Autor Wątek: Czy Waszym zdaniem pasuja posrebrzane dodatki do złota??  (Przeczytany 2840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
Prosze doradzcie mi czy beda mi pasowały posrebrzane dodatki typu: naszyjnik,kolczyki,diadem do złotych pierscionków z którymi nie chciałabym sie rozstawac :)?? A w ogóle czy mozna je miec na sobie w trakcie slubu bo słyszłam od pewnej osoby ze NIE :( tylko ma byc zareczynowy i tyle :( A dlatego pytam o posrebrzane bo wydaje mi sie ze lepiej sie prezentuja od tych pozłacanych :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: Czy Waszym zdaniem pasuja posrebrzane dodatki do złota??
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Czerwca 2009, 19:56 »
hej. wydaje mi się, że faktycznie lepiej by było gdybyś na swoim ślubie nie miała innych dodatkowych pierścionków... ja się nawet zastanawiam, czy zaręczynowy będę miała założony na ślub  ::)

poza tym uważam, że łączenie złota z posrebrzanymi dodatkami średnio będzie wyglądać...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Czerwca 2009, 09:46 »
Befi co prawda łaczy się żółte złoto z białym - sama mam taką zawieszkę ;) i zauważ, że w zaręczynowych z brylantem w żółtym złocie sam kamień jest otoczony białym ale sam pomysł zakładania pierścionków wydaje mi się niestosowny.
Nie będzie ładnie wyglądało, na ten jeden dzień rozstań się ze swoimi skarbami i załóż zaręczynowy tylko. W tym wypadku umiar byłby uzasadniony ;)

Offline Olgus

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:30 »
Zgadzam się z Maja.  Ja lubię i złoto i srebro.  Mój pierścionek zaręczynowy jest złoty ale często ubieram się tak, że pasują mi srebrne dodatki i takie zakładam :) Jedyne co mogę zaproponować to nie przesadzać z biżuterią.  Jeśli będziesz miała kolczyki, bransoletkę i jeszcze np.  naszyjnik to zdecydowanie zrezygnuj z dodatkowych pierścionków na palcach oprócz zaręczynowego, nie będzie to wtedy wyglądało tandetnie. 
Pozdrawiam :)

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Września 2009, 15:07 »
ja bym postawiła na minimalizm:)