygląda jak dla mnie niemrawo...

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Listopada 2009, 20:09 »
i ja się w 100% zgadzam z Natalką, biały tego dnia jest zarezerwowany tylko wyłącznie dla Panny Młodej

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Listopada 2009, 14:34 »
Też tak sądzę :brawo_2:

Offline Kuba89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Był
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Maja 2015, 18:20 »
Tak czytałem wasze wypowiedzi i aż musiałem się zarejestrować by wam odpowiedzi.

A  mianowicie.  Sam marzyłem zawsze by na ślub iść w śnieżno białym garniturze.  I tak było mimo że tak jak wam mojej już teraz żonie mega się nie podobało.  Moja decyzja była nie zmienialna.  Pewnego dnia stwierdziłem że skoro ja z żoną nie mogę z nią wybierać sukni tak ona nie widziała i nie wybierała ze mną garnituru.  I tak wsiadłem w samochód i pojechałem na polowanie garnituru(oczywiście wcześniej dowiedziałem się że żona kupiła śnieżno biała suknie a nie np.  ecru).  Więc tak jak ja zobaczyłem ją w sukni dopiero w dniu ślubu tak ona mnie widziała mnie w garniturze dopiero w dniu ślubu. 

Oczywiście nie było to tak że nic jej nie mówiłem.  Doskonale wiedziała że jadę po garnitur i doskonale wiedziała że marzyłem o białym garniturze na ślubie.  Totalnie jej to nie pasowało bo chciała wybierać razem ze mną.  Mój argument był taki że skoro ja nie mogę doradzić jej w sukni ślubnej tak ona nie może w wyborze mojego garnituru. 

A czy żałuję że tak zrobiłem, a od ślubu minęło już kilka latek? Ani trochę.  :) Zresztą żona mimo że nadal jej biały garnitór się nie podobał stwierdziła że "całkiem tragedii nie było".  Choć nie wiem czy mówi to szczerze czy po prostu jest już po wszystkim i dzisiaj już nic nie zmieni i dla swojego spokoju tak mówi. 

Ps.  Mi jej suknia też się nie podobała (oczywiście jej  tego nie mówiłem) ale ja wychodziłem z założenia że to jej ma się podobać nie mi. 

Offline Kuba89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Był
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Maja 2015, 18:22 »
Tak czytałem wasze wypowiedzi i aż musiałem się zarejestrować by wam odpowiedzi.

A  mianowicie.  Sam marzyłem zawsze by na ślub iść w śnieżno białym garniturze.  I tak było mimo że tak jak wam mojej już teraz żonie mega się nie podobało.  Moja decyzja była nie zmienialna.  Pewnego dnia stwierdziłem że skoro ja z żoną nie mogę z nią wybierać sukni tak ona nie widziała i nie wybierała ze mną garnituru.  I tak wsiadłem w samochód i pojechałem na polowanie garnituru(oczywiście wcześniej dowiedziałem się że żona kupiła śnieżno biała suknie a nie np.  ecru).  Więc tak jak ja zobaczyłem ją w sukni dopiero w dniu ślubu tak ona mnie widziała mnie w garniturze dopiero w dniu ślubu. 

Oczywiście nie było to tak że nic jej nie mówiłem.  Doskonale wiedziała że jadę po garnitur i doskonale wiedziała że marzyłem o białym garniturze na ślubie.  Totalnie jej to nie pasowało bo chciała wybierać razem ze mną.  Mój argument był taki że skoro ja nie mogę doradzić jej w sukni ślubnej tak ona nie może w wyborze mojego garnituru. 

A czy żałuję że tak zrobiłem, a od ślubu minęło już kilka latek? Ani trochę.  :) Zresztą żona mimo że nadal jej biały garnitór się nie podobał stwierdziła że "całkiem tragedii nie było".  Choć nie wiem czy mówi to szczerze czy po prostu jest już po wszystkim i dzisiaj już nic nie zmieni i dla swojego spokoju tak mówi. 

Ps.  Mi jej suknia też się nie podobała (oczywiście jej  tego nie mówiłem) ale ja wychodziłem z założenia że to jej ma się podobać nie mi. 

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #26 dnia: 6 Lipca 2015, 08:23 »
To chyba nie tak łatwo namówić faceta na biały garnitur, mój Wiktor by się nie dał:)

Offline kmorawka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.01.2010
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Sierpnia 2015, 10:29 »
Jak chce w bieli to niech zmieni płeć i zostanie panną młodą ;-)

Offline kajkosz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2004
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Sierpnia 2015, 18:53 »
Biały garnitur tylko dla odważnych ;) Jeżeli mu zależy to niech włoży.  W końcu dla mężczyzn ślub to też wyjątkowe wydarzenie.  Kobiety mają wymarzone suknie na ten dzień, mężczyźni wymarzone garnitury.  Może kolor fioletowy będzie odpowiedni? Bardziej w jaśniejszym odcieniu.  Kolor wiązanki taki sam.

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Października 2015, 14:36 »
Może jakiś beżowy albo błękitny lepiej, bo biały to faktycznie tak jakoś dziwnie
Poszukuj. . .