Autor Wątek: Najpiękniejszy prezent ślubny - będziemy rodzicami, będziemy mieli dzidzię  (Przeczytany 127173 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Było odliczanko, jest relacja, czas na kolejny wątek - tym razem dzidziowy.  O dzidzię jakoś specjalnie się nie staraliśmy , jednak kochaliśmy się

bez zabezpieczenia i uważaliśmy, że jak będzie to będzie dobrze, że będziemy się bardzo cieszyć, a jeśli nie będzie to widocznie jeszcze nie

czas... Trwało to tak jakiś czas, ja zdziwiona, że jeszcze "nie wpadliśmy", zastanawiałam się jak to możliwe, ale ślub był na głowie i nie

przejmowałam się tym za bardzo. Przyszedł lipiec - 40 dzień cyklu, okresu nie ma, a czuję się tak jakby miał być. Kupiliśmy test. Pełna nadzieji i

obaw zrobiłam go - pojawiła się jedna kreska, myślę i nic z tego ,ale po chwili jest i druga, mocna ,wyraźna.patrzę i nie wierzę, ,łzy w oczach,

lecę do męża, patrzę na Niego i mówię: kochanie będziesz tatą. zareagował dokładnie tak jak myślałam :-)  , potem patrzeliśmy w test i nie

wierzyliśmy. Będziemy mieli dzidzię. Wyliczyłam 6 tydzień. Umówiłam się do lekarza, poszłam. Potwierdził ciążę, serduszko już biło, dzidzia

zdrowa, ja przeszczęśliwa. Po wizycie powiedzieliśmy wszystkim, mamusie oczywiście płakały, potem moja się śmiała, że sobie z siostrą

wygadałyśmy, że urodzimy w tym samym czasie, nie wyszło nam dokładnie, bo ona ma termin na koniec grudnia, a ja na 15 marca, ale to i tak

bardzo blisko ;-)  Dzidzia sobie rosła, my kończyliśmy przygotowania do wesela. Na szczęście wymioty i mdłości mnie ominęły :-) , jedynie

niektóre zapachy strasznie mnie drażnią, poza tym jest ok. Byłam ostatnio u lekarza, dzidzia ma już 13 cm, ma rączki, nóżki po 5 paluszków -

dało się policzyć, serduszko biło, wad genetycznych nie ma, były kości nosowe. Spało sobie smacznie i nie chciało się obudzić  podczas USG :-)

Mamy 14 tydzień. Robiłam wyniki i wyszły ok, oprócz płytek krwi, które mi się po prostu sklejają - taka uroda - i trzeba je liczyć ręcznie a nie

maszynowo i wtedy wyszło ok. Brzusio trochę urósł, spodnie robią się w pasie za ciasne :-( , chciałam sobie coś kupić ciążowego ,ale to nie było

takie proste, normalnie noszę rozmiar 34/36 spodni  i są ok, a te ciążowe to wszystkie takie jakieś wielkie, jak worki...   Oj będzie ciężko coś

znaleźć. To narazie tyle Naszej historii. Mam nadzieję, że będziecie z Nami.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
witam ja u ciebie, mozna ?

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
I ja będę podczytywać ;D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
puk puk czy mozna sie wprosic:)Zycze spokojnych dalszych tygodni:)

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
marzenieeee, Edzia, kuchasia  witam u mnie :-)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
kochana jak samopoczucie ?

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
Witam Was wszystkie  :)  Tak Madziu mamy podobne terminy - ciekawe jak Nam się to ułoży  ???   

kochana jak samopoczucie ?

Samopoczucie bardzo dobre, brzusio rośnie. Mój mąż wczoraj podniósł mi bluzkę i mówi, ale Ty masz już brzuch. śmiać mi się z niego chciało  ;D  Jak to ciężko uwierzyć, że tam w brzuchu kryje się mała istotka...

Za tydzień o tej porze będziemy w Bułgarii, pierwsza podróż dzidzi samolotem, szkoda tylko ,że nic nie będzie widziała. Zresztą ja też po raz pierwszy będę leciała samolotem i normalnie mam małego stresa, ale na pewno wszystko będzie ok.

Pozdrowionka i buziaki weekendowe od prawie 15 tyg. dzidzi  :-*

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
buziaki kochana

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ja leciałam do hiszpani w ok. 19tc - było spoko
tak na "zaś" łyknełam nospę
będę podczytywać i chętnie ci pomogę jeśli będę umiała

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Czesc Ewa i ja sie dolaczam do odliczania  ;D ;D ;D

pierwsza podroz samolotem - super  ;D ;D ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
jeśli można to ja też będę podczytywała ;)

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
Anusia-szczecin, tylunia, agu-s  Witam bardzo serdecznie  :-*   

Narazie nie za bardzo mam czas pisać, bo powoli przygotowujemy się do wyjazdu, ale jak wrócimy to na pewno

wtedy będę już na bieżąco . U Nas wszystko jest dobrze. Na następnym USG za miesiąc będzie 3D, bo od 18 tyg

można robić i będziemy próbowali zobaczyć płeć, mam nadzieję, że dzidzia nie wstydliwa i pokaże  :) pozdrawiam

Offline agu-s

• Chuck Norris
ooo...a dzisiaj macie miesięcznicę ślubu :D wszystkiego najlepszego :Daje_kwiatka:

na ile wyjeżdżacie??
no i bawcie się super :D

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
ooo...a dzisiaj macie miesięcznicę ślubu :D wszystkiego najlepszego :Daje_kwiatka:

na ile wyjeżdżacie??
no i bawcie się super :D

Dziękujemy, zapomniałabym ,że to już miesiąc minął - a mam wrażenie jakby było wczoraj  :)

Jedziemy na niecałe dwa tygodnie, oby tylko pogoda była tam lepsza niż tutaj.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Gratuluję dzidzi!

Offline agu-s

• Chuck Norris
pogoda będzie na pewno ładna...a już na pewno lepsza niz tutaj ;)

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
Gratuluję dzidzi!

Dziękujemy  :)

pogoda będzie na pewno ładna...a już na pewno lepsza niz tutaj ;)

mam nadzieję. zaczynam się stresować tym wyjazdem, jeszcze nigdy nie leciałam samolotem i jakoś tak trochę się boję  :o

Offline agu-s

• Chuck Norris
to prawda, nie ma sie czego bać a jakie przeżycie fajne :D

Offline marta082008

• Chuck Norris
Aguś, gratulacje wielkie  :-*

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
To mnie podniosłyście trochę na duchu  :-*   To, że szybko to fakt, trzy godzinki i będziemy na miejscu. chciałam

sprawdzić odloty, ale jak wchodzę na lotnisko w poznaniu w necie to nic tam nie można znaleźć  :(  Musze tam

przedzwonić czy odlot jest na pewno o tej co Nam podali. Wogóle najpierw jedziemy do Poznania i tam czekamy od

2 do 6 w nocy na odlot. nie wiem co będziemy robić 4 godziny na lotnisku w nocy. trochę się ponudzimy.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
a dlaczego musici tyle poczekac ?

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
a dlaczego musici tyle poczekac ?

Niestety do Poznania ze Szczecina ostatnie połączenie jest takie, że w poznaniu będziemy o 2 w nocy, nie ma nic później, a samochodem nie pojedziemy, bo niestety nie mielibyśmy gdzie tego samochodu zostawić na tyle czasu i musimy pociągiem  :(  Także 4 godziny będziemy kwitnąć na lotnisku, bo odprawa jest od 6, a wylot mamy o 8.

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
Zapomniałam napisać jak ostatnio w niedzielę byliśmy z mężem u mojej kuzynki co ma roczne bliźniaki. była dziwnie

zadowolona ,że jesteśmy ,a poem wyszło, że chciała sie pozbyć rzeczy nagromadzonych po bliźniakach, cwaniara 

:D  Ale w sumie my jesteśmy szczęśliwi, bo większośc rzeczy dla dzidzi już mamy i nie będziemy musieli się aż tak

przejmować ich zakupem  ;D  Mamy np. łóżeczko, pościel do wózka i łóżeczka, rożek, przewijak, fotelik do

samochodu ,a ciuszków to jest cała szafa na najbliższy  rok życia naszego szkraba, a te malutkie rzeczy to w

ogóle jak nowe, bo dzidzia szybko rośnie i nie ma kiedy niszczyć, większość rzeczy wogóle nie używana. Ciężko

mi wymienić co tam jeszcze mamy, bo jest tego sporo i już nie pamiętam. My mamy nawet nocnik, butelki i

smoczek - a  ;D  a wiadomo, że ja i tak się nie powstrzymam, żeby nie kupić jakiegoś ubranka dla dzidzi lub

goście i tak będą przynosić jakieś ciuszki, także sporo tego będzie, zresztą już jest. dobrze ,że mieszkanie duże i

było gdzie upchać  :D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
ojej to az 6 godzin czekania do wylotu  :o :o :o
No to fajnie że już sporo macie

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
 :hello:
witam i ja w Twoim wąteczku bede tu zagladac :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
Przepraszam ewciu, zamiast w innym wątku napisałam w Twoim i nie zauwazywszy że to Twój, ale już jestem  :-*

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
można jeszcze dołączyć?

buziaki dla całej rodzinki  :-* :-*

prawie cała wyprawka gotowa, a wózek jest?

Gabiś
  • Gość
Ja tez chciałam doączyć!!
Serdecznie wam gratuluję maleństwa!!!!

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
Witam  :D  Wróciliśmy cali i zdrowi  ;D   Było cudownie, pogoda dopisywała, dopiero w ostatni dzień

się rozpadało. Było naprawdę super, cieplutko, kąpaliśmy się w morzu jeszcze parę dni temu, mąż się opalił - bo

ja to tak bardziej w cieniu siedziałam. Podróż samolotem udana, choć nie ukrywam jak strasznie się bałam  :o  Na

szczęście na strachu się skończyło  :)  Bawiliśmy się bardzo dobrze i mogę z czystym sumieniem polecić Bułgarię

na wycieczki, piękny i przyjazny kraj.

Dzidzia tez miała się dobrze, zauważyłam tylko po powrocie, że brzusio trochę urósł i już ciężko sie dopiąć w

spodnie  ::)  Teraz w niedzielę jak się ubierałam to przez przypadek spojrzałam na brzuch i śmiałam się sama do

siebie, bo widzę ,że dzidzia dobrze się tam bawi, zawołałam męża i mu pokazuję - brzuch miałam wypięty tylko z

jednej strony - lewej i miałam wciągany i wyciągany pępek, fajnie się ruszał. dziwne to bo ja tego nie czuję, tylko

zobaczyłam przez przypadek, ale jak tylko dotknęłam ręką to od razu przestało się bawić  ;)   

Tu pogoda niestety bardzo usypiająca ,więc lecę skończyć gotować obiadek i chyba sie położę.

vonka i Gabiś  witam bardzo serdecznie i zapraszam.

można jeszcze dołączyć?

buziaki dla całej rodzinki  :-* :-*

prawie cała wyprawka gotowa, a wózek jest?

no wyprawka to prawie jest, ale i tak nie odpuszczę sobie przyjemności kupienia czegoś dla dzidzi. wózka nie ma , jeszcze mamy czas na zakup, gdzieś tak na przełomie stycznia i lutego na pewno zakupimy, chociaż w sumie i tak wiemy już teraz jaki ma mniej więcej być, ale może będzie coś jeszcze fajniejszego.

Pozdrawiamy :-* :-* :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
Kochana ewciu, jakże sie cieszę, że dzidzia zdrowo rośnie, a jak brzuszek sie powiększa to może jakaś fotka?