Autor Wątek: suknie ślubne Oksana Mukha  (Przeczytany 78553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
suknie ślubne Oksana Mukha
« dnia: 20 Stycznia 2009, 10:56 »
Hejka dziewczyny, szperałam na internecie za jakimiś fajnymi sukniami ślubnymi i znalazłam suknie ukraińskiej projektantki Oksany Mukha.
Suknie bogato zdobione, wyróżniające się, nigdzie wcześniej nie widziałam takich sukien. Wysyłam wam linka, co o nich sądzicie???
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2009, 00:03 wysłana przez ela »

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Odp: suknie ślubne Oksana Mukha
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2009, 12:58 »
Super te sukienki, ja wlasnie czegos takiego oryginalnego bede szukala.  Szkoda tylko, ze salon jest w Bialymstoku, zadalego ode  mnie :( Ale mozna cos podpatrzec

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2009, 16:37 »
aaniiusiaa śliczne te sukienki!!! sama przeglądałam mnóstwo stron internetowych z sukniami ślubnymi i nigdy nie trafiłam na tą kolekcję, szczególnie podobają mi się 2 modele: marsella1 i vanessa. szkoda że sama mam już wybraną sukienkę... a wiesz ile takie cudeńka mogą kosztować?

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2009, 16:50 »
przykro mi, ale ja się wyłamię :P dla mnie te suknie są za bogate. nie lubie takich wielkich :P ale to tylko moje zdanie, wszystko zależy przecież od tego co lubi panna młoda (i jak się w tym czuje), a nie osoby postronne :) my możemy co najwyżej wyrazić opinię ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Stycznia 2009, 18:22 »
Ja również się wyłamię, nie podobają mi się te suknie, nie widzę w nich nic oryginalnego, wręcz przeciwnie wszystkie to bezy różniące się troszkę dekoracją  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Stycznia 2009, 20:43 »
Mi również się nie podobają - jak dla mnie wszytkie na jedno kopyto  ::)
Ale ja jedynie wyrazam swoją opinie bo o gustach się nie dyskutuje  ;)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Stycznia 2009, 21:40 »
Zupełnie nie pasują mi te sukienki, poza tym na jedno kopyto.
Ale o gustach się nie dyskutuje.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Stycznia 2009, 22:36 »
oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje  :) Ale jak czytam co piszecie to mam wrazenie ze ogladalyscie tylko kolekcje Royal, ja uwazam ze bardzo ladne sukienki sa w kolekcji Romantic i Ceremony.

Postaram sie na dole wkleic zdjecie, chociaz nie wiem czy mi sie uda bo robie to pierwszy raz  :D

Mi sie wydaje ze ta sukienka jest oryginalna

A ta wydaje mi sie bardzo kobieca, tylko trzeba miec nienaganna figure  ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Stycznia 2009, 22:38 »
rzeczywiście masz rację, suknie przez ciebie wklejone faktycznie są oryginalne i nie przypominają bezy ;) ta druga akurat średnio mi się podoba, ale pierwsza nawet nawet :) tylko taki styl też trzeba lubić, bo jest naprawdę bardzo oryginalna

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2009, 10:02 »
właśnie mi się wydają z jednej strony ładne, a z drugiej... niewiem czy nie są takie troche że tak powiem wieśniackie.
czekam na inne opinie ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2009, 10:08 »
To zależy co znaczy wieśniackie ?  ;)

Te dwie wklejone u góry już wprawdzie nie bezy ale też jak dla mnie na jedno kopyto  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Stycznia 2009, 13:00 »
oleandro masz rację, przeglądałam tylko tą jedną kolekcję i dopiero teraz obejrzałam resztę sukienek... mnie się bardzo podobają, tylko jak wiadomo na modelce sukienka zawsze ładnie wygląda, dopiero jak się przymierzy to widać jaka jest naprawdę...

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.12.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Marca 2009, 10:28 »
Mi bardzo się podobają niektóre modeli Oksany Mukhy, bezy - nie bardzo.  Na moim ślubie miałam suknię z jej kolekcji i jak dla mnie, to była najcudowniejsza suknia :)
Coś zdjęcię nie chce się załączyć, więc dla tych dziewczyn, które oglądały kolekcje - to była suknia Helen.  Teraz właśnie ją sprzedaję :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Marca 2009, 12:16 »
Diii nie mozesz wklejac zdjec poniewaz masz mniej niz 10 wiadomosci. Jesli chcesz to podaj mi prosze link to ja wkleje zdjecie.

Mozesz napisac z praktycznego punktu widzenia - jakie materialy sa wykorzystywane przy szyciu tych sukni? i czy sa wygodne i trwale?

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2009, 09:06 »
Witam,

mierzyłam bardzo dużo sukienek Oksany, zrobiłam specjalną wyprawę do Lwowa po suknię.  Jeżeli chodzi o materiał - sa bardzo rozne.  Ja miałam z takiego sztywnego materialu, ale rowniez sa z lekkich materialow.  Jezeli chodzi o jakosc szycia, to porownujac do sukni na rynku polskim, bedzie to suknia (w PL) w cenie od 3 000 i wiecej (chociaz cena nie zawsze rowna sie jakosc).  Staranne wykonanie, jesli sa jakies ozdoby sa one przyszyte, nie klejone. 
Szczerze mowiac nie mam pojecia, ile te suknie kosztuja w Polsce. . .  Macie moze taka informacje?

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2009, 14:05 »
Sukienka Diii

Moim zdaniem bardzo ladna! A ile kosztowala oryginalnie? kupilas ja we Lwowie?

Ja tez nie mam pojecia ile te sukienki kosztuja w Polsce. Wiem ze jest sklep w Bialymstoku.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Marca 2009, 14:10 »
piękna ta sukienka, w moim stylu  :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Marca 2009, 22:34 »
Wg mnie również piękna ta sukienka :) tylko troszkę nie w mim stylu, ale ładna dla oka :)

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2009, 09:26 »
Hmmm, jeżeli chodzi o cenę mojej sukienki, przywiezionej ze Lwowa, to wyglada mniej więcej tak:
ja zaplaciłam  około 5 000 hrv za suknie, welon (długi do pięt), halkę i jeszczę taką narzutkę z pierza labędzia (ślub mieliśmy w grudniu).
Kupowałam sukienkę przed kryzysem więc pewnie teraz trochę droższe są. 

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2009, 21:04 »
możesz nam przeliczyć na złotówki?? ;) bo my raczej nie biegłe w innych walutach  ::)

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2009, 10:17 »
od 2 000 PLN do 2 500 PLN w zależności od kursu walut :)  Przepraszam, ze od razu nie napisalam ;)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Marca 2009, 13:13 »
Wydaje mi sie ze cena za taka piekna suknie jest naprawde dobra!

Bardzo podoba mi sie fakt, ze wszelkie szczegolu sa szyte. Moim zdaniem na zdjeciu wyglada bardzo porzadnie.

Szkoda ze nie ma kogos z Bialegostoku aby powiedzial ile taka suknie obecnie kosztuje :)

Szukalam na Allegro ale nikt nie ma do sprzedania sukni Oksany.

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2009, 15:20 »
Proponuję Ci wycieczkę do  Lwowa :) we Lwowie w samym centrum jest salon sukni slubnych od Oksany Mukhy i bardzo miła pani, ktora pomaga wybierac :) poza tym mozna robic zdjecia w sukni (nie we wszystkich salonach pozwalaja) no i oczywiscie zwiedzisz piekne miasto przy okazji :)
Masz slub dopiero za rok, wiec byc może coś jeszcze fajnego uszyja za ten czas :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Marca 2009, 15:36 »
Diii z wycieczki do Lwowa z ogromna ochota bym skorzystala  ;D Obawiam sie ze moze byc ciezko ale niegdy nic nie wiadomo :):):)

Ale moze w tym roku te suknie beda czesciej kupowane w Polsce wiec po sezonie letnim beda sprzedawane na Allegro :)

Offline Diiiii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Marca 2009, 16:35 »
a masz jakas upatrzona? Bo to co na obrazku nie zawsze pasuje na nas zwykle dziewczyny - niemodelki :) chociaz CIe nie znam, moze z Ciebie tez niezla modelka ;)
Ja mam jeszcze kilka sukienek, ktore mi sie bardzo podobaja, tylko wciaz nei moge wystawiac zdjec :/

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Marca 2009, 18:25 »
Diii mam jeszcze troche czasu na wybor sukienki, myslalam o sukience Urszuli Mateji bo charakterem sa zblizone do Oksany, a sa bardziej dostepne w Polsce, wiem ze nawet w Szczecinie sa sprzedawane.

Szczerze mowiac ze strony internetowej angelsuknie podoba mi sie wiele sukni Oksany, ale oczywiscie nie mam pojecia jak wygladaja na zywo i jak beda wygladaly na mnie. Mam standardowy rozmiar 38i 169cm wzrostu, mam nadzieje ze do slubu bedzie 36  ;) nad tym teraz pracuje  :D

A czy moglabys wkleic swoje zdjecie z tej sukni, bo oczywiscie inaczej wyglada zdjecie katalogowe a inaczej w rzeczywistosci  :(

Oj zapomnialam ze nie mozesz jeszcze wklejac zdjec, ale brakuje Ci juz tylko 2 wiadomosci :) Mozesz oczywiscie mi przeslac fotke.

Offline Izia2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-08-2010
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Marca 2009, 14:30 »
Cytat: buraczek link=topic=13369.  msg805232#msg805232 date=1232552228
aaniiusiaa śliczne te sukienki!!! sama przeglądałam mnóstwo stron internetowych z sukniami ślubnymi i nigdy nie trafiłam na tą kolekcję, szczególnie podobają mi się 2 modele: marsella1 i vanessa.   szkoda że sama mam już wybraną sukienkę.  .  .   a wiesz ile takie cudeńka mogą kosztować?

Sukienka,która mi się podoba i którą prawdopodobnie zakupię Viola - 21(o ile dobrze będzie na mnie wyglądać)została wyceniona na 2850 pln.  Trochę drogo jak na suknię ślubną,ale tylko tej projektantki suknie mi się podobają i nie chcę gdzieś indziej kupować.  To jest ten jedyny dzień i myślę,że każda chciałaby pięknie wyglądać :)
Dodam jeszcze,że można te suknie dostać nie tylko w Białymstoku,ale też w Nadarzynie (koło Warszawy). Tylko mają ubogą stronę internetową i jak na razie wysłałam im zdjęcia za strony sklepy w Białymstoku i czekam na odpowiedź czy posiadają na sklepie takie modele. Viola - 21 na pewno tam jest,ale nie chcę jechać przymierzać tylko jednej sukni,bo jak mi nie będzie pasować,to ponad 200 km strata czasu. A mam kilka innych modeli,które też mi się podobają.
Wiem,że teraz mają w Nadarzynie jakieś wyprzedaże,ale ja mam ślub dopiero w przyszłym roku i nie chcę teraz suknie kupować. 
Jak na razie zapytałam ich też o ceny sukien wieczorowych,bo coś na poprawiny muszę mieć ;) i czekam na odpowiedź. Jak czegoś się dowiem,to podzielę się informacjami :)
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2009, 14:38 wysłana przez Izia2 »

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Marca 2009, 17:53 »
Izia2 dzieki za wiadomosci. Co prawda ode mnie do warszawy tez daleko ale przynajmniej mialabym sie gdzie zatrzymac  ;)

Jesli dobrze znalazlam to jest ta sukienka? mam racje?

2850zl rzeczywiscie dosc duzo pieniazkow. Oni beda szyli dla Ciebie na miare?

Offline Izia2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-08-2010
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Marca 2009, 15:50 »
Tak,to jest ta sukienka :) Jeszcze nie wiem,czy będą szyli na miarę,bo nie przymierzałam tej sukni. Do ślubu jeszcze mam trochę czasu,bo to dopiero w sierpniu przyszłego roku,ale ze względu na to,że w Polsce jestem rzadko,to już zaczęłam szukać wzorów,żeby podczas urlopu móc poprzymierzać i wstępnie wybrać. Tę suknię wycenili na 2850 pln - nie byłam tam jeszcze,tylko wysłali mi odpowiedź na maila. Na razie skontaktowałam się telefonicznie z salonem w Białymstoku i oni mi powiedzieli,że w innych miastach są salony,które z nimi współpracują,więc na razie czekam na maila z adresami i jak coś będę wiedzieć,to napiszę :)
Ta suknia osobiście najbardziej mi się podoba ze wszystkich,które oglądałam na Internecie,ale mam jeszcze kilka innych modeli,tak na wszelki wypadek,gdybym w tej nie wyglądała zbyt dobrze :) Przezorny zawsze ubezpieczony :D:D

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Marca 2009, 18:50 »
to ja bym bardzo poprosiła adresy salonów. poprzymierzała bym kilka sukienek, ale do białegostoku i pod warszawe mam troche daleko:(