Autor Wątek: Wesele z poprawniami cz bez  (Przeczytany 4426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justysia888

• użytkownik
  • **
  • [
  • data ślubu: 20 czerwiec 2009
Wesele z poprawniami cz bez
« dnia: 13 Marca 2009, 11:12 »
Mam pytanko - słyszałam, że przestało się wyprawić wesele razem z poprawinami? Prawdo to? Jak Wy przygotowujecie swoje wesela?

Offline tom
  • nowicjusz
  • *
Odp: Wesele z poprawniami cz bez
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2009, 11:45 »
HEj
No co ty?
Dalej robią z poprawinami.  Zwłaszcza jak rodzina śpi w hotelu.
Ja akurat zrobiłem wesele w lokalu SAGA (było super!) ale  wybrałem opcję więcej Gości (miałem ponad 100, no ale sala miała jeszcze zapas) na weselu i bez poprawin, można wtedy zawsze jakiś bonus wytargować :D.
Ale menadżer mówił mi że wielu robi poprawiny, żeby zaprosić sąsiadów, kolegów z pracy no i pożegnac obiadem tych co spali w hotelu, mają fajna salę na poprawiny, no ale my wybraliśmy duże wesele - to zalezy od sytuacji w rodzinie

Offline aagaaz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2009, 16:28 »
Robi się poprawiny :)
My także będziemy robić dla tych , których nie mogę zaprosić na wesele  ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2009, 14:00 »
Jasne, że poprawiny się robi :) My z Lubym akurat zrezygnowaliśmy z nich na sali na rzecz kamerlanego popołudnia z najbliższymi w domku. A potem imprezka ze znajomymi, których nie będzie na weselu  ;)

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2009, 18:07 »
Ja też słyszałam, ze poprawin się nie robi nie robi i z tego skorzystałam, rodzina się ucieszyła-bo przyjezdna, nasi najbliżsi znajomi są na weselu a reszta znajomych na wieczorku czy to kawalerskim czy panieńskim, wtedy jest impreza na całego :).

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2009, 20:43 »
My nie robimy poprawin. Wszyscy nasi najbliżsi będą na weselu. Więc na drugi dzień mamy w planach odpoczynek po imprezce :)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2009, 21:42 »
My nie robiliśmy poprawin. Po pierwsze mi sie to niezbyt podoba i chciałam na drugi dzień sobie odpocząc :) mieliśmy tylko taki kameralny obiad z rodzinką, która była przyjezdna. A po drugie z tego co wiem to wręcz większość gości była z tego powodu zadowolona bo jak mówili są typem "jednodniowca" czyli jedna impreza im wystarczy a drugi dzień to na odpoczynek :)

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2009, 10:10 »
my też nie robimy poprawin. w późniejszym terminie chcemy zrobić ognisko dla znajomych, z kiełbaskami i piwkiem, w lesie.i chyba z namiotami, wiec na całą noc:)

Offline kingabydgoszcz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2009r.
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marca 2009, 15:45 »
My robimy poprawiny gdyż chcieliśmy mieć 2 dniową imprezę a pozatym chcieliśmy też zaprosić znajomych ktorych nie bedzie na weselu a napewno przyjdą do kościoła z życzeniami.

Offline maja_tor

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Czerwca 2009, 22:46 »
My robimy poprawiny :) Jest to związane przede wszystkim z faktem, że mam bardzo dużą rodzinę i prawie wszyscy są przyjezdni więc warto zrobić dwu dniową imprezę :) A dodatkowo można zaprosić jeszcze paru znajomych :)

Moja koleżanka, która tez w przyszłym roku ślubuje na wesele zaprasza tylko rodzinę a na poprawiny tylko znajomych :) Też jest jakieś wyjście :)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Czerwca 2009, 09:29 »
My też robimy poprawiny - po pierwsze dlatego, że uwielbiamy imprezy ;) a po drugie tak się złożyło, że chodziliśmy w liceum do jednej klasy i - jeśli chcielibyśmy zaprosić wszystkich ludzi z klasy na wesele to byśmy chyba padli finansowo ;) Mamy taki plan, żeby wynająć w niedzielę jakiś klub dla siebie i zrobić imprezę zamkniętą.

Offline ewelina_m
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Czerwca 2009, 11:03 »
I my również jesteśmy za poprawianmi :)robimy je da osób, których nie będzie na weselu i tych z daleka, a odpocząć się zdąrzy jeszcze nie raz :)

Offline Justysia888

• użytkownik
  • **
  • [
  • data ślubu: 20 czerwiec 2009
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:48 »
Ja również zrobiłam poprawiny i nie żałuję ani minutki.... pozdrawiam

Offline LenaLondyn

• Lenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Sierpnia 2009, 00:09 »
My rowniez robimy poprawiny,akurat jest dlugiiii weekend wiec w poniedzialek goscie jeszcze moga sobie odpoczac,a wesele jest raz w zyciu,po za tym u nas bedzie duzo gosci z Londynu i Francji,a moj przyszly maz jest z poludnia Polski ...poprawiny beda na pewno :)

Offline kozacy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Sierpnia 2009, 23:00 »
To chyba zależy czy kto ma kase i ile ;-) My nie będziemy mieli poprawin (cóż) ale moja rodzina z okolic Lublina to się dopiero bawi - tam mogą byc weseliska i 3 dniowe! Wiem bo byłam! Dwa razy byłam gościem (tak samo jak i dwie okoliczne wsie!!!) Gości było chyba ze 300! Z tym że każda proszona rodzina przynosiła coś od siebie - ciasto, bigos etc. 1/3 wydatków żywieniowych odpadła ;-). Jedno wesele było super bo zrobione na terenie Pana Młodego- przyjechał wielki namiot i rozstawili to w 1 dzień razem z podłogą do tańczenia. Gdybym miała taki teren to też bym tak zrobiła. Ale nie zrobie.