Autor Wątek: Gdzie w plener?  (Przeczytany 25150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
Gdzie w plener?
« dnia: 10 Stycznia 2009, 19:59 »
Witam.

Mam wielki kłopot, ponieważ nie wiem, gdzie udać się w plener na sesję zdjęciową - Bydgoszcz i okolice do 50 km.
Nie chcę Myślęcinka- bo tam wszyscy robią.
Nie chcę dworca i jakiś walizek/bagaży, bo to początek wspólnej podróży a nie rozłąki- przynajmniej ja mam takie skojarzenia.
Ja myślę o czymś takim : pałacyk, dworek, jakieś jeziorko i do tego wieczorem jakaś ulica ładnie oświetlona.

Znacie jakieś miejsca- pałacyki, dworki itp. Nie muszą być nowe, mogą być jakieś duże ruiny.

Offline Aggy

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Gdzie w plener?
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Stycznia 2009, 20:18 »
My zdecydowaliśmy się na Ostromecko.
Jest tam piękny park z ogrodem różanym. Jeśli nie będzie pogody to za dopłatą 50 zł będziemy robić zdjęcia w pałacu.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2009, 23:44 »
ja myslalam o myslecinku, bo sale bede miala niedaleko, a tam mozna porobic piekne zdjecia, zalezy tez od inwencji tworczej ;) ale Ostromecko tez jest dobrym pomyslem, jak pisze Aggy w razie niepogody mozna w srodku porobic rownie piekne fotki

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Stycznia 2009, 11:57 »
A czy któraś z Was była w pałacu w Lubostroniu?
Śliczne zdjęcia, ale czy wpuszczają??

Offline martinip
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.05.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Stycznia 2009, 13:24 »
W Lubostroniu wpuszczają, trzeba chyba zapłacić ok 50 zł.  Co do myślęcinka, to można tam ciekawe zdjęcia zrobić, z tym że większość naszych lokalnych fotografów kieruje się wprost do ogrodu botanicznego i dlatego taka porażka wychodzi :/ Co do wnętrz, to proponowałabym którąś z naszych restauracji np.  A poza tym wiele miejsc jest pieknych i urolkiwych w Bydgoszczy, tylko trzeba je umieć znaleźć :) Może jakaś wycieczka z mapą by ułatwiła sprawę ??

Offline Agape007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2009, 13:57 »
A ja proponuje jeszcze Solanki w Inowrocławiu, ale ale z 40 minut trzeba byłoby jechać, chyba że ktoś mieszka na Błoniu lub na szwederowie to szybciej. ja chciałam mieć sescję w Inie, ale że mieszkam w Fordonie, to zdecydowaliśmy się na Ostromecko.... Jak oczywiście będzie pogoda.... ???

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2009, 13:04 »
Hej.
Dziękuję za inspiracje :). Zdecydowałam, że po południu jedziemy do Lubostronia, a jak nie bedzie pogody to Ostromecko, a wieczorem ulica Długa, stare miasto, Brda :).

Offline paulikb

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2009, 16:22 »
Nam fotograf zaproponował Kruszwicę, zobaczymy co z tego będzie :D

Offline martafly

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2009, 19:07 »

A my byliśmy najperw z fotografem w Myślęcinku, a potem już sami nad brzegiem Wisły w Strzelcach Dolnych.
Pełno jest fajnych wysepek na rzece - myślę, że warto :)

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Stycznia 2009, 21:41 »
Sesja plenerowa jest jedyną w życiu.  Dlatego warto ją zrobić gdzieś indziej, niż oklepany do znudzenia Myślęcinek czy Lubostroń.  Pomysłów na plenery jest mnóstwo jak wiele jest par i fotografów.  Może to być odrapana kamienica, staw z czystą wodą- para zanurzona po szyję, wesołe miasteczko, żwirownia czy środek zamglonego lasu.  Nie patrzcie na to, co mają Wasze koleżanki, bo po co powielać "jelenie na rykowisku".  Płacicie fotografowi niemałe pieniądze, niech się wykaże inwencją i pomysłowością!
Samych udanych sesji :-)

Piotr Ulanowski

Offline marta-i-tomek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:07 »
Hej, z moim kochanym mamy jeszcze sporo czasu, ale jak już zauważyłam ten temat to też się podpytam: gdzie?
- W Lubostroniu byłam kiedyś na spacerze i sama nie wiem.
- Ostromecko niby ładne, ale j/w.
- Myślęcinek jest ciekawy, bo ma dużo różnych krajobrazów na stosunkowo małym terenie (tylko jest już oklepany).
- Ulice w mieście (Bdg) nie są w moim klimacie.
- Chciałabym jechać do Torunia na plener, tylko musiałabym w inny dzień, a jeszcze nie wiem, czy suknię kupię czy wypożyczę.
Ogólnie to nic nie wiem :( tyle tego. . .  Jakiś młody fotograf na targach rzucił hasło, że jak nie chcemy oklepanych tematów to może z nami jechać następnego dnia na przykład do Celulozy we Włocławku - dopiero jak sprawdziłam na google zobaczyłam co to jest (bleee).  Mój wariat się od razu nakręcił, ale ja chcę coś bardziej klasycznego, ale też nie oklepanego.  :(

Pozdrawiam

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Stycznia 2009, 19:58 »
Cześć wam.
Nie chcięliśmy żadnego oklepanego miejsca jak Myślęcinek czy Ostromeckoalbo tym podobne miejsca.Więc My wybraliśmy,sami w pełni sami nawet nasza Pani fotograf była zaskoczona takim pomysłem,sesje plenerową na Pieckach nad jeziorem i na działkach w Prądocinie!!Bajerka wyszło wszystko tak fajnie naturalnie.Byliśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni.Wspominamy to z takim uczuciem i taką dużą odrobinką ŚMIECHU bo to była taka luzacka sesja,że szok  ;D ;D ;D

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Stycznia 2009, 15:12 »
Ja rowniez nie chcialam nic oklepanego wiec moj przyszły maz zamowil fotografa ze Swinoujscia. . . on przyjezdza do nas na wesele a potem my po weselu (w ciagu tygodnia) jedziemy nad morze:) Mam nadzieje ze nasz fotograf jest kreatywny i zna duzo fajnych miejsc. . .  Tylko bede musiala szykowac sie dwa razy:D ale to nawet wydaje sie fajne:D:D:D

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Stycznia 2009, 16:32 »
Ja również ubierałam moją sukienkę 2 razy i to było takie fajne takie niezapomniane!!Oddałabym wszystko za to aby móc przeżyć to jeszcze raz!!My na naszej sesji byliśmy tak szaleni tak kreatywni,ze nasza Pani fotograf była sama pełna podziwu!!A ona ma łeb do robienia fotek!!

Offline sylwunia197
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Lutego 2009, 08:53 »
A nam się marzy plener na toruńskiej starówce ale . . .  nocą.  Magia świateł itd.  Mam nadzieję że mój fotograf  da się namówic na sesję nocną. 

Offline Agape007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lutego 2009, 11:28 »
Toruńska Starówka noca jest poprostu śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i chyba tez namówię fotografa na wyprawe do Torunia :)
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2009, 08:42 wysłana przez Maja »

Offline sylwunia197
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lutego 2009, 13:47 »
jedyny minus to ruch który tam ciągle panuje, chociaż zdjęcia młodej pary na tle spacerujących czy bawiacych sie studentow tez moga byc fajne. Podobno ładnie wygląda oświetlony Baj Pomorski.

Offline murasiaasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 czerwiec 2009
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lutego 2009, 14:57 »
Ten Toruń to dobry pomysł, bo zdjecia z Myślecinka maja pewnie wszystkie twoje kolezanki Pozdrawiam
Ja może też namówię mojego fotografa na taką sesję

Offline kaśka10
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lutego 2009, 21:19 »
Dajcie spokój z tym Myślęcinkiem, tysiące par ma podobne zdjęcia!
Poperam to, co pisze pan Ulanowki, wystarczy las ( szczególnie jesienią !), Wisła, jeziorko czy staw, pole, a dobry fotograf uczyni zdjęcie cudo;-) . . . on robi takie cudeńka- widziłam i polecam tego fotografa i jego takie zwyczajne miejsca .

Offline ali
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lutego 2009, 22:08 »
Wg.  mnie jeśli ma się własną sukienkę to fajną sprawą jest sesja nad morzem na plaży. Jest to coś innego taka sesja np.  przy zachodzie słońca albo w wodzie niż popularny Myślęcinek i Ostromecko, gdzie większość ludzi ma zdjęcia.  Znam firmę fotograficzną, która pisze na stronie internetowej, że nie dolicza sobie dodatkowych kosztów na zdjęcia nad morzem.  Jeśli ktoś jest chętny to podam namiary na priv.

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lutego 2009, 21:04 »
Witam!
Ja polecam Lubostroń i Pieczyska!! Tam jest super molo, piekne plaże, place zabaw...
A mimo ze miałam wypożyczoną sukienkę to ja tak od wody utegowałam że zanim ją oddałam to dół prałam... I tak 30 zł dopłacałam za czyszczenie... A co!!

Offline ska
  • forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lutego 2009, 14:55 »
Po opiniach wybierzemy się do Lubostronia, a Pieczyska zostawimy, bo tam jeździmy na wakacje, więc na zdjęciach mamy pełno zdjęć jeziorka, lasów i tamtejszych pół. Najgorsze, że tylko my to wiemy, ale i tak wolę coś innego co znam. Nie wiem też jaka będzie pogoda, może padać, więc myślę o jakimś budynku- więc Lubostroń, bo wszystko inne jest tylko dalej... :(

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Lutego 2009, 16:46 »
Jak tak piszecie o tych miejscach na zdjęcia, to myślę, że naprawdę warto znaleźć jakieś klimatyczne miejsce, gdzie nie będzie wiele osób.  Słyszałam od kilku koleżanek, że najgorsze jest, jak się umawiasz na zdjęcia w jakieś "popularne" miejsce typu Myślęcinek czy ostromecko i musisz czekać, aż inna para skończy.  Początkowo myślałam o Ostromecku, ale teraz myślę o okolicach Opławca, tylko jak się przedrzeć przez te lasy na plażę. . . ? ;)

Offline krysiu82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Sierpnia 2009, 11:56 »
Całkiem ciekawym miejscem na zdjęcia może być most wąskotorowy w Koronowie, zwłaszcza jesienią.  Duża wysokość, wąwóz, otoczenie lasu liściastego.

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Sierpnia 2009, 18:48 »
Miejscem godnym polecenia na plener jest agroturystyka Olszynki w Gądeczu za Bydgoszczą (odbijamy od drogi krajowej nr  jadąc w stronę Świecia).  Zieleń, staw, pomosty, oryginalny piec do pieczenia chleba i wiele innych nietuzinkowych miejsc na piękne kadry

Offline remlin
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Sierpnia 2009, 09:05 »
Miejscem godnym polecenia na plener jest agroturystyka Olszynki w Gądeczu za Bydgoszczą (odbijamy od drogi krajowej nr  jadąc w stronę Świecia).  Zieleń, staw, pomosty, oryginalny piec do pieczenia chleba i wiele innych nietuzinkowych miejsc na piękne kadry
Masz moze jakies zdjecia?
pozdrawiam

Offline dotkaach
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Sierpnia 2009, 10:54 »
remlin wysłałam fotki na priv

Offline syla:)

• forumowicz
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Sierpnia 2009, 15:31 »
Czy ja też mogę prosić zdjęcia?  :blagam: :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Sierpnia 2009, 22:24 »
a ja polecam dakotę kolo Bydgoszczy(za Osielskiem) co prawda to nie jest pałacyk,ale miejsce superrrrr-westernowe miasteczko-polecam(fotki w mojej relacyjce)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Sierpnia 2009, 17:04 »
czy mogę dotkaach tez poprosic o fotki, zainteresowalo mnie to miejsce :) pozdrawiam