Autor Wątek: DELTA dom weselny  (Przeczytany 5555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ważka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.08.2009
DELTA dom weselny
« dnia: 26 Września 2008, 20:46 »
Czy ktoś z Was był na weselu w Mysłowickiej DELCIE?

Zastanawiam sie nad weselem w tym lokalu.  Jutro jade oglądać sale a zdjęcia na ich stronce wyglądają dość ciekawie.  Moje dwie koleżanki bawiły się tam na dwóch różnych weselach i obie są bardzo zadowolone. 

interesują mnie wszelkie informacje  ;)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
Odp: DELTA dom weselny
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2008, 11:04 »
Nie wiem jak wygląda w środku, ale to co widziałam z zewnątrz nie zachęciło mnie do oglądania sali. Miejsce jest całkiem fajne, ale jakby zaniedbane. Inwestycji wymaga przynajmniej otoczenie budynku (wyłożenie jakąś kostką i wymiana bramy, jest straszna), bo na reszte właściciele mogą nie mieć wpływu (dojazd i parking, parking jest w bezpośrednim styku z boiskiem, praktycznie na boisku). To takie oczywistości moim zdaniem, które przyszły mi do głowy, gdy tam pojechałam.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2008, 13:00 »
cześć tak się składa że mieszkam na tym osiedlu przy którym mieści się DELTA i dość często tamtędy spaceruję.... niestety w środku nigdy nie byłam ale praktycznie co sobote odbywają się tam wesela więc chyba nie może tam być źle... z zewnątrz może nie wygląda super ale najważniejsze jest jak bedzie w srodku i że goście będą mieli ewentualnie wyjść żeby się przewietrzyc... jak już obejrzysz ten lokal to daj znać jakie wrażenie zrobił na Tobie.

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2008, 20:13 »
ogladałam sale z każdej strony... wewnątrz i na zewnatrz i mam mieszane uczucia... z jednej strony   :-\ ten podjazd, brama a z drugiej sala, która choć nie jest najgorsza to nie zrobiła na mnie wow. Dla porównania mozna podać przykład  Carpe Diem. Cenowo podobnie, ale pierwsze wrażenie w Carpe Diem to... WOW. Mój narzeczony powiedział że pachnie mu tam kiślem hihih (oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu). Co do Delty to pozytywne opinie są również, np. jedzenie ale jeszcze sie taki nie narodził co by wszystkim dogodził  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Października 2008, 21:59 »
mnie się osobiście Carpe Diem podoba zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz jednak cenowo byłam negatywnie zaskoczona- jak dla mnie to jest tam drogo. Jak my z narzeczonym szukaliśmy sali to Carpe Diem miało jedną z najdroższych ofert i do tego najtańsze menu (które tam wynosiło chyba 160 czy 170 zł od osoby) miało bardzo niewiele... dlatego ostatecznie wybraliśmy Krasowie w dzielnicy Krasowy.

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2008, 19:40 »
ooo... ja dostałam menu za 145 zl i jest tam sporo tego więc głodny nikt nie wyjdzie, co prawda cena ma iść w górę ale powiedziano mi ze max 155 zł... więc jestem w szoku   :o  a powiedz mi jeszcze na ile robisz osób wesele bo nie wiem ile do Krasowi wejdzie

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Października 2008, 13:07 »
my będziemy mieć wesele na 60 osób, właścicielka mówi że sala może pomieścić nawet 80 osób ale mnie się wydaje że góra 70 bo później to będzie tłok na parkiecie...

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Października 2008, 09:55 »
Wracając do tematu wątku i prośby buraczka:

nie bede ogladac DELTY w srodku, chyba ze przypadkiem. Mam nadzieje, ze nie zabrzmi to zbyt pysznie i nie obrazi sie zadna Mloda Para, ktora robi tam wesele, ale mnie na dzien dzisiejszy interesuje troche wyzszy standard wizualny, wszystko jest oczywiscie kwestia gustu. Sale w DELCIE ogladalam na stronie internetowej i w zestawieniu z otoczeniem nie zainteresowala mnie. Konkludując - na pytanie kolezanki: "czemu nie tam?", odpowiedzialam: "to nie to, czego szukam".
A moje wywody nt. otoczenia wiazaly sie raczej z nadzieja, ze wlasciciele cos z tym zrobia, bo samo miejsce jest naprawde ok.
Jeszcze nawiazujac do tego, ze co sobote robia tam wesela, to z argumentem typu "nie moze tam byc zle, bo co sobote jest impreza", juz sie spotkalam kilkakrotnie, choc generealnie opinie nt. tych "oblozonych" lokali byly rozne (od pozytywnych do skrajnie negatywnych). Nie wiem jak bylo wczesniej, ale aktualnie oblozenie wesel jest ogromne, mysle zatem, ze ci ktorzy nie maja mozliwosci rezerwacji upatrzonej sali, w koncu decyduja sie na cos co jeszcze zostalo i tak w konsekwencji wszedzie staje sie tloczno.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Października 2008, 12:43 »
wg mnie apropos DELTY: plusy:
+ ładne, spokojne miejsce, wśród lasów, nieco oddalone od ulicy
+ dość duża sala
+ klimatyzacja
+ ładne światełka kolorowe - jeżeli orkiestra nie dysponuje tego rodzaju ulepszaczami to tam są zamontowane

natomiast minusy:
- nie podoba mi sie budynek z zewnatrz, który moim zdaniem przypomina stary opuszczony pawilon  ;D
- jest ciemno w sali - małe okna nie wpuszcają zbyt dużej ilości światła  ???
- z sali głównej przez ogromne drzwi jest wejście do toalety a korytarz na którym one się znajdują zbyt ładny nie jest
- toalety w opłakanym stanie ::)
- na dość duże wesele (rzędu 80-90os.) krzesła rozstawione są tak, że goście tańczą w środku, co mi np nie odpowiada, ale to już wedle upodobań, a poza tym nie są skompletowane - po jednej stronie są wyskokie krzesła (nowsze) i tam przygotowane są miejsca dla młodej pary, a po drugiej stronie sali krzesełka są mniejsze, dużo brzydsze, przez co mają założone pokrowce. Niby pokrowce wyglądają dość ładnie (kolor złoty ) - ale efekt wg mnie i sens 'ubierania' krzeseł w to miałoby tylko wtedy, gdyby ubrane były wszystkie.  :-\

Sale oglądałam, kiedy szukaliśmy czegoś na nasze wesele, na imprezie tam nie byłam, ale spotkałam się 2 razy z opinią, że jedzenia jest mało i nie smakuje najlepiej. Jednak tego potwierdzić nie mogę, bo wiadomo że każdy lubi co innego ;)

wklejam parę zdjęć tego lokalu, gdyby ktoś był zainteresowany obejrzeniem ich. (jak się uda ;) )

« Ostatnia zmiana: 30 Października 2008, 14:03 wysłana przez Maja »

Offline ważka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Października 2008, 16:24 »
co do ustawienia stolów to ja widziałam takie w kształt litery E a raczej z dwoma rzędami w środku (takie grabki) i wygladało to jeszcze gorzej niż w tym ustawieniu o którym ty piszesz. To co ja widziałam sprawiało wrażenie "nadziubdzianego" i ściśniętego w jednym miejscu ;/