Autor Wątek: stworzmy nową wersje nowoczesnego wesela:)  (Przeczytany 2561 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tojaszafa
  • nowicjusz
  • *
stworzmy nową wersje nowoczesnego wesela:)
« dnia: 24 Listopada 2008, 23:29 »
witam!
sama nie organizuje na dzien dzisiejszy slubu i wesela ale przygladam sie temu zjawisku bo wydaje mi sie ,ze tak jak kiedys byla to przede wszystkim tradycja tak teraz jest to niesamowicie rozwiniety przemys:)przygladam sie temu wszystkiemu bo moj projekt mgr dotyczy tego tematu i chcialabym prosic o pomoc bo mimo wielu przeczytanych artykulow, materialow o tradycjach, zwyczajach, przesadach i przyjemnosciach i problemach zwiazanych z tym wyjatkowym dniem mam wrazenie,ze nic nie wiem.  dziewczyny!
prosze o odpowiedz na kilka pytan. 
przede wszystkim zacznijmy od tego co w tym dniu jest dla was najwazniejsze.  zarowno wartosci ponadczasowe jak partner jak i wartosci czysto dotyczace tego dnia. 
prosze napiszcie co waszym zdaniem w programie wesela musiiiiiii byc a z czego bez zastanowienia byscie zrezygnowaly?
co robicie zdecydowanie dla siebie i partnera a co ze wzgledu na obyczaj, tradycje lub rodzine?
na jakie niestandardowe rozwiazania bylybyscie gotowe? czy np.  mozna dluga biala sukienke zastapic seksownymi i eleganckimi spodniami?
przybywajcie mi z pomoca:)
pozdrawiam i czekam na odzew:)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: stworzmy nową wersje nowoczesnego wesela:)
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopada 2008, 23:34 »
Wystarczy przewertować forum a będziesz miała odpowiedzi na Twoje wszystkie pytania :)
Każda przyszła panna młoda jak i obecna żona dzieli się swoimi przeżyciami . Co było sliczne i ważne a co by chiała zrobic jeszcze raz :)

Tak więc miłej lektury ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kirka5

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008
Odp: stworzmy nową wersje nowoczesnego wesela:)
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Grudnia 2008, 18:35 »
witam!
sama nie organizuje na dzien dzisiejszy slubu i wesela ale przygladam sie temu zjawisku bo wydaje mi sie ,ze tak jak kiedys byla to przede wszystkim tradycja tak teraz jest to niesamowicie rozwiniety przemys:)przygladam sie temu wszystkiemu bo moj projekt mgr dotyczy tego tematu i chcialabym prosic o pomoc bo mimo wielu przeczytanych artykulow, materialow o tradycjach, zwyczajach, przesadach i przyjemnosciach i problemach zwiazanych z tym wyjatkowym dniem mam wrazenie,ze nic nie wiem.  dziewczyny!
prosze o odpowiedz na kilka pytan. 

przede wszystkim zacznijmy od tego co w tym dniu jest dla was najwazniejsze.  zarowno wartosci ponadczasowe jak partner jak i wartosci czysto dotyczace tego dnia - najważnijeszy dla mnie był mój mąż, ślub. Wesele to zabawa, radość z tego, że jesteśmy ze sobą już na zawsze.

prosze napiszcie co waszym zdaniem w programie wesela musiiiiiii byc a z czego bez zastanowienia byscie zrezygnowaly? W czasie samego wesela, wg mnie musi być pierwszy taniec, tort weselny, przyśpiewki weselne, pociąg ;), rzucanie welonem. Raczej jestem tradycjonalistką.
Mogłabym zrezygnować z pozostałych zabaw oczepinowych, czy tez długich oczepin.

co robicie zdecydowanie dla siebie i partnera a co ze wzgledu na obyczaj, tradycje lub rodzine? Oboje lubimy i cenimy tradycje więc to co było z nią związane robilismy takze wzajemnie dla siebie.

na jakie niestandardowe rozwiazania bylybyscie gotowe? czy np.  mozna dluga biala sukienke zastapic seksownymi i eleganckimi spodniami?
przybywajcie mi z pomoca:)  Kiedys miałam ochotę ubrac suknię czerwoną bo uwielbiam ten kolor, jednak stwierdzilam ze w białej (akurat ecru ;) ) juz nie wystąpię. Nie żałowałam. Spodni bym absolutnie nie ubrała. Mogę je nosić codziennie.

pozdrawiam i czekam na odzew:)