Autor Wątek: Kto lepiej żeby śpiewał w zespole:kobieta czy mężczyzna?..oboje????  (Przeczytany 2177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karola123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2009
Jest taka sprawa, że mam zespół, w którym śpiewa niestety tylko kobieta (choć ma piękny głos).   Nie wiem czy to jest wystarczające na repertuar weselny.  .  .  wiadomo, że są piosenki, których kobieta nie zaśpiewa tak jak powinno być np.  Stachurskiego (którego piosenki strasznie chciałabym usłyszeć na swoim weselu) czy tą piosenkę "Lachate mi cantare"-heh nie wiem jak to sie pisze :D.   Co o tym myślicie z doświadczenia lub też ze słyszenia?
« Ostatnia zmiana: 2 Września 2008, 16:31 wysłana przez karola123 »

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
Odp: Kto lepiej żeby śpiewał w zespole:kobieta czy mężczyzna?..oboje????
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Września 2008, 10:24 »
hmmm no nie wiem , sa tez panowie co graja sami i daja rade,to kobieta tez powinna;)

zal mi tylko jej ,bo to naprawde meczace, ja spiewam na zmiane z tatą i uwazam ,ze tak jest  najfajniej,bo wszytko nie brzmi na jedno kopytko,ale z drugiej strony skoro zespol ma doswiadczenie grywal juz pewnie na weselach ,to czemu nie:) ???

a z 3 strony  ;Dto fajnie brzmi jak sie spiewa w 2-3 glosie,albo w duecie
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Września 2008, 10:49 »
Karolciu nie wiem.... Może poszukajcie jeszcze, trochę czasu macie.

tak jak Melodyjka napisała - jest wiele opcji, zależy co sie komu podoba :) postaram sie cos jeszcze poszukac :-*

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Września 2008, 10:59 »
Im więcej tym lepiej - zarówno jeśli chodzi o wokal jak i oczywiście o instrumenty  :Skrzypce:   Wiąże się to z tym że nie słychać ciągle jednego głosu przez całe wesele, tylko mamy ich kilka , a jeśli wszystkie osoby w zespole śpiewaja na wysokim w miarę poziomie to już jest pełnia szczęścia , bo można wtedy z głosami wyczyniać cuda.
Są zespoły typowo męskie (bez wokalistek) są i żeńskie (bez wokali męskich). W obydwóch przypadkach występuja ograniczenia z wiadomych względów  :) i tego się niestety nie przeskoczy. Są też urzadzenia które pozwalaja zniwelować te bariery (vocodery) ale z reguły te dobrej jakości są bardzo drogie i mało popularne wśród muzyków weselnych.

Offline karola123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Września 2008, 17:29 »
Wiem właśnie.  .  .  tak myślałam, że co się nie wybierze to drugiego b edzie brakowało.  .  .  .  , więc szukam tak żeby był duet:) dziękuje Wam ślicznie za zainteresowanie.   Anuś:  :-*

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Września 2008, 08:29 »
Zgadzam sie z MIŚKIEM  w 100% :) im więcej tym lepiej :)
Ja szukałam zespołu z " żywym " składem i żeby był wokal damski i męski , niestety zespoły , które znalazłam w necie albo miały zajęty termin , albo życzyły sobie 7.000 za 10 godz. grania :(  niestety nie stać mne na tyle , szkoda.......:(    Więc mamy dj'a i mam nadzieję , że się sprawdzi :)

Jeśli nie masz dużych wymagań co do zespołu( w sensie składu ) , a chcesz żeby fajnie śpiewali , to zdecyduj sie na mieszany skład damsko-męski. Repertuar jest wtedy bardziej wrzechstronny no i nie tak monotonny jak śpiewa jedna osoba. Jest mnóstwo zespołów , gdzie śpiewaja i facet i babka : miniband , silver now music , kajaband , san sebastian , atre..........to moje pierwsze skojarzenia z forum :) warto sie zorientować :)

Offline karola123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Września 2008, 21:40 »
Dziękuję za propozycje :) na pewno szukam duetu i mam nadzieję, że mi się uda, bo miniband już jest zajęty na przyszły rok- sądząc po ilości zajętych terminów widać, że są rozchwytywani.  Na poniedziałek jestem umówiona z tomi bandem-to brat pana z minibandu.  cóż. . . zobaczymy. . .  mam nadzięję,że znajdę odpowiedni dla moich oczekiwań zespół :)

Offline kania
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Września 2008, 14:44 »
Ja też wolę duety, bo lepiej słyszeć typowo męskie piosenki, jak i żeńskie. Są jednak męskie zespoły, które tak śpiewają, że nikt nie tęskni za żeńskim głosem. Powodzenia w poszukiwaniach :)

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Września 2008, 10:51 »
Karolciu laseczko szukaj szukaj masz jeszcze trochę czasu, ale rzeczywiście lepiej żeby to był duet :) a może tatuś zagra na akordeonie i zaśpiewa :)

Offline mariusz j.
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Października 2008, 15:59 »
niski poziom intelektualny postu .. nie wnosi kompletnie nic do dyskusji..

spam polegający na cytowaniu bez jakiegokolwiek komentarza jest _REGULAMIN- zabroniony..
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2008, 18:52 wysłana przez monia »