płaszczyk może być np taki (pewnie w salonach ślubnych trzeba by było poszukać albo uszyć u krawcowej)

a ponieważ ja jestem raczej praktyczna to kupiłabym taki płaszcz, w którym będę jeszcze chodzić (jasny płaszczyk przyda się w każdej szafie) a przy każdym kolejnym zakładaniu go pewnie przypominałabym sobie kiedy założyłam go pierwszy raz

w sklepach czasem można trafić na jasne płaszcze np trencze i to w całkiem niezłych cenach bo zazwyczaj słabo schodzą i są szybko wyprzedawane... jakiś rok temu widziałam śliczne trencze na wyprzedaży w sieci carrefour po 30 zł (ja sobie kupiłam czarny i różowy ale białe też były... teraz żałuję że nie kupiłam ale wtedy jeszcze ślubu nie planowaliśmy

)
wklejam przykład chociaż może nie najlepszy bo jak dla mnie ten płaszczyk zbytnio do tej sukni nie pasuje (ale na fotkach z inną sukienką wygląda już super)... grrr jak ja nie lubię Cichopek

jak znajdę coś jeszcze to wkleję

p.s. przejrzałam allegro i .... po wpisaniu w opcje wyszukiwania haseł płaszcz i ślub* wyskoczyło kilka ciekawych rzeczy, np.:

albo

co księżniczkowego looku to wg mnie suknie i stylizacje jednak dzielą panny młode na te dziewczęco-romantyczne, retro, sexy, dystyngowane i księżniczki (może jeszcze inaczej dałoby się to podzielić)... czasem komuś pasuje bardziej jakiś styl do typu urody lub po prostu to jej się podoba a czasem wyboru się dokonuje pod kątem w jakim klimacie chciałby się wystąpić tego dnia