Autor Wątek: Welon - różne dylematy :)  (Przeczytany 3685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.08.09
Welon - różne dylematy :)
« dnia: 30 Kwietnia 2009, 00:17 »
Witam :)

Mam kilka pytań odnośnie welonu - ponieważ jest to najbardziej "stresogenny" fragment mojej kreacji. 

Po 1 - zastanawiam się czy welon na koku nie zasłania całego efektu? Widac w ogóle tą fryzurkę czy welon skutecznie przykrywa cale dzieło?

Po 2 - czy trzeba go nosić aż do oczepin? Chciałabym mieć welonik do ziemi, z jednej warstwy - ale obawiam sie tanców w takiej długości

Po 3 - czy są inne welony niż wyglądające jak siateczka do łowienia akwariowych rybek? Spotkałyście się może z innym niż tiul materiałem?

Po 4 - zasłaniacie nim twarz w Kościele? byłam na kilku ślubach gdzie wchodziły zasłonięte panny mlode - to zwyczaj czy dowolność?

Bardzo mnie ciekawią wasze opinie na ten temat :)

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
Odp: Welon - różne dylematy :)
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Maja 2009, 18:40 »

Po 1 - zastanawiam się czy welon na koku nie zasłania całego efektu? Widac w ogóle tą fryzurkę czy welon skutecznie przykrywa cale dzieło?

wszystko zależy od "gęstości" welonu; lub można podpiąć go od spodu  :D

Po 2 - czy trzeba go nosić aż do oczepin? Chciałabym mieć welonik do ziemi, z jednej warstwy - ale obawiam sie tanców w takiej długości

welon powinno nosić się aż do oczepin - możesz pomyśleć o welonie "na zmianę" - taki, jak do kościoła, tylko, że krótszy...
[/color]

Po 3 - czy są inne welony niż wyglądające jak siateczka do łowienia akwariowych rybek? Spotkałyście się może z innym niż tiul materiałem?

są różne koronki...

Po 4 - zasłaniacie nim twarz w Kościele? byłam na kilku ślubach gdzie wchodziły zasłonięte panny mlode - to zwyczaj czy dowolność?

dowolność, ale ostatnio bardzo popularna  ;D ;D ;D

pozdrawiam

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Maja 2009, 19:08 »
Ja także wymyśliłam sobie wpięcie welonu "od góry" koczka, wprawdzie go zasłoni, ale wygląda bajecznie, kiedy welon spływa kasakadą na ramiona. Ponadto im wyższe upięcie welonu, tym optycznie wyższa panna młoda, a fryz będzie widoczny po oczepinach w całej okazałości  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Maja 2009, 21:56 »
ineeze jakoś nie pomyślałam, że wysokie upięcie welonu optycznie "wydłuża" pannę młodą  :) ja jednak chyba będę od dołu podczepiać welon...

co do zakładania welonu na twarz... no cóż, dowolność, ale wydaje mi się że to było bardziej popularne w starszych czasach... teraz dużo panien wogóle nie zakłada welonu na ślub...