Autor Wątek: Fenix Restauracja -Morzyczyn Miedwie  (Przeczytany 12194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiaczek3074
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 02.10.2009
Fenix Restauracja -Morzyczyn Miedwie
« dnia: 14 Maja 2009, 23:26 »
takze poprosze o opinie o restauracji Fenix na Miedwiu.
« Ostatnia zmiana: 6 Września 2009, 12:17 wysłana przez liliann »

Offline zawsze_magdamm
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: kwiecien 2010
Odp: Fenix restaura-opinie miedwie
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Września 2009, 12:14 »
czy ktos mial wesele w feniksie w morzyczynie na ponad 100 osob??? bardzo prosze o odp!! twierdza ze sala pomiesci 125 osob ale ja mam watpliwosci. . .  a jak tam jest ogolnie?jakie jedzenie?obsluga? czy ktos ma jakies doswiadczenia?? prosze podzielcie sie - z gory dziekuje i pozdrawiam!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Odp: Fenix Restauracja -Morzyczyn Miedwie
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2009, 23:30 »
Podnoszę pilnie temat!

Piszcie o wszystkich doświadczeniach związanych z tym lokalem. Znajoma ma ślub w przyszłym roku i myśli o Fenixie, jako miejscu weselnym.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Października 2009, 01:16 »
Ja tam miałam ale jeszcze  wczasie gdzie nie był rozbudowany .
Wszystyko w sumie ok.
Fakt , zabrakło jedzenia ale własciciel sie postarał i szybko nadrobił braki .

Co mnie jeszcze zniesmaczyło to fakt że nie było jedzenia a nagle sie znalazło ...
W sobotę  w dniu slubu poznym wieczorem miałam ochotę na barszczyk i paszteciki no ale w ogóle ich nie było.
Kucharki i kelnerki po długich poszukiwaniach stwierdziły że wszystkie zjedzone :(
Nastepnego dnia rano poszłam zapytac sie czy nie znajdą jednak pasztecików i barszczu i o dziwo znalazło sie torche...tak jak i kawałek tortu sie znalazł ...
Ogólnie było ok.
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline art
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopada 2009, 15:41 »
byłam gościem weselnym w Fenixie. .  to co mi się kojarzy z tym zajazdem: rzeczywiście braki jedzenia na poprawinach - krokiety czy barszcz. . .  :/ i warunki sypialne dla gości. . . . . .  nie jestem pedantką, ale pokoje były w opłakanym stanie, domki turystyczne, które wołają o pomstę do nieba, prowizoryczny porządek pod którym kryje się smród i stęchlizna.  aaaa żeby było śmieszniej - w łazience nie było ciepłej wody - jednym słowem warunki turystyczne w sam raz na studencki wypad nad jezioro, ale niekoniecznie już  na wyprawianie wesela. .

Offline ibag
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca 2010, 17:05 »
Bawilam sie w Fenixie, w tamtym roku, i ogolnie wrazenia pozytywne.  Jedyne do czego moge-musze sie przyczepic to jedzenie.  Obiad byl smaczny, gorzej z reszta. .  tatar lezal przed moim nosem grubo ponad 4 godziny, mimo ze nikt go nie jadl,a jajko bylo juz zeschniete. . fu; rolady tez nie byly zachecajace, na zupe (chyba gulasz) sie spoznilam bo poszlam zatanczyc. . . salatki rowniez nieciekawe. ALE goscie maja sie bawic a nie objadac!! Sala i wystroj jest ladna, mimo, ze w niektorych miejscach widac, ze nie jest juz pierwszej swiezosci.  Uklad stolikow fajny, mlodzi moga sobie wygodnie porozsadzac gosci.  Obsluge oceniam tak sobie.  Klimatyzacja srednio dawala ochlodzenie.  Jesli chodzi o moje odczucia to, sama sala jest nastrojowa, mozna sie tam dobrze, swobodnie czuc.  Duzym plusem jest polozenie, Miedwie :)

Offline aneczka2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.10.2010
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Kwietnia 2010, 23:36 »
Jeśli chodzi o to, ile Fenix jest w stanie pomieścić gości według organizatorów to chyba nie ma ograniczeń.  Dla nich wesele na 150 osób to żaden problem i sala jest wystarczająca.  Ale my jednak zdecydowaliśmy sie na inny lokal. 

Offline Dodka_87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.10.2011
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Stycznia 2011, 22:17 »
Poprosze o świeże informacje dotyczące Fenixa :) My zdecydowalismy sie tam zorganizowac wesele! i interesuje mnie wszytsko ale takie inf świeższe bo lokal jest odnowiony , pokoje sa  super , menu wygalda bardzo ciekawie :) 

WIec czekam na opinie :)

Offline guiterrez
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Marca 2011, 21:41 »
też poproszę o jakieś świeże opinie o fenixie :)

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Marca 2011, 21:28 »
byłam tam na weselu i to co wszyscy pamietaja z tego wesela to brak jedzenia :-\

wszyscy czekali z widelcami w reku jak kelnerka niosla tace z jedzeniem, 3 sekundy i juz nie bylo.

nie polecam.

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Maja 2011, 19:22 »
 Byłam tam na dwóch weselach i nigdy żadnego jedzenia nie brakowało! Sala i restauracja - piękna, jedzenie pyszne i obsługa super.  
Co do hotelu, pokoje bardzo ładne, wysoki standard, widać, że chyba dość niedawno zrobione / odremontowane.  Zdecydowanie polecam restaurację FENIX!
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2012, 18:40 wysłana przez ela »

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Maja 2011, 14:33 »
Kasja89 nie chodzi o to ze mlodzi za malo jedzienia zamowili, tylko tam chyba nie szykuja jedzienia tyle ile jest w menu.

definitywnie cos sa okrojone te porcje. ::)

a poza tym to widze ze same wypowiedzi pochodza od pojedynczych forumowiczow z pojedynczymi wyslanymi wiadomosciami.

wiec raczej nie jest to obiektywna opinia, tylko wlasciciele Fenixa zakladaja konta i sie wypowiadają, zenada :hahaha:

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Maja 2011, 15:43 »
netka0003  Co do jedzenia: właścicieli nie znam, więc nie wiem w jaki sposób układają menu, ale sądząc po tych dwóch weselach, na których się bawiłam - nigdy niczego nie zabrakło :).  Każdy ma prawo do swojego zdania, ja miałam same pozytywne wspomnienia z obu imprez, dlatego mogę każdemu polecić.
Co do Twoich insynuacji nie rozumiem skąd takie wnioski.  Trochę mnie to obraża.  Dopiero zaczynam na tym forum i pewnie jak większość forumowiczów rozpoczęłam od wątków, w których coś mogę powiedzieć i natrafiłam na ten.  Myślę, że możesz sobie darować tego typu oskarżenia, bo są bezpodstawne. . .

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Listopada 2011, 14:49 »
Mówiąc o wypisywaniu głupot piszę o sposobie myślenia ludzi, którzy wspominając wesele w jakimkolwiek miejscu mowią: "tam dali mało jedzenia", a ja tylko mówię, że to troszkę bezmyślne gadanie i nieco dezorientujące innych młodych, ponieważ jedzenia na weselu jest tyle, ile młodzi zamówią, więc jeśli gdzieś spotykamy się z ubożej zastawionym stołem oznacza to, że być może młodych było stać na mniej wykwintne menu. i Tyle. Mówiłam to w kontekście restauracji Fenix ale chodzi mi generalnie o wszystkie sale, bo przecież mówi się tak o różnych miejscach, a zwykle nie myśli się właśnie o tej drugiej stronie, o której wspomniałam powyżej (czyli wybór organizatorów: młodych i ich rodziców). Tak więc ilość wesel na jakich byłam w tym miejscu nie ma tu nic do rzeczy, co nie zmienia faktu, że naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić tę salę :)

Offline ilianaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2011
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Sierpnia 2012, 23:44 »
Hej, mialam slub i wesele 25. 08 w Morzyczynie w Feniksie, bylo wspaniale.  Jedzenia bylo mnostwo!!!!! Zabralismy bardzo duzo do domu: salatek, wedlin, ciasto, owoce, rybe po grecku, rowniez dania gorace, zeby sie nie zmarnowalo rozdalismy rodzinie.  Wszystko bylo zapakowane przez Fenix.  Naprawde polecam!!

Offline siutek3
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Września 2012, 22:29 »
Cytat: ilianaa link=topic=16150. msg1759309#msg1759309 date=1346103889
Hej, mialam slub i wesele 25.  08 w Morzyczynie w Feniksie, bylo wspaniale.   Jedzenia bylo mnostwo!!!!! Zabralismy bardzo duzo do domu: salatek, wedlin, ciasto, owoce, rybe po grecku, rowniez dania gorace, zeby sie nie zmarnowalo rozdalismy rodzinie.   Wszystko bylo zapakowane przez Fenix.   Naprawde polecam!!

a powiedz jak ceny?

Offline ilianaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2011
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Września 2012, 21:09 »
Zdecydowalam sie na najdroższe tzn za 180 zł + we własnym zakresie wódka i napoje (cola i soki,woda),ale wydaje mi się,że za 150 zl tez jest ok:)

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 maj 2015
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Marca 2014, 14:07 »
Hejka
ma ktoś może jakieś nowe informacje o Fenixie? Potrzebuję sali z noclegami i zastanawiam się nad tym lokalem.  Moja mama była tam na szkoleniu i była zadowolona z jedzenia ale to było jakieś 2 lata temu.  Jak z pokojami, ze standardem?

Offline marta88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Marca 2014, 19:33 »
Wszystkie zdjęcia masz na stronce.  Ja jadę za tydzień zaklepać u nich termin.  Chociaż słyszałam tylko jedną opinie PM ale za to bardzo pochlebną.  Widziałam ok 10 sal i jeśli chodzi o Feniksa to myślę ze jest bezkonkurencyjny.  Ale to oczywiście moja opinia:)

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Marca 2014, 11:52 »
hej, zarezerwowalismy termin w Fenixie.  Pokoje super i sala tez wyglada niezle, calkiem sporo miejsca.  Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni :) i bedzie to moj wymarzony slub. 

Offline marta88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Kwietnia 2014, 13:22 »
To kiedy uroczystość? My mamy termin w Fenixie na 19. 09. 2015

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Kwietnia 2014, 14:19 »
W maju 2015 i juz się nie mogę doczekać :)

Offline Panupio
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.04.2016
  • Ślub w: Morzyczyn
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Kwietnia 2016, 19:28 »
Tydzień temu mieliśmy w Fenixie wesele na 100 osób i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo ładna sala i pokoje hotelowe, dobra obsługa i jedzenie. Wydaje nam się, że 100 osób to maks na tej sali - miejsca do tańczenia było w sam raz, przy większej liczbie osób prawdopodobnie byłoby ciasno. Atutami dla nas były przede wszystkim ładna okolica (Miedwie) i duża baza noclegowa (66 miejsc - wypełniliśmy po brzegi).
Bardzo dobry kontakt z właścicielami - pomogą i doradzą niedoświadczonym narzeczonym, ale także zgodzą się na wszystkie sensowne życzenia młodych. Konkretni, mają swoje zasady których się trzymają i sprawili wrażenie bardzo uczciwych ludzi. Pani Kasia bardzo szybko odpisuje na maile - duży plus :)
Słyszeliśmy wcześniej opinie, że w Fenixie serwują dobre jedzenie i teraz też możemy to potwierdzić - dużo i smacznie, goście byli zadowoleni. Po weselu wszystko co zostało (sporo!) dostaliśmy zapakowane, większość rozdaliśmy rodzinie i znajomym, a sami jemy jeszcze do dziś :)
Obsługa również na plus - wyrozumiałe i uśmiechnięte kelnerki i sprzątaczki pomocne przy poszukiwaniu fantów zaginionych w trakcie weselnej nocy ;)
Z czystym sercem polecamy i w razie informacji służymy informacjami.