Autor Wątek: Suknie z atłasu, jakie są Wasze doświadczenia poweselne?  (Przeczytany 2517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emilkab2
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.10.2009
Witam wszyskie obecne mężatki.
Szukając wymarzoną suknie okazało się, że najpiękniej wygladam w klasycznych, atłasowych sukniach z trenem dłogości około 1,5 metra i troszeczkę dłuższym.  Mam jednak spore wątpliwości do do materiału z którego są uszyte, gdyż są bardzo ciężkie i zastanawia mnie fakt jak taka suknia zachowuje się podczas użytkowania, przede wszystkim tańczenia???
Wiem, że jak będzie dopasowana tylko na mnie to nie bedę czuła jej ciężaru, ale co dzieje się w tańcu, czy spodnica podąża szybko za mną, czy sukienka na biuście bardzo opada w dół i trzeba ją poprawiać?
Nie chciałabym kupić sukni, która okaże się dla mnie koszmarem w tym właśnie aspekcie, wkońcu na weselu panna młoda nie wybiera jednego partnera do tańca, ale weseli wujaszkowie lubią powywyjać z panną młodą.
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami i poradźcie bo nie wiem czy zamiawiać czy wybrać też piekną ale lżejszą i mniej elegencką.  :) (wybór sukni jakże przyjemny a jakże problematyczny:) )
Z podrowieniami

Offline emilkab2
  • użytkownik
  • **
Odp: Suknie z atłasu, jakie są Wasze doświadczenia poweselne?
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Kwietnia 2009, 19:48 »
Chyba, żadne  z byłych panien młodych już nie zaglądają w ten dział forum.  Szkoda:( Ale może przyszłe też mierzyły ciężkie atłasowe lub satynowe suknie. 
 Zastanawiam się nad modelem Gina z firmy Gala,  (wybaczcie, że nie wklejam zdjęcia) może dacie znać co o nim myślicie.  Pozdrawiam

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2009, 17:00 »
emilkab chyba rzeczywiscie obecne mezatki omijaja dzial moda bo maja to za soba  ;)

Ja osobiscie nie odpowiem na Twoje pytanie, ale na innych watkach dziewczyny wspominaly ze wiekszosc sukni mimo ze sa "duze" to nie powoduja problemow w tancu  ;D ale to oczywiscie zalezy od firmy i sposobu szycia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2009, 21:27 »
mnie tez interesuje ten temat, okazło sie ze gine w tiulowych sukniach, dobrze mi w fasonie A. jako ze nie lubie tafty, no i najczesciej nie maja one trenu stawiam na atlas,satyne z koronka :)
jak sie nosi?
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline emilkab2
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2009, 15:30 »
ja już zdecydowałam
Gala model Gina z małymi przeróbkami :).  pójdę w przyszłym tygodniu i zamówię, bo chyba nie ma sensu chodzić i szukać innej skoro w większości salonów zawsze przymierzałam coś w tym stylu i byłam zachwycona. 
Życzę owocnych poszukiwań wszystkim przyszłym pannom młodym:).