Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 64979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
obrączki waldemar matkowski
« dnia: 11 Lipca 2005, 08:19 »
Zamówiliśmy obrączki w Sklepie Jubilerskm Waldemar Matkowski na Pl.Kościuszki.W dniu skałdania zamówienia obiecano nam ze termin realizacji to 2 tyg. i tak napisano na karcie odbioru.Jak przyszłam po odbiór to okazalo sie ze obrączki są w "centrowaniu". kazano mi przyjsc po 3 dniach.Troche mnie to zezłosciło bo termin to termin tym bardziej że nie był krótki. Po 3 dniach przyszłam i okazało sie że .... będą ale wieczorem ok 19.No cóż.....nie komentuje. Po obrączki udał sie moj chłopak. Przymierzył i wziął.Jak wyciagnęłam sie z pudełka okazało sie ze są nie takie jak zamawialismy (miały być błyszczące na brzegach a w srodku białe złoto miło być  matowe). Tak sie wściekłam.Dobrze ze większość rzeczy staralismy sie załatwiac duzó wcześniej bo coś mi sie zdaję ze jakbym zamówiła obrączki na ostatnią chwilę to .... na ślubie byłabym bez.Rano udałam sie do Pana Waldemara naprawdę naładowana a trudno mnie zezłoscić. Powiedziłam co o tym myślę i teraz ostrzegam Was e-weselnicy ostrożnie .....chyba ze macie duuuużo czasu na czekanie i poprawki.
deexi

Offline Julia
  • Chuck Norris
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2005, 08:29 »
A my korzystaliśmy z usług pracowni Piotra Lisaka (jest w bazie) i jesteśmy zadowoleni, wszystko odbyło się zgodnie z zamówieniem, także termin odbioru.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2005, 10:45 »
dexxi a udało ci się wymienić, zamienić, oddać czy cokolwiek w tym stylu?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline deexi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2005, 12:11 »
Okruszku - w koncu odebrałam obrączki zrobione jak było na zamówieniu.... brzegi złote błyszczące a w środku matowe złoto... ale to nie koniec moich nerwów.... nie chce o tym pisać.Ide z reklamacja...... Nie chce pisać bo ktoś moze pomyśelc ze jestem marudnym klientem.... Ale placąc niemale pieniadze mam tez wymagania. Niestety pan jubiler ich nie spełnił.
deexi

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2005, 15:07 »
deexi bardzo mi przykro, że musiałaś się wykłucać o swoje obrączki...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2005, 18:48 »
Wcale nie jesteś marudnym klientem! Czasy kiedy brało się to co jest na półce (bo tylko to było!) się skończyły!!!
Ślub jest raz w życiu a obrączki będziecie nosić przez resztę wspólnego życia, więc muszą być dokładnie takie jak chcecie i jakie sobie wymarzyliście!
Głowa do góry! Życzę powodzenia - aby reszta spraw szła "jak po maśle"  :wink:

Offline Jola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2005, 07:21 »
My zamawialiśmy obrączki w salonie Terpiłowskich w Galaxy i naprawdę ich polecam. Spędziliśmy tam 2 godziny marudząc i wybierając, a Pani sprzedawczyni cały czas z usmiechem na twarzy przynosiła nam wciąż nowe modele, fakt faktem było ich tyle, że naprawdę ciężko było się zdecydować. Obrączki były robione na wymiar z grawerem itd. Czekaliśmy na nie 2 tygodnie i jeszcze na koniec dostaliśmy w prezencie mały upominek na nową drogę życia :lol:  Naprawdę polecam...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2005, 13:30 »
Cytat: "Jola"
My zamawialiśmy obrączki w salonie Terpiłowskich w Galaxy i naprawdę ich polecam. Spędziliśmy tam 2 godziny marudząc i wybierając, a Pani sprzedawczyni cały czas z usmiechem na twarzy przynosiła nam wciąż nowe modele, fakt faktem było ich tyle, że naprawdę ciężko było się zdecydować. Obrączki były robione na wymiar z grawerem itd. Czekaliśmy na nie 2 tygodnie i jeszcze na koniec dostaliśmy w prezencie mały upominek na nową drogę życia :lol:  Naprawdę polecam...

Takie podejście do klienta to się rozumie :D Cierpliwe ekspedientki, które służą pomoca to skarb :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline aleks22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2007, 11:54 »
nie polecam kupowania obraczek u tego pana na pl.kościuszki szczecin.obraczki miały byc dwukolorowe a po 2 miesiacach zrobiły sie jednokolorowe ja mam 3 brylanciki w obraczce w tym jeden po 2 tyg wypadł mi oczywiscie nie zmojej winy.a dosć drogo zapłacilismy za obraczki.nie polecam tego jubilera.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Stycznia 2007, 14:23 »
aleks22, pierwszy post i od razu coś takiego...dziwne troszkę... :drapanie:

Z tego co wiem u tego Pana jest dożywotnia gwarancja...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline aleks22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2007, 19:55 »
to nie moj pierwszy post bo najczesciej pisałam posty pod nickiem mojego męża a swojego etraz użyłam bo zapomniałam męża hasła.z tego co ja wiem to gwarancja jest dwuletnia przynajamniej my tak mamy.spotkałam też pare która też jest rozczarowana tym sklepem.ja tylko dobrze radze a kazdy i tak zrobi po swojemu.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Stycznia 2007, 00:59 »
aleks22, w takim razie cofam swoje podejrzenia....Będę musiała ich sprawdzić...Chociaż ja i tak biorę zwykłe, mimo wszystko dzięki za opinię.

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:56 »
Moze jeszcze jakies opinie, bo my tez sie zastanawiamy nad obraczkami od tego Pana
i teraz bede miala ciezki orzech do zgryzienia.
Jednak najlepiej polegac na kims kto sam juz sprawdzil na wlasnej skorze   :na_ucho:
Czy jest ktos na forum jeszcze z obraczkami z tej firmy???

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Stycznia 2007, 21:23 »
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=194554#194554

wystarczy,ze wpiszesz obraczki  krzywoustego lub samo krzywoustego w funkcji "szukaj" i wiecej opini znajdziesz
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:14 »
Cytat: "monia"
wystarczy,ze wpiszesz obraczki krzywoustego lub samo krzywoustego w funkcji "szukaj" i wiecej opini znajdziesz

Dzieki monia, teraz juz jestem raczej na nie!

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Lutego 2007, 14:49 »
dziewczyny troche sie właśnie załamałam, chyba zbyt późno znalazłam ten post, ponieważ w zeszłym tygodniu właśnie tam u pana Matkowskiego zamówiliśmy nasze obrączki ;( pan powiedział, że będą za dwa miesiące, wziął dośc dużą zaliczkę, bo aż 50%. Mam nadzieję, że wszysktko jednak będzie dobrze, też mamy jeszcze dużo czasu do TEGO dnia ale teraz chyba do momentu odebrania obrączek będe się lekko denerwowała... czy jest ktoś kto też kupował tam obrączki i jest zadowolony? proszę napiszcie :) :dno:

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Lutego 2007, 14:54 »
ja niestety nie zdążyłam przeczytac postu przed zamówieniem obrączek i pech chciał ze akurat zamówiliśmy u pana Matkowskiego :(  powiedział, że będą za dwa miesiące, więc do tego czasu będę cała w nerwach  :mdleje:
może jednak znajdzie sie ktoś kto ma dobre zdanie i doświadczenie z jubilerem na kościuszki??

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Marca 2007, 13:10 »
właśnie odebraliśmy nasze obrączki z tego zakładu, i musze odetchnąc ponieważ wszystko wjest w jak najlepszym porządku, miały byc pod koniec marca, są już teraz i nie ma żadnych wad (nie zapeszając).

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Marca 2007, 13:11 »
jak napisałam w innym wątku, właśnie odebralismy nasze obrączki i jak narazie wszystko jest w porządku, i mam nadzieje że tak pozostanie :)

Offline gregwys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Marca 2007, 23:44 »
Ja tez mam obraczki od tego Pana i musze powiedziec ze sa duzo ladniejsze niz maja inni najpopularniejsi jubilerzy i daje na swoje wyroby dozywotnia gwarancje zarowno na samo zloto jak i grawer a akurat ja mam cale wygrawerowane recznie i bylo to dosc istotne. A po za tym mozna sie z facetem potargowac a ja nikomu nie przepuszcze:) Jestem na TAK:)
de gustibus non disputandum est

Offline jolanda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Maja 2007, 13:12 »
:hello: my wlasnie pare dni temu u niego zamowilismy,sa sliczne takie inne czas oczekiwania to 2 miesiace mam nadzieje ze nie bedziemy rozczarowani,a co do gwarancji to tez nam mowil ze dozywotna no zobaczymy  :mdleje:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Maja 2007, 15:59 »
i ja się przyłącze...najpierw były obawy...(po zasięgnieci języka) Teraz obarączki od p.Matkowskiego leżą juz w domu czekają na swój czas...wszystko jest w jak najlepszym porzadku...
chyba ilu ludzi tyle zdań i sytuacjii z nich wynikających :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline jolanda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Maja 2007, 22:33 »
annap,my tam mamy zamowione czas oczekiwania 2- miesiace ,ale placilismy cala kwote,a trafilismy tam przypadkiem i te nam sie spodobaly,jakbym wczesniej poczytala! juz sama niewiem czy dobrze zrobilismy no zobaczymy odbiór jest na 25.06 napisze puzniej czy warto bylo. :drapanie:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Maja 2007, 13:10 »
Odpukac w niemalowane, nasze obraczki spisuja sie swietnie, a minelo juz prawie 9 miesiecy :)

Offline jolanda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Maja 2007, 13:18 »
no to juz jakas lepsza nowina !!!oby tak bylo zawsze! ale mam nerwówke

Offline yoanna_k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.04.2008
« Odpowiedź #25 dnia: 2 Stycznia 2008, 13:18 »
Witam, my rowniez zamowilismy u Matkowskiego (pl. Kosciuszki) obraczki i szczerze nie polecam.  Obraczki mialy byc wykonane 2 m-ce od zamowienia. . . . dodatkowo zdziwilo mnie ze musialam zaplacic od razu 100% ceny.  Dzwonilam do sklepu zeby podac jaki grawer ma byc na obraczkach  to pan wrecz mi sie rozlaczal argumentujac to tym iz wlasnie ma kleintow i nie moze rozmawiac. . . ok rozumiem ale mogl wziac nr telefonu i zadzwonic sam do mnie.  Zadzwonilam na drugi dzien i znowu ta sama historia - zebym zadzwonila pozniej (to juz mnie mocno zirytowalo - przeciez ja tez jestem jego klientem . . .  tylko ze chyba gorszym bo juz i tak zaplacilam).  Nastepnie przyjezdzam do sklepu po odbior obraczek (wg terminu ktory zostal ustalony)  a pan mi mowi ze beda za 2 godziny (bylam o 16:00) na co ja odpowiedzialam ze mialo byc na dzisiaj to pan mnie "uraczyl" tekstem ze jeszcze dzien sie nie skonczyl.  Mocno zdenerwowana pojechalam do domu.  Na nastepny dzien pan do mnie dzwoni z pytaniem o ktorej bede po obraczki i chyba termin nie odpowiadal wiec powiedzial zebym przyjechala o 30 min pozniej niz zamierzalam. . . nie rozumiem . . .  przeciez obraczki mialy byc na dzien wczesniej. . . . . ale to niestety nie koniec przygody z tym jubilerem. . . . niestety okazalo sie ze na obraczkach nie ma wygrawerowanej proby !!. . . . dzisiaj jade do innego jubilera zeby sprawdzic czy  sa ze zlota :(

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #26 dnia: 2 Stycznia 2008, 15:10 »
Tez mamy obrączki od p.Matkowskiego.
Dzis nie zdecydowałabym sie na niego.
Po pierwsze odkładany termin odbioru obraczek(dobrze ze zamówilismy na ok4mce przed!!!)po drugie-'jakosc' złota-rysuje sie strasznie wyglada dzis dosc srednio..(oboje z mężem nie wykonujemy ciezkiej pracy która usprawieliwiałaby taaaaki!!! wyglad obrączki..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Stycznia 2008, 17:01 »
masz rację tete, nasze obrączki też są dość porysowane, a też nasza praca raczej tego ie powoduje... również bym się na niego teraz NIE zdecydowała, ponieważ cenowo wcale nie są bardzo konkurencyjni, moja koleżanka  kupowała u tepiłowskich i zapłaciła tyle co my, bo tam jakieś zniżki, promocj itp. także polecam porozglądanie się po innych jubilerach niż pan Matkowski

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Stycznia 2008, 15:46 »
a kupiliście matowe i błyszczące obrączki? Bo ja u tego pana oglądałam błyszczące zwykłe- klasyczne i po tych komentarzach chyba się jeszcze rozejrze w innych miejsach

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Stycznia 2008, 16:02 »
No właśnie, kiedyś zastanawialam się czy u Nich nie kupić, ale sporo osób nie polecało Matkowskiego.

Teraz mamy obrączki od Terpiłowskich, cenowo podobnie.
Ja się będą nosić i jak będą wyglądały - wyjdzie w praniu  ;D