Autor Wątek: Kiedy wybrać się na poszukiwanie sukni ślubnej?  (Przeczytany 15686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgonia ch

• nowicjusz
  • *
  • To ja i moj Miś:*
  • data ślubu: 01.08.2009
Kiedy wybrać się na poszukiwanie sukni ślubnej?
« dnia: 3 Października 2008, 09:54 »
Witam! Ślub mam dopiero w sierpniu 2009, ale doradźcie mi proszę kiedy mam się wybrać na poszukiwanie sukni? czy jak pojadę w marcu to wystarczy, a może to za wcześnie? ???

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Kiedy wybrać się na poszukiwanie sukni ślubnej?
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Października 2008, 10:35 »
Hej ja miałam ślub tez na początku sierpnia i jezdziłam już od połowy stycznia po salonach! Zalezy wszystko jaką suknię chcesz kupić, bo w niektórych salonach czeka się około 4 miesiące na suknie a też ją trzeba mieć w domku wczesiej przed ślubem!Ja swoja zamawiałam w marcu ale wczesniej jezdziłam i przymierzałam, szukałam..

Offline agnia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Października 2008, 15:58 »
Myśle ,że powinnaś zaatakować w marcu. . . Katrinak dobrze pisze - długo się czeka na ściągnięcie - jeśli wyporzyczas to też dużo wcześniej zacznij się kręcić. Nie zawsze to co Ci się podoba będzie do Ciebie pasowało - więc jest dużo mierzenia. . . . a wybór jest ogromny. Ja parę miesięcy sedziłam na przeglądaniu fotek z różnymiu kiecami - i od wszystkich się odbiłam. . . :). . . suma sumarum miałam cudną Mariee de Paris. . . zupełnie inną niż się spodziewałam. . . .

Offline malgonia ch

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Października 2008, 19:10 »
Super, dzięki! To po nowym roku ruszam szukać tej wymarzonej! Nie wiem jeszcze jaka ma być.  Boję się że jak znajdę na modelce jakieś cudo to ja w niej źle będę wyglądać :-\ Już sie nie mogę doczekać stycznia. . .  :D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 1 Listopada 2008, 20:16 »
hehe mamy slub wtego samego dnia, a ja juz suknie mam :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Grudnia 2008, 12:50 »
ja mam ślub 14 sierpnia 2009 i suknie miałam już w październiku wybraną. ;D Jakiej 3-4 dni po mierzeniu danego modelu zdecydowałam się i wpłaciłam zaliczkę. Dzięki temu mogę sobie spokojnie spłacać tą suknię w ratach, ile mi akurat wygodnie w danym momencie. No i poza tym ja mam zawsze okropny problem z butami i przyznam, że to też był powód tak wczesnego wyboru- muszę mieć sporo czasu, żeby buty znaleźć...
A co do nowych modeli- większość nowych modeli już jest w salonach i w styczniu wcale nie będzie ich więcej. Także wydaje mi się, że jak masz chwilkę, to zacznij już patrzeć i przymierzać, bo potem wygodniej ze spłacaniem, masz więcej czasu na wybranie dodatków i ewentualne zmiany koncepcji :) Przynajmniej takie jest moje zdanie :)
Nie wspomnę o tym, że ja osobiście miałam już serdecznie dość wszelkich salonów ślubnych, bo rok wcześniej zaczęłam po nich krążyć z moją siostrą, która brała ślub w lipcu tego roku... Nigdy nie sądziłam, że suknie ślubne mogą się znudzić- a jednak się okazało że wszystko jest możliwe ;)

Boję się że jak znajdę na modelce jakieś cudo to ja w niej źle będę wyglądać :-\
Z tym to się akurat musisz pogodzić- ja marzyłam o zupełnie czym innym niż wybrałam ;) A okazało się, że moje typy w ogóle na mnie nie leżały. Pod tym kątem musisz zaufać paniom w salonach- one obiektywnie oceniają w czym może tobie być dobrze :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buziaczek81

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 Lipiec 2006
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Grudnia 2008, 23:59 »
suknie wybrałam miesiac przed slubem, ja wypozyczałam. trzeba było tylko ja zwezic w biuscie :) mialam to szczescie, ze nie musialam biegac po salonach..
Kochać coś, to pragnąć by to żyło..

caril
  • Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Grudnia 2008, 19:57 »
ślubuję 22. 08, a sukienkę już mam.  zamówiona jest, zaliczka wpłacona jest, a teraz tylko czekać (będzie za jakieś 3 miesiące). 

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Grudnia 2008, 21:47 »
według mnie nalezy zaczac sie rozgladac tak na rok przed slubem...zorientowac sie jakie fasony nam sie podobaja i kolory...ja tak wlasnie zrobilam...rok przed zaczęłam szukac...zwiedzilam wszystkie salony w miescie i przymierzylam kilkanascie sukni az w koncu wybralam ta jedyna i wyjatkowa!!! sukienke juz mam, czeka na mnie...ale i tak sporo na nia czekalam bo sprowadzali ja az z USA
...dzieki temu nie ma stresu czy znajdziemy odpowiednia suknie i czy zdażymy z ewentualnymi przeróbkami czy też szyciem...lepiej oszczedzic sobie dodatkowych stresow...a przynajmniej potemmamy duzo czasu na szukanie odpowiedniej bielizny, butków i bizuterii:))

Offline malgonia ch

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Grudnia 2008, 16:46 »
Oj to widzę, że już czas zacząć odwiedzać salony! Dzięki wielkie! Ruszam po świętach! ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Grudnia 2008, 21:11 »
ślubuję 22. 08, a sukienkę już mam.  zamówiona jest, zaliczka wpłacona jest, a teraz tylko czekać (będzie za jakieś 3 miesiące). 

To prawie tak jak ja :) 2 tygodnie temu byłam w salonie, złożyłam zamówienie i w kwietniu mam pierwszą przymiarkę :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Grudnia 2008, 23:13 »
w takim razie malgonia chycze powodzenia i daj znac jak :) znajdziesz

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Grudnia 2008, 00:12 »
myślę, że koniec roku to dobry moment na szukanie sukni, bo o nuż ta w której się zakochacie będzie przeceniona :D
poza tym na suknie hiszpańskie czeka sie 4 miesiące, a na amerykańskie w chodliwych miesiącach (czerwiec-sierpień) nawet do 5 miesięcy więc chyba nie ma sensu tego odkładać.

caril
  • Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Grudnia 2008, 13:09 »
Dokładnie! Poza tym nie ruszają mnie teksty, że suknia "zaklepana" na 8 miesięcy przed ślubem może się znudzić lub opatrzyć. Moja będzie na przełomie kwietnia i maja, więc nie będę jej widzieć do tego czasu :) Teraz nie oglądam innych i nie zastanawiam się czy dobrze wybrałam. Skoro po założeniu "tej jedynej" czułam, że muszę ją mieć to nie mam wątpliwości!
Życzę powodzenia na "polowaniu"  ;D

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Grudnia 2008, 19:31 »
zgadzam sie z Wami jak czujemy to 'coś' w danej sukni (...cos trudnego do opisania tak jakby motylki w brzuchu...prawie jak przy zakochaniu:) to nie ma co sie długo zastanawiac!
ja zaczelam szukac z rocznym wyprzedzeniem i dzieki temu trafilam na super okazje cenowa...akurat przeceniali suknie slubne z kolekcji 2008 w Madonie i tak oto kupiłam moje cudo...i nie ma opcji ze mi sie opatrzy...bo o takim fasonie marzylam przez całe życie!!! :) :) :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Grudnia 2008, 19:48 »
Mi tam moja suknia też się nie znudzi :) Co prawda marzyłam o innej, ale, co dziwne, dzień przed umówionymi przymiarkami sukien różnych w pewnym salonie, przyśniłam się sobie w pewnej kiecce. Następnego dnia, już podczas mierzenie, wybrzydzałam strasznie, a to nei takie ramiączka, a to tren itp, a wszystkie były z "mojego"typu, jaki sobie wymyśliłam. I Pani nagle przynosi mi zupełnie co innego, ja oczy zrobiłam, bo kobieta przyniosła mi suknię, która mi się śniła :shock: Jak ją założyłam już naprawdę, to z miejsca się zakochałam :serce: :aniolek: Nie miałam wątpliwości :los: Ale kazała mi siostra dalej przymierzać, czy coś dalej mi się nie spodoba... Oczywiście nic mi się dalej nie podobało, los nie dał mi wyboru i wzięłam moją wyśnioną suknię ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:31 »
Ewiszka a jaki masz model sukni?? bo widzę że bydgoszcz, salon madonna... to tak jak ja :) i też się zastanawiam czy już zamawiać czy moze jeszcze czegoś poszukać... choć ta którą znalazłam w madonnie jest super - no i teraz kosztuje 1800 a po nowym roku (szyta już wtedy nowa) będzie kosztować 3200... piszesz że nie boisz się że ci się opatrzy - a ja się właśnie boję że u mnie by tak było... czy to nie za wcześnie?? :-\

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:44 »
Hania Bierzemy ślub tego samego dnia :) a ja juz wybrałam i zamówiłam suknię. Będę ją szyć w salonie w Żninie. Nie chciałam czekać na ostatnią chwilę.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Grudnia 2008, 14:25 »
japcio może masz rację - jak już się wybrało to po co czekać. tylko że ja się jeszcze tak do końca nie zdecydowałam, kapryśna jestem :P Też słyszałam o tym salonie w żninie - ponoć całkiem nieźle się spisują. A Ty jakie opinie słyszałaś? Tak jak mówię - suknię mam już "właściwie" wybraną ;) ale w zakupie jest dość droga. Wiesz coś o tym, że możnaby iść do tego salonu w żninie i poprosić o uszycie takiej a takiej sukni, czy trzeba wybrać coś od nich...??? bo ceny podobno przystępne mają...??

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Grudnia 2008, 22:38 »
Haniu moja suknia pochodzi z kolekcji Sincerity o numerze ...o ile dobrze pamietam 3296...zreszta mam ja na w moim profilu:)
jezeli boisz sie ze Ci sie moze suknia opatrzec to moze dla pewnosci poczekaj na kolekcje 2009 i wtedy zadecydujesz...a jaki model masz aktualnie 'na oku'
pozdrawiam bydgoszczanka:) fajnie ze troche Nas tu jest :)

hihi ale popłynełam z tym czerwonym...włączyłam przypadkowo...dopiero sie ucze-wybaczcie :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Grudnia 2008, 11:07 »
Ewiszka mam na oku SweetHeart nr 5841 - byłam mile zaskoczona, bo na żywo milion razy ładniejsza niż nienaturalnie wychudzonej, wydłużonej i dziwacznie ustawionej na modelce ;)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Grudnia 2008, 19:21 »
właśnie weszłam na stronke salonu Madonna i widziałam Twoja suknie, ładna :) niestety takie mi nie pasuja...przymierzałam podobne i wygladałam na jeszcze wyzsza i chudsza niz jestem w rzeczywistosci...mi pasuja bardziej takie suknie princeskowate z rozłożystym dołem i w takich znacznie lepiej sie czułam:)
Haniu wybor nalezy do Ciebie chociaz powiem szczerze...a raczej napisze ze cena jest bardzo zachecajaca! ja moja tez kupilam w promocyjnej cenie właśnie za 1800 a tak generalnie to kosztuje ponad 3 tysiace
pozdr
a tak poza tym to te modelki zawsze tak dziwnie i nienaturalnie wygladaja!
nie ma to jak 'prawdziwa dziewczyna z krwi i kości' hehe :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Grudnia 2008, 20:19 »
hania3033 Salon w Żninie poleciła mi znajoma, która rok temu szyła u nich sukienkę i była bardzo zadowolona. Pojechałam do nich ze zdjęciami sukienek, które miałam na oku i chciałam ewentualnie je uszyć (nie ma problemu z uszyciem własnego projektu). Ale wzięłam się za przymierzanie gotowych modeli i jeden z nich wpadł mi w oko. Uszyja mi taką samą sukienkę tylko z innego materiału i w innym kolorze. Koszt to ok 1400zł, jeśli oddam ją do salonu, a ok 1900zł jeśli ją zatrzymam. Chyba zdecyduję się na ten drugi wariant, bo kilka dni po ślubie nie będę mieć czasu, żeby jechać do Żnina. Myslimy o podróży poślubnej kilka dni po. Poza tym, sesja slubna może odbyć się w innym terminie (jeśli 22 sierpnia nie dopisze pogoda - ODPUKAĆ!).
Polecam zajrzeć na ich stronę. Kilka dni temu pojawiły się nowe modele.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Grudnia 2008, 23:01 »
japcio będę wdzięczna za stronkę salonu w żninie na priv :D
A 22 sierpnia BĘDZIE CUUUDOOOWNAAA pogoda - nie ma innej możliwości ;D

caril
  • Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Grudnia 2008, 14:03 »
amen ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Grudnia 2008, 14:08 »
W Bydgoszczy na pewno, nie wiem jak w Szczecinie :)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Grudnia 2008, 14:20 »
nic nie szkodzi, bo ja mieszkam w Szczecinie, a rodzice 100km od Bydgoszczy i tam ślubuję :D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Grudnia 2008, 14:29 »
 8)