Autor Wątek: Jaki kolor garnituru i kwiatów do sukni ekri??  (Przeczytany 20181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Jaki kolor garnituru i kwiatów do sukni ekri??
« dnia: 13 Stycznia 2009, 15:29 »
Jaki kolor garnituru i kwiatów do sukni ekri??

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: Jaki kolor garnituru i kwiatów do sukni ekri??
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2009, 16:45 »
mikoala też mam ten sam problem- jaki garnitur powinien mieć mój narzeczony do sukienki ecru (choć na 100% jeszcze nie wiem czy będzie ecru, jutro będę już wiedziała) i jakie kwiaty... ja bardzo lubię kolor różowy i fioletowy... tylko jaki garnitur? wydaje mi się że czarny napewno bo pasuje do wszystkiego, może brązowy? czekamy na podpowiedzi!

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:42 »
pytałam o to panie w salonie bo ja też będę w sukni ecru i powiedziały, że praktycznie wszystkie dobrze wyglądają i czarny i czekoladowy a nawet pokazały mi zestaw błękitny garnitur z kamizelką ecru i to też (co mnie bardzo zdziwiło) wyglądało nienajgorzej

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2009, 16:44 »
są też takie fajne grafitowe przełamane delikatnie brązem...tak że dalej wygląda jak grafit-ale w takim ciepłym odcieniu-pasującym idealnie do ecru!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:22 »
myslalam wlanie nad grafitem z jakimis delikatnymi paskami

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:27 »
Czekoladowy byłby idealny...

Ja miałam suknię ecru, a mój mąż czekoladowy gajer w delikatne prążki.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:21 »
Mi sie tez wydaje ze braz/czekolada to ciekawe rozwiaznie, bo jesli facet ma kamizelke w kolorze sukni czyli ecru to wtedy na pewno kamizelka z brazowym garniturem beda dobrze wygladac! a do tego kwiat w butonierce..... wiekszosc bedzie pasowac, na pewo rozowe - tak mi sie wydaje  ::)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:43 »
mój P.M. przymierzał w jednym salonie garnitur w czarnym kolorze i do tego złota wyszywana kamizelka... muszę powiedzieć że wyglądał całkiem całkiem...  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2009, 00:13 »
A więc problem rozwiązany. Garnitur jest taki ciebno brazowy w swietle połyskujacy na czarno. Ogólnie śliczny!

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Lutego 2009, 15:50 »
Ja właśnie dzisiaj wybrałam kieckę ;) kolor eqru...tylko jakie kwiatki, co myślicie o fioletowych?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Lutego 2009, 18:38 »
fioletowe napewno będą pasować sama się zastanawiam nad fioletowymi lub różowymi...

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Lutego 2009, 07:48 »
No mi też się właśnie zdaje, że fioletowe pasują do eqri tylko szkoda, że z tego kolorku nie ma wielkiego wyboru..

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Lutego 2009, 09:04 »
w bukietach??????? są!!! nawet gdzieś na forum jest taki wątek z fioletowymi bukietami, musisz troszeczkę poszperac ;)

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Lutego 2009, 10:19 »
No to biorę się za "szperanie"  :D

Offline migotka_a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Lutego 2009, 12:19 »
Podpowiedziała bym z tym kwiatkami mam foty dwóch fajnych wiązanek ale fotek nie mogę załączyć :( ale na necie jest tego sporo ;) Co do garnituru to moja przyjaciółka miała suknie ecru a młody kamizelkę i musznik również w tej tonacji garnitur czarny prążkowany i wyglądali super
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2009, 12:31 wysłana przez migotka_a »

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Lutego 2009, 14:18 »
migotka jesli mozesz to daj mi prosze linka na priv to umieszcze zdjecia :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Marca 2009, 18:49 »
Czekladowo- brązowe garnitury sa genialne. w odpowiednim odcieniu będzie sie super komponowało z Twoją sukienką.  Ostatnio mój wykładowca mial taki sliczny czekoladowy garnitur  w bardzo dleikante prążki to się cały wykład na niego patrzyłam :) Z bukietem można tez dać czerwony lub purpurowy, będzie bardziej kontrastowo, ale na pewno ładnie. Mi osobiście marzą sie herbaciane rózyczki z jakims dodatkiem i myślę, że tez moga stanowic ładny dodatek.

Offline agu_cha
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Marca 2009, 21:43 »
Herbaciane różyczki? .... hmmmm rozmarzyłam się ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Marca 2009, 23:22 »
ja miałam sukienkę ecru a mąż czekoladowy gajer a kwaity miałam pomarańczowo herbaciane różyczki z odrobina zieleni :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Marca 2009, 23:46 »
I to moim zdaniem zestaw idealny :) zapewne jak małzonkowie  ;)

Offline Olos
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Maja 2009, 11:15 »
Moja kuzynka brała ślub w sukni ekri- do tego miała bukiet w kolorach pomarańczy, czerwonego, zielonego, jej mąż miał czekoladowy gajerek-wygladali super :)

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Maja 2009, 12:04 »
A co myslicie o takim zestawieniu...Ja białą sukienke PM jasny garnitur prawie ecru(poniewaz jest szczupły...ciemny jeszcze bardziej by go wyszczuplił) koszula takze w kolorze ecru ...myslelismy o kamizelce żakardowej w ciemnym brązie z musznikiem ...buty+pasek ciemny brąz??

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Maja 2009, 15:02 »
myślę, że czemu nie zwłaszcza jak PM jest super szczupły i brąz dodatki to nawet bardzo
też myślałam o jasnym garniturze dla swojego ale usłyszałam za-po-mnij kobieto  :D :D :D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.08.09
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Maja 2009, 16:31 »
ciemna czekolada - wygląda cudnie. Do tego zloto - ecru kamizelka i musznik i np. jasna ecru koszula - rewelacja.

Czarny - moim zdaniem nie wygląda za dobrze - szarości i czernie to zimne kolorki - lepiej współgrają z bielą, srebrem, różem i fioletem.

Tonacja ecru jest ciepla - wiec do niej pasują ciepłe czerwienie, pomarańcze, śmietanka, złoto.

Grunt to nie mieszać bieli i ecru na kimkolwiek i w jakimkolwiek zestawieniu :) miałam pierwotnie taki pomysł ale panie z salonu mi go wybily z glowy i mialy racje.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Maja 2009, 17:56 »
i tu pozwolę sobie się z Tobą filaretka raczej nie zgodzić:

to jest fragment sukni na której są kwiaty na zmianę ecru i białe (mam nadzieję, że widać wyraźnie), cała suknia była śnieżno biała i o ile dobrze pamiętam panna młoda miała na głowie kwiatki białe i ecru, wyglądała uroczo
uważam więc, że wszystko zależy od pomysłu i sprytnej realizacji, kiedyś sama myślałam, że pewne połączenia kolorystyczne są nie dopuszczalne, okazuje się jednak, że sposób realizacji to połowa sukcesu (choć może nie w każdej sytuacji)
jeżeli napiszecie, że nie jest to wcale ładne, spoko ;D, ślub był kilka lat temu i była panna młoda tu nie zagląda ;D, każdy komentarz dopuszczalny

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Maja 2009, 08:49 »
No wlaśnie tym zdjęciem utwierdziłaś mnie w przekonaniu że mam racje :) Te ecru kwiatki wyglądają jak brudne.

Oczywiscie że wyglądała uroczo - na prawdę jest mało panien młodych które nie wyglądają ładnie - bo w każdej jest to cos a na dodatek jak kobieta promienieje szcześciem - jest pomalowana, uczesana, ma welon i suknię - to kilka elementów na prawdę nie jest w stanie jej zepsuć.

Łączenie kolorów jest ok - i co sezon mamy na to dowody - np fiolet z czerwienią czy żółć z turkusem. I ok.

Ale ślub to co innego. Kreacje dzielą się na zimne i ciepłe - i przeplatanie ecru z biela - zawsze sie źle kończy. Pamiętam że rozmawiałam z Paniami z bardzo dużego salonu ślubnego na śląsku na ten temat - i mówiły, że te dwa kolory nie mają prawa się mieszać. Biel jest biel - a do ecru i cappucino oraz złota dodawane sa wstawki z jasnego ecru - NIGDY bieli.

Zresztą chciałam mieć do ecru sukni coś białego - żeby ją rozjaśnić - zwyczajnie się nie zgodziły :D i mialy racje. Same zresztą mówiły, że żadna krawcowa nie zgodzi się na takie połączenie jesli chce nie krzywdzić klientki ;) Te kolory sie po prostu niesamowicie gryzą. Przymierzałam tez bialy welon do ecru sukni - i śmiech był nie tylko moja reakcją. Na żywo to widać i to bardzo i z takiej pierdoły jak ciepła/zimna barwa rodzą się nieudane kreacje.

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Maja 2009, 16:59 »
Ja nie wiem jak na zywo wyglado polaczenie bialego z ecru na sukni slubnej bo jeszcze zadnej nie przymierzylam  ;) ale chcialabym miec suknie ecru/ciemne ecru  i pod tym bialy tiul, cos w tym stylu:

Na tym zdjeciu to polaczenie zle nie wyglada, ale ten tiul chyba nie jest bialy... sama nie wiem

Jendak jak teraz Filaretka piszesz ze tych dwoch kolorow nie mozna laczyc to sie zastanawiam co zrobic.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Maja 2009, 19:15 »
każdy robi co mu się podoba dlatego o gustach się nie dyskutuje
suknia tej PM na pewno z tiulu nie była, raczej z satyny jeśli dobrze pamiętam
http://pl.wikipedia.org/wiki/Satyna
z jednym się na pewno zgodzę, że kwiaty ecru mogły być odrobinę ciemniejsze w stosunku do śnieżno białej sukni

Offline filaretka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Maja 2009, 00:30 »
widziałam tą kieckę na żywo - ta organtyna czy to coś siatkowane na dole ;) cokolwiek to jest - to jest tez ecru :)

jak tak oglądałam materiały - to była

biel - normalna
śmietankowa biel - ciepła biel dodawana do kiecek ecru dla upartych
jasne ecru - pozornie sprawia wrażenie bieli - dopiero przy porównaniu wychodzi różnica
ecru - wiadomo
złote ecru - tafta z taką śmieszną zlotawą nicią
ciemne ecru - ?
cappucino - ton jaśniejsze niż te ciemne kwiatuszki na tej sukni powyżej - prezentuje się przepięknie.

jeszcze tak dodam od siebie - że różnicę i niedopasowanie tych kolorow najlepiej sprawdzić tak
- ubrać na przymiarce całą ecru suknię
- zaczepić sobie śnieżnobiały welon - i jest ubaw :)

Oleandro, zdjęcie które dałaś to jest super pomysl na sukienkę jeśli chodzi o kolorystykę - bo ecru tafta z ecru organtyną/muślinem - pięknie kontrastuje - pomimo, że to są te same kolory. Także uzyskasz taki efekt - bo to na pewno nie jest biel :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Maja 2009, 18:10 »
filaretka dzieki za podpowiedz, wlasnie tak nie bylam pewna czy ten tiul jest bialy czy nie  ;)