Autor Wątek: Segregacja wątków  (Przeczytany 9997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domisia82

• bywalec
Segregacja wątków
« dnia: 26 Listopada 2008, 13:29 »
chciałabym zapytać czy mozna by posegregować troche wątki lokalne. Własciwie nie wiem jak jest w innych, ale mam tu na mysli konkretnie Śląsk i Zaglębie. Można byłoby np. umiescic takie zakładki jak np. FAQ...  zakładki pt. sala, zespół/Dj, fotograf/kamerzysta itp.  i powrzucac do nich wszystkie watki wg tematów, a reszte zostawić tak jak jest. Kiedy się wchodzi na śląsko-zagłębiowski dział to ciągle ktos pyta o opinię konkretnego zespołu, sali, fotografa itede, a wiadomo, ze jest ich mnóstwo. To trochę zaśmieca dział, zwłaszcza tym, którzy wybór sali, orkiestery itp maja juz za sobą. Każdy zainteresowany latwo mógłby znależć informacje dla siebie, a Ci, którzy sa na dalszych etapach przygotowań częściej braliby udział w innych dyskusjach np dotyczących zaproszeń, targów slubnych, czy kursu przedmałżeńskiego, które to zostały dawno w tyle, wyparte przez ciągle pytających o opinie takiego i takiego zespołu. Oczywiście rozumiem tych pytających o opinie, bo sama równiez na początku pytałam, ale myslę, że w związku z tym panuje tam malutki bałaganik i warto byłoby z tym cos zrobić.

za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z gory dziekuję  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Segregacja wątków
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2008, 13:37 »
a myślisz, że to cokolwiek zmieni??
FAQ istnieją w inych działach a i tak bałagan się robi;

istnieje funkcja szukaj - i to powinno eliminować klonowanie wątków o tym samym; ale również nie eliminuje, bo ludziska są leniwe i nie chce im się poszukać, tylko zakładają nowy wątek;

aczkolwiek poropozycja warta jest rozważenia - pytanie tylko kto to zrobi; ja sie nie piszę - akurat na to brak mi czasu;

acha...
niejaki FAQ w śląśk i Zagłębie już istnieje...moze wymaga jedynie przeredagowania;
robiła go dziewczyna z Waszego regionu - łatwiej jej było niż komuś np z zachodnipomorskiego;
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Listopada 2008, 13:37 »
Ja tam cały czas jeszcze wątki scalam więc nie jest tak, że dział sam sobie pozostawiony - potem będzie FAQ

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Listopada 2008, 14:18 »
no tak tylko zespołów w woj. slaskim jest pewnie kilkadziesiąt a może kilkaset i na forum nie ma opinii o nich wszystkich. Ktos kto skorzystał z funkcji szukaj, nie znajdujac opinii na temat danej nazwy zespołu (a tak jest najczęsciej)- zaklada nowy wątek. Tak więc nie klonuje innych, tylko pyta o swój zespoł. Tych watków jest cala masa, to samo tyczy się sali, fotografów itp. Gdyby była taka zakładka (wyświetlona tłustym drukiem np. pod FAQ) z napisem fotograf/kamerzysta wszyscy zainteresowani wczhodziliby tam bezpośrednio i tam pytali. Nie "zaśmiecaliby" w ten sposób całego działu ciągle tym samym pytaniem, tylko z inną nazwą zespołu. Wtedy inne wątki byłby bardziej widoczne i może więcej forumek mogłoby w nich uczestniczyć. A tak zostaja one gdzies na końcu, w miarę zakładania nowych wątków z pytaniami zostają one daleko, deleko w tyle.... a rzadko która z nas przechodzi na kolejne strony działu. zazwyczaj patrzymy co się dzieje na tej pierwszej. A na pierwszej.... na 40 wątków, ponad 30 z pytaniami o opinię zespołu, sali, fotografa, kamerzysty etc.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Listopada 2008, 14:36 »
Niestety - nie da się uszczęśliwić wszystkich

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Listopada 2008, 15:05 »
wszystkich może nie, ale jako ogólne dobro lokalne byłoby warte rozpatrzenia  ??? chyba, że są jakies techniczne przeciwności  :-\

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Grudnia 2008, 14:42 »
Ja sie tam na takich sprawach nie znam, ale jak ktoś chce coś znaleźć to musi się zmobilizować, trochę pogrzebać i będzie miał pełny sukces. Mnie taka forma odpowiada  ;D