Autor Wątek: Obce dzieci zbierające pieniądze  (Przeczytany 4053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
Obce dzieci zbierające pieniądze
« dnia: 12 Października 2005, 19:46 »
Widziałam już nie raz jak dzieci - obce - zbierały kasę Mlodych po kościele. Są bardzo nachalne i rzucają sie jak lwy na grosiki. Mnie osobiscie to denerwuje i zapowiedzialam juz siostrze aby przypilnowala tego i zwyczajnie odciagnęła ich od zbierania. Bedzie zreszta widziec po wyjsciu z  koscioła wiec im rzuci parę słówek, aby nie odważyły się zbierać grosiki - bo to Mlodzi mają je pozbierać. Ja mogę im dać cukierki ale na filmie nie chce miec obcych dzieci pomagających zbierać pieniądze.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Października 2005, 19:48 »
no cos ty chesz dawać dzieciakom pare stówek???
cukierki i wio do domu

ja osobiście się z tym nie spotkałam może dlatego że mieszkam bardziej na obrzeżach szczecoina (prawobrzeże)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2005, 19:54 »
Agulkaa, zdaje się że w odniesieniu do dzieci chodziło o parę słówek :D

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Października 2005, 19:55 »
Aga, chodzi o GROSIKI rzucane przez gosci dla Mlodych do zbierania !!!!! Czasem jest to więcej niz 1 grosz i wtedy zabierają wszystko sprzed nosa ! Przechodzilam obok kościoła w sobote, akurat wychodzili Mlodzi, stanęłam i się przyglądałam. Nie raz to widziałam. Mogą mi pomagać w zbieraniu dzieci naszych gości ale nie jacyś dresiarze !
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Października 2005, 21:06 »
U nas pod kościołem też  były "dzieci" ( w cudzysłowie bo to już pod nastolatki podchodziło) ale na szczęście po grosiki nie podeszli ale zrobili nam bramę a jak świadek chciał im dać cukierki (bo ksiądz nas uprzedzał że dzieci pod kościół przychodzą po culierki ale chyba myślał o młodszych) to oni na to że może jakąś butelkę? A świadek na to że w żadnym wypadku a oni na to żeby dać im  pieniędzy. Trochę przesadzili.
Ale żeby zbierać młodych grosiki to już przesada.
Okruszek masz rację nie można na to pozwolić.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Października 2005, 22:33 »
Faktycznie to przesada :!:  Dobrze, że u mnie pod kościołem takich cyrków. :roll:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Października 2005, 17:10 »
Oj taaaak... To zasadniczy minus ślubu w kościele w centrum miasta :-/
U nas było kilka bram zrobionych przez obcych ludzi-jakieś wyrostki i okropne baby i jeszcze zgraja dzieciaków, które nie chciały cukierków tylko pieniądze-jak świadek chciał im dać po 2 zł, to one nachalnie twierdziły że ich stawka to 15 zł!!!! Masakra! To całe zamieszanie nieco popsuło nam wyjście z kościoła - załączę Wam fotkę, to się przekonacie :-) Ale cóż taki to już folklor...

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Października 2005, 23:40 »
A u nas w ogóle nie było takich sytuacji ;)

Pod kościołem stały tylko dwie dziewczynki na ok 8-10 lat.. jedna z nich spytała się Konrada czy moze pomóc zbierac grosiki, gdy powiedział, ze oczywiście, to pozbierała i wszystkie jemu dała.
 a potem, gdy juz wsiadalismy do samochodu to była przed nim brama, zrobione przez te własnie młodziutkie panienki, które niczego nie chciały od nas, a wręcz odwrotnie: miały prezent dla nas :lol:
 Dostalismy w torebeczce maskotkę. Nie jest nowa,ale nie o to chodzi ;)
 To było bardzo miłe..  :mrgreen:
 Dziewczynki oczywiście cukierki dostały

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Października 2005, 01:13 »
Cytat: "Madzialena"
jedna z nich spytała się Konrada czy moze pomóc zbierac grosiki, gdy powiedział, ze oczywiście, to pozbierała i wszystkie jemu dała.

czyli jednak zdarzają się uczciwe dzieciaczki
:brawo:

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Października 2005, 23:25 »
a wlaściwie co Wam przeszkadza, że dzieciaki pozbierają trochę groszy (nawet jeśli Wam nie oddadzą)?

Offline aleksad

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Października 2005, 09:25 »
Cytat: "Sophia"
a wlaściwie co Wam przeszkadza, że dzieciaki pozbierają trochę groszy (nawet jeśli Wam nie oddadzą)?

Zgadzam się z Tobą.Przesadą na pewno jest tworzenie bramek i żadania pieniędzy albo alkoholu,ale grosiki??W końcu grosiki przynoszą szczęście,a szczęściem trzeba się umieć dzielić

Offline Mariozz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23 wrzesień 2006
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Października 2005, 19:50 »
Przypomina mi się Ślub przyjaciół z poprzedniego roku. Po uroczystościach Ślubnych wyjeżdżając z Kościoła z tasiemką w ręce stało dwóch młodych szkrabów. Mieliśmy akurat kilka płytek-singli jakiś bajek na cd, więc daliśmy im lecz ich reakcja nas zaskoczyła. Popatrzeli na płyty, na Nas i Bajki już leciały w stado kurek spacerujących po wsi. I to na tyle bramek z dziećmi, trochę mnie to przeraża ;) - nie cukierki nie cd lecz pieniążki ewentualnie wódeczka STRASZNE!!!

Nasz Plener - http://skocz.int.pl/2018
od 27 Września 2008 jest z nami Kubutek

Offline aleksad

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Października 2005, 11:28 »
Cóż powiedzieć -czasy się zmieniają,może dzieci chciały alkohol dla rodziców??kto to wie,poza tym patrząc na dzisiejszą młodzież(nie mówię ,że na każdego)... czasami szkoda słów