Autor Wątek: DOM WESELNY - VIVAT NA MIERZYNIE  (Przeczytany 20032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lodoofka
  • nowicjusz
  • *
DOM WESELNY - VIVAT NA MIERZYNIE
« dnia: 21 Września 2008, 16:16 »
Witam wszystkich! W lipcu tego roku otworzono nowy dom weselny VIVAT na Mierzynie, czy ktos może robił tam swoje wesele lub uczestniczyl?? Jestem bardzo ciekawa opinii, gdyż niewiele ich na sieci, a mam już tam zarezerwowaną salę na przyszły rok.  Właścicielka zrobiła na mnie dobre wrażenie, sala jest nowa i ładna.  Interesuje mnie głownie obsługa i jedzenie.  Będę wdzięczna za wszelkie opinie!!
« Ostatnia zmiana: 3 Września 2009, 09:29 wysłana przez Sylvi »

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: NOWY DOM WESELNY - VIVAT NA MIERZYNIE
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2008, 22:04 »
a nie jest to przypadkiem lokal otwarty dopiero kilka tygodni temu?? jesli to ten to  raczej informacji o nim nie znajdziesz... jeszcze nie..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Września 2008, 11:11 »
Tutaj masz opinię na temat tego domu weselnego:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10776.msg657996#msg657996

Oraz tutaj - ta sama osoba i poniżej ZIBI pisał.

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=103.msg653282#msg653282

Offline lodoofka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Września 2008, 00:23 »
Lokal jest otwarty od lipca, czyli  już 3 miesiące, myslę więc, że kilka wesel się już tam odbyło.  Dlatego czekam na relacje:) pozdrawiam

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Września 2008, 09:28 »
Jedno mi się nie podoba w Vivac'ie  a mianowicie- dojazd tam, orszak weselny będize musiał przejchać wzdłuż drogi gdzie znajdują się składowiska złomy, starych aut pordzewiałych. Wszystko to widać z drogi i jest to najbliższe sąsiedztwo Vivat'u. Także może i sam dom weselny jest w miarę ładny ale niestety otoczenie - nie.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Września 2008, 11:57 »
chyba trochę dramatyzujesz...
jest wiele lokali i miejsc do których droga wiedzie, przez różne rejony nie koniecznie estetyczne. I nikt nie narzeka

Offline anula1982
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Września 2008, 22:03 »
Witaj Essa.  Jesteś jakiś dziwny albo byłeś(byłaś) pijany jak jechałeś do VIVATU a może  zapomniałeś założyć pożądnych okularów i masz problemy ze wzrokiem.  Jeżeli chodzi o bezpośrednie sąsiedztwo Vivatu, to jest to cicha i spokojna okolica pomimo sąsiadującej drogi(która nie jest ruchliwa!! )Na tarasie jest cisza i spokój (poza muzyką dobiegającą ze środka).   Wiem co mówię.  W sierpniu miłam tam swoje wesele i jestem bardzo!!!! zadowolona zarówno z obsługi jak i z potraw, które nam podano.  sala i otoczenie przed lokalem bardzo podobało się gościom a dzieci nie przeszkadzały na imprezie swoim rodzicom, ponieważ oblegały plac zabaw.   Jeżeli chodzi o złomowisko o którym piszesz to gdybym nie mieszkała w Mierzynie od kilku lat, nie zwróciłabym na to wogóle uwagi(znajduje się w odległości ok.  400m od lokalu). A tak na marginesie na weselu dojazd nie jest najważniejszy, tylko świetna, zabawa, która pozostaje w pamięci wszystkich. Jak nie podoba ci się dojazd do lokalu to załóż sobie opaskę na oczy, może to coś da. !!!!Powodzenia w poszukiwaniach!!!
P. S.  A może spodoba ci się jakiś lokal w centrum Szczecina? Sąsiedztwo Panów pijących średniej jakości wino na ławeczkach, witających Parę Młodą.  Marzenie Każdego. . . .

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Września 2008, 22:13 »
...w ten sposób to można każdy lokal zdyskredyyować...zawsze można jakąś "brzydką" drogę znaleźć....
..zawsze jest jakiś mietnik nieopodal...
nie popadajmy w paranoję...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Września 2008, 11:15 »
Nie chodzi o paranoję. Każdy ma swoje małe "przeczulenia" i tyle ;) Pozdrawiam

Offline anula1982
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Września 2008, 13:56 »
Chyba nie "przeczulenie", tylko FOBIę!! MIŁEGO DNIA.

Offline dziewczynka1985

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010 :)
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Października 2008, 23:36 »
Wam wszystkich.  

My wybraliśmy lokal vivat na mierzynie, piękny lokal, bardzo ładnie przystrojony,sympatyczna Pani, z którą wszystko się załatwia.   Przed lokalem plac zabaw dla najmłodszych, świetna sprawa.   Ceny całkiem przystępne.  

Poszukuję fajnego dj'a i kamerzystę ( ze szczecina), kogo polecacie?
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2008, 23:38 wysłana przez dziewczynka1985 »

Offline snakeKaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Czerwca 2009, 10:08 »
Witam!
Czytając  o domu weselnym vivat widze raczej pozytywne opinie.  Czy ktoś ostatnio był na weselu lub brał ślub w tym lokalu? Sama mam termin na kwiecień 2009 i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej.   

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Sierpnia 2009, 17:45 »
tez poszukuje opinii :) termin juz mam wprawdzie tam zaklepany i podpisana umowe ale jakas nowa opinia nie zaszkodzi. zreszta jestem pewna ze wszystko bedzie w porzadku :-)

Offline Pablo1201
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.10
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Września 2009, 15:57 »
jestem swieżo po slubie i wesele mialem wlasnie w "vivacie" kazdemu kto sie zastanawia nad  tym czy wszystko bedzie ok moge powiedziec ze szkoda sie denrwowac na zapas.   Obsluga jest wrecz profesjonalna a jedzenie jeszcze lepsze no i super klimatyzacja.  Wystarczy tylko znalesc sobie dobrych muzykow ktorzy pociagna impreze i niczym sie nie przejmowac.   Z czystym sumieniem moge polecic ten lokal kazdemu.   ps Pozdrawiam sympatyczna pania Magde z ktora sie to wszystko zalatwia :) :) :)

Offline patrycja2604
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2009
Odp: DOM WESELNY - VIVAT NA MIERZYNIE
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Września 2009, 19:11 »
Witajcie!  ;D

4. 09. 2009 mieliśmy wesle w domu weselnym Viviat w Mierzynie.  Piękna sala, nowocześnie, delikatnie ozdobiona.  Położona w ładnym miejscu.  Posiada ładny ogródek, plac zabaw, oraz miejsca na świeżym powietrzu dla (zmęczonych) gości ;) Od pierwszego dnia wiedzieliśmy że trafiliśmy we właściwe miejsce.  Po pierwszej rozmowie z Panią Magdą F.  wiedzieliśmy że możemy jej zaufać, że dzięki tej właśnie osobie ten dzień będzie naprawdę wyjątkowy.  Od stołów,  po obiad, winko , przywitanie i inne rzeczy - wszystko jak chcieliśmy - ani jednego problemu.  Jak wiadomo dla Młodej Pary liczy się każdy grosz, o tym również wie Pani Magda - czyli żadnego naciągania, nic.  Nasza liczba gości diametralnie zmieniła się w dniu ślubu (jak to w życiu bywa), jakże miłe zaskoczenie ze strony Pani Magdy za słowa że nic się nie stało ;D
Jakże miłym zaskoczeniem było nasze ostatnie spotkanie kiedy płaciliśmy ostatnie grosze za gości.  Żadnego naciągania jak w innych lokalach za soby które nie dotarły, uczciwie zapłaciliśmy za liczbę obecnych w tym dniu.  Dziękujemy za wszystko Pani Magdzie! Za spokój, uczciwość i wszelką pomoc!!! Namawiamy wszystkie wahające się Pary!!! Super miejsce i super ludzie! Dziękujemy . . . . . . . . .
« Ostatnia zmiana: 9 Września 2009, 19:23 wysłana przez ela »

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Grudnia 2009, 21:39 »
Ktoś ma jeszcze jakieś nowe opinie? ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Marca 2010, 08:54 »
a ja mam newsa :) rozmawiałam wczoraj z babeczką, której mąż często pracuje na weselach w Vivacie (jest kamerzystą) i oboje bardzo chwaą ten lokal, mieli tam nawet jakieś imprezy rodzinne więc zarówno prywatnie jak i służbowo twierdzą, że lokal jest fajny, obsługa świetna i ze wszystkim można się dogadać.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Marca 2010, 09:29 »
potwiedzam , lokal pierwsza klasa , mówię to z czystym sumieniem , atmosfera w tym lokalu moim zdaniem warta jest każdych pieniędzy, obsługa wie co robi , czysto , sympatycznie , smacznie  - nic dodać nic ująć , zdecydowanie polecam

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Marca 2010, 11:30 »
Ale brak miejsc noclegowych to w moim przypadku był duży minus-dlatego się nie zdecydowaliśmy..lokal bardzo ładny :D :D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Marca 2010, 17:05 »
no fakt to jest spory minus. ale pewnie przy noclegach cena skoczylaby sporo w górę. nam też tego brakowało ale nie mamy aż tylu osób do przenocowania w hotelu bo mam dużą rodzinę w szczecinie, która przechowa dla nas gości :) noclegi w tej okolicy są w julianie i nordzie ale opinie też różne.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Marca 2010, 23:26 »
No nam też się zdawało, że dużo noclegów nie potrzebujemy dlatego napaliliśmy się na Vivat..a tu jak zaczeliśmy analizować..to dupa blada ;) ;) ;) Nord jakos średnio mi przypadł do gustu...a Julian..tam też miałam dużo minusów ;) ;) ;)

Offline dorfinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Marca 2010, 22:15 »
Ja też wybrałam Vivat, a co do bazy noclegowej to na Ku Słoncu  były niedrogie noclegi a to z Mierzyna rzut beretem, tym bardziej ze z wesela wracamy raczej późno i nie powinno byc  problemów z przedostaniem się do Hotelu, może to raptem 10 min Taxi i wydatek rzędu 15 zł.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Marca 2010, 22:21 »
Można i tak..ale jak na weselu są dzieci to nie jest już to taka prosta sprawa z noclegami ;) ;) Tak czy siak, jest to najładniejsza sala jaką widziałam ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Marca 2010, 14:41 »
dorfinka, mówisz o tym motelu wojskowym? wiesz coś może więcej na ten temat? ja tam byłam zorientować się i jak zobaczyłam lokatora w stylu Ferdka Kpiepskiego to zrezygnowałam  :o w dodatku jakoś zapach ani wygląd tego miejsca też nie bardzo mi się podobało. chcę zorientować się jak jest w etapie na redzie, ale to jak będę przy okazji przejeżdzać.

Offline dorfinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Marca 2010, 15:39 »
stokrota86
no miałam na myśli ten właśnie motelik chociaż nigdy w nim nie byłam, ale kilka lat temu moi znajomi wynajmowali kilka pokoi dla swoich gości weselnych i nikt wtedy nie narzekał, ale widocznie te kilka lat zrobiło swoje, przepraszam jeśli wprowadziłam kogoś w błąd

W tamtym roku byłam na weselu w Continentalu i młodzi wynajęli pokoiki za rogiem na przeciwko  za jakieś śmiesznie małe pieniądze ale jakie warunki to nie mam pojęcia, z tym że to juz jest daleko od Vivatu

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Marca 2010, 19:12 »
nie no spoko, każda informacja się przyda, wszystko można zweryfikować :) ja po prostu daję znać co tam zastałam :P szukamy dalej :)

Offline m4recheque
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 6 Listopada 2010, 01:44 »
Mi osobiście, jako prowadzącemu imprezy, Dom weselny "Vivat" bardzo przypadł do gustu. 
Ogólnie polecam przy ilości powyżej 50-60 osób, gdyż sala na mniejszą ilość osób może wydać się zbyt duża.  Lokal tworzy prawdziwie weselną i ciepłą atmosferę.  Sala jest jednolita, dzięki czemu osoby osoby tańczące, jak i siedzące mają ze sobą kontakt wzrokowy.
Od strony kulinarnej smacznie i dobrze podane posiłki, i oczywiście miły i uśmiechnięty personel.
Minusem może być dla przyjezdnych gości brak miejsc hotelowych.

Marek Bajon

Offline sun
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.10.2011
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Lutego 2011, 22:28 »
Chciałabym urządzić wesele w Vivacie i widzę wiele pozytywnych opinii na temat sali i kontaktu z p.  Magdą.  A ja chciałabym się dowiedzieć jak sprawa wygląda z jedzeniem: czy jest smaczne, czy potrawy są donoszone na stół c jakiś czas, a stare zabierane, no i czy można się najeść. 

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Lutego 2011, 22:30 »
A ja też mam pytanie czy ktoś z Was był/organizował wesele w Vivacie i miał okrągłe stoły? Ja właśnie się zastanawiam jak to wygląda organizacyjnie i jak podoało się to gościom.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Lutego 2011, 13:01 »
odpowiedź dla sun:
jeśli chodzi o jedzenie to jest bardzo dobre, świeżutkie i to co ma być gorące jest gorące - bo spotkałam się w innych lokalach z tym, że podawali zimny obiad (zamkowa). potrawy donoszone są na bieżąco według wcześniejszych ustaleń z p. Magdą, bo we wszystkim można się dogadać - kiedy np. co ma być podane. nie zauważysz nawet, że miałaś brudny talerz, bo natychmiast są one wymieniane na czyste. po prostu nie ma się czego uczepić :)